Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Τετάρτη 25 Μαΐου 2016

Εξοικονόμηση εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ από την μετεγκατάσταση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας

Την εξοικονόµηση εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ ετησίως είχε ως αποτέλεσµα η µετεγκατάσταση υπηρεσιών της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στο κτίριο της ΜΕΡ.ΥΠ. στη Λαµία.....

 Η µετεγκατάσταση πραγµατοποιήθηκε µε σκοπό τη µείωση του κόστους των λειτουργικών δαπανών και της εκµίσθωσης ακινήτων αλλά και την ταχύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών. 
Συγκεκριµένα: 
1. Η Περιφέρεια διέκοψε την εκµίσθωση 11 ακινήτων για τη στέγαση των υπηρεσιών της, οι οποίες µετεγκαταστάθηκαν, και σήµερα στο κτίριο της ΜΕΡ.ΥΠ. συστεγάζονται:
 1.Το γραφείο Περιφερειάρχη,
 2. Η Υπηρεσία Αναπτυξιακού Προγραµµατισµού, 
3. Η Υπηρεσία Περιβάλλοντος, 
4. Η Υπηρεσία Τεχνικών Έργων, 
5. Η ∆ιεύθυνση ∆ιοίκησης, 
6. Το Περιφερειακό Ταµείο Ανάπτυξης,
 7. Η ∆ιεύθυνση Οικονοµικών Υπηρεσιών, 
8. Η ∆ιεύθυνση ∆ιαφάνειας και Ηλεκτρονικής ∆ιακυβέρνησης.

 2. Μειώνεται το κόστος προς τις ∆ΕΚΟ. 
3. Μειώνεται το κόστος υπηρεσιών τηλεφωνίας και διαδικτύου. 
4. Μειώνεται ο χρόνος διεκπεραίωσης διαδικασιών µεταξύ των υπηρεσιών της Περιφέρειας µε την παράλληλη εφαρµογή της ηλεκτρονικής υπογραφής και διακίνησης εγγράφων. 
5. Μειώνεται ο χρόνος εξυπηρέτησης των πολιτών που µπορούν να διεκπεραιώσουν διαδικασίες σε περισσότερες από µία υπηρεσίες, σε ένα σηµείο, χωρίς να µετακινηθούν. 
Για τη µείωση του κόστους της Περιφέρειας, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης δήλωσε:
 «Αυτό είναι ένα από τα βήµατά µας προς την κατάκτηση του αυτονόητου. ∆εν υπάρχει καµία λογική στην τακτική της διασποράς υπηρεσιών µε µεγάλο κόστος για την Περιφέρεια. Αυτά τα χρήµατα που γλιτώνουµε συγκεντρώνοντας υπηρεσίες µας σε ένα κτίριο, µπορούν να διατεθούν για έργα και για τις ανάγκες των κατοίκων της Στερεάς Ελλάδας.
 ∆εν πρόκειται να ξεφύγουµε από τους στόχους µας που είναι σαφέστατοι: Να απορροφήσουµε όλα εκείνα τα κονδύλια που δικαιούται η Στερεά Ελλάδα και να µειώσουµε στο ελάχιστο τις δαπάνες προς όφελος των κατοίκων της». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου