Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 29 Μαρτίου σήμερα..... Β Χαιρετισμοί της Παναγίας....

Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2016

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΙΤΕΑΣ - «Ο Δρόμος για το Λα Παζ» του Φρανσίσκο Βαρόνε

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΙΤΕΑΣ
Παρασκευή 2/12 στις 9μμ
Σάββατο 3/12 στις 7μμ
«Ο Δρόμος για το Λα Παζ» του Φρανσίσκο Βαρόνε
Σας καλούμε μέσα σε μιάμιση ώρα να ταξιδέψουμε από το Μπουένος Άιρες μέχρι το Λα Παζ. Μια απόσταση 3.000 χιλιομέτρων από την επιφάνεια της θάλασσας που βρίσκεται το Μπουένος Άιρες μέχρι τα 3.632μ που βρίσκεται το Λα Παζ, η ψηλότερη πρωτεύουσα του κόσμου.....

Ο πρωτοεμφανιζόμενος Φρανσίσκο Βαρόνε πήρε το βραβείο σκηνοθεσίας στο 56ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και η ταινία βγήκε στις αθηναϊκές αίθουσες πριν τρεις μήνες (τον Σεπτέμβριο του 2016).
 Το trailer της ταινίας: https://www.youtube.com/watch?v=g5AeUBrrD4w 
ΥΠΟΘΕΣΗ
Ο Σεμπάστιαν είναι ένας 35χρονος άνεργος στο Μπουένος Άιρες, αστείος, γοητευτικός και ανώριμος που αποφασίζει να δουλέψει σαν παράνομος ταξιτζής. Μια μέρα ένας ηλικιωμένος μουσουλμάνος πελάτης θα του ζητήσει να τον μεταφέρει στο Λα Παζ της Βολιβίας έναντι αδρής αμοιβής και κάπως έτσι ξεκινάει ένα περιπετειώδες ταξίδι στη θαυμαστή λατινοαμερικάνικη γη με πολλά ευτράπελα.
Το σενάριο του Βαρόνε είναι το μεγάλο του χαρτί. Έχει γράψει μία τόσο απλή, χιουμοριστική, ανθρώπινη δραμεντί, μία γλυκόπικρη προσωπική και πολιτική ιστορία που το μεγαλύτερό της μήνυμα (της θρησκευτικής, κοινωνικής, ηλικιακής διαφορετικότητας) απορρέει από τη χημεία των ηρώων του, από το πώς τους έχει σκεφτεί και σκιαγραφήσει.
Αλλά και οι ερμηνείες των δύο ηθοποιών είναι υποδειγματικές: Ο Ερνέστο Σουαρέζ, που ερμηνεύει τον γέροντα αλλά γεμάτο πίστη ήρωα του, είναι βετεράνος ηθοποιός του θεάτρου με πολλές δεκαετίες στο σανίδι και σε μαγεύει με την απλότητά και την εκφραστικότητά του. Ο Ροντρίγκο ντε λα Σέρνα που ήταν συμπρωταγωνιστής στα «Ημερολόγια μοτοσυκλέτας» και υποψήφιος για το βραβείο BAFTA, είναι σαφέστατα πιο εκδηλωτικός. Οι δυο τους δημιουργούν ένα φοβερό δίδυμο, που τραβά τον θεατή σε ένα πολύ όμορφο, περιπετειώδες ταξίδι, όπου τίποτε δεν πάει σύμφωνα με το αρχικό σχέδιο.

Ο Αργεντινός Φρανσίσκο Βαρόνε αποφάσισε να κάνει κυριολεκτικά το μεγάλο ταξίδι: φόρτωσε ηθοποιούς, συνεργείο, εξοπλισμό και δύο εκπαιδευμένους σκύλους σε αυτοκίνητα που διένυσαν την πραγματική διαδρομή 3000 χιλιομέτρων από το Μπουένος Άιρες της Αργεντινής στο Λα Πας της Βολιβίας. Έτσι η κινηματογράφηση είναι φρέσκια, ειλικρινής, τα τοπία πραγματικά, η σκηνογραφία αυθεντική στις περιοχές της Αργεντινής με την άγρια ομορφιά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου