Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016

Δικαίωση των κατοίκων της Πολυδρόσου και του Επταλόφου για τις αντικειμενικές αξίες


Μη νόμιμη κρίθηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας η επιβολή του ΕΝΦΙΑ σε τέσσερις περιοχές, καθώς το ανώτατο δικαστήριο αποφάσισε ......
ότι ο υπολογισμός του πολυσυζητημένου φόρου έγινε οριζόντια και χωρίς να προσμετρηθούν ειδικά στοιχεία που προβλέπει ο νόμος για τον προσδιορισμό των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων.Σύμφωνα με την απόφαση του Β΄ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας, ο ΕΝΦΙΑ κρίθηκε μη νόμιμος, και άρα ακυρώνεται ως έχει, στις περιοχές του Ψυχικού, της Φιλοθέης, του Νέου Βουτζά και κατοίκων των τοπικών κοινοτήτων Πολυδρόσου και Επταλόφου του Δήμου Δελφών.

Στις 14 Δεκεμβρίου αναμένεται και η απόφαση για την Τοπ. Κοινότητα Λιλαίας του Δήμου Δελφών

Θα πρέπει να επισημάνουμε ότι η αίτηση ακύρωσης ξεκίνησε με πρωτοβουλία  κατοίκων και των Προέδρων των Τοπικών Κοινοτήτων Μουλαρά  Αργύρη, Λιάπη Αλέξανδρο και Τσαούση Κωνσταντίνο.
Απορίας άξιον είναι γιατί δεν υπεβλήθη αίτηση ακύρωσης το 2011 ή το 2013 ή το 2015 ;;;;;;

Δείτε τι μας λέει ο Δικηγόρος κ. Νίκος Καραμέρος για την απόφαση.
Με την με αριθμό 2336/2016 απόφαση το ΣτΕ σε επταμελή σύνθεση έκανε δεκτή την αίτηση ακυρώσεως των ιδιοκτητών ακινήτων της Τοπικής Κοινότητας Πολυδρόσου και Τοπικής Κοινότητας Επταλόφου της Δημοτικής Ενότητας Παρνασσού του Δήμου Δελφών και ακύρωσε τις τιμές εκκίνησης των ζωνών, οι οποίες ορίσθηκαν με την ΠΟΛ.1009/18.1.2016.
Με την απόφαση αυτή έγινε πλήρως δεκτός ο βασικός λόγος που προβλήθηκε με την κριθείσα αίτηση και το Δικαστήριο αποφάνθηκε ότι ο καθορισμός των τιμών εκκίνησης στις ζώνες αυτές έγινε στο πλαίσιο συλλήβδην προσδιορισμού των αντικειμενικών αξιών για τις ζώνες του συνόλου της επικράτειας, αναλόγως της τιμής που είχαν πριν από την επίδικη αναπροσαρμογή, βάσει εισήγησης της αρμόδιας επιτροπής του άρθρου  41 του ν. 1249/1982, η οποία πρότεινε οριζόντιες ποσοστιαίες μεταβολές ανά ομάδα τιμών ζώνης γενικά των ακινήτων της οικείας Περιφέρειας, χωρίς να εκφέρει εξατομικευμένη κρίση για τις επιμέρους ζώνες της, με παράθεση των συγκεκριμένων στοιχείων που έλαβε υπόψη της σχετικά με τη ζώνη αυτή, και χωρίς να προκύπτει η εφαρμογή (από την επιτροπή και, περαιτέρω, από τον Υπουργό) ορισμένης, οικονομετρικά άρτια μεθοδολογίας προσδιορισμού των αντικειμενικών αξιών.
Το Δικαστήριο, σταθμίζοντας τα συμφέροντα των διαδίκων, απέδωσε μείζονα βαρύτητα στο επιτακτικό δημόσιο συμφέρον και τις παρούσες δημοσιονομικές συνθήκες, αποτροπής του κινδύνου ουσιώδους διαταραχής των φορολογικών εσόδων του Κράτους για το έτος φορολογίας 2016, και, έκρινε κατ’ εφαρμογή της διάταξης του άρθρου 50 παρ. 3β του π.δ. 18/1989, ότι η ακύρωση καθεμίας των επίμαχων ρυθμίσεων της παραγράφου 2α της προσβαλλόμενης υπουργικής απόφασης πρέπει να μην αναδράμει στο χρόνο έναρξης ισχύος της (21.5.2015), αλλά στις 8.6.2016, χρόνο συζήτησης των υποθέσεων στο ακροατήριο.
Πλέον το Υπουργείο Οικονομικών έχει προθεσμία μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2016 να προβεί σε διορθωτικό προσδιορισμό της αντικειμενικής αξίας των επίμαχων περιοχών, λαμβάνοντας υπόψη το σκεπτικό της απόφασης.
Η απόφαση αυτή αποτελεί δικαίωση των κατοίκων της περιοχής και ανοίγει το δρόμο για τη διεκδίκηση επιστροφής αχρεωστήτως καταβληθέντων φόρων επί ακινήτων, οι οποίοι υπολογίστηκαν επί των ακυρωθέντων αντικειμενικών αξιών. Το σκεπτικό της απόφασης όμως αφορά συνολικά τη μέθοδο υπολογισμού των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων όλης της Ελλάδας, ως εκ τούτου, κατά την εκτίμησή μου, παρέχει τη δυνατότητα και σε ιδιοκτήτες ακινήτων σε περιοχές που δεν βρίσκονται στις αναφερόμενες στις τελευταίες  αποφάσεις του ΣτΕ, να διεκδικήσουν την επιστροφή αχρεωστήτως επιβληθέντων φόρων επί ακινήτων τους.
Με εκτίμηση
Αθήνα, 17 Νοεμβρίου 2016
Ο πληρεξούσιος δικηγόρος των αιτούντων

Νικόλαος Δ. Καραμέτος, Δικηγόρος, LL.M.
Σκουφά 79, Αθήνα, Τ.Κ. 106 80
Τηλ.: (+30) 210 3318775
Φαξ: (+30) 210 3316535
Κιν.:  (+30) 697 3493044
Email: n.karam@karametos-law.gr

21 σχόλια:

  1. Ο Δήμος πότε θα μοιράσει ντομάτες?????????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΠΡΟΕΔΡΕ! ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΑΡΓΥΡΗ!17 Νοεμβρίου 2016 στις 3:17 μ.μ.

      ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΠΡΟΕΔΡΕ! ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΑΡΓΥΡΗ! ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΟΥ ΤΟΧΑΝ ΟΙ "ΓΡΑΜΜΑΤΙΖΟΥΜΕΝΟΙ "..ΝΑ ΜΗΝ ΧΕΣΩ ΜΕΣΑ.
      ΦΑΝΤΑΣΜΑΓΟΡΙΚΗ ΤΕΛΕΤΗ ΜΑΘΑΜΕ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΣΟΥΒΑΛΑΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΛΑΤΑΝΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΟΥΡΙΕΣ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΜΑΖΕΥΕΤΑΙ, ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ Η ΓΝΩΣΤΗ ΠΑΡΕΙΤΣΑ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΡΓΥΡΗ.
      ΤΡΙΑΝΤΑ ΑΡΝΙΑ ΘΑ ΣΟΥΒΛΙΣΤΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ . ΘΑ ΣΤΡΩΘΕΙ ΤΡΑΠΕΖΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΟΥΒΑΛΙΩΤΕΣ ΚΑΙ ΑΣ ΤΟ ΕΙΧΑΝΕ ΓΡΑΨΕΙ ΑΥΤΟΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΟΠΩΣ ΟΛΑ ΤΑ ΆΛΛΑ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΑ ... ΑΡΧΕΙΑ ΤΟΥΣ.
      ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΟΥ ΑΡΓΥΡΗ, ΣΑΝ ΑΥΤΗ ΤΟΥ ΓΑΛΑΞΕΙΔΙΟΥ, ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΣΑΔΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΠΕΗΔΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΝΤΕΡΛΙΚΩΜΑ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΤΡΙΚΟΥΒΕΡΤΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΓΛΕΝΤΙ ΜΕ ΤΟΥΜΠΑΝΑ ΚΑΙ ΚΑΡΑΜΟΥΖΕΣ.
      ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΟΠΟΙΟΣ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΘΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΩΡΑΙΕΣ ΠΑΡΑΓΙΝΟΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΡΟΥΜΠΟΥΛΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΦΑΣΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΚΕΙ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΜΠΟΡΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ ΑΣΚΑΡΔΑΜΥΚΤΙ ΔΙΑ ΠΑΣΑΝ ΝΟΣΟΝ ΚΑΙ ΔΙΑ ΠΑΣΑΝ Μ...ΑΝ.

      Διαγραφή
  2. ΜΠΡΑΒΟ ΑΡΓΥΡΗ ΕΙΣΑΙ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο ΜΕΓΚΟΥΛΑΣ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ
    ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΑΠ ΤΙΣ ΜΙΞΙΑΤΕΣ
    ΜΕ ΦΩΝΑΞΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΑΣ
    ΧΡΕΙΑΖΕΣΤΕ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝΕ
    ΠΟΛΛΕΣ ΒΡΕΓΜΕΝΕΣ ΛΝΑΤΣΕΣ.

    ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΜΩΡΕ ΠΑΙΔΙΑ
    ΚΕΙ ΠΕΡΑ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΣΑΣ
    ΑΛΛΑΞΑΝ ΟΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΕΣ
    ΜΕ ΑΙΤΗΜΑ ΔΙΚΟ ΣΑΣ?

    ΠΟΙΟΣ ΕΙΝ ΑΥΤΟΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
    ΠΟΥ ΑΡΓΥΡΗ ΤΟΝΕ ΛΕΝΕ
    ΠΟΥ ΞΑΚΟΥΣΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΥ
    ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΕΤΥΧΕ
    ΠΛΕΡΕΖΕΣ ΚΑΤΕΒΑΣΑΝΕ
    ΚΑΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΟΛΟ ΚΛΑΙΝΕ.

    ΑΥΤΟΥΣ ΕΓΩ ΤΟΥΣ ΣΚΕΦΤΗΚΑ
    ΠΗΡΑ ΤΗΝ ΑΜΑΞΑ ΜΟΥ
    ΤΗ ΦΟΡΤΩΣΑ ΛΙΝΑΤΣΕΣ
    ΒΡΕΓΜΕΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΛΕΣ ΤΟΥΣ
    ΘΑ ΤΙΣ ΜΟΙΡΑΣΩ ΑΥΡΙΟ
    ΕΚΕΙ Σ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΤΡΑΤΕΣ.

    ΚΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΖΗΤΗΣΑΤΕ
    ΚΑΙ ΚΑΜΠΟΣΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ
    ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΘΑ ΦΕΡΩ ΕΓΩ
    ΘΑ ΦΕΡΩ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ
    ΠΟΛΛΕΣ ΣΑΠΙΟΠΑΤΑΤΕΣ.

    ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΑΡΓΥΡΗ ΠΡΟΕΔΡΕ
    ΚΑΙ ΑΣ ΜΗΝ Σ ΕΧΩ ΓΝΩΡΙΣΕΙ
    ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΟΥ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ
    ΜΕΧΡΙ Τ ΑΓΑΘΟΝΗΣΙ.

    ΠΗΡΑ ΚΑΙ ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ
    ΤΟΥ ΜΕΓΑ ΣΑΛΤΑΠΙΔΑ
    ΧΑΜΟΣ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΓΙΝΕΤΑΙ
    ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟΡΕΑ.

    ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΣΤΕΙΛΕ ΕΔΩ
    Ο ΚΙΜ Ο ΑΡΧΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ
    ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΡΓΥΡΗ ΚΑΛΕΣΕ
    ΝΑ ΠΑΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΤΙΜΗΣΟΥΝΕ
    ΣΤΑ ΜΕΡΗ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ.





    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συγχαρητήρια Αργύρη ! Πάντα να το πολεμάς , πάντα να προσπαθείς , μην απογοητεύεσαι και μη περιμένεις γενικό χειροκρότημα!!!!!!!! Το αποτέλεσμα δικαιώνει την πρωτοβουλία σου καθώς και των ελάχιστων ,συγκριτικά,συμπαραστατών και χορηγών της κίνησης σου . Σ ευχαριστούμε
    Χρήστος Κεφαλούδης

    Υ.Γ. Κάθε εποικοδομητική πρωτοβουλία και προσπάθεια των τοπικών Αρχόντων πρέπει να την επιβραβεύουμε , ασχέτως συμπαθειών ή πολιτικών απόψεων ή και κομματικών τοποθετήσεων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΕΠΕΙΔΗ ΔΙΑΒΑΣΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΙΓΟΡΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΩΝ ΕΤΩΝ, ΟΦΕΙΛΩ ΝΑ ΘΥΜΗΙΣΩ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗ ΜΝΗΜΗ, ΟΤΙ ΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΤΟ 2012 ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΙΠΕΡΑ, ΟΤΑΝ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΜΟΛΙΩΤΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΤΟΤΕ ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΤΩΝ ΧΩΡΙΩΝ, ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΤΗΝ ΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ, ΑΦΟΥ ΕΨΑΞΑΝ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΗ ΓΝΩΜΗ 2 ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ, ΗΤΑΝ ΓΝΩΣΤΟ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΣΕ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΝΑ ΠΡΟΣΒΛΗΘΗ. ΤΟΤΕ ΟΜΩΣ ΗΤΑΝ ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΘΗΚΑΝ ΓΙ΄ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΑΚΟΜΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΣΑΜΠΟΤΑΡΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ... ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΟΜΩΣ ΑΦΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΑΠΑΛΛΑΧΘΗΚΕ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΒΑΡΥ ΦΟΡΟ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΑΝ ΜΕ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Όλο ξεκινάγατε και όλο στο ξεκίνημα ήσασταν, όχι μόνο γι αυτό αλλά για όλα τα θέματα.
    Αφήστε τις παρόλες λοιπόν 6.20 εσύ και η παρεούλα σου και δώστε συγχαρητήρια στον Αργύρη. Το αξίζει. Το σήκωσε το θέμα μόνος του με τη συμπαράσταση ελάχιστων κατοίκων του χωριού αλλά και της πάνω Σουβάλας Χρήστο Κεφαλούδη ,γιατί απ' ότι έμαθα μόνο εσύ τον στήριξες δυστυχώς από τους πανωχωρίσιους .
    Και τον πολεμήσατε τον Αργύρη αλλά και τον πολεμάτε 6.20 και μάλιστα με λύσσα, μεγάλη λύσσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Για όσους έχουν επιλεκτική μνήμη τότε οι δικηγόροι συμφώνα με τους πρωτοστατούντες ζητούσαν 20-25000 ευρώ.
    Τώρα το δικηγορικό γραφείο μέχρι τέλους της διαδικασίας πήρε κάτω από 3000 ευρώ.
    Δεν υπονοώ κάτι απλά να μπαίνουν τα πράγματα στη θέση τους.
    Στο κάτω κάτω η μαγκιά είναι αυτού που διεκπεραίωσε την διαδικασία.
    ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ 73 ΠΟΥ ΣΥΝΕΙΣΕΦΕΡΑΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ
    ( ΥΠΗΡΞΑΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ….ΣΥΝΕΙΣΕΦΕΡΑΝ )
    ΧΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΣΥΛΛΟΙΓΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ .......ΤΟ ΑΝΈΚΔΟΤΟ ΜΕ ΤΗ ΚΟΥΛΑ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ???????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μπραβο αργυρη αφηστε το
    Ολοι οι προηγουμενοι δεν το σωζετε με τιποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΤΟΤΕ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΛΛΑ Ο ΑΡΓΥΡΗΣ ΠΑΛΙ ΤΗΝ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΕΚΜΠΟΜΠΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΙΟΜΑΣΤΕ ΑΦΟΥ ΠΑΛΙ ΑΥΤΟΣ ΠΑΛΙ ΕΤΡΕΞΕ ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΧΑΣΑΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΑΡΓΥΡΗ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ.ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΔΙΟΤΙ ΕΣΥ ΓΥΡΙΣΕΣ ΜΕ ΤΟ ΜΠΛΟΚΑΚΙ ΟΠΩΣ ΤΟΤΕ ΜΕ ΤΙΣ ΚΕΡΑΙΕΣ ΤΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ.
    ΕΧΕΙΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΤΕΡΗΜΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣ.ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ.ΑΥΤΟ ΘΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΗ ΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΑΣΑ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΤΟΥ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΕΒΑΣΕ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΚΑΨΟΥΡΑ Ο ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΣ Ε; ΚΑΙ ΕΔΩ ΠΑΛΙ ΜΕ ΤΟ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΑΣΧΟΛΕΙΣΤΕ; ΑΝ ΕΚΤΟΝΩΝΕΣΤΕ ΣΥΝΕΧΕΙΣΤΕ!

      Διαγραφή
  13. Μπραβο Αργύρη!!!!!!!!!Μπραβο σε οσους συνεβαλλαν !!!!!!!!!!Ας αφήσουμε τις μικροψυχιες και ας αναγνωρισουμε την προσπαθεια.....και ας ενωθουμε τελος παντων γινοντας στηριγμα στους ανθρωπους που προσπαθουν για το καλο του χωριου μας.........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΠΟΙΟΙ ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΕΣ. ΠΟΙΟΙ ΗΤΑΝ ΤΟΤΕ ΟΙ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ. ΤΣΙΜΟΥΔΙΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟ. ΕΚΕΙ ΘΙΓΕΤΑΙ Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ Ε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Βρε ποιός είναι αυτός ο κύριος Αργύρης για τον οποίο μιλούν όλοι? Καλε βάλτε μια φωτογραφία του σας παρακαλούμε να τον δούμε και εμείς? θέλω να επισκεφθώ το όμορφο χωριουδάκι σας για το οποίο κάθε μέρα διαβάζω τόσα πολλά. Πως και πότε λέτε να έρθω ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΑΧ ΤΙ ΤΟΥΣ ΕΚΑΝΕΣ ΡΕ ΑΡΓΥΡΗ....ΑΝΑΚΑΤΕΨΕΣ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ18 Νοεμβρίου 2016 στις 9:13 π.μ.


    Aνατροπές στον ΕΝΦΙΑ του 2017 φέρνει η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, σύμφωνα με την οποία κρίνεται παράνομος ο υπολογισμός του φόρου σε τέσσερις περιοχές της χώρας καθώς δεν προσμετρήθηκαν ειδικά στοιχεία για τον προσδιορισμό των αντικειμενικών αξιών.

    Με βάση την απόφαση αυτή, το υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με στελέχη του οικονομικού επιτελείου θα προχωρήσει μέχρι το τέλος του έτους στην εκ νέου αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών σε Φιλοθέη, Ψυχικό, Βουτζά και Δελφούς και ενδεχομένως και σε άλλες αν προκύψουν νέες αποφάσεις του ΣτΕ. Σημειώνεται ότι έχουν κατατεθεί στο ανώτατο δικαστήριο εκατοντάδες προσφυγές κατοίκων από διάφορες περιοχές της χώρας.

    Οπως αναφέρουν παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών, με την κοινοποίηση της απόφασης από το ΣτΕ θα προχωρήσουν στην αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών για τις παραπάνω περιοχές και μόνο. Οι νέες τιμές που θα αποφασισθούν θα αφορούν σε πράξεις που θα γίνουν το 2017, οπότε και ο ΕΝΦΙΑ του 2017 θα υπολογιστεί με τις νεότερες τιμές. Το ίδιο στέλεχος αναφέρει ότι στον προγραμματισμό του υπουργείου είναι η δημιουργία ενός αυτοματοποιημένου συστήματος αναπροσαρμογής των αντικειμενικών αξιών το οποίο θα πρέπει να τεθεί σε εφαρμογή το β΄ εξάμηνο του 2017. Ωστόσο, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τυχόν νέες προσφυγές, οι νέες αντικειμενικές αξίες που θα θεσμοθετηθούν και οι οποίες θα βασίζονται στην πραγματική αξία των ακινήτων θα έχουν αναδρομική ισχύ από την 1-1-2017. Και αυτό καθώς η επιβολή των φόρων στα ακίνητα γίνεται με βάση τις αξίες που ισχύουν την 1η Ιανουαρίου κάθε έτους. Ετσι, λοιπόν, το νέο σύστημα αντικειμενικών αξιών θα έχει αναδρομική ισχύ.

    Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, οι αντικειμενικές αξίες θα αντικατασταθούν από ένα νέο σύστημα που θα βασίζεται στις εμπορικές τιμές των ακινήτων. Δηλαδή, το νέο σύστημα θα ακολουθεί την πορεία των εμπορικών τιμών και θα επιτρέπει την αυτόματη αναπροσαρμογή των τιμών με βάση τις οποίες θα φορολογούνται τα ακίνητα. Κάθε φορά που θα αλλάζουν οι εμπορικές τιμές των ακινήτων, θα αναπροσαρμόζονται αυτομάτως και οι τιμές που θα χρησιμοποιούνται για τον υπολογισμό του φόρου στα ακίνητα.


    Με βάση τα ανωτέρω, η επιτροπή που έχει συσταθεί στο υπουργείο Οικονομικών όχι μόνο δεν μπορεί να προχωρήσει στη θέσπιση νέων τιμών για τη φορολόγηση των ακινήτων, αλλά δεν υπάρχει και συμφωνία μεταξύ των μελών για τον τρόπο προσδιορισμού. Σε αυτό που φαίνεται να καταλήγουν (χωρίς ακόμα να υπάρχει σχετική συμφωνία) είναι οι αντικειμενικές αξίες να αναπροσαρμόζονται ανά τρίμηνο ή εξάμηνο μέχρι να σταθεροποιηθούν οι τιμές ή να υπάρξει μια καλύτερη εικόνα για τις τιμές των ακινήτων. Οπως σημειώνουν στελέχη της επιτροπής, είναι άγνωστο εάν μέχρι τα μέσα του 2017 θα έχει καταφέρει η επιτροπή να προτείνει νέες τιμές προκειμένου να τεθεί σε ισχύ το σύστημα. Σε αυτή την περίπτωση, το οικονομικό επιτελείο θα αντιμετωπίσει περισσότερα προβλήματα από ό,τι σήμερα με την απόφαση του ΣτΕ για τις 4 περιοχές της χώρας. Εκτιμούν ότι οι προσφυγές θα είναι μαζικές και ουδείς μπορεί να γνωρίζει από σήμερα εάν θα κληθεί η κυβέρνηση να επιστρέψει χρήματα στους ιδιοκτήτες ακινήτων.

    enikonomia.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Δεν έφτανε η σκάλα μου
    ν'ανεβω στην ελιά
    με βοηθαγε η φοράδα μου
    να φτάσω τα κλαδιά.
    Εκεί καθώς εμαζευα
    τις θρουμπες τις χοντρές
    Βοή στ' αυτιά μου έφτασε
    για τις αντικειμενικές.
    Χαμός Μεγάλος έγινε
    στο Δήμο Παρνασσου
    το γλέντι τους το χάλασε
    Ο πρόεδρος του χωριού.
    Αργύρη τον ελεγανε ,
    συνέχεια του την λέγανε
    Ότι ήτανε εκτός
    Από αιτήσεις κι έγγραφα
    Δεν ήταν σχετικός .
    Μα εκείνος τους περίμενε
    δούλευε σιωπηρώς
    αποφαση την κέρδισε
    Σαν πονηρός λαγός ,
    ασε που δεν χρημάτισε
    ποτέ τραπεζικός.
    Καθώς φίλε Αργύρη μου
    τελειώσω τις ελιές
    ενα σακί τεράστιο
    σού στέλνω τις γιορτές .

    Ζορο -Ζορινα-Ζοροπουλα
    -Άμφισσα -

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Δυό φίλοι από τα παλιά που .....18 Νοεμβρίου 2016 στις 4:27 μ.μ.

    Δυό φίλοι από τα παλιά που η φιλία μας κρατάει από την επανάσταση στο Μεξικό και οι προπαππούδες μας πολέμησαν επι τουρκοκρατίας στα Καρκαβέλια, στη μάχη της Σουβάλας, μόλις μάθαμε εκεί στα ξένα που ζούμε πλέον, τόσο για την "ξακουστή" βράβευση στο Γαλαξιδίου όσο και για τις αντικειμενικές δείτε τι γράψαμε ο ένας απευθυνόμενος στον άλλο......


    Ζορό γιατί μας άργησες
    είχες πολλές δουλειές
    στα Σάλωνα σε είδανε
    και μάζευες ελιές.

    Καλώστον τον εκδικητή
    στο όμορφο χωριό μας
    μάθαμε θες να συγχαρείς
    τον άξιο Πρόεδρό μας.

    Ο κύριος Αντιδήμαρχος
    ειν' απασχολημένος
    με όσα τώρα ακούγονται
    από το Γαλαξίδι
    που αλλιώς τα υπολογίζανε
    μα αυτό τους βγήκε ξύδι.

    Ο Πρόεδρος κατάφερε
    κι έριξε τις τιμές
    κι οι δικαστές το δέχτηκαν
    το πάγιο το αίτημα
    γι' αντικειμενικές.

    Κλάμα στις άλλες εκλογές
    θα πέσει στην παρέα
    αφού δεν θα στεριώνουνε
    ψήφο με αυτά τα νέα.

    Θυμάσαι σύντροφε εσυ
    στο Μεξικό σαν ήρθες
    στα χέρια σε σηκώσανε
    οι ένδοξοι Ζαπατίστες.

    Γι αυτό Ζορό μου μην ξεχνάς
    το φίλο σου- Ζ-απάτα
    κι αν ξαναπάς στα Σάλωνα
    πέρνα απ' τη Μαργιολάτα.

    Να μαζευτούμε σύντομα
    αν έχουμε λιακάδα
    και κάτω από τον πλάτανο
    στίχους μας να διαβάζουμε
    οι ποιητές στη Ζβάλα.

    Μήπως και βάλουνε μυαλό
    οι ντόπιοι οι αρχόντοι
    που τις ζωές μας όλοι αυτοί
    κάνανε κομπολόι.

    Ο ΕΝΔΟΞΟΣ ΦΙΛΟΣ ΣΟΥ -Ζ- ΑΠΑΤΑ ΚΑΙ ΘΑΥΜΑΣΤΗΣ ΤΟΥ ΞΑΚΟΥΣΤΟΥ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟΡΕΑ ΠΛΕΟΝ ΜΕΓΑ ΠΟΙΗΤΗ ΣΑΛΤΑΠΙΔΑ








    ΑπάντησηΔιαγραφή

  19. ΕΣΥ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΕΣ
    ΚΑΙ ΜΠΛΕΧΤΗΚΕΣ ΜΕ ΛΥΚΟΥΣ
    ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΕΡΙΛΑΒΑΝΕ
    ΟΙ ΠΟΙΗΤΕΣ ΜΕ ΣΤΙΧΟΥΣ

    ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ
    ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟ ΕΧΕΙΣ
    ΣΦΡΑΓΙΔΕΣ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ
    ΕΣΥ ΝΑ ΤΑ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ.

    ΗΡΘΕ ΚΑΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ
    ΑΠ ΤΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ
    ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΧΤΥΠΗΜΑ
    ΠΗΡΕΣ ΜΕΤΑ ΜΑΝΙΑΣ.

    ΠΑΡΑΤΑΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΟΥ
    ΜΗΝ ΑΣΧΟΛΕΙΣΑΙ ΑΛΛΟ
    ΓΙΑΤΙ ΣΤΡΑΠΑΤΣΟ ΣΙΓΟΥΡΑ
    ΘΑ ΠΑΘΕΙΣ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΟ.

    ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΑΓΑΠΗΣΕ
    ΚΑΙ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΑΤΑΤΡΕΧΕΙΣ
    ΓΙΑΤΙ ΟΠΩΣ ΠΑΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ
    ΠΟΛΛΑ ΕΣΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ
    ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΤΑ ΕΧΕΙΣ.

    ΝΑ ΑΚΟΥΣ ΕΣΥ ΤΟΥΣ ΠΟΙΗΤΕΣ
    ΕΓΩ ΣΕ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΩ
    ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΠΑΡΝΑΣΣΟ
    ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΓΙΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ
    ΕΓΩ ΘΑ ΣΕ ΟΡΜΗΝΕΥΩ.

    ΣΟΥΡΤΑΦΕΡΤΑΣ ΠΡΩΤΟΣ ΑΞΑΔΕΡΦΟΣ ΤΟΥ ΣΑΛΤΑΠΙΔΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή