ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Translate

Τετάρτη, 10 Φεβρουαρίου 2016

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΠΛΟΚΩΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνάδελφοι Αγρότες,
Εργαζόμενοι, Άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι βιοπαλαιστές της πόλης, Νέοι και Γυναίκες, 
Εδώ και πολλά μερόνυχτα, βρισκόμαστε στα μπλόκα του αγώνα διεκδικώντας αγωνιστικά τα  αιτήματα επιβίωσής μας. Στην πανελλαδική σύσκεψη στη Νίκαια της Λάρισας την Κυριακή 7 Φλεβάρη, εκπρόσωποι 68 μπλόκων απ' όλη τη χώρα, αποφασίσαμε να προχωρήσουμε σε πανελλαδική – παναγροτική κινητοποίηση στην πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα, την Παρασκευή 12 Φλεβάρη, το Σάββατο 13 Φλεβάρη και για όσο κρίνουμε σκόπιμο ότι θα χρειαστεί.....

Η κινητοποίησή μας αυτή στην πρωτεύουσα της χώρας, είναι ένα βήμα παραπέρα κλιμάκωσης του αγώνα μας, απέναντι στην κυβερνητική αδιαλλαξία, διατηρώντας και ενισχύοντας ταυτόχρονα τα μπλόκα σε όλη την Ελλάδα.
Επιδιώκουμε, η λαϊκή συμπαράσταση που κάθε μέρα εκφράζεται στον αγώνα μας να εξελιχθεί σε κοινό αγώνα της μικρομεσαίας αγροτιάς με τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους νέους και τις γυναίκες των λαϊκών νοικοκυριών της πρωτεύουσας, που δέχονται την ίδια επίθεση από την κυβέρνηση, έχουν κοινά προβλήματα και αιτήματα, όπως τονίστηκε και στην πανελλαδική σύσκεψη των μπλόκων.
Αυτή θα είναι η ισχυρή λαϊκή αγωνιστική απάντηση στην κυβέρνηση, η οποία, όσο είμαστε στο δρόμο, δηλώνει ότι δεν θα ικανοποιήσει ούτε ένα από τα αιτήματά μας. Γι' αυτό  με την ανακοίνωσή μας  για το συλλαλητήριο, έθεσε σε εφαρμογή σχέδιο συκοφάντησης και παρεμπόδισης του αγώνα μας.
Μας κατηγορεί ότι πάμε στην Αθήνα, όχι για να προβάλλουμε τα αιτήματά μας, αλλά για να δημιουργήσουμε επεισόδια. Ταυτόχρονα, υπουργοί και κυβερνητικοί βουλευτάδες λένε και ξαναλένε ότι οι αγρότες των μπλόκων υποκινούμαστε από «δεξιούς επαγγελματίες συνδικαλιστές ή άλλους ακροδεξιούς και φασίστες. Κάποιος, μάλιστα, από τους δικούς της παρομοίασε τα τρακτέρ μας με τα χουντικά τανκς!  Παράλληλα, μας απειλεί ότι θα μας αντιμετωπίσει με τις δυνάμεις καταστολής και δεν πρόκειται να επιτρέψει τρακτέρ να μπουν στην Αθήνα.    
Είναι τα ίδια επιχειρήματα όλων των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων για όλους όσοι κινητοποιούνται ενάντια στην σκληρή, την βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζουν. Απαντάμε με τους στίχους του ποιητή της Ρωμιοσύνης “σε τούτα εδώ τα μάρμαρα, κακιά σκουριά δεν πιάνει”.
Στα μπλόκα βρίσκονται αγρότες που μπορεί να ψηφίζουν διαφορετικά κόμματα αλλά επιλέγουν και αποφασίζουν να παλέψουν, μέσα απ’ τις Ομοσπονδίες τους, τους αγροτικούς συλλόγους,  τις συντονιστικές επιτροπές, τις επιτροπές αγώνα για την επιβίωσή τους.
Εφαρμόζουν την τακτική του “διαίρει και βασίλευε”, εξωθώντας στον “κοινωνικό αυτοματισμό” λέγοντας ότι είμαστε «εγωιστές» και «τα θέλουμε όλα» ενώ επιδιώκουν να μας πάρουν ακομη και τα ψίχουλα που ζούμε.
Παραμένουμε πολλά μερόνυχτα στα μπλόκα, όχι γιατί δεν έχουμε άλλες δουλειές να κάνουμε, αλλά επειδή ξέρουμε πως αν δεν αγωνιστούμε θα χαθούμε.
Πάμε στην Αθήνα  να απαιτήσουμε, την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας που ομόφωνα αποφασίσαμε στην πανελλαδική σύσκεψη των μπλόκων στη Νίκαια διεκδικώντας από την κυβέρνηση:
1. Ν’ αποσυρθεί το σχέδιο της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό.
2. Να καταργηθεί η φορολόγηση μας από το πρώτο ευρώ που αποφάσισε η προηγούμενη κυβέρνηση και υλοποιεί η σημερινή - Να καταργηθούν τα τεκμήρια διαβίωσης - Αφορολόγητο ατομικό αγροτικό εισόδημα 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί - Να αποσυρθούν τα σχέδια της κυβέρνησης για αύξηση της φορολογίας κλπ.
3. Αφορολόγητο πετρέλαιο - Μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος - Κατάργηση του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια.
4. Καμιά κατάσχεση πρώτης, δεύτερης κατοικίας ή χωραφιού, από δάνεια που βρίσκονται στο «κόκκινο», συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ. Διαγραφή των τόκων και κούρεμα του κεφαλαίου σε ποσοστό 30% για επαγγελματικά δάνεια μέχρι 200.000 ευρώ των φτωχών αγροτοκτηνοτρόφων και ψαράδων.
5. Κατάργηση του φόρου στο κρασί – Ν’ αποσυρθούν τα νέα μέτρα για φορολογία στο τσίπουρο.
Αυτά τα αιτήματα είναι ζωτικής σημασίας για μας και δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω από τη διεκδίκησή τους.
Στην Αθήνα πάμε για να προβάλουμε και να διεκδικήσουμε. Οχι για να κάνουμε επίδειξη δύναμης, ή να προκαλέσουμε επεισόδια, όπως λένε οι κατήγοροί μας στην κυβέρνηση και τα αναπαράγουν διάφορα ΜΜΕ. Είμαστε βιοπαλαιστές που αγωνιζόμαστε για το ψωμί των παιδιών μας και των γονιών μας και όχι  “μπαχαλάκηδες” και “τρομοκράτες”. Τόσα χρόνια στους αγώνες, έχουμε αποδείξει ότι ξέρουμε και πως να τους οργανώνουμε και πως να τους περιφρουρούμε.
Δεν πάμε “για εκδρομή και για εκτόνωση”, ούτε υπακούοντας σε “κομματικές εντολές”, όπως μας κατηγορούν κάποιοι, όπως πχ από το μπλόκο των Τεμπών.  Οι δυνάμεις που έχουν το “πάνω χέρι” σ' αυτό το μπλόκο, υπέρμαχοι της «ενότητας και του όλοι μαζί» αποφάσισαν τελικά να μην συμμετέχουν στο συλλαλητήριο στην Αθήνα, παρά το γεγονός ότι οι αγρότες και σ' αυτά τα μπλόκα έχουν εκφραστεί, πολλές φορές, υπέρ του συντονισμού και του συγχρονισμού της αγωνιστικής δράσης όλων των μπλόκων. Με τη στάση τους, δίνουν χέρι βοηθείας στην κυβέρνηση και συμμετέχουν στην κυβερνητική επιχείρηση συκοφάντησης του αγώνα μας. Όμως έχουν γνώση οι φύλακες!
Το σίγουρο είναι ότι τα αιτήματα που προβάλλουν όπως το «κατά κύριο επάγγελμα και μη» αγρότες, είναι αντίθετα με τα συμφέροντα των μικρομεσαίων αγροτών. Το πλαίσιο αιτημάτων που παρουσίασαν από κοινού δυνάμεις του μπλόκου των Τεμπών και των Μικροθηβών, στηρίζει τα συμφέροντα μιας χούφτας μεγαλοαγροτών, οι οποίοι επωφελούνται από την απόφαση της κυβέρνησης και της ΕΕ να ξωπεταχθούν από την παραγωγή άλλοι 500.000 μικρομεσαίοι αγρότες.
Καλούμε όλους του αγρότες να κατέβουν, την Παρασκευή, στην Αθήνα, ξεπερνώντας κάθε δυσκολία και εμπόδιο που θα σταθεί στο δρόμο τους.
Καλούμε το λαό του λεκανοπεδίου να συμμετάσχει μαζικά στο συλλαλητήριό μας, εκφράζοντας τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη του στον αγώνα μας και στα αιτήματά μας.
Ενώνουμε τη φωνή μας όλοι μαζί για να αποσυρθεί το ασφαλιστικό τερατούργημα
Αγωνιζόμαστε, με νύχια και με δόντια για να μην μας πάρουν τα χωράφια και τα ζώα μας. Για να μπορούμε να παράγουμε και από το μόχθο μας, να ζουν με αξιοπρέπεια, οι οικογένειές μας.
          Πίσω δεν πρόκειται να κάνουμε. Με σκυμμένο το κεφάλι δεν πρόκειται ν’ αποχωρήσουμε. Ας το καταλάβει η κυβέρνηση και όλοι όσοι, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, την σιγοντάρουν.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ – ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ – ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ

Λάρισα 9 Φλεβάρη 2016 

7 σχόλια:

 1. Καμιά συμπαράσταση....10 Φεβρουαρίου 2016 - 2:08 μ.μ.

  Ρε μπάς και δεν το έχετε καταλάβει? Ποιά συμπαράσταση?
  Και εμείς ψάχναμε για συμπαραστάτες όταν μας κόβαν και κόβουν τους μισθούς και τις συντάξεις και μας γαμάνε στη φορολογία ,όταν τα παιδιά μας ήταν και είναι άνεργα, όταν ξεφτύλιζαν και ξεφτυλίζουν τις υποδομές υγείας, όταν διέλυαν και διαλύουν το κοινωνικό κράτος, όταν ο λαός σκάλιζε τους σκουπιδοτενεκέδες για τίποτα φαγώσιμο , όταν τα παιδιά μας φεύγαν και φεύγουν στο εξωτερικό αναζητώντας καλύτερη τύχη, όταν χιλιάδες ψυχικά αδύνατοι και σε απόγνωση 'Ελληνες δεν τα άντεχαν όλα αυτά και αυτοκτονούσαν και αυτοκτονούν, όταν μας τάιζαν και μας ταίζουν με χημικά τα ΜΑΤ ,επί 24ώρου βάσεως και καθημερινά , τα οποία σ' εσας "διατί να το κρύψωμεν άλλωστε" έχουν μια κάποια συμπάθεια και αδυναμία..., όταν...., όταν...., όταν....
  Εσάς δεν σας έχει ακουμπίσει ποτέ κανένας κερατάς. Είχατε και έχετε θρονιάσει πάνω στις επιδοτήσεις σας που εκτός από κάποιους μετρημένους μεγαλοαγρότες που σέρνουν και το χορό οι άλλοι θέλαμε να ξέρουμε γιατι επιδοτούνται και ζητάτε σήμερα συμπαράσταση ..
  Έ οχι λεβέντες μου. Κάντε τις βόλτες σας και άντε πάλι στο καβούκι σας μπας και πέσουν τούτοι που σας έβγαζαν στους δρόμους παλιότερα και έρθουν οι άλλοι και περισσότερο αγαπημένοι σας που σας βγάζουν τώρα στο δρόμο.
  Κ α μ ι ά συμπαράσταση. Κ α μ ι ά .

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΝΑ ΑΓΙΑΣΕΙ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΣΟΥ.
  ΚΑΙ ΛΙΓΑ ΤΟΥΣ ΕΙΠΕΣ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. πες τα χρυσοστομε!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΟΙ! ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ - ΑΓΡΟΤΕΣ - ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΘΥΣΙΑΖΟΝΤΑΙ.
  ΕΧΘΕΣ ΕΨΑΧΝΑ ΚΑΠΟΙΟΝ ΓΕΩΡΓΟ ΠΡΩΤΟΚΛΑΣΑΤΟ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ. ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΥ ΗΤΑΝ? ΣΤΑ ΧΩΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΟΡΓΩΝΕ. ΤΟ ΒΡΑΔΑΚΙ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΕ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ ΝΑ ΠΑΝΕ ΝΑ Γ........

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. ΕΔΩ ΑΛΛΟΙ ΠΑΝΕ .......10 Φεβρουαρίου 2016 - 7:53 μ.μ.

  ΕΔΩ ΑΛΛΟΙ ΠΑΝΕ ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΑ ΜΠΛΟΚΑ . ΜΟΛΙΣ ΣΚΑΣΕΙ Ο ΗΛΙΟΣ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΣ ΒΟΛΤΕΣ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΒΟΥΜΟ , ΓΙΑ ΞΥΛΑ ,ΓΙΑ ΚΥΝΗΓΙ , ΓΙΑ ΣΚΙ , Α.. ΚΑΙ ΞΕΧΑΣΑ ΠΑΝΕ ΚΑΙ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ Η ΑΛΛΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΔΟΥΛΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ...ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΟΙ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΜΑΛΑΚΕΣ ΟΙ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΚΟΛΟΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ.
  ΧΟΥΝΤΑ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΖΑΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΤΗΡΙΖΕ, ΠΑΣΟΚ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΗΡΙΖΕ Η"ΠΕΡΗΦΑΝΗ ΑΓΡΟΤΙΑ"..ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΖΑΝ. ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΤΗΡΙΖΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΖΑΝ , ΤΩΝ ¨ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΩΝ " ΤΟ ΚΑΓΚΕΛΟ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΤΗΡΙΖΑΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΤΗΡΙΖΑΝ , ΑΡΙΣΤΕΡΟΔΕΞΙΑ Η ΔΕΞΙΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΧΟΥΜΕ , ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΣΤΗΡΙΖΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΚΑΛΑ ΠΕΡΝΑΕΙ ...ΘΑ ΦΑΕΙ ΤΗΓΑΝΙΣΜΑ... . ΚΑΙ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ... ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΠΑΝΤΑ ΟΙ ΜΑΛΑΚΕΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΠΑΝΤΑ ΤΑ ΕΥΚΟΛΑ ΘΥΜΑΤΑ ΓΑΜΩ ΤΟ ΚΕΡΑΤΟ ΤΟΥΣ ΤΟ ΤΡΑΓΙΟ ΠΟΥ ΕΛΕΓΕ ΚΙ Ο ΠΑΠΠΟΥΣ ΜΟΥ Ο ΣΥΓΧΩΡΕΜΕΝΟΣ..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. ΦΙΛΕ-Η ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΣ. ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΜΑ....ΚΕΣ ΚΛΑΙΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΡΤΑΚΙΔΕΣ ΑΓΡΟΤΕΣ (ΥΠΗΡΧΑΝ Κ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΓΡΟΤΕΣ Κ ΑΓΡΟΤΙΣΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΣΑΠΙ) ΚΛΑΙΜΕ ΤΟΥΣ ΧΡΕΟΚΟΠΗΜΕΝΟΥΣ ΚΑΝΑΛΑΡΧΕΣ ΠΟΥ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΣΑΝ ΤΟΥΣ ΑΝΑΛΟΓΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΚΛΑΙΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΦΟΥΚΑΡΙΑΡΑ ΤΗΝ ΤΡΕΜΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΙΣΘΩΤΗ ΚΑΙ ΑΝΗΣΥΧΕΙ.ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΜΑ.....ΚΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑΡΑ

  ΑπάντησηΔιαγραφή