Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Τρίτη 23 Απριλίου..... η εορτή του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου μεταφέρεται τη Δευτέρα, 6 Μαΐου 2024.....Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου.....

Κυριακή 17 Ιουλίου 2016

Καστριώτισσα Φωκίδας.


Η Καστριώτισσα είναι ορεινό χωριό του νομού Φωκίδας και είναι χτισμένη σε υψόμετρο 1160 μέτρων στην πλαγιά της Οίτης, με θέα τη Γκιώνα και τα Βαρδούσια και αποτελεί έναν από τους ορεινότερους οικισμούς της Ελλάδας......

Το όνομα του χωριού οφείλεται στα ερείπια αρχαίου δωρικού κάστρου της Κλασσικής Περιόδου, το οποίο βρίσκεται μέσα στο χωριό και σύμφωνα με πληροφορίες χτίστηκε το 500 π.Χ. και χρησιμοποιήθηκε από τους Δωριείς.


Η καρδιά της Καστριώτισσας χτυπάει στην πλατεία του χωριού, όπου και βρίσκεται η υπεραιωνόβια πουρνάρα, η οποία έχει ανακηρυχθεί μνημείο της φύσης. Εκεί στην πλατεία βρίσκεται και το Λαογραφικό μουσείο, το οποίο χτίστηκε με την εθελοντική προσφορά των γυναικών του χωριού.
Το χωριό έχει περίπου 100 μόνιμους κατοίκους οι οποίοι ασχολούνται με τη γεωργία και την κτηνοτροφία. Απέχει 59 χλμ. από την Άμφισσα και 69 χλμ. από τη Λαμία.
Υ.Γ. Ευχαριστούμε πολύ τη φίλη Γεωργία Αλεξοπούλου για το φωτογραφικό υλικό του χωριού.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου