Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Σάββατο 23 Ιουλίου 2016

Παν. Μέγγος πρός ΠΑΚΟΕ: Που στηρίζεται η επίθεση που εξαπολύσατε απέναντι στην παράταξή μας;

Προς τον κο Χριστοδουλάκη Π.
Πρόεδρο ΠΑΚΟΕ

Κε Χριστοδουλάκη σας άκουσα στο Ρ/Φ Σταθμό ΓΑΛΑΞΙΑ της Άμφισσας όπου δώσατε τηλεφωνικά συνέντευξη στον κο Μαρκάτο Χάρη, απαντώντας στα ερωτήματα που αφορούσαν τις νέες μετρήσεις που διενεργήσατε στο πόσιμο νερό και στην Θάλασσα σε Ιτέα, Γαλαξίδι, Αντίκυρα, Άσπρα Σπίτια και στην σχετική μήνυση που ο Δήμαρχος Δελφών κατέθεσε χθες εναντίον του ΠΑΚΟΕ......


Ήταν μεγάλη η έκπληξή μου όταν σας άκουσα να καταφέρεστε εναντίον μου, όπως επίσης και στον κο Δρακάκη λέγοντας συγκεκριμένα: « Που είναι ο Μέγκος; Που είναι ο Δρακάκης; Εξαφανίστηκαν. Ο Δήμαρχος καλά κάνει, αυτοί τι κάνουν είναι αντιπολίτευση. Η σιωπή είναι συνενοχή. Ερχόταν ο Μέγκος και μας παρακαλούσε να κάνουμε μετρήσεις. Τώρα χαθήκανε έχουν μεγαλύτερη ευθύνη προς τον κόσμο από τον Δήμαρχο» και άλλα τέτοια.
Η έκπληξή μου είναι μεγάλη για τους εξής λόγους:
α) δεν έχουμε καμιά υποχρέωση να σας ενημερώνουμε ως παράταξη, το ΠΑΚΟΕ και οποιοδήποτε άλλο, για τον τρόπο που ενεργούμε και το τι κάνουμε.
 β) δεν μας πήρατε ένα τηλέφωνο να μάθετε εάν συνεχίζουμε να «κυνηγάμε» τα διάφορα θέματα ή τα εγκαταλείψαμε. Δεν σημαίνει πως όταν δεν γίνονται ανακοινώσεις στα ΜΜΕ πως κάποιος έχει αδρανήσει
γ) το ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ όμως είναι πως από όσα έχουμε κάνει για Λύματα, Νερό, Βιολογικούς, έχουμε ενημερώσει ειδικά το ΠΑΚΟΕ. Παράλληλα το email του ΠΑΚΟΕ έχει συμπεριληφθεί στην Λίστα ΦΙΛΟΙ των ΠΟΛΙΤΩΝ στο ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ και παίρνει όλες τις ενημερώσεις της Κίνησής μας. Πριν 2 ½ ώρες λάβατε κείμενο αναφορικά με θέμα του τελευταίου Δημοτικού Συμβουλίου.
δ) ουδέποτε παρακαλέσαμε είτε καλέσαμε κάποιο προς βοήθειά μας πάνω στα θέματα που εμείς ΑΝΑΔΕΙΞΑΜΕ στην Θητεία μας στον Δήμο ΔΕΛΦΩΝ, αναφορικά με Λύματα και Βιολογικούς έως σήμερα τουλάχιστον.

ΔΙΕΥΚΡΥΝΙΖΩ – ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΩ
1.Εσείς ήρθατε τελευταία στην περιοχή μας και κάνατε νέες μετρήσεις. Τα αποτελέσματα και τις ενέργειές σας τα μάθαμε από τα ΜΜΕ όπως και όλος ο υπόλοιπος κόσμος. Πολύ καλά κάνατε. Δεν γνωρίζω εάν είχατε κάποιον ενημερώσει από την περιοχή μας. Με εμάς δεν ήρθατε σε επαφή. Αυτές οι επιλογές είναι δικές σας και δεν πέφτει σε κανένα λόγος. Το ίδιο ισχύει και για εμάς. Είμαστε αυτοδύναμοι και αυτόνομοι.
2. Εμείς τα προβληματικά θέματα που αναδείξαμε για τα Λύματα και τους Βιολογικούς στον Δήμο μας τα παρακολουθούμε από το 2011 ως Δημοτική παράταξη:
·       Όταν δημοσιεύσαμε το θέμα των Λυμάτων στο Αρχαίο Μονοπάτι των Δελφών στις 2,3,4 & 5/2/2016 δεχτήκαμε καταιγισμό τηλεφωνημάτων και από ΜΜΕ και από εσάς (ΠΑΚΟΕ) Κανέναν δεν ψάξαμε εμείς. Όλοι ήρθαν και μας βρήκαν.
·       Από την ΖΟΥΓΚΛΑ όπου ζήτησαν τα VIDEO και την Μηνυτήρια αναφορά μας προς τον Εισαγγελέα που καταθέσαμε στις 11/2/2016.
·       Μας πήραν από το STAR Λαμίας, την εφημερίδα των Συντακτών και άλλοι για πληροφορίες. Το STAR της Λαμίας μάλιστα με «έστησε» ένα βράδυ να βγω στο Δελτίο ειδήσεων στις 9:00 και τελικά έβγαλαν τον Δήμαρχο και όχι εμένα!
·       Το ΠΑΚΟΕ στις 10/2 μας πήρε τηλέφωνο για να τους δείξουμε που βγαίνουν τα Λύματα στο Αρχαίο Μονοπάτι και να κάνουν δειγματοληψία. Ξεναγούσαμε την ομάδα σας επί 3 ώρες.
·       Το ΠΑΚΟΕ ζήτησε την βοήθειά μας να παρουσιάσει τις μετρήσεις του στο κοινό της Ιτέας και εμείς υλοποιήσαμε το αίτημά σας. Σχετική αλληλογραφία με email στις 29/2 και την 1/3 που έχουμε ανταλλάξει δείχνει την επαφή μας.
·       Ουδέποτε σας παρακαλέσαμε να έρθετε. Πριν την παρουσίαση που ζητήσατε να κάνετε στην Ιτέα, σας πρότεινα πάλι μέσω αλληλογραφίας, πως θα ήταν καλό να ξανακάνατε μέτρηση στο νερό για να διασταυρώσουμε με νέες μετρήσεις με τις προηγούμενες. Η πρόταση έγινε, αλλά η τελική επιλογή ήταν στην δική σας ευχέρεια. Γι’ αυτό και αντέδρασα όταν ζητήσατε να πληρωθούν οι νέες μετρήσεις σας, λέγοντας πως θα προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε στο Οικονομικό μέρος, χωρίς αυτό να είναι υποχρέωσή μας. Σχετικό email στις 7/3/2016
·       Στις 19 & 22/2/2016 ομάδα των ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ επισκέπτεται κατ΄ επανάληψη τον Βιολογικό Γαλαξιδίου και συγκεντρώνει όλα τα στοιχεία για την ρίψη ελεύθερα στο Περιβάλλον της Λυματολάσπης του Βιολογικού. Ακολουθούν καταγγελίες στην Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Πρόστιμα.  
·       21/3/2016 Υποβολή ερωτήσεων στο Δ.Σ. Δήμου Δελφών αναφορικά: με το πόσιμο νερό και τα Αρχεία του Δήμου την τελευταία 3ετία, όπως επίσης για τους Βιολογικούς και τις σχετικές δειγματοληψίες. Επίσης 3ετία
·       23/3/2016 Στο Τοπικό της Ιτέας υποβάλλονται από τον Τοπικό Σύμβουλο της παράταξής μας Τάσο Μέγκο  ερωτήσεις Αναφορικά με την ύδρευση στην Ιτέα και τις Δεξαμενές. Ζητούνται στοιχεία επίσης.
·       24/3/2016 Σερνικάκι. Η τοπική μας Σύμβουλος Βίκυ Ζαχαριά καταγγέλλει την λειτουργία του Τοπικού στην Αποκεντρωμένη διοίκηση της Στερεάς. Ο τρόπος λειτουργίας του Τοπικού υποσκάπτει τους ελέγχους για την ποιότητα του Νερού στο χωριό. Η Βίκυ ήταν παρούσα στον καθαρισμό της Δεξαμενής στο χωριό από ανειδίκευτο συνεργείο, με αποτέλεσμα να προλάβουν τους εργάτες η ίδια μαζί με άλλο χωριανό πριν την λιποθυμία τους.
·       Στις 29/4/2016 λάβατε ηλεκτρονικά τις ερωτήσεις που υποβάλαμε στις 21/4/2016 στο Δημοτικό Συμβούλιο σχετικές με Βιολογικούς και Λύματα.
·       Στις 3/5/2016 ενημερώνεται το ΠΑΚΟΕ για την ανάρτηση των φωτογραφιών για Λύματα που έχει κάνει το μπλοκ Η ΛΑΛΙΑ ΤΗΣ ΡΟΥΜΕΛΗΣ.
·       Κατά την επίσκεψη του Τσιρώνη στην περιοχή προετοιμασμένη ομάδα από τους ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ των ενημερώνει με την σειρά για τις εξορύξεις στην Γκιώνα, την δραστηριότητα στο Λαρνάκι και τα Λύματα στους Δελφούς.
·       Στις 29/6/2016 υποβάλλεται ερώτηση στο Δ.Σ. του Δήμου σχετικά με τις Ακτές στην Ιτέα και την διαχείρισή τους. Αντίστοιχη ερώτηση είχε υποβληθεί πάλι από την παράταξή μας με εμπεριστατωμένη θέση ακριβώς πριν ένα χρόνο στις 3/6/2015!
3. Στο τελευταίο Δ.Σ. του Δήμου στις 18/7/2016 έγινε ερώτηση από τον Π. Ταγκαλή προς τον Δήμαρχο.
-« Κε Δήμαρχε υπάρχει αναστάτωση στον κόσμο από τις δημοσιεύσεις για την ακαταλληλότητα του πόσιμου νερού. Τι προτίθεστε να κάνατε; Είχατε πει πως θα μηνύσετε το ΠΑΚΟΕ εδώ και καιρό και δεν το κάνατε.»
-Δήμαρχος: « Έχετε δίκιο. Το νερό του Δήμου μας είναι πεντακάθαρο και είμαστε σίγουροι γι αυτό. Υπάρχουν κάποια κέντρα που θέλουν να πλήξουν τον Δήμο μας. Θα συζητήσω άμεσα με δικηγόρο και θα υποβάλω μήνυση».
-Δρακάκης (ζήτησε τον λόγο αν και δεν δικαιούται): « Κύριε Δήμαρχε αυτά που λέτε τα έχουμε ξανά ακούσει για μηνύσεις. Οι μετρήσεις του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας δεν λένε τίποτα. Δεν μας λένε που κάνανε μετρήσεις, πότε κλπ. Το ΠΑΚΟΕ ότι δημοσιεύει, λέει που πήρε δείγματα κλπ. Τώρα τι θα κάνετε; Θα κάνετε μήνυση και στο Πολυτεχνείο;»
- Δήμαρχος: «Ναι κι εγώ έχω συνεργάτη την NASA. Μας συκοφαντούν, θέλουν να δημιουργήσουν πρόβλημα …… (και άλλα τέτοια)»
-Μέγκος: «Θέλω να μιλήσω Πρόεδρε. Συκοφάντης είναι κε Δήμαρχε αυτός που διασπείρει ψευδείς ειδήσεις και φήμες. Λένε ψέματα για το νερό; Το νερό έχει πρόβλημα σοβαρό. Εμείς που ζούμε κε Δήμαρχε αλλού; Δεν καταλαβαίνουμε τι γίνεται, τι νερό πίνουμε; Τις αναλύσεις περιμένουμε νομίζετε; Αντιμετωπίστε σοβαρά το πρόβλημα και δώστε λύσεις. Αφήστε τις μηνύσεις γιατί μπορεί να βρεθείτε προ εκπλήξεων»
Αυτά που ειπώθηκαν τούτη την Δευτέρα πριν 4 μέρες έχουν δημοσιευτεί!. Όσα είπα είναι ίδια με αυτά που είπατε σήμερα εσείς κε Χριστοδουλάκη στο Ράδιο αναφορικά με την μήνυση του Δημάρχου!!!!!
Που βλέπετε την διαφωνία και την δική μας υποχώρηση;

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ
Α. Ουδέποτε υποστείλαμε την σημαία της πάλης μας απέναντι στα θέματα αυτά και άλλα πολλά.
Β. Το ΠΑΚΟΕ όπως αποδεικνύεται γνωρίζει τις κινήσεις μας από δική μας ενημέρωση, όπως πάγια κάνουμε με πάρα πολύ κόσμο, συλλόγους κλπ.
Γ. Έχουμε κάνει μηνυτήρια αναφορά για τα Λύματα πριν από Εσάς. Οι υποθέσεις συνδικάζονται και μάλιστα προσωπικά έχω μπει μάρτυρας στην δικής σας μήνυση μετά από δικό σας αίτημα! Έχω δώσει κατάθεση από τον  Μάιο.
Δ. Δεν γνωρίζατε για το πρόστιμο που έχει μπει στον Δήμο μετά από δικές μας καταγγελίες για τον ΒΙ.Ο.ΚΑ Γαλαξιδίου και έπονται και άλλα. Ο Μαρκάτος σας ενημέρωσε στον αέρα στην εκπομπή για τα πρόστιμα.
Ε. Κανέναν δεν παρακαλέσαμε ποτέ. Κανέναν δεν ψέξαμε για την προσπάθεια που αυτός έκανε με τον τρόπο που μπορούσε παλεύοντας τα θέματα αυτά. Πόσο μάλλον το ΠΑΚΟΕ που το βοηθήσαμε μάλιστα.
ΣΤ. Αν ψάξετε τις ενέργειες των άλλων παρατάξεων θα διαπιστώσετε πως η Παράταξη Ταγκαλή δεν έχει καθόλου ασχοληθεί, το ίδιο η Λαϊκή Συσπείρωση του Ιωσηφίδη, ενώ ο Γ. Δρακάκης στο μέτρο που μπορεί μόνος του, έχει κάνει την δική του προσπάθεια. Εσείς «βάλατε» εναντίον της μοναδικής Παράταξης που κινεί αδιάληπτα τα συγκεκριμένα θέματα με συνέπεια.

ΕΡΩΤΗΣΗ
Από που συνάγονται τα συμπεράσματα που αναφέρατε στην εκπομπή του ΓΑΛΑΞΙΑ και που στηρίζεται η  επίθεση που εξαπολύσατε απέναντι στην παράταξή μας; Την μοναδική που έχει κινηθεί στο ίδιο μήκος κύματος με το ΠΑΚΟΕ σε μεγάλο βαθμό, αταλάντευτα;

·       Θεωρώ επειδή όλα όσα αναφέρατε περί αδράνειας, εξαφάνισης κλπ είναι ψευδή, πως έχετε είτε ξεχάσει όλα τα παραπάνω, ή για κάποιους λόγους σας έχουν Διαφύγει.
·       Επειδή Δεν μπορεί να περάσει από το μυαλό μου πως η επίθεσή σας αυτή εξυπηρετεί σκοπιμότητες.
·       Σε κάθε περίπτωση αύριο στην ίδια εκπομπή του ΓΑΛΑΞΙΑ είμαι υποχρεωμένος να αποκαταστήσω την πραγματικότητα με όλα τα στοιχεία που διαθέτω και να διαψεύσω όσα κακώς ισχυριστήκατε για εμάς, απουσίας μας μάλιστα από την συζήτηση.
·       Νομίζω πως πρέπει να αποκαταστήσετε με κάποια δήλωσή σας την άδικη επίθεση που δεχτήκαμε ως Παράταξη, σύμφωνα με την εμπειρία και την φήμη που έχετε ως ΠΑΚΟΕ και εσείς προσωπικά ως Πρόεδρός του.

Με εκτίμηση

Μέγκος Παναγιώτης     

5 σχόλια:

  1. ΧΑΧΑΧΑΧΑ... ΑΥΤΟΊ ΠΟΥ ΈΦΕΡΑΝ ΤΟΥΣ ΠΑΚΟΕΔΕΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΉ ΤΏΡΑ ΠΛΑΚΩΝΟΝΤΑΙ!!!!ΔΕΝ ΦΤΆΝΕΙ ΠΟΥ ΔΥΣΦΗΜΟΥΝ ΤΗΝ ΦΩΚΙΔΑ ... ΜΕ ΕΥΝΟΗΤΑ ΚΊΝΗΤΡΑ, ΤΏΡΑ ΠΟΥ ΈΣΦΙΞΑΝ ΤΑ ΓΑΛΑΤΑ Ο ΕΝΑΣ ΤΑ ΡΊΧΝΕΙ ΣΤΟΝ ΆΛΛΟΝ... ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΕ ΣΥΝΕΧΙΣΕ ...ΒΟΥΤΑ ΒΡΕΜΕΝΗ ΣΑΝΙΔΑ ΚΑΙ ΕΞΑΦΆΝΙΣΕ ΤΟΥΣ ΟΛΟΥΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΕ ΤΟΥΣ ΨΗΦΟΥΣ ΑΥΤΩΝ ΗΡΘΕ ΚΑΙ Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ. ΘΥΜΑΣΤΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΑΓΚΑΛΗ - ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΓΥΡΩ!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΟΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΈΝΟΙ ΜΌΝΟ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟ ΔΕΝ ΣΤΗΡΙΞΑΝ... ΆΛΛΟ ΑΝ ΟΙ ΠΟΛΊΤΕΣ ΕΊΧΑΝ ΆΛΛΗ ΆΠΟΨΗ. ΑΛΛΆ ΑΝ ΣΕ ΤΡΏΕΙ ΤΌΣΟ ΚΆΝΕ ΥΠΟΜΟΝΉ ΝΑ ΤΟ ΞΑΝΑΖΗΣΕΙΣ...ΤΡΊΑ ΑΚΌΜΑ ΧΡΌΝΑΚΙΑ ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΠΟΛΛΆ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΕΜΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΟΥΤΕ ΜΕ ΤΡΩΕΙ ΟΥΤΕ ΜΕ ΚΑΕΙ. ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. ΑΚΟΥΣΑ ΟΤΙ ΣΤΟ ΠΟΛΥΔΡΟΣΟ ΘΑ ΠΑΕΙ ΓΑΙΔΟΥΡΙΑ ΝΑ ΚΟΥΒΑΛΑΝΕ ΝΕΡΟ ΑΠΟ ΑΛΛΑ ΜΕΡΗ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μην αγριεύεται αγαπητοί πολίτες στο προσκήνιο.
    Το δίκιο μάλλον βρίσκεται στην μέση.
    Το ΠΑΚΟΕ ενώ όφειλε να έχει δημιουργήσει υποστηρικτικούς μηχανισμούς των θέσεών του, παρά το δίκιο του, αδυνατεί να αντιμετωπίσει το οργανωμένο ψέμα.
    Από την άλλη οι αδύναμοι πολίτες στο προσκήνιο νομίζουν ότι οι αντιδράσεις τους είναι αρκετές για να αντιμετωπίσουν και αυτοί το οργανωμένο ψέμα. Κακό πράγμα να νομίζεις ότι είσαι αρκετός όταν είσαι ανεπαρκής.
    Μάλλον και το ΠΑΚΟΕ και οι πολίτες στο προσκήνιο αποδεικνύεστε λίγοι για την αντιμετώπιση σοβαρών προβλημάτων που αφορούν το παλαιό οργανωμένο κατεστημένο.
    Οργανωθείτε καλύτερα γιατί θα σας εξαφανίσουν οι οργανωμένες ομάδες του παλαιού συστήματος που ο ΣΥΡΙΖΑ ακόμη κάνει πως δεν τις βλέπει.
    ΠΡΟΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΔΚΗΝΙΟ: Φιλότιμη η προσπάθειά σας αλλά πολύ λίγη για το μέγεθος των προβλημάτων. Οργανωθείτε διότι οι φιλότιμες προσπάθειες δεν φθάνουν. Πρέπει να φέρνουν αποτέλεσμα και αποτέλεσμα δεν φέρατε. Μην μας δείχνετε έγγραφα και ομιλίες γιατί δεν ωφελούν κανέναν. Απλά σας χαρακτηρίζουν αρνητικά.
    Πράγματι στηρίξατε την προσπάθεια του ΠΑΚΟΕ, αλλά με δυναμική ανύπαρκτη. Οι εκδηλώσεις και τα έγγραφα είναι πολύ αδύναμα όπλα εναντίον των συμφερόντων ενός κατεστημένου σαράντα και πλέον χρόνων. Σταθμίστε τις δυνάμεις σας και οργανωθείτε καλύτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή