Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Τρίτη 23 Απριλίου..... η εορτή του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου μεταφέρεται τη Δευτέρα, 6 Μαΐου 2024.....Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου.....

Σάββατο 7 Μαΐου 2016

Σημαία εκκίνησης για το 62ο Ράλι Ακρόπολις -Ξεκινά το Σάββατο το αγωνιστικό σκέλος


(φωτογραφίες: Seajets Acropolis Rally 2016)

Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής η τελετή  έναρξης του 62ου Ράλι Ακρόπολις στο Άγαλμα του Λεωνίδα στις Θερμοπύλες. .....

Το Σάββατο το πρωί ξεκινά το αγωνιστικό σκέλος για τον τρίτο κατά σειρά αγώνα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλι (ECR), το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλι.

Στην τελετή παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης, ο βουλευτής Φθιώτιδας, Χρήστος Σταϊκούρας και ο βουλευτής Κορινθίας Χρίστος Δήμας.

Από τους τεχνικούς ελέγχους που διενεργήθηκαν, 81 συνολικά αυτοκίνητα πήραν το πράσινο φως για να συμμετέχουν (46 για το Ελληνικό πρωτάθλημα και 35 για το ECR) και θα συναγωνισθούν από αύριο στις 12 ειδικές διαδρομές, συνολικού μήκους 231 χλμ,  στην απαιτητική, αλλά συναρπαστική περιοχή της Στερεάς Ελλάδας.

Τα πληρώματα θα ξεκινήσουν αύριο το πρωί στις 10:00 με το πρώτο αγωνιστικό σκέλος που περιλαμβάνει τη Νέα Γραβιά, μήκους 25,7 χλμ., την Άμφισσα, μήκους 14,29 χλμ.  και το Παλαιοχώρι, μήκους 12,43 χλμ.

Την Κυριακή θα ακολουθήσουν οι ειδικές διαδρομές, το Ελευθεροχώρι, μήκους 17,87 χλμ., το Ρεγκίνι των 11,61 χλμ και τη μεγαλύτερη ειδική διαδρομή του αγώνα, τη μήκους 33,86 χλμ. Ελάτεια-Καρυά.

Στον αγώνα λαμβάνουν μέρος και 29 διεθνείς συμμετοχές, με 5 εξ αυτών από την Κύπρο, ενώ το SEAJETS Ράλι Ακρόπολις θα μεταδοθεί τηλεοπτικά σε 120 χωρείς.

Νωρίτερα το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε και η Κατατακτήρια Διαδρομή, στην οποία κυριάρχησε ο Πολωνός Kajetan Kajetanowicz, κάτοχος του Ευρωπαϊκού τίτλου, με ένα Ford Fiesta R5.

Από την τελετή δεν έλειψαν και οι ωραίες παρουσίες που έκλεψαν και αυτές μαζί με τα αγωνιστικά αυτοκίνητα τις εντυπώσεις.


Πηγή: iefimerida.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου