Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Παρασκευή, 19 Απριλίου, η Εκκλησία γιορτάζει τον Ακάθιστο ύμνο......

Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016

Το Γαϊδουρονήσι έχει το… ναυαγό του: Ζει χειμώνα - καλοκαίρι σε μια σπηλιά από κέδρους

                                                                                                Αλίευσε και παρουσιάζει: ο Βίκτωρ Σαμπώ

Στους τουριστικούς οδηγούς αναφέρεται ότι πρόκειται για ένα από τα 81 ακατοίκητα νησιά της Κρήτης. Ο Μανώλης Γιατράκος, κατά κόσμον «Μουγκρής» έχει τις… ενστάσεις του επ’ αυτού. ....
Και αυτό γιατί εδώ και 15 χρόνια είναι ο μοναδικός κάτοικος της Χρυσής, ζώντας χειμώνα-καλοκαίρι σε μια σπηλιά που έφτιαξε ο ίδιος από κέδρους. Η Χρυσή, για τους ντόπιους Γαϊδουρονήσι, βρίσκεται περίπου 15 χλμ. νότια της νοτιότερης πόλης της Ευρώπης, την Ιεράπετρα Κρήτης. 

Οι ακτές της περιβάλλονται από το Λιβυκό πέλαγος της Μεσογείου και προσελκύουν κάθε καλοκαίρι πλήθος επισκεπτών, καθώς τα καταγάλανα νερά και η χρυσαφένια αμμουδιά την αναδεικνύουν σε top-προορισμό της ανατολικής Κρήτης, έστω και αν το ταξίδι με καραβάκι από την Ιεράπετρα διαρκεί περίπου μία ώρα. 
Εκεί, έχει ρίξει άγκυρα από το 2001 ο 65χρονος Μανώλης Γιατράκος, έστω και αν έχει 5 παιδιά και 7 εγγόνια. Στο νησί βρέθηκε η κάμερα της εκπομπής «Αλήθειες με τη Ζήνα», προκειμένου να καταγράψουν λίγες ώρες από την καθημερινότητά του. 
Τώρα τα πράγματα είναι σχετικά εύκολα, τι γίνεται όμως το χειμώνα με τη βροχή και το κρύο; Ο «Μουγκρής» έχει βρει λύσεις για όλα, όπως περιγράφει στην κάμερα του Star. Υποστηρίζει ότι έχει προσαρμοστεί απόλυτα στις συνθήκες και ότι δεν του λείπει καθόλου ο πολιτισμός έτσι ώστε να σκεφτεί την επιστροφή στα εγκόσμια. Ένας σύγχρονος «Ροβινσώνας», ο οποίος ανταγωνίζεται πλέον ως attraction τις περιλάλητες παραλίες του νησιού.
koolnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου