Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Παρασκευή, 19 Απριλίου, η Εκκλησία γιορτάζει τον Ακάθιστο ύμνο......

Τρίτη 26 Ιουλίου 2016

Σκληρή απάντηση του Σάββα Γιαννοσπύρου στον κ. Χ.Παναγιωτόπουλο και τη Δημοτική Αρχή «Ουκ αισχύνει, ω Αισχίνη, ή της πόλεως αισχύνη, καταισχύνεις αισχύνης;!»

Λάβρος κατά του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Δελφών κ. Χ.Παναγιωτόπουλου, αλλά και ολόκληρης της Δημοτικής Αρχής εμφανίζεται ο κ. Σάββας Γιαννοσπύρος, ο οποίος ανταπαντά με μια επιστολή κόλαφο. 
Αναλυτικά η επιστολή του κ. Γιαννοσπύρου αναφέρει αναλυτικά τα εξής: .....

«Οι έξυπνοι παραδέχονται τα λάθη τους, οι πονηροί δικαιολογούνται, οι ηλίθιοι επιμένουν»!!
 Το μόνο που, σίγουρα, διπλασιάστηκε στο Δήμο μας τα τελευταία χρόνια, είναι ο αριθμός και η έκταση των Κοιμητηρίων!!
 Καλύτερα όμως (από κάποιους σαν και σας) να θεωρούμαστε «λαγοί», παρά να είμαστε «σαλίγκαροι» και μάλιστα γυμνοί (γυμνοσάλιαγκες), χωρίς «κέλυφος»!!
 Με «τιμά» ιδιαίτερα η ιταμή επιστολή - απάντηση της σημερινής Δημοτικής Αρχής, που φαίνεται ότι έγινε στοχευμένα, «ιεραρχικά» και «κατόπιν παραγγελίας» στο πρόσωπό μου. 
Η σημερινή Δημοτική Αρχή αφαιρώντας, τελευταίως, το συνοδευτικό-παραπλανητικό «προσωπείο» της, αναδεικνύει (και αποδεικνύει) τα καλυμμένα-πραγματικά αλαζονικά και αυταρχικά «χαρακτηριστικά» της. 
Θλίβομαι όμως, κυριολεκτικά, που ουδεμία (επί της ουσίας) απάντηση δεν δίνει στις παρατηρήσεις μου για την «Κυκλοφοριακή Μελέτη» (ενώ κομπάζει αυτάρεσκα «περί αρίστης» Μελέτης) και λυπάμαι, ειλικρινά, που το ρόλο του « υπερασπιστή» της «χαμένης τιμής της» τον ανέθεσε σε οικείο – συγγενικό (από τη σύζυγό μου) πρόσωπο, αντί σε οποιοδήποτε άλλο μέλος της εναπομείνασας Δημαρχιακής ομάδας. 
Αντιμετωπίζοντας λοιπόν την εμφανή αλαζονεία και τον αυταρχισμό των εκφραστών της σημερινής Δημοτικής Αρχής, είμαι αναγκασμένος να αμυνθώ και να απαντήσω στα γραφόμενά τους, (που μετέφεραν δια του συμπαθούς προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου), επισημαίνοντάς τους τα εξής :
 1) Η επιβεβλημένη παρέμβασή μου, ως ενεργού πολίτη- κατοίκου αυτής της πόλης, για τη λεγόμενη «Κυκλοφοριακή Μελέτη» στην εφημερίδα «ΩΡΑ της Φωκίδας», ήταν συγκεκριμένη - τεκμηριωμένη και εμφανώς γενική, χωρίς καμία αναφορά σε πρόσωπα, ούτε καν σε αξιώματα της σημερινής Δημοτικής Αρχής. Πρόθεσή μου ήταν (και είναι), σχετικά με την απαράδεκτη ή αμφιλεγόμενη Κυκλοφοριακή Μελέτη, να σας υπενθυμίσω ότι στις αποφάσεις όλων μας υπάρχει και η γενναία διαδικασία της αναγνώρισης του λάθους, που θα συνοδευόταν από την απόσυρση ή την ακύρωσή της εν λόγω Μελέτης, σύμφωνα με τη γνωστή ρήση (που σαφώς γνωρίζετε) ότι:
«Οι έξυπνοι παραδέχονται τα λάθη τους, οι πονηροί δικαιολογούνται, οι ηλίθιοι επιμένουν»!!
 Αυτή την υπεύθυνη και δημόσια κριτική μου στάση (κρινόμενη φυσικά),στα δεδομένα που περιείχε η παρουσιαζόμενη (στο διαδίκτυο;!) Μελέτη, κανείς δεν μπορεί να μου την απαγορεύσει ή δεν πρέπει να διανοηθεί ότι θα μου τη στερήσει (με επιχείρηση σιωπής & φίμωσης) με οποιοδήποτε μέσο ή τρόπο! Έζησα άλλωστε τέτοιες καταστάσεις όταν π.χ. καυτηρίασα, με δημόσια (πάλι) παρέμβασή μου, την ανεκδιήγητη – ανιστόρητη απόφασή σας να μετονομάσετε το κεντρικότερο και ιστορικότερο σημείο της πόλης , από οδό Σαλώνων σε οδό Καταλανών!!
 Είναι θετικό ότι (μέχρι στιγμής) τη «παγώσατε» και εκτιμώ ότι στη συνέχεια θα την ακυρώσετε οριστικά.
 2) Είναι αυτονόητο ότι αποτελεί ανεύθυνο άλλοθι, για τους εμπνευστές – κρυφούς «μελετητές» σας, ότι το κριτήριο της εκτίμησης «περί του ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΜΟΥ του πληθυσμού της Άμφισσας» της «Κυκλοφοριακής Μελέτης» είναι «δανεικό» και «μεταφερόμενο» από άλλη. (Οι ίδιοι το 2013 ήσασταν ξανά εξουσία, το χρησιμοποιήσατε τότε, «δεν το διαβάσατε» τώρα, αλλά το υιοθετήσατε σαν βασικό στοιχείο της Μελέτης!!) Το μόνο που, σίγουρα, διπλασιάστηκε στο Δήμο μας τα τελευταία χρόνια, είναι ο αριθμός και η έκταση των Κοιμητηρίων!!
 3) Δεν καταλαβαίνω σε τι χρησιμεύει (στα «επιχειρήματά» σας) η αναφορά σας στο ποσοστό που πήρα με το συνδυασμό μου, στις εκλογές που ήμουν υποψήφιος Δήμαρχος;!
 Γνωρίζετε καλά ότι, από την εποχή που ήμουν συνεργάτης του αείμνηστου αναμορφωτή Δημάρχου Άμφισσας Χριστολιά Καμπεράκη, ο Αμφισσαϊκός λαός με τιμούσε με τη ψήφο του ανελλιπώς σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις και εκλεγόμουν πάντα (και στις πρώτες θέσεις), χωρίς μάλιστα να έχω ή να επικαλούμαι (με έπαρση) το «σόι μου που βασιλεύει».
Αποτελεί , επιπρόσθετα, ιδιαίτερη τιμή για μένα και την οικογένειά μου, τόσο που ήμουν υποψήφιος Δήμαρχος Άμφισσας (στη πόλη που γεννήθηκα, αγαπώ και διαμένω μόνιμα οικογενειακώς), όσο και η μεγάλη – συγκινητική αποδοχή που έτυχε η υποψηφιότητά μου (και ο νεανικός- ελπιδοφόρος συνδυασμός μας) από ένα μεγάλο τμήμα της ( 39,7%) και αλίμονο στους αχάριστους, επιλήσμονες και αναξιοπρεπείς «Μηδίσαντες», «συγγενείς τε και φίλους», εκείνης της «θολής» περιόδου. 
4) Η χαιρέκακη αναφορά σας σε «χειρότερα αποτελέσματα διαχρονικά» φανερώνει (πέραν του χαρακτήρα σας) ότι παραγνωρίζετε - λησμονείτε γρήγορα το αδιαμφισβήτητο γεγονός (οι αριθμοί είναι αμείλικτοι), ότι εσείς λάβατε (στο Ζενίθ σας μάλιστα) το χειρότερο ποσοστό στην τοπική αυτοδιοικητική ιστορία (στο πρώτο γύρο Αθ. Παναγιωτόπουλος 32,7% & Ταγκαλής Παν. 38,38%) . Κερδίσατε όμως τελικά (στο δεύτερο γύρο), τόσο με τις «παρά φύσιν» ενισχύσεις των άλλων συνδυασμών (που τώρα, δυστυχώς, κατάλαβαν με ποιους έχουν να κάνουν), όσο και με το προπαγανδιστικό – παραπλανητικό – «γκρίζο» διπλό δίλλημα προς το εκλογικό σώμα, αφενός μεν «περί καθάρσεως» για τον «ευεργέτη» αυτοδιοικητικό «πατέρα» σας και αφετέρου «περί καθαρότητας» για τον αυτοδιοικητικό «αδελφό» σας, δείχνοντας με τον πιο εύγλωττο τρόπο την αχαριστία και την αφιλία σας. 
5) Ξέρετε, ότι ,πέραν των άλλων ιδιοτήτων μου, είμαι οικονομολόγος (κάτοχος πτυχίου πανεπιστημίου στη Διοίκηση Επιχειρήσεων & Οργανισμών) και δεν έχω (δυστυχώς) γνώσεις ψυχιατρικής (όπως λανθασμένα αναφέρεστε και με ευχαριστείτε, αναιτιολόγητα και ειρωνικά, δημοσίως :!) 
Σας προτείνω όμως (αν αυτό το κρίνετε αναγκαίο και σκόπιμο ) να επισκεφτείτε – χρησιμοποιήσετε την εξειδικευμένη και αποτελεσματική Μονάδα-Εταιρία που προσφέρει χρόνια τις υπηρεσίες της στη περιοχή μας. Τη γνωρίζετε άλλωστε, πολύ καλά, από την επαγγελματική σας ενασχόληση-συνεργασία! 
6) Τις υποτιμητικές αναφορές-αναγωγές σας στο ζωικό βασίλειο (και στα παραμύθια) για το πρόσωπό μου δεν τις αντιλαμβάνομαι (αλήθεια ποιόν θεωρείτε «σπόνσορα» μου και φοβάστε τόσο πολύ;!), αναδεικνύουν όμως (και με τον επισημότερο τρόπο) ότι η «αυλή» σας βρίσκεται σε κατάσταση «τρικυμίας εν κρανίω»!! Εάν ,παρά ταύτα, αρέσκεστε να εντοπίζετε «λαγούς» στο δημόσιο βίο του Δήμου Δελφών , τότε έχετε υποχρέωση να καταγράψετε (ως ειδικοί «φυσιοδίφες») και τις «χελώνες» ανάμεσα στα εναπομείναντα έμμισθα μέλη των «αυλικών» σας, που φαλκιδεύουν το δύσμοιρο Δήμο Δελφών και το μέλλον των επόμενων γενεών , με το ανύπαρκτο ή αρνητικό, κυριολεκτικά, έργο τους!! 
Καλύτερα όμως (από κάποιους σαν και σας) να θεωρούμαστε «λαγοί» , παρά να είμαστε «σαλίγκαροι» και μάλιστα γυμνοί (γυμνοσάλιαγκες) , χωρίς «κέλυφος»!!
 Αφήστε λοιπόν την εμπαθή και αλαζονική συμπεριφορά σας, παραμερίστε την εγωπάθειά σας και φροντίστε (μαζί με τους υπόλοιπους, τοπικούς και δημοτικούς, εκφραστές του επαρχιώτικου «μεγαλοϊδεατισμού» σας,) για την επίλυση των άμεσων και καθημερινών προβλημάτων του Δήμου Δελφών, προσπαθώντας τουλάχιστον να μην «υποθηκευθεί» αρνητικά (ακόμη περισσότερο) ο ιστορικός αυτός Δήμος. Ο συνδυασμός σας ήταν και είναι (ειδικά σήμερα) μειοψηφία στη κοινωνία του Δήμου Δελφών (με πρωτόγνωρα μάλιστα διαλυτικά-εκφυλιστικά φαινόμενα ), που, δυστυχώς, θα υποστούμε (σεβόμενοι τους θεσμούς), ως Δημοτική Αρχή (λόγω «Καλλικράτη») για μερικά ακόμη χρόνια. Τέλος , στους «εντολείς» αυτής της αναμενόμενης επίθεσης στο πρόσωπό μου δια του τύπου (και δια του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου , που απέδειξε ότι δε σέβεται, πέραν των άλλων, το έμμισθο αξίωμά του και το διευρυμένο θεσμικό του ρόλο) , απαντώ με τα περίφημα-διαχρονικά λόγια του ρήτορα Δημοσθένη (προς τον Αισχίνη) και για τελευταία φορά:
 «Ουκ αισχύνει, ω Αισχίνη, ή της πόλεως αισχύνη, καταισχύ- νεις αισχύνης;!» 
(Δεν ντρέπεσαι Αισχίνη, εσύ, που αποτελείς τη ντροπή της πόλης, να καταντροπιάζεις τη ντροπή;!) 
Άμφισσα , 25 Ιουλίου 2016
 Σάββας Γιαννοσπύρος
 Κάτοικος Άμφισσας 
Πολίτης του Δήμου Δελφών & του νομού Φωκίδας
Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΦΩΚΙΔΑΣ

1 σχόλιο:

  1. Σαββα οσο φιλοτιμο εχουν τα γαιδουρια αλλο τοσο εχουν κι αυτοι δυστυχως επιτρεψαμε νακανουν κομαντο στο δημο μας οι τελευταιοι των τελευταιων καλα να παθουμε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή