Προσφατες Αναρτησεις

Translate

Σάββατο, 20 Φεβρουαρίου 2016

ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΟΡΔΕΛΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΑΕΙΜΝΗΣΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΜΑΡΡΕ. Άν πέσει το σπίτι πως κάποιοι θα ξεπλύνουν την ντροπή τους? Δεν έχει γίνει απολύτως μα απολύτως τίποτε μέχρι σήμερα για την στειχιώδη συντήρηση του.

Η  κατάσταση στατικότητας του σπιτιού  που  δώρησε  η  οικογένεια  του  Λογοτέχνη  Γιάννη  Μαρρέ  στο  Δήμο  χειροτερεύει  ημέρα  με  την  ημέρα .
Οι κίνδυνοι  κατάρρευσης - σας  είχαμε  ενημερώσει  για  την  κατάρρευση  της εφαπτόμενης  του σπιτιού αποθήκης - τόσο της  σκεπής  όσο  και  των  τοιχείων  είναι  επαπειλούμενη. 
Η  επιτροπή  για  το  κληροδότημα  Μαρρέ  αποφάσισε  και  τοποθέτησε.....

 κορδέλα  επικινδυνότητας τόσο  στην  πλευρά  που  είναι  η  είσοδος-αυλόπορτα  του  σπιτιού ,  όσο  και  σε  εκείνη  προς  τον  παρακείμενο  δρόμο.
Αυτό  κρίθηκε  απαραίτητο , αφού τα  κεραμίδια  από  την  σκεπή  άρχισαν  να σύρονται  προς  τα  έξω και  να πέφτουν  στο  δρόμο με μεγάλο  κίνδυνο  για  τους  περαστικούς  και  τα  αυτοκίνητα , αλλά και ο  τοίχος  και  το  πέτρινο  τόξο  της  αυλόπορτας  παρουσιάζουν  τα  ίδια  και  χειρότερα προβλήματα. 
Εν  τω  μεταξύ στο  μπαλκόνι   και  στη  σκεπή  έχουν  σαπίσει  τα  ξύλα  από  τη  βροχή που  μπαίνει  στο  εσωτερικό  του και  είναι  θέμα  χρόνου,  ή μάλλον  ημερών να  καταρρεύσουν  και  τα  δύο.   

Η  επιτροπή  έκανε  ότι  μπορούσε  εξαντλώντας  τα  πάντα  και  πήρε  πολλές  πρωτοβουλίες αλλά  δυστυχώς συνάντησε έναν "τοίχο" από  τις  Δημοτικές 
αρχές  κτισμένο από υποσχέσεις και  κόντρα  υποσχέσεις  χωρίς  κανένα  αντίκρυσμα  και  συνεχείς πολιτικάντικες υπεκφυγές  με καταφανή  μικροπολιτική  διάθεση..
Μετά  από  όσα λοιπόν  δεν  έχουν  γίνει- δηλαδή τίποτα-  ζητήσαμε από την  επιτροπή να  επανεξετάσει αποφασιστικά και  άμεσα  τη  στάση  της  και  μάλιστα  εντός των  επομένων  10  ημερών. 

Η  ανοχή  μας  και  η  υπομονή μας,  παρά  τις  καλύτερες  των  προθέσεων  μας  να  βοηθήσουμε,  δυστυχώς  εξαντλήθηκε. 
 Ο ρ ι σ τ ι κ ό !!!!

 Γ.Θ 


 

3 σχόλια:

 1. ΟΛΑ ΤΑ ΧΕ Η ΜΑΡΙΟΡΗ , Ο ΦΕΡΕΝΤΖΕΣ ΤΗΣ ΕΛΕΙΠΕ . ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΜΟΥΣΕΙΟ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ Η ΣΟΥΒΑΛΑ , ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΕΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΕΠΙΠΕΔΟ !!!!!!!! ΔΕΝ ΚΟΙΤΑΜΕ ΝΑ ΧΟΥΜΕ ΝΕΡΟ .ΔΕΝ ΚΟΙΤΑΜΕ ΝΑ ΧΟΥΜΕ ΚΑΘΑΡΟ ΠΟΤΑΜΙ. ΔΕΝ ΚΟΙΤΑΜΕ ΝΑ ΞΕΒΡΩΜΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΔΑΣΟΣ !!! ΕΤΣΙ ΚΑΠΩς ΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΗ... ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΤΙΔΗ........ΚΑΙ ΓΙ ΑΥΤΟ ΦΤΙΑΝΟΥΝ ΠΡΩΤΑ ΥΠΟΔΟΜΕΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΚΙΟΛΑΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΣ . ΑΛΛΑ ΚΑΙ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ.
  ΕΞΗΜΕΡΩΝΕΙ ΤΑ ΠΙΟ ΑΓΡΙΑ ΕΝΣΤΙΚΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΙΣ ΖΩΏΔΕΙΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ.

  Σ.Β

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Και στο τελευταίο κολοχώρι να πάει κάποιος θα δει να υπάρχει λαογραφικό μουσείο... Δεν είναι πολυτέλεια στο να γίνει στο χωριό μας ένα λαογραφικό μουσείο που θα στεγάσει την κληρονομιά που κληρονομήσαμε από τους προγόνους μας... Τα όμορφα υφαντά που ύφαιναν οι προγιαγιάδες μας οι γιαγιάδες ακόμα και οι μανάδες μας.. Τα γεωργικά εργαλεία που ευτυχώς υπάρχουν ακόμα στα υπόγεια.... Παλιά αρχεία και παλιές φωτογραφίες που υπάρχουν στα σπίτια μας και καταστρέφονται... Δεν είναι πολυτέλεια είναι υποχρέωση μας.... Δυστυχώς όμως δεν υπάρχει η βούληση από τη Δημοτική Αρχή να συντηρηθεί αυτό το ακίνητο που είναι δωρεά στο Δήμο και να γίνει ένα λαογραφικό μουσείο κόσμημα για το χωριό μας... Αν ανεβάσουμε το πολιτιστικό μας επίπεδο τότε θα έχουμε και καθαρά ποτάμια καθαρό δάσος θα διεκδικούμε, και θα συμμετέχουμε στα κοινά για το καλό του χωριού μας....

  ΑπάντησηΔιαγραφή


Tο ΄΄Πολύδροσος Παρνασσού΄΄ δημοσιεύει τα σχόλια των αναγνωστών του. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι βγάζουμε τα απωθημένα μας ανώνυμα και τα φορτώνουμε στη πλάτη του διαχειριστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια ΔΕΝ δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας.Σε επώνυμα σχόλια η δημοσιεύματα απαντήσεις ή σχολιασμοί δημοσιεύονται μόνο τα επώνυμα.