Πέμπτη, 29 Δεκεμβρίου 2016

Άρση απαγορευτικού για τα φορτηγά στην εθνική - Συνεχίζεται η χιονόπτωση!

Χωρίς αλυσίδες τα ΙΧ στην εθνική οδό Αθηνών - Λαμίας.
Η χιονόπτωση συνεχίζεται κατά μήκος της εθνικής οδού σε Λοκρίδα και Βοιωτία. Το περισσότερο χιόνι έχει πέσει από το ύψος του Μαρτίνου μεχρι και την Υλίκη......

Αυτή την ώρα τα ΙΧ δεν χρειάζονται αλυσίδες, ωστόσο καλό θα είναι οι οδηγοί που θα ταξιδέψουν να τις έχουν μαζί τους γιατί ο χιονιάς κατά τόπους έχει εξάρσεις με έντονες χιονοπτώσεις που μπορεί να αλλάξουν τα δεδομένα από ώρα σε ώρα.
Από τις 10:30 το πρωί στη Φθιώτιδα άρχισαν σταδιακά να αφήνουν και τα φορτηγά να κυκλοφορούν στην εθνική οδό, τα οποία είχαν ακινητοποιηθεί με απαγορευτικό από τις 3:00΄ τα ξημερώματα.
Το χιόνι στις παραλίες της Λοκρίδας έφτασε μέχρι το κύμα. Στο ύψος του Μαρτίνου και σε άλλες περιοχές το χιόνι έχει ξεπεράσει τους 20 πόντους και η χιονόπτωση συνεχίζεται.
Αλυσίδες χρειάζονται οι οδηγοί που θα κινηθούν στο επαρχιακό δίκτυο της Βοιωτίας, της Εύβοιας και της Ευρυτανίας.
Να σημειωθεί, ότι αξιόλογες ποσότητες χιονιού το διήμερο αυτό (Πέμπτη - Παρασκευή) θα πέσουν έως τις παραθαλάσσιες περιοχές στην Εύβοια, τις Σποράδες, τη Βοιωτία και την Αττική, ενώ στην βορειοανατολική Πελοπόννησο και τη βόρεια Κρήτη τα χιόνια θα περιοριστούν στα ημιορεινά και ορεινά.
Οι οδηγοί θα πρέπει μέχρι και το Σαββατοκύριακο να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί, αφού ο παγετός θα δημιουργήσει πολλές παγίδες στους δρόμους.
Προσοχή θέλει και από τους πεζούς για τον παγετό που στη διάρκεια της νύχτας και νωρίς το πρωί θα είναι ισχυρός με τη θερμοκρασία στη Λαμία να πέφτει την Παρασκευή στους -3 βαθμούς.
lamiareport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου