Παρουσιάζει: ο Βίκτωρ Σαμπώ
Ο Ιερός Ναός Παναγίας Προυσσώτισσας στις Βαρδάτες Φθιώτιδας....
Η Παναγία η Βαρδάτα (Προυσιώτισσα) βρίσκεται πάνω από το Δ. Δ Βαρδατών, μέσα σε βράχο. Κατά την τοπική παράδοση το όνομα Προυσιώτισσα το πήρε, επειδή η εικόνα έφτασε στη θέση, όπου βρέθηκε από την πόλη Προύσα της Μικράς Ασίας.
Οι σιδηροδρομικοί υπάλληλοι ανέλαβαν την εκκλησία υπό την προστασία τους μετά από εκτροχιασμό τρένου. Το τρένο κρεμάστηκε στον γκρεμό πάνω απ’ την «Παναγία» και σώθηκαν όλοι οι επιβάτες. Πανηγυρίζει στις 23 Αυγούστου και στη χάρη της προστρέχουν εκατοντάδες πιστοί.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων του Πολύδροσος Παρνασσού.
Διατηρήστε τα σχόλιά σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο ή προσβολές θα διαγράφονται.
Παρακαλούμε, διαβάστε την Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων πριν σχολιάσετε. Να αποφεύγετε να γράφετε ανώνυμα. Όλα τα σχόλια πρέπει να εγκριθούν πριν δημοσιευθούν.