Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Τετάρτη 24 Απριλίου.....

Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2015

ΣΥΝΕΧΗΣ ΡΟΗ..... ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ (ΜΕ ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ) ΠΟΥ "ΑΛΙΕΥΣΑΜΕ" ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΤΥΠΟ KAI ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΚΑΘΟΛΟΥ Η ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΣΤΑ ΨΙΛΑ ΤΩΝ ΕΠΙΣΗΜΩΝ ΜΜΕ (ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ)

Του Ορέστη  Τσάρκου

*ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ.ΤΙ ΘΑ  ΓΙΝΕΙ ΜΕ  ΤΙΣ  ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ   ΚΑΤΩ  ΤΩΝ  1000 ΕΥΡΩ?

*ΠΟΙΟΙ  ΕΙΝΑΙ  ΟΙ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ ΤΗΣ   ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ "ΕΨΙΛΟΝ" ΠΟΥ   ΕΤΟΙΜΑΖΑΝ  ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ  ΣΤΗΝ  ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ  ΑΠΟ  ΤΗΝ  ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ?

*ΓΙΑ  ΠΟΙΟ  ΜΕΤΡΟ  ΠΟΥ  ΚΑΤΑΡΓΗΘΗΚΕ  ΕΔΩΣΕ ΔΙΟΡΙΑ 10 ΗΜΕΡΩΝ  ΓΙΑ  ΙΣΟΔΥΝΑΜΑ  Η  ΤΡΟΙΚΑ?  ΑΛΛΙΩΣ?

*ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑΣ ,,ΓΙΑ  ΠΟΙΟΝ  ΣΥΝΥΠΟΨΗΦΙΟ ΤΟΥ  ΕΙΠΕ ....ΚΑΝΕΙ  ΚΟΛΠΑ  ΤΟΥ  ΠΑΛΙΟΥ 
ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ  ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ?

*ΤΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕ  Ο  ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ  ΣΤΟΝ  ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ  ΓΙΑ  ΤΗ  ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ?

ΚΑΙ  ΔΥΟ  ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ  ΘΕΜΑΤΑ..
-ΔΕΙΤΕ  ΤΟ  ΔΡΑΜΑ   ΤΗΣ  ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΩΝ  Playmobil [εικόνες].
-Η ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΗ  ΙΣΤΟΡΙΑ  ΜΕ  ΤΟ  ΛΥΚΟΣΚΥΛΟ  ΠΟΥ  ΞΑΝΑΠΕΡΠΑΤΗΣΕ.....

Κατρούγκαλος: Πιθανή η μείωση των συντάξεων κάτω των 1.000 ευρώ


Είναι προτιμότερο να υπάρξει συγχώνευση κύριας και επικουρικής σύνταξης και να διασφαλιστεί το εισόδημα των συνταξιούχων από το να εφαρμοστεί η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος, δηλώνει ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, αφήνοντας όμως ανοιχτό το ενδεχόμενο να μειωθούν συντάξεις κάτω από 1.000 ευρώ στο άθροισμα κύριας και επικουρικής.

*******************************
Ακροδεξιοί τρομοκράτες ετοίμαζαν μπαράζ επιθέσεων στην Καλαμάτα

Καλαμάτα

Τρομοκρατικά χτυπήματα σε κεντρικά κτίρια της Καλαμάτας ετοίμαζαν τα μέλη ακροδεξιάς τρομοκρατικής οργάνωσης που συνελήφθησαν στη Μεσσηνία.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του «Έθνους», τα πέντε μέλη της «Ομάδας Ε» ταυτοποιήθηκαν ως δράστες των βομβιστικών επιθέσεων στην Τράπεζα της Ελλάδος της Καλαμάτας και στο άγαλμα του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου στον Μυστρά, που σημειώθηκαν τις προηγούμενες μέρες.
Όπως οι ίδιοι ομολόγησαν, ήθελαν να «αναλάβουν δράση κατά του πολιτικού συστήματος». Οι τέσσερις εκρηκτικοί μηχανισμοί που βρέθηκαν στην κατοχή τους θα τοποθετούνταν σε κεντρικά σημεία της μεσσηνιακής πρωτεύουσας.  Στόχοι ήταν η Νομαρχία Μεσσηνίας, το Δικαστήριο, η Εφορία και το Δημαρχείο Καλαμάτας. Μάλιστα, οι βόμβες θα έσκαγαν απανωτά, προκειμένου να προκαλέσουν χάος, αν και οι ίδιοι δεν προσδιόρισαν το πότε θα γίνονταν οι βομβιστικές επιθέσεις.
«Ήταν αποφασισμένοι και επικίνδυνοι», δήλωσε υψηλόβαθμο στέλεχος της ΕΛ.ΑΣ στην εφημερίδα. Οι πέντε συλληφθέντες ήταν έτοιμοι για όλα, είχαν εξασφαλίσει όσα χρειάζονταν για τις επιθέσεις, ενώ ήταν έτοιμοι και για τη διαβίωσή τους στο βουνό μετά τις τρομοκρατικές τους ενέργειες.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η εθνικιστική οργάνωση λειτουργεί εδώ και τουλάχιστον έξι χρόνια, με σύμβολο το δελφικό Έψιλον. Οι οπαδοί της πιστεύουν στο θεό Δία και στους αρχαίους Έλληνες. Στα κείμενα τους στρέφονται κατά της πολιτείας,  του πολιτικού συστήματος, όπως επίσης κατά της Ορθοδοξίας, του Βυζαντίου και των Εβραίων. Μέχρι τώρα, η οργάνωση δεν είχε απασχολήσει σοβαρά την αστυνομία.

*********************************

Διορία δέκα ημερών για να βρει ισοδύναμα του εισιτηρίου των 5 ευρώ στα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων έχει η ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

5 νοσοκομεια
Διορία δέκα ημερών για να βρει ισοδύναμα του εισιτηρίου των 5 ευρώ στα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων έχει η ηγεσία του υπουργείου Υγείας.
Με βάση τη συμφωνία με τους δανειστές, έως το τέλος Οκτωβρίου το υπουργείο θα πρέπει να αποφασίσει είτε να επαναφέρει το εισιτήριο των 5 ευρώ είτε να βρει άλλον τρόπο να αποδίδει κάθε χρόνο στα δημόσια νοσοκομεία ποσό ύψους 19 εκατ. ευρώ, όσο δηλαδή ήταν τα ετήσια έσοδα από το εισιτήριο.

********************************


«ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΠΟΡΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΚ»

Τζιτζικώστας κατά Μεϊμαράκη: Κάνει κόλπα του παλιού πολιτικού συστήματος

(EUROKINISSI/ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
Κατά μέτωπον επίθεση στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη έκανε ο Απόστολος Τζιτζικώστας, κατηγορώντας τον ότι έκανε συμφωνίες πίσω από κλειστές πόρτες σχετικά με την υποψηφιότητα στο ΕΛΚ, αλλά και κόλπα που ανήκουν στο παρελθόν.
Σχολιάζοντας τα όσα συνέβησαν στο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και το ταξίδι στη Μαδρίτη των τεσσάρων υποψηφίων για την προεδρία στη ΝΔ, ο κ. Τζιτζικώστας χαρακτήρισε ως προσχηματική τη σχετική πρόσκληση του κ. Μεϊμαράκη.

**********************************



Παρασκευόπουλος για Αθανασίου: Η ΝΔ έχει διαπρέψει ιστορικά σε απόπειρες ποδηγέτησης της Δικαιοσύνης


Σκληρή απάντηση έδωσε σήμερα ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος στον πρώην υπουργό Χαράλαμπο Αθανασίου που κατηγορούσε την κυβέρνηση για ασέβεια προς τους δικαστές σχετικά με τις επιλογές προέδρων και αντιπροέδρων σε ανώτατα δικαστήρια.
Αναλυτικά, σε δήλωσή του ανέφερε:
«Η ΝΔ, κόμμα που έχει διαπρέψει ιστορικά σε απόπειρες ποδηγέτησης της Δικαιοσύνης, είναι η τελευταία που δικαιούται να παραδίδει μαθήματα ανεξαρτησίας. Οι Έλληνες δικαστές, την αυτονομία των οποίων τιμά και εγγυάται η σημερινή κυβέρνηση, γνωρίζουν ποιες αντιλήψεις υπηρετούν οι αυτόκλητοι προστάτες τους.
Κατά τα λοιπά, από το άρθρο 90 του Συντάγματος προκύπτουν ως κριτήρια επιλογής της ηγεσίας της Δικαιοσύνης η αξιοκρατία και η εμπιστοσύνη της δημοκρατίας (πρόταση υπουργικού συμβουλίου). Όχι απλώς η αρχαιότητα. Αν συνέβαινε το τελευταίο, η πρόταση θα μπορούσε να είναι προϊόν απλής γραμματειακής διαδικασίας.»


*******************************

ΑΠΙΘΑΝΗ ΙΔΕΑ ΕΝΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΙΟΥ

Guardian: Ολο το δράμα της Ελλάδας με τη βοήθεια των... Playmobil [εικόνες]

                                  

Όλα ξεκίνησαν το 2013, όταν ο Νίκος Παπαδόπουλος άρχισε να παίζει με τον μικρό γιο του πριν τον βάλει για ύπνο. «Αυτό μου έδωσε την ιδέα να ξαναδημιουργήσω σκηνές της κοινωνίας και όχι μόνο της προσωπική μου ζωής».
Και κάπως έτσι τα Playmobil άρχισαν να... αφηγούνται την ιστορία της Ελλάδας τα τελευταία 5-6 χρόνια. Ο 36χρονος συγγραφέας από τη Θεσσαλονίκη, ξόδεψε 900 ευρώ σε Playmobil τα οποία μετέτρεψε σε αναγνωρίσιμες φιγούρες της πολιτικής και κοινωνικής ζωής. Με τη σατιρική διάθεση που προσέγγισε το θέμα του, θέλησε να περάσει τα δικά του πολιτικά πιστεύω. Στη συνέχεια, φωτογράφησε τα διοράματα και τα ανάρτησε τη σελίδα που διατηρεί και η οποία φέρει τον χαρακτηριστικό τίτλο «Plasticobilism».


Όπως αναφέρει στον Guardian, η προσφυγική κρίση είναι ένα από τα θέματα που τον έχουν ταρακουνήσει και απασχολήσει ιδιαίτερα. Σε ένα από τα έργα του, εμφανίζει μια μητέρα από τη Συρία να κρατάει το παιδί της, μαζί να βγαίνουν από τη θάλασσα, και στην παραλία οι αμέριμνοι λουόμενοι να τους χαιρετούν ωσάν να μην συμβαίνει τίποτα το εξαιρετικό. «Ήθελε να δείξω στους ανθρώπους πως δεν υπάρχουν παράνομοι μετανάστες, αλλά μόνο μετανάστες. Είναι ένα μήνυμα προς όλους εκείνους που ενδιαφέρονται μόνο για τους εαυτούς τους και δεν δίνουν δεκάρα για τι έχουν τραβήξει αυτοί οι άνθρωποι που έρχονται από τον πόλεμο».


Η οικονομική κρίση είναι ένα άλλο σημείο αιχμής στις δημιουργίες του. Η λιτότητα, τα capital controls και η συνολική ανέχεια αποτυπώνονται σε ένα ΑΤΜ με... πόδια που σέρνει με μια αλυσίδα έναν καταθέτη που μπορεί να σηκώσει ελάχιστα χρήματα από τον λογαριασμό του. «Αυτοί οι άνθρωποι έμοιαζαν να είναι σκλάβοι του ΑΤΜ. Γι' αυτό και ονόμασα το ΑΤΜ ''σκύλα''. Το χειρότερο δεν είναι να βλέπεις άδεια ΑΤΜ, αλλά άδειους ανθρώπους».

Guardian: Ολο το δράμα της Ελλάδας με τη βοήθεια των... Playmobil [εικόνες]

Από την κριτική του δεν λείπει η Άνγκελα Μέρκελ που την αναπαριστά ως άλλη... Βίκινγκ να κρατάει από τις ουρές τους τους Έλληνες πολιτικούς που έχουν σκύψει για να φάνε τα ευρώ τους λες και είναι σκύλοι. «Αυτοί είναι τα οικόσιτα της Μέρκελ. Είναι ο Τσίπρας και ο Μεϊμαράκης που διεκδικούσαν την πρωθυπουργία της χώρας μου. Έχουμε χάσει την αξιοπρέπειά μας και την υπερηφάνεια μας. Δεν υπάρχει πλέον ελπίδα, δικαιοσύνη και ανεξαρτησία».
Το πιο κληρό κομμάτι της συλλογή του είναι η κριτική που κάνει στο φαινόμενο της Χρυσής Αυγής. Εμφανίζει ένα καραφλό playmobil, οργισμένο και οπλισμένο έως εκεί που δεν παίρνει άλλο, να επιτίθεται σε έναν ανυπεράσπιστο εγκέφαλο. Ο στόχος προφανής: το μυαλό είναι πάντα ο στόχος.
Πάντως, όπως αναφέρει το άρθρο, η εταιρεία που προμηθεύει τα Playmobil σε όλο τον κόσμο δεν χάρηκε με τις δημιουργίες του. Μάλιστα, το πρώτο fansite που ξεκίνησε, αναγκάστηκε να το κλείσει έπειτα από νομικές ενέργειες της γερμανικής εταιρείας. Όταν ξεκίνησε τη δεύτερη ιστοσελίδα του δέχθηκε εκ νέου προειδοποιήσεις. Του ζητούσαν να αφαιρέσει το πολιτικό περιεχόμενο των δημιουργημάτων του. Εν τέλει, βρέθηκε μια συμβιβαστική λύση και πλέον δηλώνει ευθαρσώς ότι η εταιρεία δεν εμπλέκεται στις δημιουργίες του.


Βέβαια, συνεχίζει να παίζει με το γιο του, όμως, είναι προφανές πλέον πως τα Playmobil έχουν χάσει τη διάσταση του ανέμελου παιχνιδιού και συμβολίζουν μια βαθύτερη πολιτική διάσταση. Είναι κάτι σαν ισχυρό όπλο να πεις κάποια πράγματα με διαφορετικό τρόπο. «Θέλω να θυμίσω στους ανθρώπους ότι έχουμε χάσει την παιδικότητά μας. Τα παιδιά μου ακόμη δεν την έχουν χάσει και ελπίζω ότι θα μεγαλώσουν και θα πρέπει να κατανοήσουν την πραγματικότητα, αυτή να είναι πιο ανθρώπινη».

*******************

Viral η ιστορία με το λυκόσκυλο που...ξαναπερπάτησε - Πως ένας υδραυλικός στην Ελλάδα αλλάζει τη ζωή ανάπηρων σκυλιών (δείτε φωτο)



Ο Βασίλης Τζιγκούρας δείνει τη δυνατότητα σε σκυλιά χωρίς πόδια να περπατήσουν ξανά, αναλαμβάνοντας το κόστος των αναπηρικών καροτσιών.
Ο Ρομέο είναι ένα λυκόσκυλο που είναι ανάπηρο στα πίσω άκρα του. Το αφεντικό του, αφεντικό αρκετών σκύλων, έβλεπε τον αγαπημένο του Ρομέο να μην μπορεί να περπατήσει και σκεφτόταν πολλά. Η πιο άμεση λύση θα ήταν η ευθανασία, η οποία ενδείκνυται για περιπτώσεις που το ζώο ταλαιπωρείται περισσότερο από ότι αντέχει.
Όχι όμως στην περίπτωση του Ρομέο. Γιατί; Διότι στη ζωή του Ρομέο μπήκε ξαφνικά ο Βασίλης Τζιγκούρας, ένας υδραυλικός που παραδίδει μαθήματα σεβασμού στη ζωή και μαθήματα αλληλεγγύης. Αναλαμβάνοντας τα έξοδα των αναπηρικών καροτσιών που κατασκευάζει, ο κύριος Τζιγκούρας δίνει χαρά και ελπίδα στα αφεντικά των σκυλιών και στα τετράποδα τη δυνατότητα να περπατήσουν ξανά!

Ο υδραυλικός που βοηθάει ανάπηρα σκυλιά! (photos) | onsports.gr
Η εικόνα του αφεντικού του Ρομέο τη στιγμή που τον βλέπει να τον πλησιάζει περπατώντας «μιλάει» από μόνη της.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου