Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα, Πέμπτη 25 Απριλίου 2024, τιμάται η μνήμη των: Αποστόλου και Ευαγγελιστού Μάρκου . .....

Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015

ΣΥΝΕΧΗΣ ΡΟΗ..... ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ (ΜΕ ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ) ΠΟΥ "ΑΛΙΕΥΣΑΜΕ" ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΤΥΠΟ KAI ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΚΑΘΟΛΟΥ Η ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΣΤΑ ΨΙΛΑ ΤΩΝ ΕΠΙΣΗΜΩΝ ΜΜΕ(ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ)

Του Ορέστη  Τσάρκου

* ΤΙ  ΕΙΠΕ Ο  ΠΑΝΑΓΟΥΛΗΣ  ΣΤΟΝ ΤΣΑΚΑΛΩΤΟ  ΓΙΑ  ΤΗΝ  ΚΩΛΙΣΙΕΡΓΙΑ  ΜΕ  ΤΗ  ΛΙΣΤΑ  ΛΑΓΚΑΡΝΤ ?

* ΤΙ  ΘΑ  ΓΙΝΕΙ  ΜΕ  ΤΟΝ  ΕΝΦΙΑ  ΣΤΑ  ΑΚΙΝΗΤΑ  ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ?

* ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ  ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ  ΓΙΑ   ΤΟ ΘΕΜΑ  ΤΗΣ   ΑΜΟΙΒΗΣ  ΤΩΝ  ΓΙΑΤΡΩΝ  ΜΕ  ΚΑΡΤΑ .

* ΒΑΡΙΑ  ΚΑΤΑΔΙΚΗ  ΓΙΑ  ΤΗΝ   ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ " ESPRESSO" ! ΓΙΑ  ΠΟΙΑ  ΥΠΟΘΕΣΗ?

* ΓΙΑΤΙ ΝΕΥΡΙΑΣΑΝ  ΤΟΝ  ΣΟΙΜΠΛΕ  ΟΙ  ΦΟΙΤΗΤΕΣ  ΣΤΟ  ΠΑΡΙΣΙ ?

* ΓΙΑΤΙ  ΕΔΙΩΞΑΝ  ΤΟ  ΣΥΡΙΖΑ  ΑΠΟ  ΤΟ  ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ  ΦΕΣΤΙΒΑΛ ?

ΚΑΙ  ΔΥΟ  ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ  ΕΙΔΗΣΕΙΣ............

* ΔΕΙΤΕ  ΤΟΝ  ΙΝΔΟ  ΛΕΩΝΙΔΑ  ΠΟΥ  ΤΑ  ΒΑΖΕΙ  ΜΕ  ΕΝΑ  ΟΛΟΚΛΗΡΟ  ΣΤΡΑΤΟ!

* ΑΕΤΟΣ   "ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΙ "  ΤΗΝ ΠΤΗΣΗ  ΤΟΥ  ΠΑΝΩ  ΑΠΟ  ΤΙΣ  ΑΛΠΕΙΣ. ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ  ΒΙΝΤΕΟ....
 

Παναγούλης προς Τσακαλώτο: Προκλητική αδιαφορία για τη λίστα Λαγκάρντ


Προκλητική ολιγωρία καταλογίζει ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στάθης Παναγούλης στις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών αναφορικά με τη διερεύνηση της λίστας Λαγκάρντ, παρομοιάζοντας την έρευνα με το Γεφύρι της Άρτας.
Με ερώτησή του προς τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, ο κ. Παναγούλης υπογραμμίζει ότι είναι απορίας άξιο για ποιο λόγο το υπουργείο και οι αρμόδιες Αρχές επιδεικνύουν προκλητική αδράνεια στη σύλληψη των υπευθύνων και την είσπραξη των χρημάτων, ενώ επιδίδονται σε μία ληστρική υπερφορολόγηση μισθωτών και συνταξιούχων που ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας.
Ο κ. Παναγούλης ζητά να ενημερωθεί ποιος ευθύνεται για την συνεχιζόμενη καθυστέρηση στον έλεγχο και ποια μέτρα έλαβαν οι πολιτικοί προϊστάμενοι.

*********************************

ΕΝΦΙΑ και στα ακίνητα στο εξωτερικό

Αλλαγές


ΕΝΦΙΑ και για τα ακίνητα που έχουν οι Έλληνες στο εξωτερικό, προανήγγειλε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης μιλώντας σε συνέδριο για την αγορά ακινήτων.
Παράλληλα ανακοίνωσε πως από το 2016 όλες οι μεταβιβάσεις ακινήτων θα γίνονται ηλεκτρονικά, ενώ σημείωσε πως τον Σεπτέμβριο του 2016 θα είναι έτοιμο το νέο σύστημα αντικειμενικών αξιών των ακινήτων, οι οποίες θα προσεγγίζουν τις εμπορικές τιμές.
Ο κ. Αλεξιάδης, μιλώντας για τον ΕΝΦΙΑ στα ακίνητα του εξωτερικού, δήλωσε πως θα αξιοποιηθούν τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του  το υπουργείο Οικονομικών και δείχνουν ότι σε Έλληνες ανήκουν 3.200 ακίνητα στο Λονδίνο. Επικαλούμενος το παράδειγμα Μόντι στην Ιταλία με τη φορολόγηση ιδιοκτησιών Ιταλών στο εξωτερικό, είπε ότι είναι λάθος να πληρώνει ο κάτοικος Ελλάδας ΕΝΦΙΑ, και ούτε ένα ευρώ φόρο ο ιδιοκτήτης ακινήτου στο εξωτερικό





Με κάρτα θα αμείβονται όλοι οι γιατροί από το 2016


Κυρίαρχο θέμα συζήτησης ήταν η πληρωμή των ιατρικών αμοιβών με πιστωτική κάρτα, καθώς και τα φορολογικά θέματα των γιατρών στο σύνολό τους.
Ο Γ. Πατούλης, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, δήλωσε χαρακτηριστικά ότι ο ιατρικός κόσμος αρνείται την «άδικη και αποπροσανατολιστική στοχοποίηση του ιατρικού κλάδου», αλλά στηρίζει την πάταξη της φοροδιαφυγής, και μάλιστα κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις, ώστε να επιτευχθεί ο στόχος αυτός.
Ακόμη, τόνισε ότι το μείζον θέμα που έχει ανακύψει είναι η στοχοποίηση των γιατρών ως φοροφυγάδων. «Εμείς δεν θα υπερασπιστούμε το 10% των μεγαλογιατρών εάν κάποιοι από αυτούς φοροδιαφεύγουν. Είναι ξεκάθαρο ότι όλοι πρέπει να πληρώνουν τους φόρους που τους αναλογούν».

Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών πρότεινε συγκεκριμένες ενέργειες για τη διασφάλιση του ιατρικού απορρήτου, μέσω ενός ειδικού κωδικού για κάθε γιατρό το οποίο θα πιστοποιούν οι Ιατρικοί Σύλλογοι σε συνεργασία με τις τράπεζες. Συγκεκριμένα, όπως είπε, η τράπεζα δεν θα μπορεί να βλέπει το όνομα και την ειδικότητα του γιατρού, αλλά μόνο έναν κωδικό, προκειμένου να διασφαλιστεί πλήρως το ιατρικό απόρρητο για τον ασθενή.

Από κοινού αποφασίστηκε ότι από 1/1/2016 το μέτρο πληρωμής με πιστωτική κάρτα θα πρέπει να εφαρμοστεί καθολικά για όλους τους γιατρούς, ενώ, όπως εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Πατούλης, θα υπάρχουν κάποιες εξαιρέσεις της τάξεως του 5-10%, που οι συναλλαγές θα γίνονται χωρίς κάρτα, αλλά μόνο για επείγοντα περιστατικά, υπερήλικες ασθενείς και άλλους.

******************************

Δέκα μήνες φυλάκιση για την Espresso επειδή ψευδώς έγραψε ότι ο Βαξεβάνης είχε πάρει 1,5 εκατ. ευρώ από την ΕΡΤ




Σε 10 μήνες φυλάκιση καταδικάστηκαν πρωτόδικα ο εκδότης της εφημερίδας Espresso Γιάννης Φιλιππάκης και οι δημοσιογράφοι Ευάγγελος Ιωάννου και Κατερίνα Μαθιουδάκη γιατί στις 14 Μαΐου 2013 είχαν γράψει ψευδώς σε πρωτοσέλιδο της Espresso ότι ο Κώστας Βαξεβάνης είχε εισπράξει από την ΕΡΤ το ποσό του 1,5 εκατομμυρίου ευρώ για την εκπομπή του "Το Κουτί της Πανδώρας".


****************************************************



Νευρίασαν το Σόιμπλε φοιτητές στο Παρίσι: "Τί έχετε να πείτε για τις αυτοκτονίες στην Ελλάδα;"


Σκληρή υποδοχή επεφύλαξαν οι φοιτητές της Ανώτατης Σχολής Πολιτικών Επιστημών στο Παρίσι (Sciences Po) στο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, με αφορμή τους χερισμούς της Γερμανίας στην ελληνική κρίση. Παρά το γεγονός ότι στη συγκεκριμένη σχολή πως σε αυτή φοιτούν ως επί το πλείστον γόνοι εύπορων οικογενειών, οι φοιτητές έθεσαν δύσκολες ερωτήσεις που έκαναν το Γερμανό υπουργό να νευριάσει και να χάσει σε κάποιες στιγμές την ψυχραιμία του.

«Τι έχετε να πείτε για τις αυτοκτονίες στην Ελλάδα, που οφείλονται στην πολιτική λιτότητας για την οποία ευθύνεστε εσείς;», ρώτησε τον Γερμανό υπουργό ένας φοιτητής για να λάβει το θερμό χειροκρότημα των παρευρισκόμενων στο γεμάτο αμφιθέατρο. «Σίγουρα έχετε δίκιο να αναφέρεστε στην οικονομική κατάσταση (της Ελλάδας), όμως δεν ακολουθήσατε μια τιμωρητική ρητορική και ένα παιχνίδι κατηγοριών;», φέρεται να ρώτησε μια άλλη φοιτήτρια.

Η αντίδραση του Γερμανού υπουργού ήταν έντονη και εμφανίζεται να απάντησε: «Δεν θα βρείτε ούτε μία φράση με την οποία η καγκελάριος ή εγώ κατηγορήσαμε τους Έλληνες». Αντίθετα πρόσθεσε ότι καταβλήθηκαν πολλές προσπάθειες να ανακάμψει η ελληνική οικονομία, όμως τίποτε μέχρι τώρα δεν είχε αποτέλεσμα. «Ο (Έλληνας πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης) Βαρουφάκης μου είχε πει: Βόλφγκανγκ είμαστε το μόνο κόμμα που δεν είναι διεφθαρμένο, τουλάχιστον όχι ακόμη», φέρεται να είπε. 

Σε άλλες ερωτήσεις, τόσο σε σχέση με την Ελλάδα, όσο και σε σχέση με το προσφυγικό ζήτημα, ο Σόιμπλε φέρεται να απάντησε σε φοιτήτρια "ντροπή σας" και "να ασχολείστε με τη χώρα σας".

Το κλίμα στο αμφιθέατρο μεταφέρεται ως τεταμένο, αφού ο Σόιμπλε φέρεται να αναφέρθηκε στα υψηλά ελλείμματα της Ελλάδας πριν από το ξέσπασμα της κρίσης και να διατύπωσε την άποψη πως «κανείς ιδιώτης δεν θέλει να επενδύσει» στη χώρα χωρίς όρους. 

******************************


Εδιωξαν τον ΣΥΡΙΖΑ από Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ λόγω... μνημονίου

Την πρώτη επίπτωση σε κοινωνικά κινήματα, λόγω μνημονίου, διαπίστωσε ο ΣΥΡΙΖΑ...


Οι υπεύθυνοι του 18ου Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ Κοινωνικής Αλληλεγγύης στη Θεσσαλονίκη, αποφάσισαν να απορρίψουν την συμμετοχή του κυβερνώντος κόμματος. διότι υπέγραψε το μνημόνιο.

Με ανακοίνωσή της η Αντιρατσιστική εξηγώντας τους λόγους απόρριψης της συμμετοχής του κόμματος αναφέρει πως οι οι συλλογικότητες που συμμετείχαν στη συνέλευση αποφάσισαν να αντιπαρατεθούν μέσα από το κείμενο, το πρόγραμμα και τα συνθήματα του Φεστιβάλ «με το νέο κύκλο λιτότητας και φτώχειας που προκαλεί το νέο μνημόνιο» και να συγκρουστούν έτσι «με την κυβέρνηση που το υπέγραψε, το ψήφισε, το εφαρμόζει και, εκ των πραγμάτων, το υπερασπίζεται» και συνεχίζει, σημειώνοντας:

«Η πολιτική που ακολουθεί και θα ακολουθήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ανεξάρτητα από τις προθέσεις της, θα είναι μια πολιτική που θα εντείνει τις κοινωνικές ανισότητες, τη φτώχεια, τον κοινωνικό αποκλεισμό»

«Θα επιδεινώσει τη θέση όλων των εργαζομένων και των φτωχών και έτσι θα επιδεινώσει ακόμα περισσότερο τη θέση των μεταναστών. Θα συμπλεύσει αναγκαστικά με τις κυρίαρχες επιλογές της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο προσφυγικό και έτσι θα συμβάλλει άμεσα ή έμμεσα στο θανατηφόρο ευρωπαϊκό συνοριακό καθεστώς και στον πόλεμο ενάντια στην προσφυγιά», καταλήγει.

Περί ατοπήματος και ακατανόητης απόφασης κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ Α' Θεσσαλονίκης.


*************************************








Ο Ινδικός κινηματογράφος Μπόλυγουντ πήρε την γνωστή ταινία "300" και την έκαναν στα δικά τους μέτρα και σταθμά. Έτσι ο Ινδός «Λεωνίδας» δεν χρειάζεται τους υπόλοιπους 299 και τα βγάζει πέρα μόνος του…



*******************************

Μια διαφορετική βόλτα πάνω από τις Αλπεις -Αετός «κατέγραψε» την πτήση του [βίντεο]



Μια διαφορετική οπτική των Αλπεων έχουν τη δυνατότητα να αντικρίσουν όσοι παρακολουθήσουν το παραπάνω βίντεο.
Ουσιαστικά το βίντεο υπόσχεται μια βόλτα πάνω από τις γαλλικές Αλπεις με τα... μάτια ενός αετού, αφού σε ένα τέτοιο πουλί είχε τοποθετηθεί μια κάμερα GoPro η οποία και κατέγραψε την πτήση του.


Ο.Τ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου