Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Παρασκευή, 19 Απριλίου, η Εκκλησία γιορτάζει τον Ακάθιστο ύμνο......

Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016

Ο πρώτος καύσωνας του καλοκαιριού με 40αρια προ των πυλών Μετά τις βροχές έρχεται μεγάλη άνοδος της θερμοκρασίας

Μια... περίεργη εβδομάδα ξεκινάει για τον καιρό. Μετά το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ για μίνι κύμα κακοκαιρίας από τη Δευτέρα, οι προβλέψεις δείχνουν καύσωνα για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος.....

Ο καιρός χαλάει και μάλιστα από σήμερα  Δευτέρα 13 Ιουνίου σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εξέδωσε η ΕΜΥ το μεσημέρι της Κυριακής.
Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, προβλέπεται σταδιακή επιδείνωση του καιρού από σήμερα Δευτέρα (13-06-2016) και από τα βορειοδυτικά με ισχυρές βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα που δεν αποκλείεται να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και πολύ ισχυρούς ανέμους.
Με την λήξη της ισχύος του έκτακτου δελτίου όμως η θερμοκρασία όχι μόνο θα επιστρέψει σε επίπεδα αντίστοιχα της εποχής, αλλά θα ξεφύγει και ψηλότερα.
Όπως γράφει ο Σάκης Αρναούτογλου στη σελίδα του στο Facebook: «Ο φετινός Ιούνιος φαίνεται λοιπον ότι αποφάσισε να κάνει μια καυτή παρένθεση αφήνοντας διάπλατα ανοικτές τις πόρτες του... ουρανού στις πολύ θερμές αέριες μάζες που βρίσκονται καθ' οδόν τις επόμενες ημέρες από τη βόρεια Αφρική να εισβάλλουν στο εσωτερικό της Ελλάδας, ανεβάζοντας το παραπάνω διάστημα τον υδράργυρο τοπικά και πάνω από τους 40 βαθμούς Κέλσιου!»
Την Παρασκευή και κυρίως το Σαββατοκύριακο προβλέπεται καυτό καθώς ο υδράργυρος θα «σκαρφαλώσει» στις ηπειρωτικές περιοχές στους 38 με 40 βαθμούς Κελσίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου