Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Παρασκευή, 19 Απριλίου, η Εκκλησία γιορτάζει τον Ακάθιστο ύμνο......

Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2016

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΦΩΚΙΔΑΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 8 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΦΩΚΙΔΑΣ
ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 8 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 10.30πμ
ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΛΑΟΥ ΣΤΗΝ ΆΜΦΙΣΣΑ
Συναδέλφισσα, συνάδελφε,.....
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, υπηρετώντας πιστά τις αξιώσεις των εργοδοτών, ετοιμάζεται να συνεχίσει το «έγκλημα» με τα νέα μέτρα που φέρνει, που στόχο έχουν να κάνουν ακόμη πιο φτηνούς τους εργάτες, ώστε να γεμίζουν περισσότερο τα χρηματοκιβώτια των αφεντικών.
Σ’ αυτή την κατεύθυνση θέλει να κάνει ακόμη πιο ευέλικτη την εργασία, γενικεύοντας τις ευέλικτες μορφές απασχόλησης, όπως είναι η δουλειά με την ώρα, η ημιαπασχόληση κ.τ.λ. Μέτρα που σιγά-σιγά προσπαθούν να περάσουν σε όλους τους κλάδους της οικονομίας. Από την άλλη, μπαίνει μαχαίρι σε όλες τις παροχές, στα δώρα, επιδόματα, στα βοηθήματα, νέο τσεκούρι στις συντάξεις.
Παράλληλα, για να προλάβει τις εξελίξεις και να παρεμποδίσει τους εργάτες να οργανωθούν και να αγωνιστούν, φέρνει νέο συνδικαλιστικό νόμο, με στόχο ακόμα και την ποινικοποίηση της σκέψης για απεργία.
Οι εργοδότες, προκειμένου να επιταχυνθεί η αντιλαϊκή πολιτική, αξιώνουν να υπάρχει «εθνική ομοψυχία», όχι μόνο μεταξύ των κομμάτων που τους υπηρετούν, αλλά και από τους εργαζόμενους.
Σ’ αυτή την κατεύθυνση κινείται και η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, που με μοιρασμένους ρόλους προσπαθούν να σύρουν τους εργαζόμενους να παλεύουν «για τ’ αφέντη το φαΐ». Γι’ αυτό υπογράφουν κοινωνικά συμβόλαια με τον ΣΕΒ και την κυβέρνηση. Θέλουν δηλαδή, το αρνί να παλέψει μαζί με το χασάπη για το πόσο θα πουλάει το κρέας για να κερδίζει περισσότερο.
Δεν μπορούμε να περιμένουμε από κανένα να μας λύσει τα προβλήματα, αν εμείς οι ίδιοι δεν παλέψουμε για τη ζωή τη δική μας και των οικογενειών μας. 
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΑΜΕΣΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΙ ΝΑ ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΕΙ
Ο δρόμος του αγώνα είναι για μας μονόδρομος! Όλοι μαζί, οργανωμένοι κι ενωμένοι μπορούμε να καταφέρουμε πολλά.
Μπορούμε να σταματήσουμε την επίθεση, μπορούμε να διεκδικήσουμε μέτρα για να ανακοπεί η ανεργία και μέτρα ανακούφισης των ανέργων.
ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 8 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ
Το Διοικητικό Συμβούλιο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου