Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Τίτη σήμερα 19 Μαρτίου....

Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015

Άλλο ένα ισοδύναμο; Άρθρο Θάνου (Αθανάσιος) Ασημάκη

Θάνου (Αθανάσιος) Ασημάκη
Στέλεχος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών
Απόφοιτου Οικονομικής & Περιφερειακής Ανάπτυξης
Παντείου Πανεπιστημίου

Άλλο ένα ισοδύναμο;....


    Αν δεν με απατά η μνήμη μου μετά από μία γενναία και περήφανη διαπραγμάτευση 6 και πλέον μηνών η κυβέρνηση ψήφισε στα μέσα του Αυγούστου το 3ο μνημόνιο. Τα μέτρα που περιλαμβάνονται σε αυτό, στην πλειοψηφία φορολογικά, ύψους 13 δις κατανεμήθηκαν και κοστολογήθηκαν από τους υπουργούς και τον πρωθυπουργό. Για τους βουλευτές δεν ξέρω, γιατί όπως είπε και ο Καμμένος, της δεξιάς συνιστώσας του ΣΥΡΙΖΑ, το μνημόνιο ήρθε βιαστικά, νύχτα, 15Αύγουστο και στα αγγλικά στη βουλή και για αυτό είχε ζητήσει και συγνώμη.
   Φτάσαμε στο Νοέμβριο, με μία ακόμη εκλογική διαδικασία να έχει περάσει, και σαν να μην πέρασε μια μέρα οι ίδιοι πρωταγωνιστές ξαναδιαπραγματεύονται τα μέτρα.!!! Ναι, τα ίδια μέτρα που ψήφισαν τον Αύγουστο και που για πρώτη φορά καταλαβαίνουν από πολιτικό κόστος. Μετράνε λοιπόν τις ψήφους, για να δουν ποιους θα δυσαρεστήσουν.
    Την ιδιωτική εκπαίδευση και τα φροντιστήρια με 23%, που είχαν συμπεριλάβει και στη συμφωνία  του Αυγούστου; Μπα, φωνάζουν οι γονείς και τα φροντιστήρια. Μήπως να το μεταφέρουμε στα τέλη κυκλοφορίας; Τα 300 εκατομμύρια ευρώ διά τα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν, ωχ, ανεβαίνει πολύ η τιμή ανά αυτοκίνητο. Να το πάμε στα τσιγάρα και τα ποτά. Μπα, είναι ήδη υψηλά θα μας κράξουν, φωνάζει και ο Καμμένος της συγκυβέρνησης για τις μικροζυθοποιίες!!!
    Δεν γίνεται, κάτι πρέπει να γίνει να πάρουμε τη δόση μας, σαν τοξικομανείς όπως έλεγε ο περήφανος Βαρουφάκης το Φλεβάρη. Πρέπει να πάρουμε τα πρώτα 2δις από τα 86 που συμφωνήσαμε. Όχι τίποτα άλλο έχει κι άλλη αξιολόγηση σύντομα για το φορολογικό νομοσχέδιο, τις κατασχέσεις που ξεκινάνε και το ασφαλιστικό!
    Αλήθεια, δεν υπάρχει άλλος τρόπος να βρούμε τα 300εκατομμύρια που λείπουν; Ίσως, αν πχ ελέγχαμε τη διακίνηση των καυσίμων όλων των ειδών (πετρέλαιο κίνησης, θέρμανσης, ναυτιλιακό, βενζίνη, υγραέριο), από την έξοδο από τα διυλιστήρια μέχρι το ρεζερβουάρ και σταματούσαμε την φοροαποφυγή και τη νοθεία; Εγώ σαν καταναλωτής, στο βενζινάδικο πληρώνω όλη την τιμή. Δεν μου κάνουν έκπτωση στους φόρους από το νοθευμένο! Άρα τους φόρους τους εισπράττει αυτός που νοθεύει τα καύσιμα.
   Πόσα χρήματα θα κόστιζε στο κράτος, η προσπάθεια; Πόσα χρήματα θα μπορούσε να εισπράξει το κράτος; Πόσα χρήματα δεν θα χρειαζόταν να διπλοπληρώνουμε για να φτάνουν τα μισά στο κράτος;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου