Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 29 Μαρτίου σήμερα..... Β Χαιρετισμοί της Παναγίας....

Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2016

Οι χαμηλοσυνταξιούχοι αρνούνται να εισπράξουν την 13η σύνταξη

Αίσθηση σε όλη την Ευρώπη έχει προκαλέσει η απόφαση των Ελλήνων χαμηλοσυνταξιούχων να αρνηθούν να εισπράξουν την 13η σύνταξη που ανήγγειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας......

Ο εκπρόσωπος των συνταξιούχων δήλωσε πως δεν είναι δυνατόν η χώρα να δίνει αγώνα για να επιστρέψει στην ανάπτυξη και ο Αλέξης Τσίπρας να δίνει 13η σύνταξη στους χαμηλοσυνταξιούχους.
Η απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να εξαγγείλει βοήθεια για 1,6 εκατ. χαμηλοσυνταξιούχους προκάλεσε αντιδράσεις σε όλες τις περιοχές της χώρας.
Στα Αναρχομουνάτα Κοζάνης, μια χαμηλοσυνταξιούχα των 250 ευρώ περιλούστηκε με βενζίνη και απειλεί να πυρποληθεί, αν ο Αλέξης Τσίπρας της δώσει βοήθεια 600 ευρώ και βάλει σε κίνδυνο την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας.
Στο Κωλομπάρισμα Ηλείας, οι χαμηλοσυνταξιούχοι κλείστηκαν στην εκκλησία και απειλούν να ανατιναχτούν, αν ο Αλέξης Τσίπρας δεν αποσύρει τη βοήθεια στους χαμηλοσυνταξιούχους.
Τις επόμενες ημέρες, οι χαμηλοσυνταξιούχοι θα κάνουν δυναμικές κινητοποιήσεις στο κέντρο της Αθήνας και είναι αποφασισμένοι να συγκρουστούν με τα ΜΑΤ και να μπουκάρουν στο Μέγαρο Μαξίμου, για να πείσουν τον Αλέξη Τσίπρα να αποσύρει τη βοήθεια που θέλει να τους δώσει.
Όλοι οι χαμηλοσυνταξιούχοι της χώρας έχουν βάλει σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο μπαλκόνι τους, ενώ γριές με ντουντούκες περιφέρονται στους δρόμους και φωνάζουν «Μένουμε Ευρώπη».
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συνταξιούχοι όχι μόνο αρνούνται την βοήθεια της 13ης σύνταξης αλλά ζητούν να τους κοπούν άλλες δυο συντάξεις, ώστε να μειωθεί το χρέος.
Αν η κυβέρνηση δεν κάνει πίσω στις εξαγγελίες της και τους δώσει την 13η σύνταξη, οι συνταξιούχοι θα μαζέψουν τα χρήματα και θα πάνε στο Βερολίνο να τα παραδώσουν στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
Αντιδράσεις υπάρχουν και από τα νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου, αφού οι νησιώτες αρνούνται την αναστολή της αύξησης του ΦΠΑ -εξαιτίας της προσφυγικής κρίσης- και ζητούν να πληρώνουν κι αυτοί υψηλό ΦΠΑ.
Οι ώριμες και συνειδητοποιημένες αντιδράσεις χαμηλοσυνταξιούχων και νησιωτών στις απερίσκεπτες παροχές της κυβέρνησης αποδεικνύουν πως η Ελλάδα έχει αλλάξει και πως δεν θα αργήσει η ώρα που θα εκτιναχτεί το ελατήριο της οικονομίας.

1 σχόλιο:

  1. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΠΡΑΓΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΥΠΟΤΙΜΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΝΟΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή