Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 29 Μαρτίου σήμερα..... Β Χαιρετισμοί της Παναγίας....

Κυριακή 20 Μαρτίου 2016

Αξιοποίηση δημοτικών κτιρίων στην Τοπική Κοινότητα Πολυδρόσου πρώην Γυμνασίου και Δημαρχείου

Από το πρακτικό της 03ης/15.03.2016
 συνεδρίασης της Εκτελεστικής Επιτροπής του Δήμου Δελφών

 ΘΕΜΑ 01ο: Αξιοποίηση δημοτικών κτιρίων στην Τ.Κ. Πολυδρόσου (πρώην Γυμνασίου και Δημαρχείου) της Δ.Ε. Παρνασσού του Δήμου Δελφών.....


 Στην Άμφισσα σήμερα, 15.03.2016 ημέρα Τρίτη και ώρα 11:00, στο Δημοτικό Κατάστημα του Δήμου Δελφών (πλατεία Κεχαγιά), συνήλθε σε συνεδρίαση η Εκτελεστική Επιτροπή του Δήμου μετά από πρόσκληση του Δημάρχου, κ. Αθανασίου Παναγιωτόπουλου, σύμφωνα με το άρθρο 62 Ν.3852/2010. Αφού διαπιστώθηκε νόμιμη απαρτία, δηλαδή σε σύνολο οκτώ (08) μελών βρέθηκαν παρόντα τα παρακάτω οκτώ (08) μέλη:
 ΠΑΡΟΝΤΕΣ 
1. Παναγιωτόπουλoς Αθανάσιος, Δήμαρχος
 2. Αγγελόπουλος Αριστείδης, Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Άμφισσας
 3. Νάκος Γεώργιος, Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Γαλαξιδίου
 4. Αναγνωστόπουλος Λουκάς, Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Δελφών 
5. Μίχος Νεκτάριος, Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Δεσφίνας
 6. Πιλάλα-Τσακίρη Τριανταφυλλιά, Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Ιτέας 
7. Ανδρεοπούλου Μαρία, Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Καλλιέων
 8. Μολιώτης Νικόλαος, Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Παρνασσού και Γραβιάς

ΑΠΟΝΤΕΣ  - ΚΑΝΕΙΣ

 Στη συνεδρίαση παρέστησαν ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Θεοφάνης Ηλίας και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Παναγιωτόπουλος Χαράλαμπος.
 Επίσης παραβρέθηκε και η Αναστασία Δ. Παπαδήμα υπάλληλος του Δήμου για την τήρηση των πρακτικών. 
 Ο Πρόεδρος εισηγούμενος το πρώτο (01 ο ) θέμα της ημερήσιας διάταξης έθεσε υπόψη των μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής, τα εξής:
 1.Τις διατάξεις του αρθ. 63 του Ν. 3852/2010 (ΦΕΚ 87/τ.Α/07.06.2010).
2.Την με αριθμ. πρωτ. 4183/22.02.2016 εισήγηση του Αντιδημάρχου των Δ.Ε. Παρνασσού και Γραβιάς κ. Μολιώτη Νικολάου, η οποία αναφέρει τα εξής:

 Ε Ι Σ Η Γ Η Σ Η 
ΘΕΜΑ: Αξιοποίηση δημοτικών κτιρίων στην Τοπική Κοινότητα Πολυδρόσου πρώην Γυμνασίου και Δημαρχείου (Μεταστέγαση και νέα χωροθέτηση των Αποκεντρωμένων Υπηρεσιών και λοιπών δραστηριοτήτων της Δημοτικής Ενότητας Παρνασσού)

 ΙΣΤΟΡΙΚΟ: 
Μετά την κατάργηση του Γυμνασίου από τη σχολική περίοδο 2010-11 και τη διαπίστωση, τόσο από το Υπουργείο Παιδείας όσο και τους λοιπούς Κρατικούς Φορείς και Υπηρεσίες, ότι δεν πρόκειται να ανοίξει εκ νέου το Γυμνάσιο, επειδή δεν υπάρχει ικανός αριθμός μαθητών, το τότε Τοπικό Συμβούλιο της Κοινότητας Πολυδρόσου, όπως όφειλε, εξέτασε τους τρόπους αξιοποίησής του σχολικού αυτού κτιρίου σε συνδυασμό και με τα άλλα δημοτικά κτίρια και με δεδομένο ότι ο Δήμος Δελφών θα πρέπει να απαλλαγεί από την καταβολή μισθωμάτων σε ιδιωτικά κτίρια, αφού διαθέτει δικά του που είναι κενά. Έτσι, μετά από συνεχείς διαβουλεύσεις με τους δημότες και τους φορείς των Κοινοτήτων της Δ.Ε. Παρνασσού, καταλήξαμε σε συγκεκριμένες προτάσεις που αναφέρονται στις αποφάσεις των Τοπικών Συμβουλίων και των Συνελεύσεων των Κατοίκων, οι οποίες ελήφθησαν με συντριπτική πλειοψηφία, καθώς και στην έγγραφη συναίνεση όλων των Συλλόγων και τοπικών Φορέων (7 τον αριθμό) της Πολυδρόσου.
 Συγκεκριμένα καταλήξαμε και προτείναμε στον Δήμο Δελφών:
 1) τη μετατροπή του κτιρίου π. Γυμνασίου Πολυδρόσου σε Δημοτικό Κατάστημα του Δήμου Δελφών για τη στέγαση των Αποκεντρωμένων Υπηρεσιών και λοιπών δραστηριοτήτων της Δ.Ε. Παρνασσού 
και 2) τη μετατροπή του κτιρίου π. Δημαρχείου σε «Πνευματικό Κέντρο» της Τ.Κ. Πολυδρόσου που θα στεγάσει τη Βιβλιοθήκη και το Λαογραφικό – Ιστορικό Μουσείο. Η προηγούμενη Δημοτική Αρχή, αν και συμφώνησε απολύτως με τις προτάσεις μας, δεν προχώρησε στην υλοποίησή τους. Γι αυτό και φτάσαμε σήμερα στο σημείο το ακίνητο του Γυμνασίου να έχει παραδοθεί αναξιοποίητο στη φθορά του χρόνου, ο Δήμος να συνεχίζει να καταβάλλει μισθώματα σε ιδιωτικά κτίρια, η Τ.Κ. Πολυδρόσου και η Δημοτική Ενότητα Παρνασσού να στερούνται των αναγκαίων διοικητικών και πολιτιστικών υποδομών. Η σημερινή Δημοτική Αρχή, με βάση τις προτάσεις μας και προκειμένου να καταλήξει σε ασφαλή για τον Δήμο συμπεράσματα, με σκοπό την αποτελεσματικότερη λειτουργία των Υπηρεσιών του και την καλύτερη και αρτιότερη εξυπηρέτηση των δημοτών της Δ.Ε. Παρνασσού, ανέθεσε στην ειδική Συνεργάτιδά του Αρχιτέκτονα Μηχανικό κ. Αραβαντινού Πέγκυ τη σύνταξη Τεχνικής Έκθεσης και στην εταιρεία Αφοί Παπαθωμά τις Ηλεκτρολογικές Μελέτες, αντίγραφα των οποίων επισυνάπτουμε.
 Οι συνημμένες Μελέτες κατέληξαν στα παρακάτω συμπεράσματα και προτάσεις: 

1. Κτίριο π. ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ 
Πρόκειται για ένα αξιόλογο κτίριο με στεγασμένο ωφέλιμο χώρο 450 τ.μ. περίπου με προαύλιο χώρο 4.507 τ.μ., πρόσφατα ανακαινισμένο (έτος 2010), για το οποίο δαπανήθηκε ποσό άνω των 150.000 € και παραμένει κενό και αναξιοποίητο από το 2011 όταν καταργήθηκε το Γυμνάσιο Πολυδρόσου και συγχωνεύτηκε με το Γυμνάσιο Γραβιάς.
 Πρόταση αλλαγής χρήσης: 
 Να μετατραπεί σε δημοτικό Κατάστημα όπου θα μεταστεγαστούν οι Αποκεντρωμένες Υπηρεσίες και λοιπές δραστηριότητες της Δ.Ε. Παρνασσού του Δήμου Δελφών, που σήμερα στεγάζονται στο κτίριο του π. Δημαρχείου. Σκοπός – οφέλη μετεγκατάστασης: 
 Η απαλλαγή του Δήμου Δελφών από μισθώματα (Γραφεία Κοινότητας – Γραφεία Κοινωνικών Υπηρεσιών) και η περιστολή των λειτουργικών εξόδων.
  Η αξιοποίηση του αξιόλογου αυτού κτιρίου, γιατί όσο καιρό παραμένει κλειστό κινδυνεύει να υποστεί τις φθορές του χρόνου που ήδη άρχισαν να είναι εμφανείς.
  Η συγκέντρωση των Αποκεντρωμένων Υπηρεσιών της Δ.Ε. Παρνασσού και της Τ.Κ. Πολυδρόσου σε ενιαίο χώρο, επιτυγχάνοντας έτσι τον καλύτερο συντονισμό των υπηρεσιών αυτών και την αρτιότερη εξυπηρέτηση των δημοτών.
  Η δυνατότητα λειτουργίας της Υπηρεσίας του ΚΕΠ, το οποίο αν και έχει ιδρυθεί από ετών, δεν λειτουργεί λόγω έλλειψης των αναγκαίων χώρων και υποδομών και είναι σήμερα το πλέον απαραίτητο για την εξυπηρέτηση των δημοτών. 
 Η στέγαση των Τεχνικών Υπηρεσιών (Υδραυλικών και Ηλεκτρολόγων) καθώς και των δομών της Κοινωνικής Πρόνοιας (Βοήθεια στο Σπίτι και Κοινωνικό Παντοπωλείο). 
 Η δημιουργία αίθουσας πολλαπλών χρήσεων (96 τ.μ.), την οποία σήμερα στερούμαστε και είναι αναγκαία για κάθε κοινωνική και ψυχαγωγική εκδήλωση. 
 Η αποσυμφόρηση των χώρων των δρόμων πέριξ του π. Δημαρχείου στο κέντρο του χωριού – σε καθημερινή βάση- από τα υπηρεσιακά αυτοκίνητα του Δήμου και των συναλλασσομένων δημοτών των τριών Κοινοτήτων.
 Η αξιοποίηση του προαύλιου χώρου των 4.507 τ.μ., όπου υπάρχουν και εξωτερικά w.c. Ο Χώρος αυτός εκτός από parking μπορεί να διαμορφωθεί εύκολα και να φιλοξενεί καλοκαιρινές πολιτιστικές και άλλου είδους εκδηλώσεις.

 Χωροθέτηση Υπηρεσιών της Δ.Ε. Παρνασσού:

 ΙΣΟΓΕΙΟ: 
 (αίθουσα 1 εμβ. 24,82 τ.μ.) Γραφείο Κοινωνικών Υπηρεσιών (Βοήθεια στο Σπίτι – Κοινωνικό Παντοπωλείο). 
 (αίθουσα 2 εμβ. 14,24 τ.μ.) Χώρος Ταμείου.
  (αίθουσα 3 εμβ. 28,58 τ.μ.) Γραφείο Τεχνικών Υπηρεσιών (Υδραυλικοί – Ηλεκτρολόγοι).
  (αίθουσα 4 εμβ. 96 τ.μ.) Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων με δυνατότητα 90 θέσεων καθιστών ατόμων.
  (αίθουσα 5 εμβ. 43,31 τ.μ.) Γραφείο ΚΕΠ και Ληξιαρχείο. Η αίθουσα αυτή λειτουργεί και αυτόνομα με απευθείας πρόσβαση στον προαύλιο χώρο.
 (αίθουσα 6 εμβ. 55,64) Αίθουσα Συνεδριάσεων με απευθείας πρόσβαση στον προαύλιο χώρο.
Α’ ΟΡΟΦΟΣ: 
 (αίθουσα 7 εμβ. 64 τ.μ.) Γραφεία Αποκεντρωμένων Υπηρεσιών (Τμήματα Διοικητικού – Οικονομικού).
  (αίθουσα 8 εμβ. 64 τ.μ.) Γραφείο Τοπικής Κοινότητας Πολυδρόσου και Γραφεία Δημοτικών Συμβούλων.
  (αίθουσα 9 εμβ. 64 τ.μ.) Γραφείο Αντιδημαρχίας της Δ.Ε. Παρνασσού.

 2. Κτίριο π. ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ
Πρόκειται για διώροφο κτίριο με υπόγειο στο κέντρο της Κοινότητας, στο οποίο στεγάζονται ορισμένες Υπηρεσίες του Δήμου, γιατί οι χώροι του δεν επαρκούν για τη στέγαση των λοιπών δραστηριοτήτων του Δήμου (Γραφείο Τοπικού Συμβουλίου – Βιβλιοθήκη – Γραφεία Πρόνοιας κλπ.). Το κτίριο αυτό έχει μικρούς χώρους και δεν μπορεί να καλύψει τις στοιχειώδεις ανάγκες των Υπηρεσιών της Δημοτικής Ενότητας και την άνετη και ευπρεπή εξυπηρέτηση των δημοτών, γιατί είχε από την αρχή σχεδιαστεί για Πνευματικό Κέντρο με χρήση Βιβλιοθήκης, 4 στην ιδιοκτησία της οποίας ανήκε από το 1958 μέχρι την εφαρμογή του Ν. 3852/2010 «Σχέδιο Καλλικράτης».

Πρόταση αλλαγής χρήσης: 
 Να μετατραπεί σε «Πνευματικό Κέντρο», το οποίο έχει ανάγκη η Τοπική Κοινότητα Πολυδρόσου, όπου θα στεγάσει τη Δημοτική Βιβλιοθήκη και το Λαογραφικό – Ιστορικό Μουσείο. Σκοπός – οφέλη μετεγκατάστασης: 
 Η απαλλαγή του Δήμου Δελφών από μισθώματα (Βιβλιοθήκη – Λαογραφικό Μουσείο) και η περιστολή των λειτουργικών εξόδων.
  Η δημιουργία του ανωτέρω Πνευματικού Κέντρου, το οποίο στερούμαστε. 
 Η αποσυμφόρηση των χώρων των δρόμων πέριξ του π. Δημαρχείου στο κέντρο του χωριού – σε καθημερινή βάση- από τα υπηρεσιακά αυτοκίνητα του Δήμου και των συναλλασσομένων δημοτών των τριών Κοινοτήτων.

Χωροθέτηση χώρων «Πνευματικού Κέντρου»: 

ΙΣΟΓΕΙΟ:
Θα μετατραπεί σε ενιαίο χώρο που θα στεγάσει τη «Δημοτική Βιβλιοθήκη», η οποία διαθέτει πλούσιο υλικό (άνω των 3.500 βιβλίων) και θα λειτουργεί ως Αναγνωστήριο και αίθουσα για κοινωνικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις (ομιλίες κλπ.). Έτσι, η Βιβλιοθήκη της Πολυδρόσου, μία από τις τέσσερις που διαθέτει ο Δήμος, θα φύγει από τον μισθωμένο και θα εγκατασταθεί στον φυσικό της χώρο, όπου θα μπορεί να αναπτύξει τις ποικίλες δραστηριότητες του ρόλου της, όπως είχαν καθοριστεί με την ίδρυσή της.
 Α’ ΟΡΟΦΟΣ:
 Θα μετατραπεί σε ενιαίο χώρο που θα στεγάσει το «Λαογραφικό – Ιστορικό Μουσείο Πολυδρόσου», ο οποίος θα παραχωρηθεί στον Λαογραφικό Σύλλογο που επιμελείται των δραστηριοτήτων του. Έτσι, η Λαογραφική Στέγη θα φύγει από τον μισθωμένο χώρο και θα εγκατασταθεί σε κατάλληλο χώρο που θα στεγάσει το πλούσιο αρχαιολογικό και ιστορικό αρχείο της Πολυδρόσου(βλ. συνημμένη κατάσταση) που αποτελεί την πολιτιστική παράδοση του τόπου μας.

 3. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ (Τα στοιχεία ελήφθησαν από την Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου Δελφών)

 Α. Τα κόστη της λειτουργίας του κτιρίου του π. Δημαρχείου και των μισθωμένων ιδιωτικών ακινήτων, από τα οποία θα απαλλαγεί ο Δήμος, αναλύονται κατωτέρω
 ΕΤΗΣΙΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ

 Μισθώματα                                   Καύσιμα  - ΔΕΗ Σύνολο
 1. Αίθουσα Βιβλιοθήκης (έτος 2015) 4.320 - 1.500 5.820 
2. Λαογραφική Στέγη (έτος 2015)       1.800 - 200 2.000 
3. Γραφεία Τοπ. Κοινότητας (έτος 2014) 3.600 - 1.300 4.900 
4. Κτίριο π. Δημαρχείου (έτος 2015) - 2.500 1.200 3.700 -----------------------------------        Σύνολα 9.720 2.500 4.200 16.420 ---------------------------------------------------------------

 Β. Το κόστος του κτιρίου π. Γυμνασίου, όταν θα λειτουργήσει ως Κοινοτικό Κατάστημα, ενδεικτικά αναλύεται παρακάτω:
                              Καύσιμα ΔΕΗ Σύνολο 4.500 1.500 6.000 -----------------------------------------------------------------------
 5 Προκύπτει ετήσιο όφελος ενδεικτικά: 10.420 ----------------

 Για το κτίριο του π. Δημαρχείου, το οποίο θα μετατραπεί σε «Πνευματικό Κέντρο» και θα στεγάσει τη Βιβλιοθήκη και το Λαογραφικό Μουσείο, δεν παραθέτουμε στοιχεία, γιατί υπάρχει υπόσχεση των Συλλόγων και Φορέων να αναλάβουν τα έξοδα συντήρησης και λειτουργίας του, τα οποία, κατά τους υπολογισμούς μας, ανέρχονται ετησίως στο ποσό 2.500 – 3.000 €. 

Από τα ανωτέρω προκύπτει ότι ο Δήμος Δελφών, από τις μετατροπές αυτές των κτιρίων, πέραν των οργανωτικών του ωφελειών, θα έχει και ετήσιο οικονομικό όφελος, το οποίο σε 2 χρόνια θα αποσβέσει τις όποιες δαπάνες πραγματοποιήσει. 

Σημείωση: για τις δαπάνες των απαιτουμένων έργων (ηλεκτρολογικής κυρίως φύσεως) έχει στο Τεχνικό Πρόγραμμα (ΣΑΤΑ Επενδυτική) έτους2016 ποσό 20.000 €. 

4. Ε Ι Σ Η Γ Η Σ Η 
Λαβόντες υπόψη:
 1) Τις με αριθμό 12/38/9.12.2011 και 5/25/4.9.2015 αποφάσεις του Τοπικού Συμβουλίου Πολυδρόσου και τη με αριθμό 2/2/12.2.2013 απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου Λιλαίας 
2) Τις από 18/9/2011, 31/10/2012 και 18/10/2015 αποφάσεις των Συνελεύσεων των Κατοίκων της Τ.Κ. Πολυδρόσου
 3) Τη με αριθμό πρωτ. 16852/11.6.2013 έγγραφη συναίνεση των 7 Συλλόγων – Τοπικών Φορέων της Τ.Κ. Πολυδρόσου
 4) Τα συμπεράσματα και τις προτάσεις της από 15/5/2015 Τεχνικής Έκθεσης της Συμβούλου Αρχιτέκτονα Μηχανικού κ. Αραβαντινού Πέγκυς, καθώς και της από 11/2015 Ηλεκτρολογικής Μελέτης της Μηχανολόγου κ. Σκλαβούνου Νίκης
 5) Την αναγκαιότητα της αξιοποίησης των δημοτικών κτιρίων για τη δημιουργία των αναγκαίων υποδομών της Δ.Ε. Παρνασσού, επ’ ωφελεία του Δήμου Δελφών 
Εισηγούμαστε 
1. Τη μετατροπή του κτιρίου π. Γυμνάσιο Πολυδρόσου σε Δημοτικό Κατάστημα του Δήμου Δελφών για τη στέγαση των Αποκεντρωμένων Υπηρεσιών και λοιπών δραστηριοτήτων της Δ.Ε. Παρνασσού.
 2. Τη μετατροπή του κτιρίου π. Δημαρχείο σε «Πνευματικό Κέντρο» της Τ.Κ. Πολυδρόσου για τη στέγαση της Δημοτικής Βιβλιοθήκης και του Λαογραφικού – Ιστορικού Μουσείου Πολυδρόσου.
 3. Την έγκριση των επισυναπτόμενων Εκθέσεων και Μελετών, για τη χρηματοδότηση των οποίων έχει προβλεφθεί και ενταχθεί στο Τεχνικό Πρόγραμμα (ΣΑΤΑ 2016) ποσό 20.000 €. Η Εκτελεστική Επιτροπή μετά από διαλογική συζήτηση και αφού έλαβε υπόψη τα παραπάνω: 

Αποφασίζει ομόφωνα
 1.Αποδέχεται την ανωτέρω εισήγηση : 
1.1.Για την μετατροπή του κτιρίου π. Γυμνάσιο Πολυδρόσου σε Δημοτικό Κατάστημα του Δήμου Δελφών για τη στέγαση των Αποκεντρωμένων Υπηρεσιών και λοιπών δραστηριοτήτων της Δ.Ε. Παρνασσού. 
1.2.Για την μετατροπή του κτιρίου π. Δημαρχείο σε «Πνευματικό Κέντρο» της Τ.Κ. Πολυδρόσου για τη στέγαση της Δημοτικής Βιβλιοθήκης και του Λαογραφικού – Ιστορικού Μουσείου Πολυδρόσου. 
 1.3.Για την έγκριση των επισυναπτόμενων Εκθέσεων και Μελετών, για τη χρηματοδότηση των οποίων έχει προβλεφθεί και ενταχθεί στο Τεχνικό Πρόγραμμα (ΣΑΤΑ 2016) ποσό 20.000 €.

 2.Η παρούσα απόφαση θα διαβιβαστεί στο Δημοτικό Συμβούλιο Δελφών για την λήψη σχετικής απόφασης.

 Η απόφαση αυτή πήρε αύξοντα αριθμό 05/15.03.2016.
Αφού αναγνώστηκε το πρακτικό αυτό υπογράφεται ως ακολούθως. 

                                          Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ         ΤΑ ΜΕΛΗ 

                                                                 ΑΚΡΙΒΕΣ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ
                                        Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ 

                                           ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΗΛ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ 
                                                       ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΕΛΦΩΝ

27 σχόλια:

  1. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΣΩΣΤΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ. ΜΠΡΑΒΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. τα λύσαμε όλα τα άλλα. ας προγραμματίσουμε και τίποτα άλλο να περνάει η ωρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. επιτελους και μια σωστη ''ΜΑΛΑΚΙΑ''

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΝΑ ΕΡΓΟ
    ΣΤΟ ΚΑΛΟ ΜΑΣ ΤΟ ΧΩΡΙΟ
    ΚΟΥΒΑΛΑΝ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ
    ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΤΟ ΤΡΑΝΟ
    ΝΑ ΓΥΜΝΑΖΟΝΤΑΙ ΠΟΙ ΠΑΠΟΥΔΕΣ
    ΣΑΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΟ ΝΕΡΟ
    ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΝΑ ΒΛΑΣΤΗΜΑΝΕ
    ΤΟΝ ΑΝΤΙ ΜΑΣ ΤΟΝ ΚΑΛΟ.

    -ΓΚΟΤΖΑΜΑΝΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πολύ καλή ενέργεια,το πρώτο έργο σας είναι γεγονός, μπράβο και σε ανώτερα.
    Μερικές παρατηρήσεις πρίν την υλοποίηση για να μην εχουμε γκρίνιες αργότερα.
    1.Τρόπος μετακίνησης των υπερηλίκων που αυτοί κυρίως εχουν συναλλαγές με την κοινοτητα εχει μελετηθεί?
    2.Το κόστος μετεγκατάστασης ειναι σωστά υπολογισμένο,η θα μείνουν χρόνιες εκκρεμότητες που θα δημιουργούν προβλήματα στους δημότες?
    3.Μέσα στο κόστος μετεγκατάστασης εχει υπολογισθεί και η μεταφορά της βιβλιοθήκης και λαογραφικού?
    4.Αίθουσα άθλησης που υπήρχε ,τώρα θα υπάρχει?
    5,Με τις υποσχέσεις για διάθεση χώρων για αλλους συλλόγους ,Γυναικών-Γονέων-Χιονοδρόμων-Διαγόρα τι γίνεται?
    6.Το κόστος των γραφείων της τοπικής κοινότητας δεν θα πρέπει να υπολογίζεται στην εξοικονόμηση, διότι το Τ. συμβούλιο εχει παραιτηθεί οπως σωστά αναφέρετε απο το 2014 ,επομένως εκτιμώμενη εξοικονόμηση 10,400 - 4,900= 5,500 ειναι η πραγματική εξοικονομηση.
    7,Το κόστος λειτουργίας του πνευματικού κέντρου κ.λ.π ειναι οπως λέτε 2,500-3,000 και θα καλυφθεί απο τούς συλλόγους,δηλ,τον Λαογραφικό που θα ειναι η έδρα του. Μα ο Λαογραφικος εχει προόβλημα να πληρώσει τα 150 ευρώ τον μήνα εκεί που είναι τώρα,πως θα μπορέσει να καλύψει τα 2,500 ευρώ.Ας αφήσουμε το αρνητικό ενδεχόμενο να μην επιβιώσει λόγω μειωμένου ενδιαφέροντος απο τα μέλη.Οι άλλοι σύλλογοι τι να πληρώσουν σε ενα χώρο που δεν θα εχουν θέση?Μήπως λοιπόν τα 5,500 που φτάσαμε ο Δήμος χρηματοδοτήσει και 2,500 επι πλέον αρα φτάνουμε σε ενα κέρδος των 3,000 τελικά?
    'Ολα αυτά καλό ειναι να τα λάβετε υπόψιν σας και να σκεφθείτε οτι με 20,000 θα μπορούσαν να γίνουν ενα σωρό μπαλώματα σε προβλήματα που ταλαιπωρούν χρόνια το χωριό και κατόπιν να υλοποιηθεί και το παραπάνω εργο που θα
    έβρισκε ολους σύμφωνους και θα το χειροκροτούσαν.
    Παρ΄ ολα αυτά καλή σας επιτυχία και να θυμάστε,τα στερνά τιμούν τα πρώτα,οπως λέει ο σοφός λαός μας.
    Γ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΝΙΚΟ ΜΗΝ ΑΚΟΥΣ ΚΑΝΕΝΑ....21 Μαρτίου 2016 στις 2:03 μ.μ.

    ΝΕΟΣ ΕΙΜΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ
    ΣΟΥΒΑΛΙΩΤΕΣ ΠΟΙΗΤΕΣ
    ΚΑΙ ΘΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΩ ΟΤΑΝ
    ΔΕΝ ΘΑΜΑΙ ΣΕ ΔΙΑΚΟΠΕΣ
    ΑΦΟΥ ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΑΡΕΣΟΥΝ
    ΣΕ ΕΤΟΥΤΟ ΤΟ ΧΩΡΙΟ
    ΠΑΡΤΕ ΚΙ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ ΕΝΑ
    ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ.
    ΝΙΚΟ ΜΗΝ ΑΚΟΥΣ ΚΑΝΕΝΑ
    ΕΙΝ ΤΡΑΝΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΑΥΤΟ
    ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΘΑ ΛΥΣΕΙΣ
    ΜΙΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΧΩΡΙΟ
    ΚΑΝΤΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΜΟΝΑΧΑ
    ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ
    ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΓΚΑΙΝΙΑ
    ΤΟ 15ΑΥΓΟΥΣΤΟ
    ΜΗΝ Τ ΑΦΗΝΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ
    ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΕΚΕΙ
    ΚΑΙ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΣΟΥ ΟΠΟΙΟΣ ΕΡΘΕΙ
    ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΞΑΝΑΘΥΜΗΘΕΙ.
    ΠΑΡΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΣΟΥ
    ΚΑΝΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΜΑΖΙ
    ΚΑΙ ΜΟΝΙΑΣΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ
    ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΡΟΚΟΠΗ.

    ΣΟΥΡΤΑΦΕΡΤΑΣ -ΝΕΟΣ ΠΟΙΗΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΣΟΥΡΤΑΦΕΡΤΑ ΜΕ ΑΝΤΙΓΡΑΦΕΙΣ....21 Μαρτίου 2016 στις 3:06 μ.μ.

    ΣΟΥΡΤΑΦΕΡΤΑ ΜΕ ΑΝΤΙΓΡΑΦΕΙΣ
    ΠΡΟΣΕΞΕ ΑΥΤΟ ΚΑΛΑ
    ΚΑΙ ΜΟΥ ΚΛΕΒΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΙΧΑΚΙΑ
    ΠΟΥ ΓΡΑΦΑ ΑΠΟ ΠΑΛΙΑ.

    ΑΛΛΑΞΕ ΤΟ ΤΟ ΤΡΟΠΑΡΙ
    ΣΚΕΨΟΥ ΤΟ ΑΥΤΟ ΚΑΛΑ
    ΓΙΑ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΟΙ ΔΥΟ ΜΑΣ
    ΑΠΟ ΔΕΚΑ ΟΚΤΩ ΧΩΡΙΑ.

    ΑΝ ΤΟ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙΣ ΕΤΣΙ
    ΘΑ ΣΕ ΠΕΡΙΛΑΒΩ ΕΓΩ
    ΚΑΙ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΩ ΤΩΡΑ
    ΚΑΙ ΣΚΛΗΡΟ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟ.

    ΕΙΧΑ ΠΑΕΙ ΣΤΗ ΜΑΝΩΛΑΔΑ
    ΤΩΡΑ ΤΙΣ ΑΠΟΚΡΙΕΣ
    ΧΟΡΤΑΣΑ ΑΠΟ ΦΑΣΟΛΑΔΑ
    ΚΙ ΑΠΘΗΚΕΥΣΑ ΡΙΠΕΣ.

    Ο ΞΑΚΟΥΣΤΟΣ ΣΑΛΤΑΠΙΔΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΚΡΙΜΑ!!! ΚΙ ΕΓΩ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΨΑ ΟΤΙ ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΘΑ ΞΑΝΑΝΟΙΓΕ ΚΑΙ ΘΑ ΔΙΟΡΙΣΤΩ ΣΑΝ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΑ
    Ν.ΚΑΡΑΝΙΚΑΣ ΑΔΙΩΡΙΣΤΟΣ ΕΚΠΕΔΕΦΤΙΚΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΚΡΙΜΑ!!! ΚΙ ΕΓΩ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΨΑ ΟΤΙ ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΘΑ ΞΑΝΑΝΟΙΓΕ ΚΑΙ ΘΑ ΔΙΟΡΙΣΤΩ ΣΑΝ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΑ
    Ν.ΚΑΡΑΝΙΚΑΣ ΑΔΙΩΡΙΣΤΟΣ ΕΚΠΕΔΕΦΤΙΚΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΣΙΜΦΟΝΟ ΑΠΟΛΙΤΩΣ ΣΙΝΑΓΟΝΙΣΤΙ. ΚΑΛΑ ΚΑΝΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΑ ΛΕΣ. ΝΑΓΕΙΑΣΙ ΤΟΥ ΣΤΟΜΑ ΣΟΥ.ΕΜΑΣ ΔΕΝ ΜΑς ΡΟΥΤΙΣΑΝΑΙ ΕΚΙ ΣΤΙ ΧΡΙΣΙ ΑΥΓΙ ΝΑ ΔΙΟΥΡΙΣΟΥΝΕ ΚΕ ΚΑΝΑ ΔΗΚΌ ΜΑΣ.ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΙ ΟΜΟΥΣ.....

    ΤΑΚΟΣ ΠΟΝΗΡΙΑΣ ΤΩΜΑΙΑΡΧΙΣ ΠΑΝΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΟΥ ΑΛΙΡΟΝ ΝΕΡΟΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ ΒΑΘΙΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΚΤΗΡΙΑ.
    ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΘΑ ΚΡΕΜΑΣΟΥΝΕ ΤΟΥ ΑΝΤΙ?


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΝΑ ΠΟΛΥΔΥΝΑΜΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ. ΜΕ ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΓΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΑΡΧΙΟΛΟΓΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΗ, ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ, ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ, ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ, Κ.Α. Η ΣΟΥΒΑΛΑ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΕΙ ΕΝΑ ΜΟΧΛΟ ΑΛΛΑΓΗΣ ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ, ΓΡΑΦΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑΜΕΙΑ. ΗΔΗ ΟΙ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ - ΟΤΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΟΛΥΠΑΘΟ ΤΟΠΟ Η ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ- ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΠΟΥ Η ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΘΑ ΕΞΕΛΙΧΘΕΙ ΚΑΙ ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ ΝΕΟΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΡΙΑΝΟΙ ΠΑΠΠΟΥΔΕΣ ΜΕ ΑΡΙΣΤΗ ΓΝΩΣΗ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ. ΠΟΣΟ ΛΟΙΠΟΝ ΣΟΦΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΜΕΣΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΙΕΥΕΙ ΑΝΤΙ ΝΑ ΣΥΡΙΚΝΩΝΕΙ ΤΟ ΤΕΡΑΣ ΤΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑΣ ; ΤΙ ΘΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΝΕΟΛΑΙΑ ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΘΕΙ ΓΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΟΤΑΝ Η ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΜΗΔΑΜΙΝΗ, ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ (Π.Χ. ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΝΗΠΙΩΝ, ΚΕΝΤΡΑ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ, Κ.Α. ΕΥΓΕΝΩΝ ΑΣΧΟΛΙΩΝ) ΠΟΥ ΝΑ ΣΤΟΧΕΥΕΙ ΣΤΗΝ ΝΕΟΛΑΙΑ ΜΕ ΕΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ, ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ, Κ.Α. ΑΝΤΙΘΕΤΑ Η ΜΟΝΗ ΔΙΕΞΟΔΟΣ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ Η ΥΠΟΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΤΩΝ ΚΑΦΕ, ΜΕ ΤΟΝ ΑΛΚΟΟΛΙΣΜΟ ΝΑ ΚΡΕΜΕΤΑΙ ΩΣ ΔΑΜΟΓΛΕΙΟΣ ΣΠΑΘΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΑΣ. ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΕΒΛΕΠΑ ΦΩΤΙΣΜΕΝΟΥΣ ΗΓΕΤΕΣ ΝΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ, ΠΑΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΤΑ ΑΦΡΑΤΑ ΠΟΠΟΥΔΑΚΙΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΘΑ ΑΝΑΠΑΥΟΝΤΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ Η' ΤΟ ΠΩΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΜΕΣΩ ΚΤΗΡΙΩΝ, ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΕΠΙΒΟΛΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ ΘΑ ΘΕΡΙΕΨΟΥΝ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥΣ, ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΟΓΚΟ ΣΕ ΜΙΑ ΞΕΦΟΥΣΚΩΜΕΝΗ ΥΠΟΣΤΑΣΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΣΤΗ ΣΟΥΒΑΛΑ? ΕΑΝ ΡΙΞΕΙΣ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΣΤΑ facebook ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΠΟΥ ΑΝΕΒΑΖΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΕΝΑ ΜΠΟΥΚΑΛΙ ΠΟΤΟ ΜΕ ΤΟ ΜΑΤΙ ΤΟΥΣ ΘΟΛΟ.
      ΤΟ ΣΚΕΦΤΗΚΑΝ ΑΥΤΟ ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΑΙΟΙ ΜΗΠΩΣ ΒΕΛΤΙΩΘΕΙ ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΟΥ? ΜΠΑ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ
      Η ΚΑΦΡΙΛΑ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΟΙ ΘΑ ΚΟΚΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΤΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ,ΤΟ ΔΕ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΘΑ ΡΗΜΑΞΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟΘΗΚΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ.

      Διαγραφή
  13. Μη σκοτώνεστε αδέρφια
    και καλοί συγχωριανοί
    δε το βλέπω τουτ' το έργο
    να προκάνει να γενεί

    Όπως έμαθα προσφάτως
    και από έγκυρη πηγή
    ότι μπρός - πίσω το Πάσχα
    το κτίριο θα επιταχθεί.

    Ο Μουζάλας θε να φέρει
    για να φιλοξενηθούν εκεί
    καμιά εξηνταριά νομάτοι
    Σύριοι και Αφγανοί .

    "Α"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΜΟΜΟΠΩΛΕΙΟ ΔΕΝ ΘΑ ΧΕΙΣ ΣΑΛΤΑΠΙΔΑ ΠΟΙΗΤΗ....21 Μαρτίου 2016 στις 8:05 μ.μ.

    ΜΟΝΟΠΩΛΕΙΟ ΔΕΝ ΘΑ ΧΕΙΣ
    ΣΑΛΤΑΠΙΔΑ ΠΟΙΗΤΗ
    ΝΕΟΣ ΠΟΙΗΤΗΣ ΘΑ ΓΡΑΦΕΙ
    ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΣΑΣ ΑΥΤΗ.
    ΣΕ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΜΗΠΩΣ ΙΣΩΣ
    ΠΟΥ ΓΡΑΨΑ ΕΝΑ ΟΝΟΜΑ
    ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΑΣ
    ΚΑΙ ΕΧΩ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ.
    ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΕΡΓΑ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΚΑΝΕΙ
    ΚΑΙ Θ ΑΦΗΣΕΙ ΕΠΟΧΗ
    ΠΑΝΩ ΤΟΥ ΠΕΣΑΤΕ ΟΛΟΙ
    ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥ ΚΡΙΤΙΚΗ.
    ΜΗΝ ΜΕ ΑΠΕΙΛΕΙΣ ΕΜΕΝΑ
    ΜΕ ΑΕΡΙΑ ΠΟΛΛΑ
    ΕΦΑΓΑ ΚΙ ΕΓΩ ΦΑΣΟΛΙΑ
    ΤΟΥΤΗ ΤΗΝ ΑΠΟΚΡΙΑ.

    ΣΟΥΡΤΑΦΕΡΤΑΣ






    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΒΡΗΣΤΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙ ΟΛΛΟΙ ΜΑΖΥ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΗ Η ΓΡΑΜΜΗ ΚΑΙ ΣΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑΤΗΝ ΠΕΡΙΦΑΙΡΙΑ ΤΩΡΑΟΛΛΟΙ ΜΑΖΥ ΘΑ ΞΑΝΑΨΥΦΥΣΟΥΜΑ ΑΝΤΙ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΒΓΗΚΕ ΣΤΗΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΟΜΕΓΑΛΟΣ ΥΠΟΨΥΦΙΟΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΡΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ21 Μαρτίου 2016 στις 11:38 μ.μ.

    ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑΤΙ ΜΑΛΩΝΕΤΕ
    ΤΙ ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΧΩΡΙΣΤΕ
    ΓΡΑΨΤΕ ΣΤΙΧΑΚΙΑ ΔΥΝΑΤΑ
    ΚΑΙ ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΜΕ ΒΡΕΙΤΕ

    ΜΕΡΟΝΥΧΤΑ ΕΡΓΑΖΟΜΑΙ
    ΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ΤΡΑΓΟΥΔΑΚΙΑ
    ΑΠΙΘΑΝΑ ΜΟΥ ΣΤΕΛΝΕΤΕ
    ΚΑΙ ΟΜΟΡΦΑ ΣΤΙΧΑΚΙΑ.

    ΠΡΩΤΑΠΡΙΛΙΑ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ
    ΕΓΩ ΘΑ Τ ΑΝΕΒΑΣΩ
    ΟΛΟΙ ΝΑ ΕΙΣΑΣΤΕ ΕΚΕΙ
    ΟΤΑΝ ΘΑ ΤΑ ΔΙΑΒΑΣΩ.

    Ο ΝΤΑΛΑΡΑΣ ΜΟΥ ΤΑ ΖΗΤΗΣΕ
    ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΗΣΕΙ
    ΤΑ ΔΙΑΒΑΣΕ ΜΟΥ ΜΗΝΥΣΕ
    ΠΟΛΥ ΤΑΧΕΙ ΑΓΑΠΗΣΕΙ.

    ΜΕ ΠΗΡΕ ΣΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ
    ΚΑΙ Η ΦΙΛΗ ΒΟΥΛΑ ΠΑΛΛΑ
    ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΑΥΤΗ ΜΟΥ ΖΗΤΗΣΕ
    ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠ ΤΗ ΣΟΥΒΑΛΑ.

    ΜΑ ΚΑΙ Ο ΤΕΡΗΣ Ο ΧΡΥΣΟΣ
    ΑΦΟΥ ΜΟΥ ΕΣΤΕΙΛΕ ΠΟΛΛΑ
    ΠΟΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΑΚΙΑ
    ΜΟΥ ΖΗΤΗΣΕ ΝΑ ΠΕΙ ΚΙ ΑΥΤΟΣ
    ΔΥΟ ΤΡΙΑ ΤΡΑΓΟΥΔΑΚΙΑ.

    ΤΟ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΑ
    ΚΑΙ ΜΟΛΙΣ ΑΥΤΟΝ ΕΙΔΑ
    ΘΕΛΕΙ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΠΟΙΗΜΑΤΑ
    ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΑΛΤΑΠΙΔΑ.

    ΓΡΑΨΕ ΡΕ ΝΑΚΟ ΠΑΝΟΥΡΓΙΑ
    ΚΙ ΕΣΥ ΛΙΓΑ ΣΤΙΧΑΚΙΑ
    ΓΛΥΚΑΝΕ ΛΙΓΟ ΦΙΛΕ ΜΟΥ
    ΠΕΡΝΑΝΕ ΤΑ ΧΡΟΝΑΚΙΑ

    ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΡΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΝΑΚΟΣ ΠΑΝΟΥΡΓΙΑΣ
    ΠΩ ΠΟΥΘΕ ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙ
    ΕΧΕΙ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΑΛΟΓΟ
    Η ΤΡΕΝΟ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ
    ΜΗΝ ΗΤΑΝΕ ΕΙΣ ΤΟ ΧΩΡΙΟ
    ΤΑ ΠΕΡΑΣΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ
    ΚΑΙ ΦΟΡΑΓΕ ΕΙΣ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ
    ΚΟΝΤΑ ΤΑ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑ
    ΜΗΝ ΕΦΥΓΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ
    ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΚΕΙ ΚΑΡΙΕΡΑ
    ΚΑΙ ΜΟΝ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΚΛΟΓΕΣ
    ΞΑΝΑΡΧΕΤΑΙ ΕΔΩ ΠΕΡΑ
    ΝΑ ΚΑΝΟΝΙΖΕΙ ΨΗΦΟΥΣ ΜΑΣ
    ΟΠΟΥ ΦΥΣΑΕΙ Ο ΑΕΡΑΣ

    ΦΑΝΟΣ ΠΑΤΣΙΜΙΧΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Άκου ρε δόλιε Τσιμιχά
    μάθε για Νάκο Πανουργιά
    έχει εις τον π...τσο του βιολά
    έχει και τουμπερλέκια
    κι όπου γουστάρει τα βαρά
    και σπάει τα ζεμπερέκια

    VASILIEV PAPAKOSTANTINOF
    OFSORE L.T.D. BULGARIA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. DA KOLEGA, CA TE PANOURGIA ESTE FASISTA KE MILITARISTA
    GASPAROV

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΠΩ ΠΩ ΑΦΡΙΣΕΣ !!!!! ΣΕ ΣΤΕΝΑΧΩΡΗΣΕ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΟΛΥ ΑΥΤΟΣ Ο ΠΑΤΣΙΜΙΧΑΣ. Α ΡΕ ΠΑΤΣΙΜΙΧΑ ΤΙ ΜΑΣ ΕΚΑΝΕΣ....
    ΠΡΟΣΕΞΕ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΠΑΘΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΓΧΥΣΗ...ΠΑΡΕ ΚΑΝΑ ΗΡΕΜΙΣΤΙΚΟ...ΟΧΙ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙΣ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΓΕΛΑΜΕ....ΓΡΑΨΕ ΚΑΙ ΚΑΝΑ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΠΟΙΗΜΑ ΚΑΙ ΜΗΝ ΚΛΕΒΕΙΣ ΑΛΛΟΥΣ ...
    ΚΑΛΑ ΠΕΘΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΑ ΓΕΛΙΑ .....ΧΑΛΑΛΙ ΣΟΥ ΡΕ "ΠΟΝΗΡΙΑ"...ΠΑΝΟΥΡΓΙΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΩ. ΝΑ ΣΑΙ ΚΑΛΑ.







    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΕΣΥ ΡΕ ΝΑΚΟ ΠΑΝΟΥΤΡΓΙΑ....22 Μαρτίου 2016 στις 7:48 μ.μ.

    ΕΣΥ ΡΕ ΝΑΚΟ ΠΑΝΟΥΤΡΓΙΑ
    ΤΙ ΘΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΜΕΝΕΙΣ
    ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΤΟΧΕΙΣ ΦΙΛΕ ΜΟΥ
    ΤΙ ΘΕΛΕΙΣ ΤΙ ΓΥΡΕΥΕΙΣ?

    Ο ΠΑΤΣΙΜΙΧΑΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ
    ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΦΥΙΑ
    ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΓΡΑΦΕΙ ΠΟΙΗΜΑΤΑ
    ΦΕΡΝΕΙ ΤΗΝ ΤΡΙΚΥΜΙΑ

    ΓΡΑΨΕ ΚΑΙ ΣΥ ΠΟΙΗΜΑΤΑ
    ΠΕΡΙ ΑΝΕΜΩΝ ΚΑΙ ΥΔΑΤΩΝ
    ΓΙΑΤΙ ΠΕΦΤΕΙΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑ
    ΣΤΑ ΝΥΧΙΑ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΓΑΤΩΝ?

    ΓΡΑΨΕ ΡΕ ΝΑΚΟ ΠΑΝΟΥΡΓΙΑ (ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΑΝΕΙΣΤΗΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΘΕΤΗ ΤΡΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟ)
    ΚΙ ΕΣΥ ΛΙΓΑ ΣΤΙΧΑΚΙΑ
    ΓΛΥΚΑΝΕ ΛΙΓΟ ΦΙΛΕ ΜΟΥ
    ΠΕΡΝΑΝΕ ΤΑ ΧΡΟΝΑΚΙΑ

    ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ Ο ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ (...Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ..)
    Ο ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΣΑΛΤΑΠΙΔΑ
    ΠΟΥ ΠΗΓΕ ΣΤΗΝ ΑΡΑΧΩΒΑ
    ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΜΙΑ ΓΙΔΑ

    ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΠΟΥ ΕΠΗΓΑΙΝΑ
    ΣΥΝΑΝΤΗΣΑ ΤΟ ΓΙΩΡΓΟ
    ΤΟΝ ΚΑΡΑΙΣΚΟ ΤΟΝ ΗΡΩΑ
    ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΕΝΑ ΛΟΓΟ

    ΠΟΙΟΣ ΕΙΝ ΑΥΤΟΣ ΡΕ ΛΕΒΕΝΤΙΑ
    ΤΟΝ ΠΑΝΟΥΡΓΙΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ
    ΠΕΣΤΟΥ ΝΑ ΚΑΤΣΕΙ ΗΣΥΧΑ
    ΘΑ ΒΓΑΛΩ ΓΙΑΤΑΓΑΝΙ.

    ΤΩΡΑ ΕΓΩ ΣΑΣ ΧΑΙΡΕΤΩ
    ΚΕΡΝΟΝΤΑΣ ΣΟΚΟΛΑΤΕΣ
    ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ
    ΝΑΡΘΕΙ ΑΠ ΤΙΣ ΜΙΞΙΑΤΕΣ
    ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΒΡΗΚΕ ΕΚΕΙ
    ΒΡΕΓΜΕΝΕΣ ΤΙΣ ΛΙΝΑΤΣΕΣ.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ΝΑΚΟΣ ΠΑΝΟΥΡΓΙΑΣ23 Μαρτίου 2016 στις 12:17 π.μ.

    Ο ΝΑΚΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΠΑΡΑΠΕΡΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΑ ΑΙΣΧΡΑ ΑΠ ΤΗΝ ΤΡΕΛΗ ΠΑΡΕΑ Ο ΝΑΚΟΣ ΤΑ ΕΧΕΙ ΓΡΑΨΕΙ ΑΠΟ ΚΑΙΡΟ ΚΑΤΩ ΑΠ ΤΗΝ ΦΟΥΣΤΑΝΕΛΑ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΓΙΑ ΦΕΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΚΑΛΟ ΡΑΜΑΖΑΝΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ο ΝΑΚΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ
    ΚΑΙ Ο ΠΑΤΑΚΟΣ ΑΝΤΑΡΤΗΣ
    ΤΗ ΦΟΥΣΤΑΝΕΛΑ ΤΗΝ ΦΟΡΑ
    ΤΟ ΠΑΙΖΕΙ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ
    ΚΙ ΑΝ ΕΒΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΠΙΣΤΟ
    ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗ
    ΘΑ ΤΟΝ ΕΜΑΧΑΙΡΩΝΕ
    ΜΕ ΤΗ ΧΑΡΑ ΣΤΟ ΜΑΤΙ
    ΚΙ ΑΝ ΗΤΑΝΕ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΑ
    ΜΕ ΖΕΣΤΗ ΚΑΙ ΥΓΡΑΣΙΑ
    ΣΕ ΕΝΑ ΝΗΣΙ ΘΑ ΕΣΤΕΛΝΕ
    ΝΑ ΠΑΝΕ ΕΞΟΡΙΑ

    -ΜΠΙΡ ΑΛΛΑΧ-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Στης Πατρίδας την κατάμαυρη ράχη..23 Μαρτίου 2016 στις 12:04 μ.μ.

    Στης Πατρίδας την κατάμαυρη ράχη
    περπατώντας η λόξα μονάχη
    ψάχνει νάβρει μια ευκαιρία
    ν' αμολήσει καμιά ανοησία.

    Ραμαζάνι ονειρεύονται τώρα
    της αυγής τους μπάς κι έρθει η ωρα
    μα ο ήλιος ποτέ δεν θα δύσει
    και τη μαύρη τους νύχτα θα πνίξει.

    Το "συντρόφοι", δοξασμένοι το είπαν
    που στα βουνά τους Ναζί ενικήσαν
    και τα ιερά κοκκαλά τους για παντα
    στις ραχούλες και στα λαγκάδια αφήσαν.

    Και έτσι έρχεται σήμερα ο καθένας
    να ξερνάει πορδές και φοβέρες
    κι όταν πλάκα κάνουν οι άλλοι με ρίμες
    εκείνοι ξύνουν πληγές , μαύρες μνήμες.

    Βγείτε λιγάκι απ το μαύρο εαυτό σας
    και δείτε τη ζωή μ' άλλο μάτι
    γιατί στο τέλος εκείνο που μένει
    είναι ένα μονάχα μεγάλο ψυχοφθόρο γινάτι.

    ΠΟΙΗΤΗΣ ΕΚ ΤΟΥ ΠΡΟΧΕΙΡΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Η δομή του ΚΕΠ, ιδρύθηκε από τους προηγούμενους ΄΄άχρηστους΄΄ και δεν λειτούργησε διότι ήταν ανίκανοι να διοικήσουν και να το λειτουργήσουν οι επόμενοι,
    Δεν νομίζω ότι το ΚΕΠ χρειάζεται αναγκαίο χώρο και ιδιαίτερη υποδομή η οποία υπάρχει.
    Έχω την εντύπωση ότι το ΚΕΠ της Αμφίκλειας που λειτουργεί δεν έχει καλύτερο χώρο.
    Ας μην κοροϊδεύουμε τον κόσμο.
    Γιατί κύριε Αντιδήμαρχε δεν το λειτουργείς εσύ τώρα που είσαι ικανός και ξέρεις από διοίκηση;
    Αλλά μάλλον όταν μπαίνεις στον χώρο αλλάζουν τα πράγματα και συμβιβάζεσαι και κάνεις και διάφορες υποχωρήσεις, για τους λόγους που γνωρίζεις πολύ καλά!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Το ΚΕΠ δεν λειτουργει, δεκτο εσυ που γραφεις τοσο ωραια το παιδι σου το πηγες στο Γυμνασιο Πολυδροσου οταν λειτουργουσε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή