Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 29 Μαρτίου σήμερα..... Β Χαιρετισμοί της Παναγίας....

Τετάρτη 27 Ιουλίου 2016

Πολιτική με εμπάθεια δε γίνεται

Όλες οι μεγάλες ήττες είχαν ένα κοινό γνώρισμα: υποτιμήθηκε ο αντίπαλος.
 Το τελευταίο διάστημα παρατηρείται έντονα και στην περιοχή μας.....
το εκφυλιστικό φαινόμενο της πολιτικής που αφορά χτυπήματα κάτω από τη ζώνη ή αν προτιμάτε «επί προσωπικού». 
Το φαινόμενο ξεκίνησε δειλά – δειλά από το δήμο Δελφών και απλώνεται σε όλους τους τομείς του δημόσιου βίου μας. Είναι σαφές ότι μια τέτοια αντίδραση μαρτυρά αφενός ένδεια επιχειρημάτων, αφετέρου εμπάθεια και διάθεση στείρας αντιπαράθεσης που μόνο καλό δεν έχει να προσφέρει στην περιοχή.
 Ποιοτικά το πολιτικό επίπεδο του δημόσιου λόγου κατεβαίνει με ασανσέρ. Αυτό σημαίνει ότι κατεβαίνει και ο πήχης των επιδιώξεων, αλλά και το ίδιο το επίπεδο της πολιτικής στο νομό μας. 
Έντονο δε, προβληματισμό προκαλεί το γεγονός ότι η εμπάθεια είναι αμφίδρομη, ανάμεσα σε αιρετούς και πολίτες, αλλά και μεταξύ θεσμικών εκπροσώπων, αφού φτάσαμε να βλέπουμε και πολιτικά πρόσωπα να μην ανταλλάσουν ούτε χαιρετισμό! 
Το φαινόμενο αυτό θα πρέπει να μας απασχολήσει ιδιαίτερα, γιατί η γενεσιουργός αιτία βρίσκεται στην έλλειψη παραγόμενου πολιτικού έργου που αφαιρεί το δικαίωμα της ουσιαστικής αντιπαράθεσης και αναγάγει την πολιτική σε κουτσομπολιό, δίνοντας τη θέση των επιχειρημάτων και του εποικοδομητικού λόγου σε επί προσωπικού κριτική. 
Ως μικρή και μονοεδρική περιοχή (σ.σ. τα δυο κακά της μοίρας μας) οφείλουμε να αφήνουμε έξω τα όποια προσωπικά συναισθήματα και να μπαίνουμε σε μια εποικοδομητική κριτική που στηρίζεται στη λογική και το κοινό όφελος. Όλα τα άλλα είναι βλαβερά και τοξικά, ακόμη και για εμάς τους ίδιους! 
Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΦΩΚΙΔΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου