Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα, Πέμπτη 25 Απριλίου 2024, τιμάται η μνήμη των: Αποστόλου και Ευαγγελιστού Μάρκου . .....

Τρίτη 19 Απριλίου 2016

Ενίσχυση του συστήματος Ανακύκλωσης στο Δήμο Δελφών

Την Πέμπτη 14.04.2016, ο Δήμαρχος Δελφών, Θανάσης Παναγιωτόπουλος, παρέλαβε από την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης Α.Ε. ένα νέο όχημα συλλογής και μεταφοράς ανακυκλώσιμου υλικού, σε αντικατάσταση παλαιότερου,.....
που είχε τεθεί εκτός λειτουργίας εδώ και αρκετά χρόνια. Η εν λόγω δωρεά επήλθε ως αποτέλεσμα συστηματικών επαφών πολλών μηνών του Δήμου μας με την εταιρεία και αποτελεί επιστέγασμα μιας εποικοδομητικής συνεργασίας που έχει αναπτυχθεί με την Ε.Ε.Α.Α. Α.Ε., την οποία και ευχαριστούμε θερμά, δεδομένου ότι το συγκεκριμένο όχημα θα ενισχύσει ουσιαστικά το σύστημα Ανακύκλωσης του Δήμου μας.
 Επίσης, στα πλαίσια της ευρύτερης συνεργασίας του Δήμου μας με την Ε.Ε.Α.Α. Α.Ε. και σε συνέχεια της υπ. αριθ. 16/2016 αποφάσεως του Δημοτικού μας Συμβουλίου, σχεδιάστηκε ένα νέο πρόγραμμα Ανακύκλωσης γυαλιού, με σκοπό την αξιοποίηση όσο το δυνατόν μεγαλύτερων ποσοτήτων δημοτικών αποβλήτων γυάλινης συσκευασίας (μπουκαλιών), οι οποίες, χωρίς τη συλλογή σε χωριστό ρεύμα, καταλήγουν συχνά στα κοινά απορρίμματα. Η διαδικασία ξεκίνησε µε την τοποθέτηση τις τελευταίες ημέρες ειδικών μπλε κωδώνων συλλογής γυάλινων συσκευασιών σε επιλεγμένα σημεία. Θα ακολουθήσουν ενημερωτικές επισκέψεις στις επιχειρήσεις Χώρων Εστίασης, Ψυχαγωγίας και Υγειονομικού Ενδιαφέροντος, που αποτελούν τους κύριους παραγωγούς του εν λόγω ρεύματος.  

Ο Δήμος Δελφών βήμα βήμα καταλαμβάνει θέση ανάμεσα στους Δήμους της χώρας μας με την πλέον εξελιγμένη αντιμετώπιση του σύνθετου ζητήματος των απορριμμάτων και ειδικότερα της Ανακύκλωσης και της επανάχρησής τους. Και σε αυτή την περίπτωση, η επιτυχία του εγχειρήματος εξαρτάται σχεδόν αποκλειστικά από τη συνειδητοποίηση και τη συμμετοχή όλων μας, καθώς και την κοινωνική αποδοχή και τον κοινωνικό έλεγχο και αυτοέλεγχο του συστήματος.


Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου