Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 29 Μαρτίου σήμερα..... Β Χαιρετισμοί της Παναγίας....

Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στη ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ - Oi 3 Επίκαιρες Ερωτήσεις της Περιφερειακής μας Παράταξης στο Περιφερειακό Συμβούλιο της Δευτέρας 18 Ιανουαρίου 2016

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στη ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ
Περιφερειακή Παράταξη
Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου 2016
3 Επίκαιρες Ερωτήσεις στο Περιφερειακό Συμβούλιο της Δευτέρας 18 Ιανουαρίου 2016
1. Για το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο
2. Για τους πλειστηριασμούς κατοικιών
3. Για την Παιδιατρική και Μαιευτική κλινική του Νοσοκομείου Λαμίας.....

———————————————————————————————————-------------------------------------------------------------------------------------
1η Επίκαιρη Ερώτηση προς τον κ. Περιφερειάρχη για το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο
Το κυβερνητικό σχέδιο για το ασφαλιστικό είναι ένα βαθιά αντιλαϊκό νομοσχέδιο που κατεδαφίζει τον όποιο κοινωνικό χαρακτήρα είχε απομείνει στο ασφαλιστικό σύστημα, μετατρέπει την ασφάλιση σε ατομική υποχρέωση, κόβει βάναυσα τις συντάξεις και ενοποιεί τους ασφαλισμένους στην εξαθλίωση. Είναι μια βίαιη μνημονιακή, νεοφιλελεύθερη καπιταλιστική «μεταρρύθμιση» που συνεχίζει επάξια την πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.
Το νομοσχέδιο αυτό μετατρέπει μεταξύ άλλων την ασφάλιση σε ατομική υπόθεση και θα οδηγήσει τους νέους -κυρίως- εργαζόμενους στη  μαύρη και αδήλωτη εργασία, ενώ συγχρόνως θα ανοίξει διάπλατα το δρόμο στις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες, καθώς στις σημερινές συνθήκες της μακρόχρονης ανεργίας και της ελαστικής εργασίας κανείς δεν θα προσδοκά να συμπληρώσει 40 χρόνια ασφάλισης για να πάρει μια κάποια σύνταξη! Το νομοσχέδιο οδηγεί σε αύξηση των χρόνων που απαιτούνται για σύνταξη με την κατάργηση των ειδικών καθεστώτων συνταξιοδότησης από το δημόσιο ή άλλων ευνοϊκών διατάξεων των επιμέρους ταμείων.
Τα ασφαλιστικά ταμεία χρεοκόπησαν όχι από τις δήθεν υψηλές συντάξεις που έδιναν, αλλά από την αδιανόητη κλεψιά στα αποθεματικά τους, που γίνεται εδώ και δεκαετίες τώρα από τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ-ΝΔ. Από τα θαλασσοδάνεια που έδιναν στις τράπεζες ακόμα και με αρνητικό επιτόκιο, από τα 70 δισ. ευρώ που λεηλατήθηκαν έως το 2010, από τα δεκάδες δισ. που χάθηκαν με τα δομημένα ομόλογα και το «κούρεμα» του PSI το 2012 με πρωθυπουργό τον Παπαδήμο, αλλά και από αυτά που άρπαξε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ το πρώτο εξάμηνο του 2015 για να συνεχίσει να αποπληρώνει το ΔΝΤ. Τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων αδειάζουν από την εφιαλτική ανεργία, που δημιουργεί και γιγαντώνει η παγκόσμια καπιταλιστική κρίση και από την τεράστια εισφοροδιαφυγή των εργοδοτών, την μαύρη και ανασφάλιστη εργασία, τα πεντάμηνα και τα προγράμματα Stage ακόμη και στον δημόσιο τομέα.
Η κοινωνική ασφάλιση, η περίθαλψη, η αξιοπρεπής σύνταξη είναι αναφαίρετα κοινωνικά δικαιώματα. Η περιφερειακή μας παράταξη Αριστερή Παρέμβαση στη Στερεά Ελλάδα θα αγωνιστεί το επόμενο διάστημα μαζί με το λαό ώστε το αντιδραστικό νομοσχέδιο να μπλοκαριστεί και να μην ψηφιστεί μέσα από τις κινητοποιήσεις ενός πανεργατικού-παλλαϊκού ξεσηκωμού.
Δεδομένων των αρνητικών επιπτώσεων που θα έχει το νέο ασφαλιστικό στη λειτουργία της Περιφέρειας, ερωτάται ο κος Περιφερειάρχης:
Τι προτίθεστε να κάνετε για να μην αποψιλωθεί η ήδη αποδυναμωμένη Περιφέρεια από το προσωπικό της ως αποτέλεσμα του νέου ασφαλιστικού, και να συνεχίσει να λειτουργεί προσφέροντας τις τόσο απαραίτητες υπηρεσίες της στους κατοίκους των 5 περιφερειακών ενοτήτων της Στερεάς Ελλάδας;
———————————————————————————————————---------------------------------------------------------------------------------
 2η Επίκαιρη Ερώτηση προς τον κ. Περιφερειάρχη για τους πλειστηριασμούς κατοικιών
 Με την εφαρμογή των μέτρων του 3ου μνημονίου που επέβαλλε στο λαό η μνημονιακή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, απειλείται πλέον ανοιχτά η ιδιοκτησία της λαϊκής κατοικίας, μέσω της απελευθέρωσής των πλειστηριασμών από 1/1/2016 και μέσω της απελευθέρωσης της 1ης κατοικίας από 16/2/2016.
Σε συνδυασμό με τη δυσβάσταχτη φορολογία με τη διατήρηση του ΕΝΦΙΑ και τις δραματικές δυσκολίες διαβίωσης με το κόστος ενοικίου να έχει γίνει δυσβάστακτο λόγω της ανεργίας, της μείωσης μισθών, συντάξεων, της συρρίκνωσης των κοινωνικών παροχών, τις αυξήσεις τιμών των κοινωνικών αγαθών και της θέρμανσης, της ηλεκτροδότησης και της παροχής νερού, η καθημερινή διαβίωση εκατοντάδων χιλιάδων συνανθρώπων μας και στη Στερεά Ελλάδα καθίσταται σχεδόν αδύνατη.
 Η αποτελεσματική αντίσταση στους πλειστηριασμούς κατοικιών συνανθρώπων μας που αδυνατούν να αποπληρώσουν τα δάνειά τους, λόγω της ανεργίας και όλων των συνεπειών της παγκόσμιας καπιταλιστικής κρίσης και των 3 μνημονίων, που έχουν επιβάλλει στο λαό οι κυβερνήσεις των τελευταίων 6 ετών σε στενή συνεργασία με την ΕΕ και το ΔΝΤ, εντάσσεται σε ένα συνολικό πλαίσιο πάλης για άμεση βελτίωση της θέσης της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων, κατάργηση όλων των μνημονιακών νόμων, ανατροπή της κυβέρνησης και  κάθε κυβέρνησης που διαχειρίζεται την επίθεση του κεφαλαίου, διαγραφή του χρέους, έξοδος από το ευρώ και την ΕΕ, και υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και των λαϊκών ελευθεριών.
Θεωρούμε αυτονόητη για όλους την απόλυτη προστασία της λαϊκής κατοικίας. Κανένας πλειστηριασμός δεν πρέπει να πραγματοποιηθεί, κανένα λαϊκό σπίτι δεν πρέπει να περιέλθει σε χέρια τραπεζίτη ή κράτους. Αντίθετα, πρέπει να αγωνιστούμε ώστε να επιβάλλουμε τη νομοθετική απαγόρευση των πλειστηριασμών της λαϊκής κατοικίας από τις τράπεζες και από το κράτος (εφορίες – οργανισμούς – ταμεία), καθώς η στέγαση αποτελεί αναφαίρετο ανθρώπινο δικαίωμα όλων, Ελλήνων και αλλοδαπών.
 Δεδομένης της απελευθέρωσης των πλειστηριασμών από 1/1/2016 και της απελευθέρωσης των πλειστηριασμών 1ης κατοικίας από 16/2/2016, ερωτάται ο κος Περιφερειάρχης:
Τι προτίθεστε να κάνετε για να μην πραγματοποιηθούν και στη Στερεά Ελλάδα πλειστηριασμοί και κατασχέσεις κατοικιών από τις τράπεζες και το κράτος, και στη συνέχεια εξώσεις συμπολιτών μας από τις κατοικίες τους, γεγονός που θα έχει ως αποτέλεσμα χιλιάδες συνάνθρωποί μας να μείνουν άστεγοι;
—————————————————————————————————–-----------------------------------------------------------------------------
 3η Επίκαιρη Ερώτηση προς τον κ. Περιφερειάρχη για την Παιδιατρική και Μαιευτική κλινική του Νοσοκομείου Λαμίας
Χωρίς παιδίατρους έμεινε για άλλη μία φορά την Τρίτη και Τετάρτη 5 και 6 Ιανουαρίου 2016, το Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας, με αποτέλεσμα η Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Λαμίας να μην εφημερεύσει και κατ’ επέκταση να μην λειτουργήσει και η Μαιευτική/Γυναικολογική, η οποία δεν δέχθηκε επίτοκες γυναίκες. Με μια κυνική ανακοίνωση, οι κάτοικοι της Λαμίας και της Φθιώτιδας παραπέμφθηκαν για τις μέρες αυτές στο Πανεπιστημιακό και το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας.
Οι απάνθρωπες καπιταλιστικές μνημονιακές πολιτικές που επέβαλλε τα τελευταία 6 χρόνια στην χώρα μας η Ε.Ε. και το ΔΝΤ, σε στενή συνεργασία με όλες τις μέχρι τώρα κυβερνήσεις, έχουν οδηγήσει, μεταξύ άλλων, και στην πλήρη διάλυση της δημόσιας και δωρεάν υγείας, στην υγειονομική γενοκτονία και στην παράδοση της περίθαλψης του λαού στο ιδιωτικό κεφάλαιο. Η εφαρμογή των μνημονιακών πολιτικών και συγκεκριμένα η κομβική επιλογή όλων των μνημονιακών κυβερνήσεων να εξυπηρετήσουν το τοκογλυφικό δημόσιο χρέος απέναντι στους γύπες των αγορών, είχε ως άμεσο αποτέλεσμα την δραματική υποχρηματοδότηση και της δημόσιας υγείας.
Αυτή η υποχρηματοδότηση έχει οδηγήσει στις ελλείψεις και στις συνεχιζόμενες διαθεσιμότητες προσωπικού, στη μη κάλυψη θέσεων ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, στις ελλείψεις στην κάλυψη βασικών εφημεριών, στις συνεχιζόμενες περικοπές και στην υπολειτουργία κλινικών, στις έντονες ελλείψεις σε ιατροφαρμακευτικό υλικό και κλίνες, στην υποστελέχωση των τεχνικών υπηρεσιών των νοσοκομείων, στην πολιτική χρηματοδοτικής λιτότητας στις νοσοκομειακές δαπάνες, και τελικά στην εγκληματική υποβάθμιση και απαξίωση της παρεχόμενης περίθαλψης σε όλη τη χώρα και στη Φθιώτιδα.
Όσο η νέα κυβέρνηση συνεχίζει να εξυπηρετεί το τοκογλυφικό δημόσιο χρέος προς τους δανειστές, όσο διαιωνίζουμε την καταστροφική σχέση υποτέλειας με την Ευρωζώνη και την ΕΕ, τόσο θα συνεχίζουν να μην υπάρχουν χρήματα για τη δημόσια υγεία, αλλά και την παιδεία και όλες τις κοινωνικές υπηρεσίες που έχει ανάγκη ο λαός για να ζήσει. Χωρίς ρήξη με τους τοκογλύφους δανειστές, χωρίς σύγκρουση με την Ευρωζώνη και την Ε.Ε., δεν είναι δυνατή η ακύρωση των δολοφονικών πολιτικών των μνημονίων που καταστρέφουν και τον κλάδο της υγείας.
Η περιφερειακή μας παράταξη Αριστερή Παρέμβαση στη Στερεά Ελλάδα θα συνεχίσει να αγωνίζεται για δημόσια και δωρεάν υγεία για όλο το λαό και για την άμεση στελέχωση του Νοσοκομείου Λαμίας και όλων των Νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας της Περιφέρειας με το απαραίτητο ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό που να καλύπτει τις πραγματικές ιατροφαρμακευτικές ανάγκες του πληθυσμού.
Δεδομένων όλων των παραπάνω ερωτάται ο κος Περιφερειάρχης:
Τι προτίθεστε να κάνετε για να στελεχωθεί άμεσα η Παιδιατρική και Μαιευτική Κλινική του Νοσοκομείου Λαμίας με το απαραίτητο προσωπικό, και να πληρωθούν όλες οι υπόλοιπες ελλείψεις σε προσωπικό που αντιμετωπίζουν τα Νοσοκομεία της Στερεάς Ελλάδας;
Για την Αριστερή Παρέμβαση στη Στερεά Ελλάδα
Ο Περιφερειακός Σύμβουλος
Βασίλης Ζούμπος
ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στη ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ
Περιφερειακή Παράταξη
Fb: Αριστερή Παρέμβαση Στερεάς Ελλάδας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου