Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 29 Μαρτίου σήμερα..... Β Χαιρετισμοί της Παναγίας....

Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015

Για τους εργαζόμενους στα 5μηνα Προγράμματα των Δήμων

    Οι κάθε είδους 5μηνες συμβάσεις εργασίας είναι μια από τις μορφές ελαστικών εργασιακών σχέσεων που τις θέλει η Ε.Ε., τις εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις της και τις υιοθετούν όλα τα «ευρωπαϊκά» κόμματα.....
Είναι μία από τις «Μεταρρυθμίσεις» του κεφαλαίου οι οποίες υπηρετούν την κατάργηση της μόνιμης και σταθερής δουλειάς και την ανακύκλωση της ανεργίας σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.
    Οι εργαζόμενοι στα 5μηνα είναι κακοπληρωμένοι, καθυστερεί η πληρωμή τους, έχουν ελάχιστα δικαιώματα –που κατά κανόνα δεν τολμούν να τα διεκδικήσουν. Πολλές φορές βρίσκουν απέναντί τους τις δημοτικές αρχές και τον εργοδοτικό – κυβερνητικό συνδικαλισμό των ΟΤΑ. Μετά την απόλυσή τους βρίσκονται σε αδιέξοδο. Δεν δικαιούνται επίδομα ανεργίας, ούτε καν κοινωνικό τιμολόγιο στο ηλεκτρικό ρεύμα.
   Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στους ΟΤΑ δίνουν συνεχώς τη μάχη, ώστε όλοι οι εργαζόμενοι, με οποιαδήποτε σχέση εργασίας να εκπροσωπούνται και να ανήκουν σε ένα ενιαίο σωματείο ανά χώρο. Ώστε να μη μένει ακάλυπτος κανένας εργαζόμενος.
    Στην παρούσα φάση και συγκεκριμένα με το αίτημα των «5μηνιτών»  για παράταση ως το 8μηνο, κανείς δεν μπορoύσε να διαφωνήσει, εκτός από την κυβέρνηση που επικαλείται «νομικό κώλυμα». Αλλά της είναι πολύ εύκολο με μια νομοθετική ρύθμιση να τους πάρει –κι όχι μόνο σε αυτούς- τα σπίτια.   
  Η Γραμματεία Φθιώτιδας του ΠΑΜΕ θα παράσχει κάθε συνδρομή στην προσπάθεια  αυτών των εργαζομένων. Τους καλεί δε:
Να συσπειρωθούν όλοι μαζί, να δημιουργήσουν επιτροπές, συντονιστικά αγώνα, και ό,τι άλλο κρίνουν απαραίτητο.
Να ψάξουν συμμαχίες με τους άλλους εργαζόμενους της περιοχής στους ΟΤΑ, στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα με αιτήματα που θα δίνουν οριστικές λύσεις στα προβλήματά τους.  Όπως:

  • Κανένας εργαζόμενος - με οποιαδήποτε εργασιακή σχέση- να μην απολυθεί.
  • Να μονιμοποιηθούν όλοι όσοι εργάζονται στους Δήμους και ικανοποιούν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.
  • Να γίνουν οι απαραίτητοι διορισμοί ώστε να μπορούν οι Δήμοι να ανταποκριθούν ικανοποιητικά στις ανάγκες των δημοτών τους.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου