Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 26 Απριλίου σήμερα . .....

Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2016

Πανικός στην Ε.Ο. Λαμίας - Καρπενησίου. Εγκλωβίστηκαν αυτοκίνητα και τρένα - ΒΙΝΤΕΟ

Από τύχη δεν υπήρξαν θύματα, αφού τόνοι λάσπης καταπλάκωσαν ξαφνικά το δρόμο - Εφιαλτικές στιγμές έζησαν οδηγοί που εγκλωβίστηκαν μέσα στα αυτοκίνητά τους - Κινδύνεψαν αστυνομικοί που προσπάθησαν με αυτοθυσία να διακόψουν την κυκλοφορία για να μην θρηνήσουμε θύματα - Εγκλωβίστηκαν ακόμη και τα τρένα - Πλημμύρισαν επιχειρήσεις, καταστήματα και σπίτια - Χωρίς ηλεκτρικό πολλά χωριά......
Η φύση εκδικείται. Δυο ώρες ισχυρής βροχόπτωσης ήταν αρκετές για να δημιουργήσουν το χάος στην εθνική οδό Λαμίας - Καρπενησίου και να κινδυνέψουν ανθρώπινες ζωές.
Τα μπαζωμένα ρέματα φούσκωσαν και σε συνδυασμό με τα έργα που γίνονται χρόνια τώρα στην περιοχή τα νερά κατέβασαν τόνους λάσπης μέσα στην εθνική οδό Λαμίας - Καρπενησίου, ενώ η περιοχή από τη γέφυρα του Σταυρού μέχρι και την είσοδο στο Λιανοκλάδι θύμισε λιμνοθάλασσα.
Οι οδηγοί με τους επιβάτες που εγκλωβίστηκαν έζησαν ένα πραγματικό εφιάλτη, αφου από τη μια στιγμή στην άλλη βρέθηκαν ακινητοποιημένοι μέσα στο δρόμο με τη στάθμη του νερού και της λάσπης να ανεβαίνει επικίνδυνα χωρίς να ξέρουν τι τους περιμένει τα επόμενα λεπτά και φυσικά ανήμποροι να αντιδράσουν.
Στις αρχές σήμανε συναγερμός. Παρά την καταρρακτώδη βροχή, που είχε σχεδόν παραλύσει τα πάντα,  οι αστυνομικοί και οι πυροσβέστες με αυτοθυσία προσπάθησαν να βρεθούν άμεσα κοντά στους εγκλωβισμένους οδηγούς και να διακόψουν την κυκλοφορία για να μην θρηνήσουμε θύματα.
Μηχανήματα της Περιφέρειας και του Δήμου ρίχτηκαν στη μάχη για να απομακρύνουν τις λάσπες και τα χώματα από το δρόμο. Ο Αντιπεριφερειάρχης Θύμιος Καραϊσκος έτρεξε αμέσως στην περιοχή για να συντονίσει την κατάσταση.
Μάλιστα αστυνομικοί κινδύνεψαν όταν το περιπολικό εγκλωβίστηκε στα νερά προσπαθώντας να φτάσουν στο σημείο για να διακόψουν την κυκλοφορία.
Δείτε τι είπε χαρακτηριστικά στο βίντεο που ακολουθεί ο Θύμιος Καραϊσκος στην κάμερα του LamiaReport.


Κομμένη η Ελλάδα στα δυο και σιδηροδρομικά
Διακόπηκε και η κυκλοφορία των τρένων. Σύμφωνα με πληροφορίες δυο τρένα που κινούταν από Θεσσαλονίκη προς Αθήνα ακινητοποιήθηκαν, το ένα στη Στύρφακα και το άλλο στο Δομοκό. Επίσης το τρένο που πήγαινε από Αθήνα - Θεσσαλονίκη σταμάτησε στο Λιανοκλάδι μέχρι νεωτέρας.
Έτρεχε και δεν έφτανε η Πυροσβεστική
Πολλές επιχειρήσεις και καταστήματα στην περιοχή από τον Σταυρό μέχρι το Λιανοκλάδι πνίγηκαν στη λάσπη. Σε πολλά έχουν πλημμυρίσει σπίτια και υπόγεια που έχουν καλυφθεί από χώματα και λάσπες. Οι πυροσβέστες τρέχουν από σπίτι σε σπίτι, καθώς ολοκλήρωσαν τις επιχειρήσεις για την απομάκρυνση των αυτοκινήτων που ήταν εγκλωβισμένα μέσα στις λάσπες στο δρόμο Λαμίας - Καρπενησίου. Η πρόσβαση όμως σε πολλά από αυτά είναι δύσκολη αφου ο δρόμο Λαμίας - Καρπενησίου ήταν κλειστός και έπρεπε αν κανουν κύκλο μέσα από επαρχιακό δίκτυο χωριών για να φτάσουν στον προορισμό τους.
lamiareport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου