Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 29 Μαρτίου σήμερα..... Β Χαιρετισμοί της Παναγίας....

Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΛΑΜΙΕΩΝ ΓΙΑ ΤΑ «ΚΟΚΚΙΝΑ» ΔΑΝΕΙΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΩΝ, ΜΙΚΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ, ΑΓΡΟΤΩΝ ΚΑΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ

Η Λαϊκή Συσπείρωση Λαμιέων τοποθετείται για το φλέγον ζήτημα των λεγόμενων «κόκκινων» δανείων που αποτελούν βραχνά για μεγάλο μέρος της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων: ....

Η κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ ξανανακατέθεσε, την Τετάρτη 11 Νοεμβρίου, Πρόταση Νόμου για μέτρα ουσιαστικής ανακούφισης των λαϊκών οικογενειών από τα χρέη προς τις τράπεζες.
Τα μέτρα που περιλαμβάνει, για τη δραστική μείωση αυτών των χρεών και τη μετάθεση του βάρους της κρίσης στους τραπεζικούς ομίλους, είναι πιο επίκαιρα από ποτέ, καθώς εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά πνίγονται από τραπεζικά δάνεια που δεν μπορούν να αποπληρώσουν, ενώ ταυτόχρονα η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΑΕΛ φέρνει νέα πακέτα αντιλαϊκών μέτρων με νέους φόρους, μειώσεις συντάξεων, μέχρι και πλειστηριασμούς της α’ κατοικίας λαϊκών οικογενειών.
Παρόμοια πρόταση νόμου είχε καταθέσει το ΚΚΕ στις 4 Σεπτεμβρίου 2012 και στις 7 Νοεμβρίου 2014, αλλά είχε απορριφθεί από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Υπέρ των συμφερόντων των τραπεζιτών είχε ταχθεί και η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, που επίσης είχε απορρίψει την πρόταση νόμου για την ανακούφιση των λαϊκών οικογενειών.
Η πρόταση νόμου του ΚΚΕ περιλαμβάνει:
·                     Διαγραφή τόκων και των ποσών των τόκων που κεφαλαιοποιήθηκαν και ανατοκίστηκαν.
·                     Διαγραφή του 50% των οφειλών για στεγαστικά δάνεια μέχρι 200.000 ευρώ, για καταναλωτικά δάνεια μέχρι 30.000 ευρώ και πιστωτικές κάρτες μέχρι 20.000 ευρώ. Πάγωμα των δανείων για τους ανέργους.
·                     Μείωση των οφειλών των επαγγελματοβιοτεχνών – εμπόρων, των φτωχών αγροτοκτηνοτρόφων και των ψαράδων προς τις τράπεζες.
·                     Παύση πράξεων αναγκαστικής εκτέλεσης εκ μέρους τραπεζών εναντίον των λαϊκών οικογενειών.
·                     Περιορισμός της υποθήκης στο ύψος του αρχικού δανείου.

Καλούμε το λαό να διεκδικήσει μαζί μας άμεσα μέτρα για την ανακούφιση της  λαϊκής οικογενειας:                                               

·                     Αποκατάσταση των απωλειών σε μισθούς και συντάξεις.
·                     Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.
·                     Επίδομα ανεργίας για όλους τους ανέργους.
·                     Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Υγεία – Πρόνοια για όλους.
·                     Φορολόγηση με 45% των κερδών των μεγάλων επιχειρήσεων.
Καλούμε το λαό να βοηθήσει στη συγκρότηση μιας ισχυρής λαϊκής συμμαχίας που θα δίνει καθημερινά μάχες για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων ενάντια στον πραγματικό εχθρό του: τους επιχειρηματικούς ομίλους, το κράτος τους και την Ευρωπαϊκή Ένωση που τους στηρίζει.
Nα διεκδικεί άμεσα μέτρα ανακούφισης στην προοπτική να αξιοποιούνται οι μεγάλες παραγωγικές δυνατότητες της χώρας μας για την κάλυψη των λαϊκών αναγκών. Για να γίνει αυτό, απαιτείται να γίνουν λαϊκή περιουσία οι μεγάλες επιχειρήσεις, οι δημόσιοι οργανισμοί και ο ορυκτός πλούτος.

Απαιτείται αποδέσμευση από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ, με μονομερή ολική διαγραφή του χρέους. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου