Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 29 Μαρτίου σήμερα..... Β Χαιρετισμοί της Παναγίας....

Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΛΑΜΙΕΩΝ

Κατά τη χθεσινή(27/1/2016) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λαμιέων ο Δημοτικός Σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης έθεσε τα παρακάτω θέματα:....


«Θεωρούμε υποχρέωση μας να αναφερθούμε σε ορισμένα ζητήματα, που έχουν ιδιαίτερη σημασία για το Δημοτικό Συμβούλιο και τους δημότες μας.
Α. Στην επιμονή του κ. Δημάρχου να ακολουθεί λαθεμένη και επικίνδυνη τακτική στο θέμα της Διαχείρισης των Απορριμμάτων.
Παρ’ ότι γνωρίζει τις εξελίξεις,
·                     Την απόφαση του 7ου τμήματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, που έκρινε μη νόμιμη την συγκρότηση της Α.Ε. του Περιφερειακού ΦοΔΣΑ,
·                     Τις συνεχιζόμενες απορρίψεις από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση των αποφάσεων πολλών Δήμων να δώσουν τη μη νόμιμη εισφορά στο μη νόμιμο Περιφερειακό ΦοΔΣΑ Α.Ε.,
Κάνει ότι μπορεί για να περιπλέξει και να θολώσει τα πράγματα. Επισκέπτεται τα Υπουργεία και δίνει λαθεμένες εικόνες. Πιέζει την Περιφέρεια και εκδίδει την άδεια λειτουργίας του ΧΥΤΑ Λαμίας στο όνομα του Περιφερειακού ΦοΔΣΑ Α.Ε., που χαρακτηρίζεται ως μη νόμιμος. Οργανώνει συμβούλια του ΦοΔΣΑ, που προΐσταται καλλιεργώντας αυταπάτες. Αποδέχεται να υπογράφουν άλλοι Δήμοι συμβάσεις με τον Περιφερειακό ΦοΔΣΑ για να εναποθέτουν τα απορρίμματα στο ΧΥΤΑ Λαμίας.
Την ίδια ώρα, με ευθύνη του Δημάρχου, αλλά και της Περιφέρειας που τον ενισχύει αθόρυβα: Δεν υπάρχει Περιφερειακό Επιχειρησιακό Σχέδιο για τη Διαχείριση των Απορριμμάτων, που είναι απόλυτα αναγκαίο για οποιαδήποτε χρηματοδότηση. Δεν υπάρχουν ακόμα τοπικά σχέδια διαχείρισης των απορριμμάτων ανά Δήμο, που τώρα – μάλιστα -  μέσω συγκεκριμένης εταιρείας, με απαράδεκτο, παρεξηγήσιμο και άκομψο τρόπο προσπαθούν να τα διαμορφώσουν.
Όλα αυτά τα σημειώνουμε και ζητάμε εδώ και τώρα να σταματήσετε.
Σας καλούμε να συζητήσουμε από την αρχή σε συγκεκριμένη βάση.
Αναίρεση των διαδικασιών που οδήγησαν στον Περιφερειακό ΦοΔΣΑ Α.Ε και, φυσικά, των αποτελεσμάτων που δημιουργήθηκαν.
Να λειτουργήσει ο Περιφερειακός ΦοΔΣΑ ως Σύνδεσμος όλων των Δήμων ( ΝΠΔΔ), που ποτέ δεν καταργήθηκε.
Καμιά λογική ιδιωτικοποίησης και ιδιωτικο-οικονομικών κριτηρίων.
Το Περιφερειακό Σχέδιο, αλλά και τα τοπικά σχέδια διαχείρισης των απορριμμάτων, μπορούν και πρέπει να διαμορφωθούν από κάθε Δήμο ή ομάδα Δήμων, με τα πιο σύγχρονα επιστημονικά κριτήρια, που θα παίρνουν υπόψη τους :
v    Την κάλυψη των συγκεκριμένων λαϊκών αναγκών.
v    Τον αποκλεισμό της όποιας οικονομικής επιβάρυνσης των εργατικών λαϊκών οικογενειών.
v    Την προστασία του περιβάλλοντος.
v    Ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να χρηματοδοτήσει  έγκαιρα και πλήρως όλα τα αναγκαία έργα, χωρίς την ανάμιξη επιχειρηματιών, ΣΔΙΤ και Α.Ε., αξιοποιώντας με διαφανείς και αδιάβλητες διαδικασίες και τις δήθεν κοινοτικές επιδοτήσεις.

Β. Στην υποχρέωση του Δημάρχου να ενημερώσει το Δημοτικό Συμβούλιο για την συνολική λειτουργία του Δήμου και τα προβλήματα που υπάρχουν, προσδιορίζοντας και τα δικά του σχέδια γύρω από αυτά.

Γ. Έχοντας υπόψη τη διαφορετική πολιτική προσέγγιση ανάμεσα μας για τις αιτίες και τις λύσεις των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι, βάζουμε, με τη μορφή αιτημάτων, ορισμένες σημαντικές πλευρές που αποσκοπούν να καλύψουν άμεσες ανάγκες ανέργων, σπουδαστών, συνταξιούχων και άλλων που βρίσκονται σε πολύ δύσκολη θέση: 
·                     Θέτουμε το θέμα της δωρεάν μετακίνησης με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς ορισμένων ομάδων όπως, άνεργοι, σπουδαστές και φοιτητές του ΤΕΙ και του ΑΕΙ κ.ά. Καλούμε δε την Περιφέρεια και τον Δήμο να επιδοτήσουν το κόστος αυτού του μέτρου.
·                     Διατυπώνουμε την απαίτηση να διεκδικηθούν θέσεις εργασίας. Να προκηρυχθούν οι κενές θέσεις στον Δήμο για κάλυψη όλων των Υπηρεσιών του, μόνιμες, με πλήρη αμοιβή και δικαιώματα. Σε κάθε περίπτωση να ισχύουν οπωσδήποτε διαφανείς και αδιάβλητες διαδικασίες. 
·                     Ακόμα, στα πλαίσια της προστασίας των Ασφαλιστικών Ταμείων, που μέχρι σήμερα κατεδάφιζαν οι κυβερνήσεις σε όφελος της δήθεν επιχειρηματικότητας, ζητάμε από τον Δήμο να πάρει συγκεκριμένα μέτρα για την αποτροπή της μαύρης και ανασφάλιστης εργασίας.»



ΛΑΜΙΑ      28/1/2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου