Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 29 Μαρτίου σήμερα..... Β Χαιρετισμοί της Παναγίας....

Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2016

ΔΕΣΦΙΝΑ - ΚΙΡΡΑ : ΤΟΣΟ ΚΟΝΤΑ, ΤΟΣΟ ΜΑΚΡΙΑ...

Άνιση αντιμετώπιση

   Σύμφωνα με την346/10-8-2016απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δελφών (ΑΔΑ : ΩΧΥ9Ω9Θ-03Τ), ενεκρίθη πίστωση ποσού 4.300(τεσσάρων χιλ. τριακοσίων) ευρώ, για την κάλυψη εξόδων των πολιτιστικών εκδηλώσεων του 15Αύγουστου στην Δεσφίνα. ....Όπως δε περιγράφεται στην απόφαση, με αυτό το χρηματικό ποσό θα καλυφθούν
η αγορά επαίνων και βιβλίων για τους επιτυχόντες εκ Δεσφίνης μαθητές στις πανελλήνιες εξετάσεις, καθώς επίσης και τα έξοδα του δείπνου των επισήμων και το κόστος της μουσικοχορευτικής βραδιάς στην Κοινότητα.
   Την χορήγηση της πιστώσεως είχε εισηγηθεί ο αντιδήμαρχος της Δ.Ε. Δεσφίνης και πιστεύουμε ότι έκανε το καλύτερο για την πόλη του, εφ’ όσον προηγουμένως είχε συνεννοηθεί με όλους τους αναμειγνυόμενους σε αυτήν την εκδήλωση.

   Την συγκεκριμένη πίστωση του Δήμου μας, αναφέρουμε σήμερα, σε αντιδιαστολή και σύγκριση, με την αντιμετώπιση αιτήματος του Πολιτιστικού Συλλόγου ‘’Οι Φίλοι της Κίρρας’’, για την κάλυψη ενός μικρού μέρους των εξόδων κατά το διήμερο των πολιτιστικών εκδηλώσεων, το παρελθόντα Ιούλιο στην Κίρρα.
Τότε, όπως είναι γνωστόν, η αντιδήμαρχος της Δ.Ε. Ιτέας, παρ’ ότι είχε εισηγηθεί την χορήγηση 500 (πεντακοσίων) ευρώ για να καλυφθούν το κόστος των ηχητικών και του φωτισμού, εν τούτοις, εντός του Δημοτικού Συμβουλίου, δεν υποστήριξε την εισήγησή της, με αποτέλεσμα την μηβοήθεια του Δήμου σε αυτήν την όμορφη εκδήλωση.

   Σύμφωνα με πληροφορίες μας, στην τότε προ-συνεδριακή συνάντηση των Δημοτικών Συμβούλων της παρατάξεως του Δημάρχου, ένας Σύμβουλος εξέφρασε την άποψη ότι ενδεχομένως να γίνουν πωλήσεις προϊόντων από κάποιους εκθέτες κατά την διάρκεια του διημέρου. Άποψη την οποία υιοθέτησε η αντιδήμαρχος, έστω και χωρίς καμία ένδειξη για αυτό και με αυτήν την διαδικασία, ‘’ετιμωρήθη’’ ο Σύλλογος της Κίρρας να αντεπεξέλθει μόνος του στα έξοδα της εκδηλώσεως.
Βεβαίως, όπως είναι γνωστό, η ‘’Συνάντηση Δημιουργών της Φωκικής γης’’ έγινε, η προσέλευση κοινού εξεπέρασε τα δεδομένα του 2015, ακόμη δε και τις προβλέψεις τόσον των διοργανωτών, όσων και των ...μη διοργανωτών.

   Η σύγκριση και η πασιφανής άνιση αντιμετώπιση των δυο εκδηλώσεων, γίνεται από εμάς, εν όψει των αναμενομένων ...ειδήσεων, για τα έσοδα από την πρόσφατη εμποροπανήγυρη του Αγίου Ιωάννου στην Κίρρα. Και τότε θα έχουμε να λέμε (και να γράφουμε).

Υπομονή.

Αναδημοσιεύουμε τμήμα από την υπ' αρ. 346/10-8-2016 απόφαση του Δ.Σ. του Δήμου Δελφών.  Και όποιος κατάλαβε, κατάλαβε.

                            ************************************ 

1 σχόλιο:

  1. ΜΑ ΤΙ ΛΕΤΕ ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΚΙΡΡΑΣ,ΘΑ ΘΕΛΑΤΕ ΝΑ ΕΙΣΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΠΟΛΥΔΡΟΣΟ ? ΕΚΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ! ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ! ΣΕ ΚΑΛΟ ΜΑΣ ΓΕΛΑΣΑΜΕ ΠΑΛΙ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή