Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Δευτέρα 25 Ιουλίου 2016

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Χίος - Ανεξέλεγκτη μαίνεται η φωτιά

Ανεξέλεγκτη μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στη νότια Χίο στις 03:00 τα ξημερώματα της Δευτέρας.....
Η περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου ζήτησε να κηρυχθούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι περιοχές των Δημοτικών Διαμερισμάτων Λιθίου, Βέσσας, Ελάτας, Μεστών, Ολύμπων, Πυργίου της Χίου. Το αίτημα της Περιφέρειας υποβλήθηκε 'δεδομένης τη δύσκολης κατάστασης που διαμορφώνεται λόγω της καταστροφικής πυρκαγιάς στη Χίο.
Η μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε τα ξημερώματα λίγο μετά τις 03:00 μεταξύ Βέσσας και Λιθίου και από εκείνη την ώρα καίει ανεξέλεγκτη.
Σύμφωνα με τα όσα είπε στον ΣΚΑΙ ο δήμαρχος του νησιού, Μανώλης Βουρνούς, υπάρχουν πληροφορίες για δύο καμμένα σπίτια στις περιοχές απ' όπου πέρασαν οι φλόγες.
Οι πληροφορίες από τα τοπικά μέσα κάνουν λόγο για εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση λόγω των πυκνών καπνών που καλύπτουν την περιοχή και δυσχεραίνουν ακόμη και το έργο των εναέριων μέσων που έχουν σπεύσει στη μάχη με τις φλόγες.
Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Χίου Στ. Κάρμαντζη και τον Δήμαρχο Μ. Βουρνού, τα μέτωπα της πυρκαγιάς είναι 3. Το πρώτο και περισσότερο επικίνδυνο είναι στην περιοχή από Βέσσα προς Άγιο Γεώργιο Συκούση, το δεύτερο από Βέσσα με κατεύθυνση τα Αρμόλια αλλά μακριά από το χωριό και το τρίτο στην περιοχή Κέρος κοντά στο Πυργί.
Τα χωριά Μεστά και Λιθί όπου οι φλόγες έφτασαν μέχρι τα σπίτια, έχουν ήδη εκκενωθεί.
Με 50 στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και του πυροσβεστικού Σώματος, 10 από το Στρατό, 10 από το πολεμικό Ναυτικό, 10 από την πολεμική Αεροπορία και 20 από το πυροσβεστικό Σώμα, ενισχύονται οι επίγειες δυνάμεις πυρόσβεσης που επιχειρούν στη Χίο για την αντιμετώπιση της εκεί εκδηλωθείσας πυρκαγιάς. Τo C-130 της πολεμικής Αεροπορίας που μεταφέρει το προσωπικό απογειώθηκε από την 112 πτέρυγα Μάχης στην Ελευσίνα στις 13:56 ώρα.
Τις καμένες εκτάσεις καθώς και το μέγεθος της ζημιάς που προκλήθηκε στις αγροτικές εκτάσεις θα επιθεωρήσει αύριο ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγ. Αποστόλου,συνοδευόμενος και από κλιμάκιο του ΕΛΓΑ (με τον πρόεδρο του Οργανισμού).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου