Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Κυριακή 20 Απρλίου σήμερα.....

Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015

ΣΥΝΕΧΗΣ ΡΟΗ..... ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ (ΜΕ ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ) ΠΟΥ "ΑΛΙΕΥΣΑΜΕ" ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΤΥΠΟ KAI ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΚΑΘΟΛΟΥ Η ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΣΤΑ ΨΙΛΑ ΤΩΝ ΕΠΙΣΗΜΩΝ ΜΜΕ (ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ)

Του Ορέστη Τσάρκου

*ΠΟΥΤΙΝ ..ΝΑ  ΑΠΟ  ΠΟΙΟΥΣ  ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΝΤΑΙ  ΟΙ  ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ.

*ΣΟΝ ΠΕΝ ...ΜΠΟΥΣ  ΚΑΙ  ΤΣΕΝΙ  ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ  ΤΟ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ.

*ΙΜΑΜΗΣ  ΣΙΙΤΗΣ  ...Η  ΣΑΟΥΔΙΚΗ   ΑΡΑΒΙΑ  ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ  ΠΙΣΩ  ΑΠΟ  ΤΟ  ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ.

*ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ  ΣΤΗΝ  ΕΛΛΑΔΑ  ΕΙΧΕ  ΔΩΣΕΙ Ο ΕΓΓΚΕΦΑΛΟΣ  ΤΩΝ  ΙΣΛΑΜΙΣΤΩΝ  ΤΟΥ ΤΡΟΜΟΚΡ ΧΤΥΠΗΜΑΤΟΣ.

*  ΠΑΠΠΑΣ  ΚΑΙ ΣΠΙΡΤΖΗΣ .. ΤΙ ΛΕΝΕ  ΓΙΑ  ΤΑ  ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΜΕΝΑ  ΑΠΟ ΑΥΓΕΝΑΚΗ(ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ)  ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟ (ΝΕΑ)
  
ΚΑΙ  ΜΙΑ  ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΕΙΔΗΣΗ..
* ΓΑΤΑ  ΜΕ  "ΑΥΤΟΘΥΣΙΑ"  ΣΩΖΕΙ ΑΓΟΡΑΚΙ  ΑΠΟ ΣΚΥΛΟ.ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ !....
Πούτιν: Οι τζιχαντιστές χρηματοδοτούνται από επιχειρηματίες από 40 χώρες

Το Ισλαμικό Κράτος χρηματοδοτείται από επιχειρηματίες από 40 χώρες, μεταξύ των οποίων και κάποιων που ανήκουν στις G20, αποκάλυψε ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, επικαλούμενος πληροφορίες των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών. Μάλιστα όπως είπε σε συνέντευξη Τύπου παρουσίασε τα σχετικά στοιχεία στους ομολόγους του στη συνδιάσκεψη της G20. Στον απόηχο της Συνόδου των G20, ο Πούτιν κατέστησε αναγκαίο τον τερματισμό του παράνομου εμπορίου πετρελαίου, από το οποίο το Ισλαμικό Κράτος αποκομίζει τεράστια έσοδα. Παράλληλα, υποστήριξε ότι «δεν είναι η κατάλληλη ώρα για να μετρήσουμε ποια χώρα είναι πιο αποτελεσματική στη μάχη εναντίον του ISIS», καθώς είναι επείγουσα ανάγκη η ένωση των διεθνών δυνάμεων εναντίον της τρομοκρατικής αυτής οργάνωσης.
Ο Πούτιν επανέλαβε την πρόθεση της Ρωσίας να στηρίξει τους Σύρους αντάρτες, προκειμένου να ενισχυθεί το μέτωπο εναντίον του Ισλαμικού Κράτους. Βέβαια, διευκρίνισε ότι μία τέτοια εξέλιξη προϋποθέτει την ύπαρξη μίας πολιτικής συμφωνίας. «Χρειαζόμαστε την πραγματική υποστήριξη των ΗΠΑ, της Ε.Ε., της Σαουδικής Αραβίας, της Τουρκίας και του Ιράν», κατέληξε ο Πούτιν.

*******************************

ΤΟ ΠΡΟΣΦΑΤΟ ΚΑΥΣΤΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΗΘΟΠΟΙΟΥ

Σον Πεν: Θέλω να ευχαριστήσω τον Μπους και τον Τσέινι που δημιούργησαν τον ISIS [βίντεο]


Σον Πεν: Θέλω να ευχαριστήσω τον Μπους και τον Τσέινι που δημιούργησαν τον ISIS [βίντεο]

Τόνοι μελάνης έχουν χυθεί για τον ISIS και τις εγκληματικές ενέργειές του. Το μακελειό στο Παρίσι έγινε αφορμή να ξεσηκωθεί ολόκληρος ο πλανήτης.
Εχει ενδιαφέρον ξεχωριστό ωστόσο, το πώς εξελίχθηκε το Ισλαμικό Κράτος και ποιος το στήριξε στα πρώτα του βήματα. Ο πασίγνωστος ηθοποιός και σκηνοθέτης, Σον Πεν, σε παλαιότερη συνέντευξή του σε τηλεοπτική εκπομπή, μίλησε γι' αυτό επικρίνοντας με ειρωνική διάθεση τον πρώην αμερικανό πρόεδρο Τζώρτζ Μπους και τον πρώην αντιπρόεδρο των ΗΠΑ:
«Τους ευχαριστώ που δημιούργησαν τον ISIS» λέει ο Σον Πεν.




*****************************

Σιίτης Ιμάμης: "Η Σαουδική Αραβία βρίσκεται πίσω από το Ισλαμικό Κράτος"








Ο θρησκευτικός ηγέτης των σιιτών μουσουλμάνων στην Ιρλανδία, Αλί Αλ Σάλεχ(Ali Al Saleh), δήλωσε σοκαρισμένος, ξαφνιασμένος και τρομοκρατημένος από τις τρομοκρατικές επιθέσεις που εξαπέλυσε το Ισλαμικό Κράτος την Παρασκευή στο Παρίσι.
Ο Αλί Αλ Σάλεχ εξέφρασε την υποστήριξή του στο λαό της Γαλλίας και κατηγόρησε τη Σαουδική Αραβία ότι χρηματοδοτεί το Ισλαμικό Κράτος και διαδίδει την τον τζιχαντισμό.
Ο σιίτης ιμάμης Αλ Σάλεχ, που είναι ο ιδρυτής του σιιτικού τζαμιού στο Μίλταουν του Δουβλίνου, εξέφρασε τα συλλυπητήριά του και στους συγγενείς των 43 Λιβανέζων σιιτών που σκοτώθηκαν στη διπλή βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος την Πέμπτη στη Βηρυτό.
Ο ίδιος επεσήμανε ότι οι επιθέσεις των τζιχαντιστών θα συνεχίζονται, τόσο σε μουσουλμανικές όσο και σε ευρωπαϊκές χώρες, όσο η Σαουδική Αραβία συνεχίζει να υποστηρίζει το Ισλαμικό Κράτος.
«Η Σαουδική Αραβία χρηματοδοτεί αυτή τη ουαχαμπιστική ιδεολογία από το 1979, όταν άρχισε η αντίσταση στο Αφγανιστάν στη σοβιετική εισβολή», είπε ο ιμάμης.
Ουαχαμπισμός λέγεται η εκδοχή του Ισλάμ, ακραία θεοκρατική, που εφαρμόζει η βασιλική οικογένεια της Σαουδικής Αραβίας και θέλει να επιβάλει σε όλο τον σουνιτικό μουσουλμανικό κόσμο. «Τέκνα» του Ουαχαμπισμού είναι οι τζιχαντιστές.
Στην Ιρλανδία υπάρχουν 49.204 μουσουλμάνοι εκ των οποίων οι 4.500 είναι σιίτες.

*******************************

Είχε δώσει και συνέντευξη ο "εγκέφαλος" των ισλαμιστών του χτυπήματος στο Παρίσι - Τι είχε πει για Ελλάδα






Συνέντευξη στο περιοδικό του ISIS «Dabiq» είχε δώσει ο Αμπντέλ Χαμίντ Αμπααούντ (Abdel Hamid Abaaoud), ο «εγκέφαλος» πίσω από τα τρομοκρατικά χτυπήματα στο Παρίσι.
Ακολουθεί η συνέντευξη η οποία αφορούσε την τρομοκρατική επίθεση που ετοίμαζε στο Βέλγιο πριν μερικούς μήνες. Ο Αμπααούντ, παρόλο που η αστυνομία έφτασε πολύ κοντά του, κατάφερε να διαφύγει και να επιστρέψει στη Συρία. Ακολουθεί η συνέντυξη:
Dabiq: Γιατί πήγες στο Βέλγιο;
Αμπααούντ: Ο Αλλάχ με επέλεξε να ταξιδέψω στην Ευρώπη μαζί με άλλους δύο συντρόφους για να τρομοκρατήσω τους σταυροφόρους που κάνουν πόλεμο κατά των Μουσουλμάνων. Το Βέλγιο, όπως γνωρίζετε, είναι μέλος της συμμαχίας των σταυροφόρων που επιτίθενται κατά των Μουσουλμάνων σε Ιράκ και Συρία.  
Dabiq: Είχατε και άλλους συντρόφους μαζί;
Αμπααούντ: Οχι ήμασταν τρεις. Τα ονόματά μας παίζουν σε όλα τα ΜΜΕ.
Dabiq: Ηταν δύσκολο για σένα να πας στο Βέλγιο;
Αμπααούντ: Αντιμετωπίσαμε διάφορες δυσκολίες στο ταξίδι. Περάσαμε μήνες προσπαθώντας να βρούμε δρόμο μέσα από την Ευρώπη και με τη βοήθεια του Αλλάχ καταφέραμε στο τέλος να φτάσουμε Βέλγιο. Εκεί καταφέραμε να βρούμε όπλα και ένα ασφαλές καταφύγιο για να ξεκινήσουμε τις επιθέσεις μας κατά των Σταυροφόρων. Η μόνη δύναμη είναι ο Αλλάχ.
Dabiq: Πώς τα ΜΜΕ βρήκαν τη φωτογραφία σου;
Αμπααούντ: Ενας σύντροφος με είχε τραβήξει βίντεο πριν από μία μάχη αλλά η κάμερά του χάθηκε και μετά πουλήθηκε σε δημοσιογράφο της Δύσης. Ξαφνικά είδα τη φωτογραφία μου παντού, αλλά ο Αλλάχ τους τύφλωσε και δεν με βρήκαν. Με σταμάτησε μάλιστας αστυνομικός για να με συγκρίνει με τη φωτογραφία αλλά με άφησε να φύγω καθώς δεν βρήκε ομοιότητα! Αυτό ήταν δώρο του Αλλάχ.
Dabiq: Τι έγινε την ημέρα της μάχης με τις βελγικές αρχές;
Αμπααούντ: Οι δύο σύντροφοί μου ήταν στο σπίτι μας και είχαν έτοιμα τα εκρηκτικά και τα όπλα μας. Ξαφνικά τους περικύκλωσαν 150 Βέλγοι και Γάλλοι αστυνομικοί. Ακολούθησε μάχη για 10 λεπτά. Οι δύο σύντροφοι μου σκοτώθηκαν.
Dabiq: Αφού εσύ δεν ήσουν μαζί πώς έγινες ύποπτος;
Αμπααούντ: Οι υπηρεσίες Πληροφοριών με ήξεραν από πριν γιατί με είχαν συλλάβει και με είχαν φυλακίσει. Μετά την εισβολή στο κρησφύγετο κατάλαβαν ότι έμενα και εγώ εκεί και άρχισαν διάφορες επιχειρήσεις. Συνέλαβαν Μουσουλμάνους σε Ελλάδα, Ισπανία Γαλλία και Βέλγιο για να βρουν συνεργούς μου. Μακάρι ο Αλλάχ να απελευθερώσει τους μουσουλμάνους από τις φυλακές των Σταυροφόρων. 



Με προσφυγή στη Δικαιοσύνη απειλούν "Τα Νέα" Παππάς και Σπίρτζης


Στη δικαιοσύνη κατά της εφήμερίδας "Τα Νέα" για "συκοφαντικό δημοσίευμα" αφήνουν να εννοηθεί πως θα προσφύγουν ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς και ο υπουργός Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης, με αφορμή σημερινό άρθρο του Γιώργου Παπαχρήστου που αναφέρεται στην ύπαρξη «κοινού γραφείου των δύο υπουργών για εξυπηρετήσεις». Ο δημοσιογράφος της εφημερίδας του ΔΟΛ συνδέει τους Σπίρτζη και Παππά με ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής της ΝΔ, Λευτέρης Αυγενάκης, για δύο υπουργούς που παρέχουν διευθετήσεις ζητημάτων σε πολίτες «με το αζημίωτο». Από την πλευρά τους οι υπουργοί ερμηνεύουν το δημοσίευμα ως μέρος μιας συστηματικής επίθεσης εναντίον τους που συνδέεται με το νόμο για τις τηλεοπτικές άδειες.
Στη δήλωση που έδωσαν στα ΜΜΕ, οι κ.κ. Παππάς και Σπίρτζης τονίζουν ότι «τις τελευταίες μέρες έχουν ενταθεί οι προσωπικές επιθέσεις εναντίον μας. Αναρίθμητοι χαρακτηρισμοί αβάσιμα υπονοούμενα και συκοφαντίες συνθέτουν ένα εμετικό σκηνικό που χαρακτηρίζει τους εμπνευστές του και τη διαχρονική πορεία τους»,  σημειώνοντας ότι μπήκαν και εκείνοι «στη σειρά των υπουργών που δέχονται τις προσωπικές επιθέσεις».
Οι δύο υπουργοί, σε κοινή δήλωσή τους, τονίζουν ότι «αυτές οι επιθέσεις είναι συστηματικές και καθόλου ασύνδετες με τα ακόλουθα γεγονότα»:
Πρώτο: ψηφίστηκε από τη Βουλή ο νόμος για τις τηλεοπτικές άδειες.
Δεύτερο: ελέγχονται από τη δικαιοσύνη τα δάνεια των επιχειρήσεων ΜΜΕ.
Τρίτον: εισπράχθηκε το τέλος χρήσης συχνοτήτων για πρώτη φορά μετά από χρόνια.
Οφείλουμε να ενημερώσουμε κάθε ενδιαφερόμενο ότι:
Η διαδικασία για τις αδειοδοτήσεις των τηλεοπτικών σταθμών θα προχωρήσει κανονικά.
Όσες πιέσεις και να ασκηθούν, αυτή η κυβέρνηση και τα στελέχη της δε θα παρέμβουν στη δικαιοσύνη για να τους διευκολύνουν τα συγκροτήματα της διαπλοκής.
Εμείς έχουμε συνηθίσει να μας χτυπούν, αυτοί δεν έχουν συνηθίσει να ελέγχονται. Καλά θα κάνουν να το συνηθίσουν. Αυτά ως προς την πολιτική. Τα υπόλοιπα στη δικαιοσύνη.
Ιδού τα σχετικά αποσπάσματα από τη στήλη του Γιώργου Παπαχρήστου, «Στίγμα»:
Ενα σε δύο
Λένε για τους δημοσιογράφους ότι (συνηθίζουν οι περισσότεροι να) «κάνουν την τρίχα τριχιά», κατά τη σχετική έκφραση της ευάνδρου Ηπείρου για τις υπερβολές, αλλά και οι βουλευτές δεν πάνε πίσω ρε παιδί μου! Τρομεροί τύποι. Λαμβάνω ως παράδειγμα, τελευταίο, χθεσινή ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής Ηρακλείου της Νέας Δημοκρατίας Λευτέρης Αυγενάκης – φίλος μου, κατά τα άλλα, οφείλω να παραδεχθώ.
Τι καταγγέλλει ο εν λόγω Αυγενάκης στην ερώτησή του; Οτι δύο υπουργοί έχουν στήσει μηχανισμό εξυπηρέτησης πάσης φύσεως «αιτημάτων» με ημερήσιο τζίρο 50.000 ευρώ (!!!) σε γραφείο επί της Λεωφόρου Συγγρού και, παρότι δεν κατονομάζει τους δύο υπουργούς, σημειώνει ότι οι «πρωταγωνιστές» έχουν νοικιάσει το γραφείο επί της Λεωφόρου Συγγρού «όπου συνεργάτες τους δέχονται πολίτες και αντιμετωπίζουν με το αζημίωτο τις διάφορες “εκκρεμότητές” τους».
Πρόκειται, όπως υποστηρίζει, «για ένα γραφείο διευθετήσεων και εξυπηρετήσεων, δηλαδή μια μηχανή παρα-διοίκησης, η οποία λύνει, υποτίθεται, θέματα πολιτών... με το αζημίωτο». Στο πλαίσιο της ερώτησης εξειδικεύει και το είδος των «θεμάτων» που διευθετεί το δίδυμο των υπουργών, αλλά δεν τα καταγράφω διότι ακριβώς πρόκειται – το πιστεύω... – για μια περίπτωση μετατροπής της «τρίχας σε τριχιά».
Και τούτο διότι ο Αυγενάκης αναφέρεται στο «κοινό» γραφείο που έχουν οι δύο καλοί φίλοι, για τους οποίους έχω αναφερθεί διεξοδικά και προ ημερών, ο υπουργός Νίκος «μη με ενοχλείτε, εκτός και αν πρόκειται για σοβαρότατο θέμα διότι συνομιλώ με τον Θεό» Παππάς και ο Χρήστος «τώρα που λείπει ο Αλέξης Μητρόπουλος είμαι το ΠΑΣΟΚ στον ΣΥΡΙΖΑ» Σπίρτζης.
Το γραφείο, που δεν είναι ένα, αλλά... δύο, βρίσκεται στη Λεωφόρο Συγγρού 12, στον 1ο όροφο, είναι επιπλωμένο με βάση τις σύγχρονες αντιλήψεις περί interior design. Το περί «κοινού» γραφείου τού προέκυψε του Αυγενάκη από το γεγονός ότι φέρει (έφερε, μέχρι χθες τουλάχιστον) απέξω στα κουδούνια τα ονόματα των δύο υπουργών «Ν. Παππάς - Χρ. Σπίρτζης». Στον πρώτο όροφο, όμως, υπάρχουν δύο πόρτες με ισάριθμα κουδούνια αλλά χωρίς τα ονόματα των δύο κυρίων. Δεν αντιλαμβάνομαι, λοιπόν, πόθεν προκύπτει ότι στο συγκεκριμένο «δύο σε συσκευασία του ενός» γραφείο στεγάζεται ή στεγαζόταν μια «φάμπρικα» εξυπηρετήσεων, και δεν ήταν ένα κλασικό πολιτικό γραφείο δύο συστεγαζόμενων πολιτικών.
Ας πούμε, την πιθανότητα να έχουν ένα γραφείο για να γλιτώνουν τα έξοδα την εξέτασε ο έξυπνος;
(Αν και πρόκειται για κάτι εξαιρετικό, δύο βουλευτές από την ίδια εκλογική περιφέρεια, τη Β’ Αθηνών συγκεκριμένα, να στεγάζονται στο ίδιο γραφείο. Εξαιρετικό μέχρις παρεξηγήσεως δηλαδή...)
Καλομελέτα...
Φυσικά, εγώ κάτι τέτοια δεν τα αφήνω – με γνωρίζετε πλέον τόσο καιρό πώς ενεργώ. Επικοινώνησα αμέσως με τον καταγγέλλοντα βουλευτή Αυγενάκη. Για να τον κακίσω! Να του τα «ψάλω» ένα χεράκι δηλαδή, για τις ανεδαφικές – το λιγότερο, αίσχος! – αναφορές του κατά δύο ευυπόληπτων πολιτικών ανδρών οι οποίοι, χωρίς ίχνος υπερβολής (επίσης με ξέρετε, δεν υπερβάλλω ποτέ – λέμε τώρα...), κοσμούν το Κοινοβούλιο.
– Το θέμα του κοινού γραφείου μού το είχαν διοχετεύσει κι εμένα, είπα του Αυγενάκη. Αλλά από πουθενά δεν μου προέκυψε κάποια μη σύννομος συμπεριφορά των συνοικούντων. Εξού και το άφησα στην άκρη...
– Φίλτατε, παραβήκατε έναν βασικό κανόνα της δημοσιογραφίας που λέει ό,τι ξέρεις γράφ’ το γιατί κάποιος άλλος θα σε προλάβει, με επέκρινε με τη σειρά του.
Διέκοψα τη συνομιλία διότι σιγά να μη δεχθώ μαθήματα δημοσιογραφίας από έναν... τοπογράφο μηχανικό, όπως εκείνος.
Ασε που είμαι βέβαιος ότι οι δύο υπουργοί, ο υπουργός Παππάς και ο φίλος μου Χρήστος Σπίρτζης, θα τον αποστομώσουν με την απάντησή τους...



Γάτα με «αυτοθυσία» σώζει αγοράκι... από τα δόντια σκύλου! (βίντεο)


Μπορεί οι σκύλοι να έχουν κερδίσει τον τίτλο του καλύτερου φίλου του ανθρώπου, ωστόσο και οι γάτες δεν… πάνε πίσω!
Χαρακτηριστικό παράδειγμα η περιπέτεια μίας γάτας η οποία με ασυνήθιστο ηρωισμό και αστραπιαία αντανακλαστικά κατάφερε να σώσει ένα αγοράκι από τα δόντια σκύλου.
Το περιστατικό συνέβη στο Μπέικερσφιλντ της Καλιφόρνια. Το κατέγραψαν διαφορετικές κάμερες, οι εικόνες από τις οποίες έχουν συντεθεί σε βίντεο που έχει κάνει το γύρο του κόσμου.
Ο ημίαιμος σκύλος, ηλικίας οκτώ μηνών, επιτέθηκε από πίσω στο αγοράκι, δαγκώνοντας τον στο πόδι και προσπαθώντας να τον ρίξει από το ποδήλατο. 
Εκείνη ακριβός τη στιγμή η γάτα όρμησε, σαν αστραπή στον σκύλο και κατάφερε να τον τρέψει σε φυγή, προλαβαίνοντας χειρότερο τραυματισμό του παιδιού.  
Σύμφωνα με τα διεθνή μέσα ενημέρωσης η οικογένεια που έχει το ημίαιμο σκύλο τον παρέδωσε για ευθανασία.


O.T

1 σχόλιο:

  1. Κάνε μια χάρη στον εαυτό σου και άσε τον να δει αυτό το video: http://katohika.gr/nwo/kane-mia-xari-ston-eayto-soy-kai-ase-ton-na-dei-ayto-to-video/

    ΑπάντησηΔιαγραφή