Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Τρίτη 16 Αυγούστου 2016

Αργυρός ο Γιαννιώτης στα 10 χλμ ανοιχτής θαλάσσης - Ίδιος χρόνος με τον πρώτο Μετάλλιο θρίλερ

Σε έναν αγώνα που έσπασε καρδιές ο Σπύρος Γιαννιώτης χρονομετρήθηκε όσο και ο Ολλανδός Φέρι Βεέρτμαν (1:52΄59΄΄08)!....
Ναι μεν έκανε τον ίδιον χρόνο, ωστόσο, το χρυσό και το αργυρό κρίθηκαν μόνο από το γεγονός ότι, ο Βέρτμαν ακούμπησε πρώτος το χέρι του στην ηλεκτρονική πλακέτα που έκρινε τον χρόνο! 
Μετά από εξέταση του φώτο φίνις, οι κριτές έδωσαν τελικά πρώτο τον Ολλανδό Φέρι Βέερτμαν στον αγώνα κολύμβησης 10 χλμ ανοιχτής θαλάσσης και δεύτερο, με τον ίδιο χρόνο τον Έλληνα πρωταθλητή, που κατακτά το μόνο μετάλλιο που έλειπε από την πλούσια συλλογή του.





Στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Γάλλος Μαρκ-Αντουάν Ολιβιέ.
Ο 36χρονος Κερκυραίος, έχοντας χάσει για πέντε δευτερόλεπτα το χάλκινο μετάλλιο πριν από τέσσερα χρόνια στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, κουβαλούσε εκείνη τη στιγμή για μια ακόμα Ολυμπιάδα.
Και από τα δάκρυα πίκρας του Λονδίνου, σήμερα έφθασε στα δάκρυα χαράς στην παραλία της Κοπακαμπάνα.
Ο Σπύρος Γιαννιώτης στην 5η και τελευταία συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες (το 2000 και το 2004 αγωνίστηκε στην κλασική κολύμβηση) απέσπασε το ασημένιο μετάλλιο και έλαμπε από ευτυχία.
Σήμερα, ο 36χρονος Σπύρος Γιαννιώτης ρίχνει τίτλους τέλους στην αθλητική καριέρα του στον μαραθώνιο της κολύμβησης στο Ρίο.
Ο Γιαννιώτης ξεκίνησε συντηρητικά και στα πρώτα 2,5 χιλιόμετρα ήταν 23 με ένα λεπτό διαφορά από τον προπορευόμενο αθλητή. Στα 5 χιλιόμετρα είναι 22ος με 1:28.06 λεπτά διαφορά από τον Αυστραλό Πουρτ που προηγείται. Ωστόσο ανέβασε ρυθμό καθώς στα 7,5 χιλιόμετρα είναι 14ος και τα δίνει όλα για όλα...
Ο Σπύρος Γιαννιώτης αποχαιρετά στα 36 τον αθλητισμό και είναι ο μοναδικός Ελληνας κολυμβητής που έχει διπλή συμμετοχή σε τελικούς Ολυμπιακών Αγώνων, το 2004 στην Αθήνα που ήταν 5ος και 7ος. Από το 2000 στο Σίδνεϊ και μετά έχει πάρει μέρος σε όλους τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ενώ έχει αναδειχθεί παγκόσμιος πρωταθλητής και πρωταθλητής Ευρώπης πολλές φορές ενώ το 2013 στη Βαρκελώνη αναδείχθηκε ο μεγαλύτερος σε ηλικία παγκόσμιος πρωταθλητής στην κατηγορία ανοικτής θάλασσας.
Εχει συλλογή μεταλλίων από πολλές άλλες διοργανώσεις ενώ έχει ανακυρηχθεί και αθλητής της χρονιάς από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμό Αθλητικού Τύπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου