Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016

ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΣ ΦΩΚΙΔΑΣ: «Αργοπεθαίνει» το δασύλλιο στη δεξαμενή – Εικόνες ντροπής μέσα στο δάσος


Eικόνα ντροπής και απόλυτης παρακμής, παρουσιάζει σήμερα το δασύλλιο στη δεξαμενή, που είναι σε απόσταση λίγων μόλις μέτρων από το κέντρο του  χωριού. 
Αδιάψευστος μάρτυρας είναι ο φακός  του polydrososparnassou.blogspot.gr   που κατέγραψε ξερά χόρτα, κλαδιά και πεύκα που αργοπεθαίνουν.......

Πρόκειται για εικόνα απόλυτης παρακμής και εγκατάλειψης.
Οι εικόνες όχι μόνο δεν τιμούν κανένα, αλλά δεν αρμόζουν και στο προφίλ ενός τουριστικού προορισμού.
 Τα πανύψηλα πεύκα έχουν πλέον «αρρωστήσει» και αργοπεθαίνουν, ενώ τα σπασμένα κλαδιά τους βρίσκονται διάσπαρτα μέσα στο δάσος. Μία σπίθα, λένε οι κάτοικοι, είναι αρκετή όχι μόνο να καταστραφεί ένας  πνεύμονας ζωής της Πολυδρόσου, αλλά να κινδυνεύσει και το ίδιο το χωριό.
Θλίψη;
Οργή;
Ή και τα δυο;
Ό,τι αντίκρισα με σόκαρε!
Καταστάσεις έτοιμες για φωτιά στο Δασύλλιο της δεξαμενής.
Ο ένας «πνεύμονας» του χωριού, πεθαίνει…
ΧΜ


























31 σχόλια:

  1. θα κανει εγγραφο ο αντιδημαρχος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Λιγάκι παραπέρα αν πήγαινες, όχι πολύ 15-20 μέτρα , θα "θαύμαζες" γύρω από τις δεξαμενές 3 "εξαιρετικούς" σκουπιδότοπους , πάνω στο δρόμο, που "αγναντεύουν" τον κάμπο και "ομορφαίνουν" το χωριό...
    Σουβάλα όμορφο ...ακόμα(?) αλλά εγκατειλημένο , κακόμοιρο και άτυχο χωριό... Πως σε κατάντησαν οι κάθε λογής ωχαδερφιστές ...
    Δεν υπάρχει σωτηρία. ΤΕΛΟΣ!!!!
    Δεν φταίνε μόνο οι εκπρόσωποι Πολύδροσε πουν' έρημοι κι απρόσωποι,
    φταίνε πολύ κι οι κάτοικοι πούναι παρτάκηδες και σαρανταπρόσωποι..
    Μόνο για σαχλαμάρες είναι , για διαμαρτυρίες και για π...ες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΣΕ ΠΡΟΒΑΤΙΝΑ ΄΄ΠΑΡΤΥ΄΄ ΣΕ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ facebook ΤΩΝ ΜΠΟΥΚΑΛΙΩΝ ΟΥΙΣΚΥ ΠΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΑΜΕ ,ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΒΛΑΚΩΣΗ ΤΟΥ ΟΙΝΟΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΟΛΑ ΥΠΕΡΟΧΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Βρε τι ωραία πινακίδα είναι αυτή. Ποιός την έφκιαξε?
    Γράψτε μας εδώ το τηλεφωνό του να μας φκιάξει και εμάς μερικές για την πόλη μας. Κόσμημα.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΘΑ ΒΑΛΕΤΕ ΜΩΡΕ ΜΥΑΛΟ ΕΣΕΙΣ ΠΑΝΗΓΥΡΙΩΤΕΣ....27 Ιουνίου 2016 στις 9:13 μ.μ.

    ΤΟ ΔΑΣΟΣ ΣΟΥΒΑΛΙΩΤΕΣ ΜΟΥ
    ΕΙΝΑΙ Ο ΠΛΕΥΜΟΝΑΣ ΣΑΣ
    ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΤΕ
    ΟΠΩΣ ΤΟ ΔΕΙΧΝΟΥΝΕ ΕΔΩ
    ΤΑ "ΜΕΣΑ" ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ?

    ΘΑ ΒΑΛΕΤΕ ΜΩΡΕ ΜΥΑΛΟ
    ΕΣΕΙΣ ΠΑΝΗΓΥΡΙΩΤΕΣ
    ΠΟΥ ΟΛΟ ΓΑΥΓΙΖΕΤΕ ΠΑΝΤΟΥ
    ΚΑΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΛΑΤΑΝΟ
    ΤΟ ΠΑΙΖΕΤΕ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ?

    ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΑΕΙ ΤΙΠΟΤΑ
    ΤΟ ΚΛΟΥΒΙΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΑΣ
    ΟΛΑ ΕΚΕΙ ΒΡΩΜΙΣΑΝΕ
    ΔΕΝ ΘΕΤΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΣΑΣ?

    ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ
    ΟΥΤΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΑΣ
    ΕΣΕΙΣ ΣΤΡΑΒΑ ΑΡΜΕΝΙΖΕΤΕ
    ΣΤΟ ΔΟΛΙΟ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΣΑΣ.

    Ο ΑΔΕΡΦΟΣ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ
    ΤΟΥ ΞΑΚΟΥΣΤΟΥ ΣΑΛΤΑΠΙΔΑ
    ΑΥΤΟΥ ΠΟΥ ΜΑΣ ΒΑΡΕΘΗΚΕ
    ΚΑΙ ΕΦΥΓΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ
    ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΝΙΚΙΟΥΡΙΣΤΡΙΑ
    ΚΑΙ ΠΗΓΕ ΣΤΗΝ ΚΟΡΕΑ.

    ΕΦΥΓΕ ΚΑΙ Ο ΑΝΗΨΙΟΣ
    ΠΗΓΕ ΣΤΗ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ
    ΨΑΡΑΔΙΚΟ ΑΝΟΙΞΕ ΕΚΕΙ
    ΠΟΥΛΑΕΙ ΚΑΡΧΑΡΙΑ.

    ΜΕΙΝΑΜΕ ΟΙ ΔΟΛΙΟΙ ΜΟΝΑΧΟΙ
    ΤΗ ΜΟΙΡΑ ΜΑΣ ΝΑ ΚΛΑΙΜΕ
    ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΠΟΙΗΜΑΤΑ
    ΤΟΝ ΠΟΝΟ ΜΑΣ ΝΑ ΛΕΜΕ.

    ΕΧΕΤΕ ΓΕΙΑ ΕΧΕΤΕ ΓΕΙΑ
    ΜΟΥΝΟΥΧΙΣΜΕΝΑ ΜΟΥ ΤΡΑΓΙΑ( .. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΑΛΛΟ ΠΟΙΗΜΑ)
    ΚΑΙ ΓΙΔΕΣ ΚΟΥΤΣΟΚΕΡΕΣ
    ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΜΑΥΡΕΣ ΜΕΡΕΣ.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πολυ ψευτοκουλτουρα απο αυτους που πετανε τα σκουπιδια τους καθε κυριακη εξω απ το χωριο φευγοντας για την αθηνα τους....αν δε σας αρεσουμε να μην ερχεστε.πολυ απλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ ανώνυμε 9,46,θα ηθελα να ερθης μια Κυριακή απόγευμα να σου δείξω τους δρόμους γύρω απο το σπίτι μου που εχω αφήσει καθαρούς ,--διότι κάθε Σαβατοκύριακο μαζεύω τουλάχιστον δύο σακούλες μεγάλες με κύπελα απο καφέδες ,νερά ,τυρόπιτες ,παγωτά σοκολάτες κ.λ.π---,και να στούς δείξω πάλι την Παρασκευή που γυρίζω σε τι κατάσταση ειναι απο τα ιδια σκουπίδια.Δεν νομίζω οι ΄΄Αθηναίοι ΄΄ να τα στέλνουν ολη την εβδομάδα απο την Αθήνα με σκοπό να βρωμίσουν το χωριό μας.Ας μην ανοίξουμε βέβαια θέμα για το τι συμβαίνει στον κάμπο ,το ποτάμι,τις στροφές προς το βουνό ,με τα ογκώδη απορρίματα (που στέλνουν απο την Αθήνα οι επισκέπτες !!) - φωτογραφίες στη διάθεσή σου-.Εαν κρύβουμε το πρόβλημα και το μεταθέτουμε στους αλλους δεν θα λυθεί ποτέ .Οσο για το εαν μας αρέσει το χωριό μας το εχουμε αποδείξει χρόνια τώρα με την συμμετοχή μας σε οτι μας ζητηθεί.Και για τον αλλο ανώνυμο 8,32 που σχολιάζει την πινακίδα,ναι βοήθησα και εγώ στην κατασκευή της,μαζί με αλλους φίλους απο το χωριό καθώς και ΄΄Αθηναίους΄΄ οταν μας το ζήτησε η Τοπική Κοινότητα παλαιότερα.Αυτό μπορέσαμε αυτό κάναμε.Αυτό σημαίνει εθελοντισμός.Δεν είδα ομως ολοι εκείνοι που αγάπάνε τόσο πολύ το χωριό και κριτικάρουν τα πάντα, να πάρουν ενα βερνίκι να την συντηρήσουν.Πάλι οι ΄΄ψευτοκουλτουριάρηδες΄΄ πρέπει να το κάνουν.
      Δεν νομίζετε οτι η κατάσταση με τις ανούσιες αντιπαραθέσεις και τον ωχαδερφισμό εχει φτάσει στο απροχώρητο? Ζούμε σε ενα ομορφο χωριό που ομως καθημερινά απαξιώνεται με ευθύνη ολων μας.
      Καλή σας μέρα.
      Νικος Στυλιας

      Διαγραφή
    2. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΠΩΝΥΜΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΜΕ ΕΥΘΥΤΗΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΝΑ ΑΓΑΠΙΟΜΑΣΤΕ
      ΑΣ ΤΟΝ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΑΡΑΠΕΡΑ.ΦΤΑΣΑΜΕ ΣΤΟΝ ΠΑΤΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΑΛΛΑΒΕΙ ΑΚΟΜΑ.

      Διαγραφή
    3. ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΜΟΝΟ ΄΄ ΨΕΥΤΟΚΟΥΛΤΟΥΡΙΆΡΗΔΕΣ ΄΄ ΒΛΕΠΩ .....

      Διαγραφή
    4. με αυτα τα μυαλα μεινατε μονοι και στο μελλον ακομη πιο μονοι...

      Διαγραφή
  7. ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΜΟΥ ΦΙΛΟΙ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ
    ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΝΕ ΟΙ ΠΟΙΗΤΕΣ,
    ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ.


    ΠΑΛΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΑΡΧΙΣΑΜΕ
    ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ,
    ΠΩΣ ΟΛΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟ ΚΑΛΟ
    ΚΑΙ ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΜΑΣ .



    ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΜΟΥ
    Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΜΑΣ,
    ΤΑ ΦΤΑΙΕΙ ΤΟ ΣΑΠΙΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ
    ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΚΟ ΤΟ ΡΙΖΙΚΟ ΜΑΣ.



    ΓΙ'ΑΥΤΟ Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΜΑΣ ΧΑΘΗΚΕ

    ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ.


    ΑΣΗΜΑΝΤΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΝΑΤΟΣ Ο ΕΝΑΣ ΕΣΚΑΣΕ
    ΜΥΤΗ ΕΙΣ ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ
    ΤΑΒΑΛΕ Μ' ΟΣΟΥΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ
    ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΕΔΩ ΠΕΡΑ.

    ΕΚΕΙΝΟΣ ΚΑΘΕΤ' ΑΡΑΧΤΟΣ
    ΜΗΠΩΣ ΕΙΣ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ
    ΚΑΙ ΑΜΟΛΑΕΙ ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΟΥ
    ΚΑΜΙΑ Μ...Α?

    ΜΗΠΩΣ ΠΟΤΕ ΧΑΡΤΙ ΔΕΝ ΕΠΙΑΣΕ
    ΣΤΟΝ ΤΕΝΕΚΕ ΝΑ ΡΙΞΕΙ
    ΚΑΙ ΣΑΝ ΧΑΧΟΛΟΣ ΓΝΗΣΙΟΣ
    ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΛΑΤΑΝΟ
    ΠΑΡΟΛΕΣ ΞΕΣΤΟΜΙΖΕΙ?

    ΣΟΥΡΤΑΦΕΡΤΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΦΑΦΛΑΤΑΔΕΣ, ΑΥΤΟΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟΙ, ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΙ ... ΑΝ ΠΙΑΣΕΙ ΜΙΑ ΦΩΤΙΑ Ή ΑΝ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙ ΤΟ ΔΑΣΑΚΙ ΚΑΙ ΠΝΙΞΕΙ ΤΟ ΧΩΡΙΟ Η ΛΑΣΠΗ, ΘΑ ΜΑΣ ΦΤΑΙΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ, Η ΚΑΚΟΡΙΖΙΑ ΜΑΣ, ΤΟ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ ... ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΑΠΟΠΟΙΟΥΜΑΣΤΕ, ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΤΗΝ ΑΜΟΡΦΩΣΙΑ ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ, ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΤΗΝ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΔΕΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ. ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Είναι δασύλλιο το λέτε και μόνοι σας, είναι μια αναδάσωση του Δασαρχείου πριν πόσα χρόνια, είναι φυσιολογικό να έχει ξερα κλαδιά μέσα, είναι φυσιολογικό να έχει νεκρά δέντρα μέσα ( αραιώνει το δάσος όσο μεγαλώνει η ηλικία του), είναι φυσιολογικό να έχει πευκοβελόνες στο έδαφος, αυτές διευκολύνουν την διήθηση του νερού και την αποτροπή πλημμυρών αν δεν υπήρχαν οι βελόνες θα είχε διαβρωθεί το έδαφος και τα πεύκα θα ξεραίνονταν σε μεγαλύτερους αριθμούς, όλα έχουν τον σκοπό τους.
    Και τέλος, όλοι ξέρετε ποιος είναι ο ιδιοκτήτης της κλούβας ας πάει να το μαζέψει , ο δήμος δεν έχει αρμοδιότητες να κάνει και αποσύρσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΟΛΑ ΩΡΑΙΑ,ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΟΤΕ Η ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ?ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΔΑΣΑΡΧΕΙΟ?ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΙ ΤΗΣ Δ.ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΝΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΛΥΣΕΙΣ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η τοπική αυτοδιοίκηση χρειάζεται για τους καθαρούς δρόμους, την αποκομιδή των απορριμμάτων, την καλή λειτουργία του κάθε οικισμού. Και να εκφράζει την φωνή της τοπικής κοινωνίας σε θέματα πολιτιστικά , περιβαλλοντικά και υποδομών.
      Το δασαρχείο φροντίζει ειδικά για την δική σας Δημοτική ενότητα τα πάντα εκτός οικισμών, διαχειρίζεται την περιουσία του ελληνικού κράτους και κατ επέκταση του ελληνικού λαού, και εχει την τεχνογνωσία. Απλά εσείς θέλετε λύσεις σε ανύπαρκτα προβλήματα.

      Διαγραφή
    2. (H ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΘΑΡΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ) - ΕΡΩΤΗΣΗ,ΕΧΟΥΜΕ ?ΟΙ ΚΑΔΟΙ ΚΑΘΕ ΠΟΤΕ ΚΑΘΑΡΙΖΟΝΤΑΙ?ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΠΑΚΙΑ ,ΚΑΘΕ ΠΟΤΕ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ? ΟΔΟΚΑΘΑΡΙΣΤΗΣ ΥΠΑΡΧΕΙ?
      (ΤΗΝ ΚΑΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΘΕ ΟΙΚΙΣΜΟΥ)-ΕΡΩΤΗΣΗ,ΒΛΑΒΕΣ ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΦΩΤΙΣΜΟ ΣΕ ΠΟΣΟ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΣΕΣ ΕΝΟΧΛΗΣΕΙΣ ΦΤΙΑΧΝΟΝΤΑΙ?
      (ΝΑ ΕΚΦΡΑΖΕΤΑΙ Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΣΤΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ κ.λ.π)-ΕΡΩΤΗΣΗ ,ΤΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΕΧΕΙ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ?ΤΙ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΦΡΟΝΤΙΖΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ π.χ. ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ,ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΑΛΛΑ ΧΩΡΙΑ ,ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ,ΚΟΣΤΟΣ ΥΔΡΕΥΣΗΣ κ.α.
      ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΔΑΣΑΡΧΕΙΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΕΧΕΙ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥ ΕΥΘΥΝΕΣ -ΚΟΡΜΟΙ ΔΕΝΔΡΩΝ ΚΟΜΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΠΕΤΑΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ 6 ΜΗΝΕΣ,ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ.
      ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΖΗΤΑΜΕ ΛΥΣΕΙΣ ΣΕ ΑΝΥΠΑΡΚΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ.
      ΕΙΝΑΙ ΠΑΛΑΒΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΣΟΥΒΑΛΙΩΤΕΣ.(ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΣΑΣ ΑΝΕΧΟΝΤΑΙ).
      π.κ.

      Διαγραφή
  12. ΤΑ ΠΕΥΚΑ ΞΕΡΑΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΘΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ. ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΤΗΝ ΑΙΤΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΞΕΝΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. ΕΠΕΙΔΗ ΜΑΛΛΟΝ ΕΙΣΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΠΑΣ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΓΙΑΤΙ ΕΓΩ ΜΕΤΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΠΗΓΑ ΚΑΙ ΜΕ ΕΠΙΑΣΕ ΠΑΝΙΚΟΣ. ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΛΥΠΑΜΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΜΠΡΑΒΟ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΠΟΥ ΦΕΡΝΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΥΤΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΜΕΡΙΚΟΙ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι είναι φυσιολογικό, επειδή προφανώς η επαφή σας με τα δάση φτάνει μέχρι το πλατάνι στην πλατεία, δοκιμάστε να περπατήστε στις όμορφες πλαγιές του Παρνασσού και δείτε πόσα ξερά δέντρα υπάρχουν μέσα σε όλα τα δάση, δείτε πόσο πυκνά είναι τα δέντρα όταν έχουν μεγάλες διαστάσεις.
      Αρμόδιος δεν είμαι , αλλά όλη η ελλάδα είναι στα κόκκινα απο χρήματα , εσείς ζητάτε να ξοδέψει ο δήμος χρήματα για να καθαρίσει 60-70 στρέμματα πευκοδάσους και στην συνέχεια να καθαρίσει την περίμετρο του ώστε να μην επεκταθεί πυρκαγιά σε αυτό. Δηλαδή θα αποψίλώσετε μια έκταση επιπλέον 20 στρεμμάτων για να νομίζεται οτι θα κοιμάστε ήσυχοι, το 60-70% των πυρκαγιών ξεκινάει από αμέλεια, ένας εξυπνάκιας φτάνει για να κάνει την ζημιά όχι μόνο στο πολύδροσο αλλά σε ολοκληρο το δήμο. Αλλά με αυτή την προσέγγιση( των καθαρισμών, βάλτε και πλακάκια αν θέλετε) θα δημιουργηθούν προβλήματα με τα νερά της βροχής. Ξέρετε πόσες χιλιάδες στρέμματα με ξερά κλαδιά και ξερά δέντρα και πευκοβελόνες έχει μόνο ο Παρνασσός ? πόσες φορές έχει καεί ? μία φορα πριν πόσα χρόνια πάνω απο την Λιλαία αν θυμάμαι σωστά. Που και παραπάνω να είναι το βουνό δεν φαίνεται να έχει ταλαιπωρηθεί.
      Θελετε μια απλή λύση να σας φύγουν και οι εμμονές? ζητήστε από το Δασαρχείο να μια προσωρινή άδεια( 2-3) να βοσκήσει κανας κτηνοτρόφος εκεί γύρω τα γίδια του και είστε εντάξει. να σας φύγει κι ο καημός.

      Κάλεστε όποια αρμόδια αρχή πιστεύετε καμία δεν θα σας πει ότι τα πεύκα πεθαίνουν λόγω κάποιας ασθένειας. Αλλά και να εμφανιστεί ένας βολικός αρμόδιος και σας πει ότι υπάρχει πρόβλημα , τι ακριβώς θα κάνετε? αεροψεκασμούς 40 μέτρα από το χωριο.? ή θα μπείτε με νεφελοψεκαστήρες ( τυφώνες) και θα ψεκάζετε δέντρα 12-15 μέτρα?

      Διαγραφή
    2. Οχι μονο ανίκανοι, ανευθυνοι, αλλά και επικυνδυνοι. Τοπικοί αυτοδιοίκηση στον Παρνασσό είναι το τελευταιο ανέκδοτο. Ακου καθαριότητα. Τους κάδους τους πλησιαζεις? Τύφος σε πιάνει. Ακου τοπική αυτοδιοίκηση......

      Διαγραφή
    3. ΚΑΛΑ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΘΑΡΙΣΤΕΙ ΤΟ ΔΑΣΟΣ ,ΔΕΝ ΒΟΗΘΑΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΦΩΤΙΑΣ,ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΑΤΟΜΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ? Ο ΔΗΜΟΣ ΑΜΦΙΚΛΕΙΑΣ -ΕΛΑΤΕΙΑΣ ΠΗΡΕ ΑΤΟΜΑ .ΕΜΕΙΣ??

      Διαγραφή
    4. Βεβαίως και θα χρειάζονται άτομα για πυροπροστασία. Απλά να αναφέρω μια προσωπική ιστορία, πριν χρόνια άναψε μια πυρκαγιά στο χωριό μου, μαζευτήκαν αρκετοί και πήγαιναν και σβήναν όσο μπορούσαν με κλαδιά και κουβάδες, και δεν σβήναν για να σώσουν την περιουσία τους αλλά σβήναν την πυρκαγιά. Δεν λέω το κράτος οφείλει να παρέχει πυρασφάλεια, αλλά ας δούμε κι εμείς τι μπορούμε να κάνουμε. ΚΑι το πιο γενναιόδωρο κράτος να παρέχει πάμπολες υπηρεσίες, πάντα θα έχει ένα πρόβλημα ότι θα είναι αργό στην αντίδραση του.

      Διαγραφή
  13. ΕΤΣΙ ΗΤΑΝ ΤΟ ΔΑΣΟΣ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΗΤΑΝ ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ ΜΕ ΠΡΟΕΔΡΑΡΑ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΗΚΙΣΗ ΤΩΡΑ ΟΛΛΑ ΤΑΓΡΑΦΩΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑΧΑΜΕ ΝΑ ΛΕΓΑΜΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΠΕΤΑΞΑΜΕ ΠΑΛΙ ΤΗ ΜΠΑΛΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΓΙΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΙΑ ΧΑΡΑ. ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΜΕ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΑΝ ΗΤΑΝ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΠΙ ΠΑΠΑΣΤΑΜΟΥ Η ΤΖΙΒΑΡΑ Η ΓΕΩΡΓΟΥΣΗ. ΜΕ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ ΠΩΣ ΑΝΤΙΠΕΤΩΖΕΤΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΑΣΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΕΙ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΩΘΕΙ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΜΩΣ ΑΝ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΙ ΕΒΑΛΑΝ ΚΑΠΟΙΟ ΠΕΤΡΑΔΑΚΙ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΑΥΤΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ Η ΤΗΝ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΤΑ ΠΕΤΡΑΔΑΚΙΑ ΕΝΑ ΕΝΑ ΤΑ ΒΓΑΖΟΥΜΕ.

      Διαγραφή
  14. ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΛΕΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΙΟΜΑΣΤΕ....29 Ιουνίου 2016 στις 11:35 μ.μ.


    Έχουμε και λέμε για να μην ξεχνιόμαστε...

    -Δάση εγκατειλημένα.

    -Ποτάμια ιδιαίτερης φυσικής ομορφιάς τίγκα στο σκουπιδαριό.

    -Όλες οι στροφές του δρόμου πρός τον Παρνασσό και την Άνω Σουβάλα, του χώρου της δεξαμενής συμπεριλαμβανομένου, σκουπιδότοποι.

    -Όλοι οι αγροτικοί δρόμοι , σκουπιδόδρομοι.

    -Κάδοι σκουπιδιών μέσα στην μπόχα από την απλυσιά.

    -Δίκτυο νερού σε αρκετές ακόμα γειτονιές με αμιαντοσωλήνες.

    - Μπόχα απο κακοφκιαγμένες αποχετεύσεις μέσα στο χωριό, ιδιαίτερα τις βραδινές ώρες που το σκ..ο ανεβαίνει στην επιφάνεια.

    -Η καθαριότητα του χώρου των πηγών αφημένη κυριολεκτικά στον πατριωτισμό των Συλλόγων και μόνο.

    -Το ντάπα-ντούπα στην πλατεία καλά κρατεί , μέχρι το πρωί και όλοι στ΄ αρ...α τους..

    -Η "ευωδία" που αναβλύζει από την αποχέτευση-υπόνομο των λυμάτων του χωριού ξεκινώντας από το γεφυράκι προς το νεκροταφείο συνοδεία της "ευχάριστης" μυρωδιάς από τους παραπέρα σταύλους σε πάει μέχρι τις πηγές.

    -Ο χώρος της Δήμητρας δραματικά εγκατειλημένος.

    -Το κτήριο του Γυμνασίου μαραζωμένο .

    -Το σπίτι-δωρεά του Μαρρέ ερειπωμένο.

    -Σουβάλα . Νεκροταφείο κάθε δημιουργικής πρωτοβουλίας και πολιτιστικής δραστηριότητας . Ότι καλό πάει να γεννηθεί εδώ είναι καταδικασμένο σε θάνατο!

    Την θλιβερή κατάσταση προσπαθούν απεγνωσμένα να αντιμετωπίσουν οι Σύλλογοι και μόνο αυτοί....

    Απογοήτευση, παράπονο, θλίψη, αγανάκτιση , θυμός !!!!
    Θέλετε κι άλλα? Προσθέστε εσείς....

    Και από την άλλη .... ανικανότητα, καναπεδο- μουριο- πλατανο- κριτική , φθόνος, επιδεικτική αποχή από κάθε τοπική, πολιτιστική και κοινωνική δραστηριότητα και ωχαδερφισμός ή καλύτερα σταρχιδισμός όπως το λέει ένας φίλος.



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΩ....30 Ιουνίου 2016 στις 1:38 μ.μ.

    ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΙΟΜΑΣΤΕ...ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΩ..

    - Παιδική χαρά...παρατημένη!

    - Αντικεμενικές αξίες....Εκάλης!

    -Τέλη ύδρευσης.....Υπέρογκα! Ασε που οι περοσσότεροι είμαστε οι μ...ες που τα ακουμπάμε κανονικά και κάποιοι άλλοι..."το άλλο με τον τοτό το ξέρεις"?

    -Τα νερά ρέουν άφθονα από τον Παρνασσό και αντί να τα μαζέψουμε στη δεξαμενή αντλούμε νερό από την Αγία Ελεούσα πληρώνοντας στη ΔΕΗ κάπου 70 000 το χρόνο . Και λέω πληρώνουμε , γιατί στην καμπούρα μας τα φορτώνουν.

    -Πινακίδες σήμανσης.... η καλύτερη εξάσκηση στη σκοποβολή!

    -Βλάβες στο δίκτυο ύδρευσης.... Εδώ κι αν χρειάζεται υπομονή...

    -Παρ' όλα αυτά έχουμε και πεζόδρομο...Με σήμανση μάλιστα . Τον ξέρετε?

    ΚΑΙ ΕΠΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Βρε ...βρε...βρε.. καλά προχωρά ο διάλογος και κόσμια ! Μια χαρά . Για συνεχίστε..για συνεχίστε.. Ωραία τα λέτε !
    Τι ωραία τι καλά περνάνε οι μέρες μας ! Και κάνει και ζέστη...ούφ..
    Ευχαριστούμε κύριε διαχειριστή.
    Α... ξέχασα να ευχαριστήσω και τον κύριο που απάντησε για την πινακίδα. Θα τον έχουμε υπ' όψιν όταν πρέπει να φκιάξουμε τις δικές μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Στη διάθεσή σου φίλε μου αρκεί να έχει όνομα.
    Ν.Σ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ο ανώνυμος που σχολιασε στις 29 Ιουνίου στις 05:03 μμ κ εχει πρόβλημα με την κλούβα μπορεί να σχολιάσει επώνυμα η να έρθει απ ευθείας στον ιδιοκτήτη να λύσουμε το θέμα αυτο...
    Όλα τα άλλα τα έχουμε λύσει αυτό μας ενοχλει...ασχοληθειτε με τα δικά σας κ Αφήστε εμάς που μένουμε εδώ τους χωριάτες γιατί αν πάρει φωτιά εμείς θα τρέχουμε οι χωριάτες Όχι εσεις...
    ΠΛΑΤΙΆΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. HΣΥΧΑΣΑΜΕ ,ΟΤΑΝ ΠΑΡΕΙ ΦΩΤΙΑ -ΕΥΤΥΧΩΣ ΚΑΘΕ 10-15 ΧΡΟΝΙΑ- ΘΑ ΤΡΕΞΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΧΩΡΙΑΤΕΣ.ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΦΩΤΙΑ ΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΜΕ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΦΥΣΗ.
    ΜΥΑΛΟ ΜΠΟΥΖΟΚΛΕΙΔΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή