Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2016

Στο Μέγαρο Μαξίμου οι αγρότες: Καταθέτουν προτάσεις για έναρξη διαλόγου - Βιντεο

Αντιπροσωπεία του Πανελλήνιου Συντονιστικού Αγροτών και Κτηνοτρόφων, δηλαδή των μπλόκων (πάνω από 50) που δεν συμμετείχαν στην διήμερη κινητοποίηση της Αθήνας υπο τη «σημαία» του μπλόκου της Νίκαιας (ΚΚΕ), προσέρχονται εντός των επόμενων ωρών στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου θα παραδώσουν τα αιτήματα για το ασφαλιστικό και το φορολογικό, ώστε να ξεκινήσει ο διάλογος με την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό......
Με την επίσημη κατάθεση των αιτημάτων τους, οι αγρότες θα περιμένουν την επίσημη πρόσκληση από την κυβέρνηση ώστε να αρχίσει ο διάλογος επί των προτάσεών τους. Πρόθεση του Μεγάρου Μαξίμου, σύμφωνα με τις πληροφορίες, είναι η συζήτηση να ξεκινήσει άμεσα, πριν από το ταξίδι του πρωθυπουργού στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής.
«Θα σας εκπλήξει ο αριθμός των μπλόκων που έχουν υπογράψει το πλαίσιο των προτάσεών μας, όπως και των φορέων» δήλωσε ο γ.γ. της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών, Κτηνοτρόφων και Αλιέων,Δημήτρης Δημογιάννης, προσθέτοντας ότι με το πλαίσιο της Ένωσης «συντάσσονται τα πιο δυνατά μπλόκα».


Με την κατάθεση των αιτημάτων επισημοποιείται το «χάσμα» μεταξύ των αγροτών, καθώς το μπλόκο της Νίκαιας, μέχρι τώρα, απορρίπτει οποιονδήποτε διάλογο με την κυβέρνηση και ζητούν απόσυρση του ασφαλιστικού. Εντός της ημέρας οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας θα συνεδριάσουν για να καθορίσουν τις επόμενες κινήσεις τους μετά το αγροτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες του tvxs.gr, η κυβέρνηση αναμένεται να καταθέσει βελτιωμένη πρόταση για το ασφαλιστικό των αγροτών η οποία θα κλειδώσει σε σημερινή συνάντηση του πρωθυπουργού με τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο και θα ακολουθήσει η τελική πρόσκληση σε διάλογο. Η βελτιωμένη πρόταση προς τους αγρότες έχει τριπλό άξονα,περιλαμβάνοντας πιο ήπια μετάβαση στους αυξημένους συντελεστές ασφαλιστικών εισφορών, πρόβλεψη για χαμηλότερες εισφορές με παράλληλη χαμηλότερη σύνταξη και ανοιχτό ενδεχόμενο διατήρησης του ΟΓΑ ως αυτόνομου Ταμείου.
Συγκεκριμένα, κατά τις πληροφορίες, το νέο σχέδιο του υπουργείου Εργασίας προβλέπει χαμηλότερη αφετηρία στην αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών με συντελεστή 12% για το 2017, 14% για το 2018 και 20% για το 2019. Με βάση το αρχικό σχέδιο Κατρούγκαλου, ο συντελεστής θα ήταν 14% για το 2017, 17% το 2018 και 20% το 2019. Προβλέπεται επίσης δυνατότητα καταβολής χαμηλότερων εισφορών με αντίστοιχη καταβολή χαμηλότερης ανταποδοτικής ή εθνικής σύνταξης, ενώ ήδη ο Γιώργος Κατρούγκαλος έχει αφήσει δημοσίως και ανοιχτό το ενδεχόμενο διατήρησης της αυτονομίας του ΟΓΑ λέγοντας ότι υπάρχουν εισηγήσεις να υπάρξει τελικά ένα ενιαίο και τρία αυτόνομα ταμεία.
http://tvxs.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου