Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Παρασκευή, 19 Απριλίου, η Εκκλησία γιορτάζει τον Ακάθιστο ύμνο......

Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016

Πρόστιμο για τα αστικά λύματα στον Δήμο Δελφών


Πρόστιμο περίπου 10.000 € για παραβάσεις που αφορούν τη διαχείριση των αστικών λυμάτων επέβαλε στον Δήμο Δελφών η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, αναδεικνύοντας παράλληλα για ακόμη μία φορά το πρόβλημα που υπάρχει στην περιοχή της Φωκίδας γύρω από τη διαχείριση των υγρών αποβλήτων......

Από το συγκεκριμένο χρηματικό πρόστιμο τα 6.000 € αφορούν τη λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού Αμφισσας, ο οποίος δεν διαθέτει εγκεκριμένους περιβαλλοντικούς όρους.
Τα αποτελέσματα δειγματοληψιών δείχνουν τιμές μεγαλύτερες των ορίων και παράλληλα, κατά τη διάρκεια ελέγχου της αρμόδιας υπηρεσίας, οι εγκαταστάσεις του βιολογικού καθαρισμού Αμφισσας δεν λειτουργούσαν και ανεπεξέργαστα λύματα διοχετεύονταν στον χείμαρρο Σκίτσα.
Παράλληλα το πρόστιμο των 3.600 € αφορά τη ρύπανση από υγρά αστικά απόβλητα του αρχαίου μονοπατιού Κίρρα - Χρισσό - Δελφοί και σε τμήμα που βρίσκεται εντός του δελφικού τοπίου.
Η επιβολή διοικητικών κυρώσεων στον Δήμο Δελφών για ζητήματα που αφορούν τη λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού Αμφισσας αλλά και τη ρύπανση του αρχαίου μονοπατιού δεν είναι σημερινό φαινόμενο.
Αντίστοιχα πρόστιμα, μικρότερου ύψους, είχαν επιβληθεί τον Αύγουστο του 2014, τον Αύγουστο του 2015, ενώ την ίδια χρονιά είχαν επιβληθεί κυρώσεις και για τη λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού Γαλαξιδίου.
Παράλληλα αν σε όλα αυτά προσθέσει κανείς τα τεράστια προβλήματα που παρουσιάζει ο βιολογικός καθαρισμός των φυλακών Μαλανδρίνου σε συνδυασμό με το γεγονός ότι για όλους αυτούς τους βιολογικούς καθαρισμούς, που ουσιαστικά υπολειτουργούν, ως αποδέκτες έχουν οριστεί με αποφάσεις των πρώην νομαρχιών τα ρέματα της γύρω περιοχής, αντιλαμβάνεται το μέγεθος του προβλήματος.
Σε κάθε περίπτωση πάντως η περιφερειακή αρχή Στερεάς Ελλάδας αρκείται να επιβάλει μικρά διοικητικά πρόστιμα χωρίς να δρομολογεί λύση στο πρόβλημα και δίχως να δείχνει διάθεση να μπει στην ουσία.
Την ίδια στιγμή αντιμέτωπη με τις διαμαρτυρίες μερίδας πολιτών και μελών των παρατάξεων του δημοτικού συμβουλίου βρίσκεται και η δημοτική αρχή Δελφών, που επίσης δεν δείχνει ουσιαστική διάθεση ανάδειξης και αντιμετώπισης του προβλήματος το οποίο στον μεγαλύτερο βαθμό αφορά λάθη και παραλείψεις της προηγούμενης δεκαετίας σε έργα που κόστισαν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.
efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου