Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015

27 συμμετοχές για την Ολυμπιάδα Φυσικών Επιστημών - Στο διαγωνισμό πήραν μέρος και μαθητές από το ΓΕΛ Αμφίκλειας.


Με τη συμμετοχή 27 μαθητών από εννέα (9) Λύκεια του νομού, πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο στο 4ο Γενικό Λύκειο Λαμίας ....
ο τοπικός Διαγωνισμός Εργαστηριακών Δραστηριοτήτων σε Φυσική, Χημεία, Βιολογία, με σκοπό την επιλογή του σχολείου που θα εκπροσωπήσει τη ΔΔΕ Φθιώτιδας, στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό της Αθήνας (για τη Νότια Ελλάδα στο ΕΚΦΕ Αιγάλεω) στις 23 Ιανουαρίου 2016.
EKFE2015 1Από εκεί θα επιλεγούν τα δύο σχολεία που θα μας εκπροσωπήσουν ως χώρα, στην Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα 2016 (European Union Science Olympiad, EUSO 2016), που θα πραγματοποιηθεί στην Εσθονία από 7‐14/5/2016.
EKFE2015 1Στο διαγωνισμό πήραν μέρος «τριάδες» μαθητών της Β’ Λυκείου από τα έξι Γενικά Λύκεια Λαμίας, το Μουσικό ΓΕΛ, το ΓΕΛ Σπερχειάδας και το ΓΕΛ Αμφίκλειας.
EKFE2015 1Τις επιτροπές (οργάνωσης, επιστημονικής υποστήριξης, θεματολόγησης, επιτήρησης, αξιολόγησης) του διαγωνισμού, πλαισίωσαν οι εκπαιδευτικοί των Φ.Ε., Ντούβλη Ελ. (1ο ΓΕΛ), Σακελλάρης Αλ. (4ο ΓΕΛ), Τσιτσιμπής Β. (4ο ΓΕΛ), Πανταζής Γ. (Μουσικό ΓΕΛ), Γαλανάκη Αλίκη (6ο ΓΕΛ), Μαντζούκας Νικ. (6ο ΓΕΛ), Χονδρορρίζος Κων. (2ο ΓΕΛ), Γιαννούλης Παν. (3ο ΓΕΛ), Κέφος Ι. (ΓΕΛ Αμφίκλειας), Θωμά Μαγδ. (1ο ΓΕΛ), Καψάλης Β. (2ο ΓΕΛ), Παπαρούνη Φ. (4ο ΓΕΛ), Ντούμας Ηλ. (ΓΕΛ Σπερχειάδας), Καφαρίδου Ελ. (1ο ΓΕΛ), Μανοπούλου Ε. (ΓΕΛ Στυλ.) και Καγκαρά Μ. (4ο ΓΕΛ).
EKFE2015 1Σύμφωνα με τον υπεύθυνο ΕΚΦΕ Φθιώτιδας, Δρ. Γιώργο Γιάννακα τα αποτελέσματα που θα αναδείξουν τις δύο πρώτες ομάδες σε βαθμολογία και στα τρία πειράματα, θα έχουν ανακοινωθεί μέχρι την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου. Όπως επισημαίνει «οι μαθητές διψούν για την εμπλοκή τους σε πειραματικές πρακτικές και είναι καθήκον μας τώρα ακόμα περισσότερο να συμβάλουμε όσο μπορούμε ώστε το πείραμα να μπει στην διδασκαλία (αλλά και στην εξέταση) των Φυσικών Επιστημών και να εμπλέξουμε τους μαθητές σε αυτή τη διαδικασία».
EKFE2015 1Επίσης ο κ. Γιάννακας ευχαριστεί θερμά τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς του 4ου Λυκείου που υποδέχθηκαν τους διαγωνιζόμενους μαθητές και τον Διευθυντή του, Οδυσσέα Γκουτζαμάνη για τη φιλοξενία στο χώρο του σχολείου, αλλά και το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου ΓΕΛ, που φρόντισε για ένα πρόχειρο γεύμα στους συμμετέχοντες.
ΠΗΓΗ: efthia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου