Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016

Είπαν «Ναι» στo Κέντρο Υποστήριξης οι επιχειρήσεις της Στερεάς Ελλάδας

Λαμία, 15Μαρτίου 2016
Είπαν «Ναι» στo Κέντρο Υποστήριξης οι επιχειρήσεις της Στερεάς Ελλάδας
Ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος δημόσιας διαβούλευσης στην οποία τέθηκε η πρωτοβουλία της Περιφέρειας για την δημιουργία του Κέντρου Υποστήριξης Επιχειρήσεων της Στερεάς Ελλάδας. ....
Στις πέντε ημερίδες που πραγματοποιήθηκαν στην Χαλκίδα, τη Λιβαδειά, το Καρπενήσι, την Άμφισσα και την Λαμία συμμετείχαν περισσότεροι από 320 εκπρόσωποι επίσημων φορέων και δεκάδες επιχειρηματίες.
Κατά την διάρκεια της διαβούλευσης κατατέθηκαν οι προτάσεις για το πλαίσιο λειτουργίας του Κέντρου,ενώ η συντριπτική πλειονότητα των συμμετεχόντων δήλωσε ότι θα κάνει χρήση των υπηρεσιών του, οι οποίες έχουν να κάνουν με:
• την παροχή συμβουλευτικής υποστήριξης τόσο σε νέους επιχειρηματίες όσο και σε ήδη υφιστάμενες επιχειρήσεις
• τηνενίσχυση της εξωστρέφειας τους
• τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών τους
• την βελτίωση της ανταγωνιστικότητας τους
• την καινοτομία
      


                                                 

Οι προτάσεις αυτές θα αποτελέσουν τη βάση για τον τρόπο και τη μορφή που θα λειτουργήσει το Κέντρο που αναμένεται να είναι έτοιμα έως το τέλος του Ιουνίου.
Με αφορμή την ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου διαβούλευσης, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης δήλωσε: «Η μαζική συμμετοχή των εκπροσώπων του επιχειρηματικού κόσμου δείχνει ότι είναι άμεση η ανάγκη δημιουργίας αυτού του κέντρου που θα στηρίζει τον έμπορο και τον επιχειρηματία, όχι μόνο για να επιβιώσει σε αυτές τις οικονομικές συνθήκες αλλά και να αναπτυχθεί. Αυτό το εγχείρημα θα πετύχει, γιατί μιλήσαμε με τους επιχειρηματίες και ακούσαμε τις πραγματικές τους ανάγκες. Σε λίγο καιρό που τα Κέντρο θα είναι έτοιμο, θα αποδείξουμε, για ακόμη μία φορά, ότι η συνεργασία του δημόσιου με τον ιδιωτικό τομέα μπορεί να φέρει πρόοδο και ανάπτυξη για όλους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου