Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Τετάρτη 24 Απριλίου.....

Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016

η Επιτροπή Ειρήνης Λαμίας για την 8η Μάρτη


8 ΜΑΡΤΗ  2016, 7.00 μ. μ., Πλ. Πάρκου
ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ 
Η Επιτροπή Ειρήνης Λαμίας στη δύσκολη πραγματικότητα που έχει μπροστά του ο λαός μας με την επιχειρούμενη ισοπέδωση του ασφαλιστικού δικαιώματος,...
τους χιλιάδες πρόσφυγες που έρχονται κατά κύματα στη χώρα, την ανακήρυξη της Ελλάδας σε χώρα εγκλωβισμού προσφύγων, σημαίνει πανελλαδικό αγωνιστικό συναγερμό. Επισημαίνει δε ότι η επίθεση στη ζωή της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων και οι πόλεμοι με την προσφυγιά είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος.  
Ανταποκρίνεται δυναμικά, μαζικά στο κάλεσμα των ΠΑΜΕ, ΠΑΣΕΒΕ – ΠΑΣΥ, ΜΑΣ, ΟΓΕ για συγκέντρωση στην Πλ. Πάρκου την Τρίτη  8 Μάρτη, Παγκόσμια Ημέρας της Γυναίκας.   
Συμπαρατάσσεται αγωνιστικά στην πάλη για την απόκρουση του σχεδίου το οποίο καρατομεί το Ασφαλιστικό να φέρει την ανάπτυξη της κερδοφορίας  του μεγάλου κεφαλαίου.
Ακόμα συμμετέχει στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ Φθιώτιδας που θα γίνουν κατά τη 48ωρη απεργία, όταν θα κατατεθεί και θα συζητηθεί το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο στη Βουλή.  
Διατρανώνει την αντίθεσή της στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς που φέρνουν όλο και πιο κοντά τον πόλεμο, στην ελληνική εμπλοκή και στον εγκλωβισμό χιλιάδων κατατρεγμένων – από πολέμους, φτώχεια, ανεργία – στη χώρα μας. Απαιτεί την άμεση στήριξή τους, φιλοξενία, περίθαλψη και αποκρούει κάθε κίνηση ρατσισμού-ξενοφοβίας-καταστολής, κερδοσκοπίας – εκμετάλλευσης σε βάρος τους.
Μεταξύ των άλλων προτείνει και διεκδικεί:
·        ΕΞΩ το ΝΑΤΟ από το ΑΙΓΑΙΟ.
·        Καμία ελληνική στρατιωτική ή άλλη εμπλοκή στα ιμπεριαλιστικά σχέδια.
·        Να κλείσουν τώρα όλες οι ευρωατλαντικές βάσεις και οι υποδομές που εξυπηρετούν ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ – ΝΑΤΟ – ΗΠΑ.
● Απευθείας μεταφορά των προσφύγων-μεταναστών από τις χώρες πρώτης υποδοχής, όπως είναι η Τουρκία, η Ιορδανία, ο Λίβανος, αλλά και από τα ελληνικά νησιά, όσων έχουν εγκλωβιστεί, στα κράτη τελικού προορισμού τους, με ευθύνη της Ε.Ε. και του ΟΗΕ, σε αντίθεση με hot-spots ή κέντρα μετεγκατάστασης διαλογής και εγκλωβισμού.
●  Κατάργηση των κανονισμών του Δουβλίνου, της Σένγκεν, του FRONTEX και των υπόλοιπων κατασταλτικών μηχανισμών της Ε.Ε.
●  Μέτρα για την αξιοπρεπή διαμονή και υγιεινή διατροφή των προσφύγων για το χρονικό διάστημα που χρειάζεται μέχρι την αναχώρησή τους για τις χώρες προορισμού τους.



ΛΑΜΙΑ         6/3/2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου