Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα, Δευτέρα 18 Μαρτίου, σύμφωνα με το Εορτολόγιο, γιορτάζουμε την Καθαρά Δευτέρα ....Ανοιχτό το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού....

Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016

Βραβεύτηκαν οι αριστούχοι της Περιφέρειας στη Λαμία - Τα ονόματα


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε φέτος στη Λαμία η τελετή βράβευσης των αριστούχων αποφοίτων των Νομών Βοιωτίας, Εύβοιας, Ευρυτανίας, Φθιώτιδας και Φωκίδας, στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του ομίλου Eurobank, «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία».....

Σε μια ζεστή και συγκινητική ατμόσφαιρα, βραβεύθηκαν στις 24 Οκτωβρίου 2016, παρουσία των οικογενειών τους, οι αριστούχοι μαθητές που διακρίθηκαν φέτος για τις υψηλές επιδόσεις τους στις Πανελλήνιες εξετάσεις. Για 14η χρονιά, η Eurobank, υλοποιεί με συνέπεια το πρόγραμμα «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία», το οποίο έχει καθιερωθεί ως θεσμός με μεγάλη αναγνώριση μέσα από την βράβευση 16.000 μαθητών και μαθητριών από όλη την Ελλάδα.
Το πρόγραμμα «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία» ξεκίνησε το 2003 και πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. Το πρόγραμμα αυτό αποτελεί μια από τις πιο σημαντικές και διαχρονικές δράσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του ομίλου Eurobank, ο οποίος εδώ και χρόνια έχει επιλέξει να εστιάσει την κοινωνική του δράση σε τομείς που συνδέονται με τη νέα γενιά και τις προσπάθειές της για μάθηση και διάκριση και συγκεκριμένα στους τομείς της Παιδείας, της Κοινωνικής Αλληλεγγύης, της Καινοτομίας και της Νεανικής Επιχειρηματικότητας.
Κύριος σκοπός του προγράμματος «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία» είναι η επιβράβευση της προσπάθειας των νέων για την κατάκτηση της γνώσης και η αναγνώριση των ικανών και των άξιων που αποτελούν προοπτική και εγγύηση για το μέλλον. Διανύοντας τη δεύτερη δεκαετία διεξαγωγής του, το πρόγραμμα αυτό αποτυπώνει τη σταθερή απόφαση της Eurobank να στηρίζει, διαχρονικά, τις μακροπρόθεσμες πρωτοβουλίες κοινωνικής ευθύνης και αντανακλά τη βούλησή της για διατήρηση στέρεων και μακρόπνοων δεσμών εμπιστοσύνης με την κοινωνία.
Στο πλαίσιο του προγράμματος, το οποίο αφορά όλους τους μαθητές και μαθήτριες της Γ΄ Λυκείου, η Eurobank επιβραβεύει κάθε χρόνο τον αριστούχο απόφοιτο που συγκέντρωσε τον μεγαλύτερο αριθμό μορίων πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, σε κάθε ένα από τα 1.750 Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια της χώρας.
Η επιβράβευση του κάθε αριστούχου συνοδεύεται από το χρηματικό ποσό των 800 ευρώ.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Φθιώτιδας Πρωτοπρεσβύτερος Πατέρας Παναγιώτης Σερέτης, ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας Ευθύμιος Καραΐσκος, ο Αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας Αριστείδης Τασιός, η Αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας Φανή Παπαθωμά-Γιαννιού, ο Αντιπεριφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας για θέματα Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Κωνσταντίνος Αποστολόπουλος, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Φθιώτιδας Δέσποινα Αλαμπάνου και Δημήτριος Αργυρίου, ο Δήμαρχος Λαμιέων Νικόλαος Σταυρογιάννης, οι Αντιδήμαρχοι Λαμιέων Δημήτριος Κυρίτσης και Γεώργιος Λάμπρου, ο Δημοτικός Σύμβουλος Δελφών Ιωάννης Γεωργίου και άλλοι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης. Από την εκπαιδευτική κοινότητα παρέστησαν ο Πρόεδρος του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας Πέτρος Λάμψας, η Προϊσταμένη Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας Ελένη Μπενιάτα και άλλοι εκπρόσωποι της εκπαίδευσης. Παραβρέθηκε επίσης ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας Αλέξανδρος Διαμαντάρης, καθώς και πολλοί ακόμα παράγοντες της οικονομικής και κοινωνικής ζωής του Νομού.
Πρώτος απηύθυνε χαιρετισμό, ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Φθιώτιδας Πρωτοπρεσβύτερος Πατέρας Παναγιώτης Σερέτης ο οποίος συνεχάρη την Τράπεζα για την αξιέπαινη πρωτοβουλία της που αποτελεί θεσμό και δείχνει τον κοινωνικό της χαρακτήρα, τη συνέπεια και την ευαισθησία της απέναντι στους νέους και την Παιδεία, ενώ συνεχάρη και τους αριστούχους που αναδεικνύονται σε αξιόλογους επιστήμονες.
Στη συνέχεια, ο Δήμαρχος Λαμιέων Νικόλαος Σταυρογιάννης εξέφρασε τα συγχαρητήριά του στα παιδιά που ξεπέρασαν τον εαυτό τους και πέρασαν στο πανεπιστήμιο, ως την απαρχή της εκπλήρωσης των προσδοκιών τους, ενώ συνεχάρη τις οικογένειες που τους στήριξαν και τους καθηγητές που συνέβαλαν στην προσπάθεια αυτή. Επίσης εξήρε το κοινωνικό πρόγραμμα της Eurobank που αποτελεί σημαντική ηθική και οικονομική ενίσχυση στις δύσκολες στιγμές που διανύουμε.
Εκπροσωπώντας την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας Ευθύμιος Καραΐσκος τόνισε ότι το πρόγραμμα αυτό αποτελεί κοινωνική προσφορά που επιβραβεύει τους κόπους των παιδιών, ενώ συνεχάρη τους αριστούχους, τους γονείς και τους καθηγητές τους για την προσπάθεια που κατέβαλαν.
Ακολούθως, ο Αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας Αριστείδης Τασιός σημείωσε ότι το πρόγραμμα της Eurobank αποτελεί επιβράβευση όχι μόνο χρηματική αλλά και ηθική που δείχνει ότι σκέφτεται και στηρίζει σταθερά τη μαθητική νεολαία, ενώ εξέφρασε τα συγχαρητήριά του σε όλους τους αριστούχους.
Στη συνέχεια, η Αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας Φανή Παπαθωμά-Γιαννιού σημείωσε ότι η εκδήλωση αυτή είναι αφιερωμένη στα παιδιά που ξεπέρασαν τον εαυτό τους, έθεσαν στόχους και τους πέτυχαν. Συνεχάρη την Τράπεζα που επί 14 χρόνια στηρίζει την Παιδεία, μια αξία για την οποία πασχίζουμε όλοι.
Ο Πρόεδρος του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας Πέτρος Λάμψας αναφέρθηκε στους νέους που μόχθησαν και κατάφεραν να είναι άριστοι και τους προέτρεψε να συνεχίσουν την προσπάθεια και να αναπτύξουν πολύπλευρα την προσωπικότητά τους, ενώ εξέφρασε την ελπίδα να συμβάλλουμε όλοι στην αναστροφή του κλίματος φυγής των νέων από τη χώρα μας.
Τέλος, η Προϊσταμένη Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας Ελένη Μπενιάτα, εκπροσωπώντας την Περιφέρεια Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας, συνεχάρη την Τράπεζα για την πρωτοβουλία της να στηρίζει τους αριστούχους μαθητές, σε μια περίοδο που πασχίζουμε να περάσουμε από την κρίση στην ανάπτυξη. Απευθυνόμενη στους νέους σημείωσε ότι με την εκδήλωση αυτή αναγνωρίζονται οι κόποι των ίδιων και των οικογενειών τους και τόνισε ότι η νέα γενιά είναι τα όπλα και η παραγωγική δύναμη της χώρας μας.
Παράλληλα, τιμητικές πλακέτες απονεμήθηκαν στα σχολεία από όπου αποφοίτησε ο αριστούχος μαθητής με τον μεγαλύτερο αριθμό μορίων πρόσβασης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση του κάθε Νομού, ο οποίος ήταν πάνω από 17.500 για τα Γενικά Λύκεια ή 1.750 για τα Επαγγελματικά. Συγκεκριμένα, στον Νομό Βοιωτίας στο 1ο Γενικό Λύκειο Λιβαδειάς το οποίο βραβεύθηκε για την αριστούχο μαθήτρια Βασιλική Παπαγεωργίου-Αναγνώστου, στον Νομό Εύβοιας στο Γενικό Λύκειο Λουτρών Αιδηψού για τη Μαρούλα-Ελένη Βενετή, στον Νομό Ευρυτανίας στο Γενικό Λύκειο Καρπενησίου για τη Δήμητρα Τριανταφύλλου, στον Νομό Φθιώτιδας στο Γενικό Λύκειο Σπερχειάδας για την Άννα Ρεντζή και στον Νομό Φωκίδας στο Γενικό Λύκειο Γραβιάς για τον Σπυρίδωνα Ιωάννου.
Τέλος, στην ομιλία του, ο Περιφερειακός Διευθυντής Δικτύου Καταστημάτων Eurobank Ανατολικής Στερεάς, κ. Ιωάννης Μαρτίνης τόνισε ότι «Το πρόγραμμα αυτό, μέσα από την μακρόχρονη πορεία του αλλά και τη μεγάλη ανταπόκριση που γνωρίζει, έχει κατακτήσει κεντρική θέση στην κοινωνική δράση του Ομίλου μας. Κυρίως όμως έχει κερδίσει την εκτίμηση και την αναγνώριση των τοπικών κοινωνιών και όλων όσων συμμετέχουν στην εκπαιδευτική διαδικασία. Μέσα από τα παιδιά που σήμερα βραβεύουμε, μαθαίνουμε και εμείς οι μεγαλύτεροι και παρακολουθώντας την πορεία τους, διαπιστώνουμε πως η σημασία της προσπάθειας για την κατάκτηση της γνώσης, η σημασία της επιβράβευσης, η ευγενής άμιλλα, η αξιοκρατία, η αριστεία, η επιμονή και η υπομονή είναι αξίες που όχι μόνο παραμένουν διαχρονικές αλλά αποτελούν πηγή έμπνευσης και κινητήριο δύναμη για τη νέα γενιά. Αντίστοιχα, και για εμάς στη Eurobank αυτές οι ίδιες αξίες είναι η δική μας πηγή έμπνευσης, γνώμονας της δικής μας καθημερινής προσπάθειας και αποτελούν πρότυπο της συνολικής μας παρουσίας.
Στις δύσκολες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί στη χώρα μας, εμείς στη Eurobank πιστεύουμε ότι η συνέχιση και η υποστήριξη τέτοιων πρωτοβουλιών είναι αναγκαία περισσότερο από ποτέ και αποτελεί ένα ακόμα δείγμα των δεσμεύσεών μας απέναντι στην ελληνική κοινωνία και ειδικά στη νέα γενιά που είναι το μέλλον και η προοπτική της».
Τα βραβεία της Eurobank για τους νομούς Βοιωτίας, Εύβοιας, Ευρυτανίας, Φθιώτιδας και Φωκίδας, έλαβαν οι εξής:
Κωνσταντίνα Αλογοσκούφη από το Γενικό Λύκειο Ιτέας
Αθανασία Βαΐτσου από το Γενικό Λύκειο Κάτω Τιθορέας
Ορσαλία-Ζωή Βελουδίου από το 2ο Γενικό Λύκειο Λιβαδειάς
Νένσι Βενγκιέλι από το Μουσικό Σχολείο Λαμίας
Μαρούλα-Ελένη Βενετή από το Γενικό Λύκειο Λουτρών Αιδηψού
Δημήτριος Γεωργάκης από το Γενικό Λύκειο Ιστιαίας
Νικόλαος Γεωργούσης από το 1ο Γενικό Λύκειο Αλιβερίου
Ελένη-Άννα Γιακουντή από το Μουσικό Σχολείο  Άμφισσας
Νίκη Γιαννακού από το Γενικό Λύκειο Αυλωναρίου Εύβοιας
Άννα Γιασεμή από τις Λυκειακές Τάξεις Γυμνασίου Αγίας Άννας Εύβοιας
Χρήστος Γκεμίσης από τις Λυκειακές Τάξεις Γυμνασίου Στύρων Εύβοιας
Αλίκη Δαϊναβά από το 2ο Γενικό Λύκειο Χαλκίδας
Ελισάβετ Δεληγιάννη από το Γενικό Λύκειο Καρύστου
Ιωάννης Δημητρέλος από το Γενικό Λύκειο Άμφισσας
Βασίλειος-Παναγιώτης Δραγανούδης από το 3ο Γενικό Λύκειο Θήβας
Ευγενία Ζέρβα από το Γενικό Λύκειο Μαρτίνου Φθιώτιδας
Αντώνιος Ζωγράφος από το Γενικό Λύκειο Θεσπιών Βοιωτίας
Ιωάννα-Ιερωνύμη Θεοδωροπούλου από το Γενικό Λύκειο Οινοφύτων
Αναστάσιος Θεοδώρου από το ΕΠΑΛ Κονιστρών Εύβοιας
Ντενίς Ιντρίζι από το ΕΠΑΛ Αταλάντης
Μυρτώ Ιωάννου από το Γενικό Λύκειο Σχηματαρίου
Σπυρίδων Ιωάννου από το Γενικό Λύκειο Γραβιάς Φωκίδας
Ιωάννα Καλογήρου από το Γενικό Λύκειο Ψαχνών Εύβοιας
Αγγελική Καλογιάννη από το Γενικό Λύκειο Κανήθου Εύβοιας
Κυριακή Καραδήμου από τις Λυκειακές Τάξεις Γυμνασίου Γουβών Εύβοιας
Ιωάννης Καραΐσκος από το ΕΠΑΛ Οινόης Σχηματαρίου
Ευσταθία Καράμπελα από τις Λυκειακές Τάξεις Γυμνασίου Αγ. Γεωργίου Βοιωτίας
Ευαγγελία Καρατσώλη από το Γενικό Λύκειο Αμφίκλειας
Αιμιλία Καρυώτη από το Γενικό Λύκειο Δομοκού
Αδαμαντία-Νικολέττα Κατσιμπάνη από το Γενικό Λύκειο Ερέτριας
Φωτεινή Καψιώτη από το 1ο Γενικό Λύκειο Λαμίας
Μαρία Κόντη από το 4ο Γενικό Λύκειο Χαλκίδας
Κωνσταντίνος Κουβέλης από το ΕΠΑΛ Ιστιαίας
Παναγιώτης-Πέτρος Λιάλιος από το Γενικό Λύκειο Καμένων Βούρλων
Κωνσταντίνα Μαναρίτσα από το Γενικό Λύκειο Λίμνης Εύβοιας
Ασπασία-Ιωάννα Μαστοροπούλου από το 1ο Γενικό Λύκειο Χαλκίδας
Αναστάσιος Μεταξάς από το 2ο Γενικό Λύκειο Αλιβερίου
Νικόλαος Μήτσιου από το Γενικό Λύκειο Στυλίδας
Μαρία Μπακολουκά από τις Λυκειακές Τάξεις Γυμνασίου Δαύλειας Βοιωτίας
Γεώργιος Μπαρτσιώκας από το 6ο Γενικό Λύκειο Λαμίας
Παρασκευή-Άννα Μπουζινέκη από το Γενικό Λύκειο Ευπαλίου Φωκίδας
Ασημίνα Μπουράμα από το Γενικό Λύκειο Λιβανατών Φθιώτιδας
Απόστολος Μπουρογιάννης από το 3ο Γενικό Λύκειο Λαμίας
Ευάγγελος Ναούμης από το ΕΠΑΛ Μακρακώμης
Χρυσάνθη Ντασιώτη από το Γενικό Λύκειο Αλιάρτου Βοιωτίας
Μαρία Ντιαμάντη από το Γενικό Λύκειο Μώλου Φθιώτιδας
Αντιόπη Παναγιώτου από τις Λυκειακές Τάξεις Γυμνασίου Ακραιφνίου Βοιωτίας
Κωνσταντίνα Παναγιώτου από το 2ο Γενικό Λύκειο Λαμίας
Βασιλική Παπαγεωργίου-Αναγνώστου από το 1ο Γενικό Λύκειο Λιβαδειάς
Μαρία Παπαθανασίου από τις Λυκειακές Τάξεις Γυμνασίου Ερατεινής Φωκίδας
Στυλιανός Παπαφράγκας από το Γενικό Λύκειο Βασιλικού Εύβοιας
Ιωάννης Ρεβύθης από τις Λυκειακές Τάξεις Γυμνασίου Κυριακίου Βοιωτίας
Άννα Ρεντζή από το Γενικό Λύκειο Σπερχειάδας
Δανάη-Γεωργία Σακελλιάδου από το 4ο Γενικό Λύκειο Λαμίας
Ευανθία Σισμάνογλου από το Γενικό Λύκειο Μαντουδίου
Μαρία Σούμα από το Γενικό Λύκειο Κύμης
Φωτεινή Σταθαρά από το Γενικό Λύκειο Πελασγίας Φθιώτιδας
Νίκη-Μαρία Σταμέλου από το Γενικό Λύκειο Βαθέος Αυλίδας
Αργυρώ Σταύρου από το Γενικό Λύκειο Αταλάντης
Δήμητρα Τριανταφύλλου από το Γενικό Λύκειο Καρπενησίου
Ξανθή Στυλιανή Τσάμη από το 5ο Γενικό Λύκειο Λαμίας
Κωνσταντίνος Τσαπραΐλης-Χαμπλάς από το Γενικό Λύκειο Ελάτειας Φθιώτιδας
Γεωργία Τσουμάνη από το Γενικό Λύκειο Νέας Αρτάκης Εύβοιας
Παρασκευή Χαλιούλια από το Γενικό Λύκειο Αμαρύνθου Εύβοιας
Ιωάννα Χούδρα από τις Λυκειακές Τάξεις Γυμνασίου Μοσχοχωρίου Φθιώτιδας
Νικόλαος Χριστόπουλος από το 3ο Γενικό Λύκειο Χαλκίδας
Πωλίνα Κρεμμύδα από το Γενικό Λύκειο Ορχομενού
Πολυξένη Κώνστα από το 1ο Γενικό Λύκειο Θήβας
Δημήτριος Κωστορρίζος από το Γενικό Λύκειο Μακρακώμης
Κωνσταντίνα-Λασκαρίνα-Παρασκευή Λαρσινού από το 2ο Γενικό Λύκειο Θήβας
amfissaface.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου