Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 18 Απριλίου σήμερα......

Παρασκευή 5 Αυγούστου 2016

Αποτελέσματα Αναλύσεων Ποιότητας Πόσιμου Ύδατος της 27ης Ιουλίου

Όπως είχαμε δημοκρατικά δεσμευθεί ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου, καλέσαμε τους Δημοτικούς Συμβούλους που ήθελαν να παρευρεθούν κατά τη δειγματοληψία πόσιμου ύδατος από την Ιτέα, που πραγματοποιήθηκε την 27η Ιουλίου 2016,.....
και πράγματι εξειδικευμένος επιστήμονας του διαπιστευμένου σε όλα τα στάδια εργαστηρίου χημικών αναλύσεων (στη δειγματοληψία, τη μεταφορά του δείγματος και την χημική του ανάλυση) που μας συνδράμει, ήρθε στην Ιτέα και παρουσία του Προϊσταμένου του Τμήματος Ύδρευσης του Δήμου και Δημοτικών Συμβούλων πραγματοποίησε τις λήψεις νερού από τα σημεία που οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της μειοψηφίας επιθυμούσαν. Οι χημικές αναλύσεις έδειξαν ότι σε όλες τις περιπτώσεις δειγμάτων η ποιότητα του νερού που λήφθηκε είναι πολύ καλή με τιμές εντός των ορίων που καθορίζονται στην Κοινή Υπουργική Απόφαση Υ2/2600/2001 (ΦΕΚ 892/Β/11-07-2001), όπως τροποποιήθηκε και ισχύει σήμερα.
Δεν γνωρίζουμε με ποια μεθοδολογία, ποια αξιοπιστία και ποια μέσα έχουν γίνει η δειγματοληψία, η μεταφορά του δείγματος και οι χημικές αναλύσεις που η Δημοτική Παράταξη «Πολίτες στο Προσκήνιο» πρόσφατα δημοσίευσαν. Επειδή όμως μία τέτοια ενέργεια δημιουργεί ανυπολόγιστες αρνητικές συνέπειες τόσο για τους δημότες όσο και για τους επισκέπτες του Δήμου μας, είναι σαφές ότι οφείλει η συγκεκριμένη παράταξη να αποδείξει άμεσα και να τεκμηριώσει ότι για τις επικαλούμενες χημικές αναλύσεις τηρήθηκαν σε όλα τα στάδια που αφορούν τη δειγματοληψία (αποστειρωμένες φυάλες δειγματοληψίας), τη μεταφορά του δείγματος (μεταφορά με ισόθερμα δοχεία με παγοκύστες), την παραλαβή του δείγματος από το εργαστήριο και την ανάλυσή του, όλα τα σχετικά που προβλέπονται από το πρότυπο ISO 17025 και τα αντίστοιχα επιμέρους πρότυπα που αφορούν τις προαναφερόμενες τεχνικές.
Σας επισυνάπτουμε συνημμένα τα αποτελέσματα των αναλύσεων της παραπάνω διαδικασίας από το πιστοποιημένο εργαστήριο με το οποίο συνεργάζεται ο Δήμος Δελφών.
   
   -------------------------------------------------------------------------------------------
Η Αντιδήμαρχος
Περιβάλλοντος & Πολιτικής Προστασίας



Μαρία Ζ. Ανδρεοπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου