Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Τετάρτη 13 Ιουλίου 2016

2 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΣΤΟΝ ΑΧΙΛΛΕΑ ΜΠΕΟ

ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΜΑΥΡΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΔΟΕ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ
«Εχω ένα εκατομμύριο ευρώ καταθέσεις, αλλά ξέχασα να τις δηλώσω»...... Αυτά έλεγε τον Δεκέμβρη του 2014 σε τηλεοπτική εκπομπή ο υπόδικος, δήμαρχος Βόλου τότε, Αχιλλέας Μπέος, αποδίδοντας το σφάλμα στον... λογιστή του...

Σχεδόν δύο χρόνια αργότερα η Εφορία Βόλου, έστω και με καθυστέρηση, επέβαλε βαρύτατο πρόστιμο ύψους 2 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ του έγινε και επίδοση της σχετικής πράξης.
Η είδηση, που δημοσίευσε πρώτη η τοπική ιστοσελίδα magnesianews.gr, διασταυρώθηκε από άλλες πηγές της «Εφ.Συν.», ενώ ο τέως, πλέον, δήμαρχος Βόλου έχει προσφύγει δικαστικά, προσδοκώντας τη μείωση της ποινής.
Το συγκεκριμένο πρόστιμο αφορά την υπόθεση των χρημάτων που βρέθηκαν ύστερα από ελέγχους του ΣΔΟΕ το 2013 σε τραπεζικό λογαριασμό της κόρης του Αχιλλέα Μπέου, Ευτυχίας, στην Τράπεζα Πειραιώς, ποσό που δεν μπορούσε να δικαιολογηθεί από τα εισοδήματα που είχε δηλώσει στην εφορία σε συνδυασμό με το «πόθεν έσχες» που υπέβαλε λόγω της ιδιότητάς του.

Στο βούλευμα που έχει εκδοθεί αναφέρεται ότι σε βάρος του Αχιλλέα Μπέου ασκήθηκε ποινική δίωξη, εκτός των άλλων, για την αξιόποινη πράξη της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια και κατ’ εξακολούθηση εντός των πλαισίων εγκληματικής οργάνωσης, για την πράξη δε αυτή η κύρια ανάκριση περατώθηκε με την έκδοση τυπικής κλήσης.

Μετά τη σύλληψή του και τη φυλάκισή του για το σκάνδαλο «Koriopolis» με τους στημένους αγώνες και τις κατηγορίες που τελικά του αποδόθηκαν με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών για τα τέσσερα κακουργήματα με τη σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, η εισαγγελέας Πόπη Παπανδρέου είχε διατάξει έλεγχο και για το «πόθεν έσχες» της περιουσιακής κατάστασης του Αχιλλέα Μπέου, έλεγχο στους τραπεζικούς λογαριασμούς του ιδίου αλλά και συγγενικών του προσώπων.

Από τα αναφερόμενα στην πληροφοριακή έκθεση ελέγχου των υπαλλήλων του ΣΔΟΕ (κατόπιν σχετικού αιτήματος του ανακριτή του 9ου τακτικού ανακριτικού τμήματος Αθηνών), με ημερομηνία 6-2-2014, προέκυψαν αποχρώσες ενδείξεις ενοχής σε βάρος του κατηγορουμένου Αχιλλέα Μπέου για την αξιόποινη πράξη του ξεπλύματος χρήματος. Το ποινικό μέρος της υπόθεσης θα εξεταστεί ξεχωριστά από τις άλλες κατηγορίες του βουλεύματος στις 31 Οκτωβρίου 2016.

«Τα γνωστά δημοσιογραφικά σκουπίδια, με την αλήτικη συμπεριφορά που αμαυρώνει τον χώρο, δεν εννοούν να δεχτούν ότι το μόνο που υπάρχει γύρω από το πρόσωπό μου είναι η γνωστή υπόθεση, την οποία ο κόσμος γνώριζε όταν με ψήφιζε και της οποίας οικονομικό παρακλάδι είναι και η φορολογική διαφορά, που “ανακαλύφθηκε” και που σε κάθε περίπτωση εκκρεμεί ενώπιον της δικαιοσύνης» απάντησε με τον γνωστό προσβλητικό τρόπο του ο Αχιλλέας Μπέος, ισχυριζόμενος ότι δεν έχει ποτέ κατηγορηθεί για κατάχρηση δημόσιου χρήματος. Επιπλέον ο Α. Μπέος ρωτά αν οι επικριτές του «έχουν να μου προσάψουν κάτι που αφορά την πόλη, την οποία υπηρετώ».

Υπενθυμίζεται πως, εκτός των άλλων, «τρύπα» χιλιάδων ευρώ αποκαλύφθηκε πρόσφατα στα οικονομικά του Γηροκομείου Βόλου, καθώς το ίδρυμα φέρεται να είναι εκτεθειμένο ύστερα από συναυλία που πραγματοποιήθηκε το 2014 με διαμεσολάβηση του Αχιλλέα Μπέου.

Σύμφωνα, δε, με νέα δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου, που δεν διαψεύσθηκαν, ταμειακό έλλειμμα ύψους 270.000 ευρώ εντοπίστηκε στα ταμεία του Δήμου Βόλου. Επιπλέον, πρόσφατα ακυρώθηκε από την επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου σκανδαλώδης σύμβαση της κοινωφελούς επιχείρησης Δήμου Βόλου με εταιρεία επικοινωνίας.
Πηγή : efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου