Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 18 Απριλίου σήμερα......

Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2015

ΣΥΝΕΧΗΣ ΡΟΗ..... ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ (ΜΕ ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ) ΠΟΥ "ΑΛΙΕΥΣΑΜΕ" ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΤΥΠΟ KAI ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΚΑΘΟΛΟΥ Η ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΣΤΑ ΨΙΛΑ ΤΩΝ ΕΠΙΣΗΜΩΝ ΜΜΕ (ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ)

Του  Ορέστη  Τσάρκου

*H ΙΣΛΑΝΔΙΑ(Η ΙΣΛΑΝΔΙΑ  ΟΧΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ....)  ΣΤΕΛΝΕΙ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ  26 ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ..

*ΑΠΑΙΤΗΣΗ  ΒΟΜΒΑ  ΤΟΥ ΔΝΤ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ  ΓΙΑ......

*ΓΙΑΤΙ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ  ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ  ΝΑ  ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ?

*ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ 2  ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΟΥ  ΘΑ  ΕΛΕΧΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ  ΓΙΑ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ?

*ΠΟΙΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΜΕΓΑΛΟΣΤΕΛΕΧΟΣ  ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑ  ΤΟΥ  ΓΙΑ  ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΤΗ ΔΙΑΠΛΟΚΗ ? 

 ΚΑΙ  ΔΥΟ  ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ .....
*ΜΙΑ....  ΤΟ  ΜΑΘΗΜΑ  ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ  ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ ΕΝΑΣ  ΠΑΠΠΟΥΣ  ΣΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑ. ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ! 
*ΚΑΙ  ΜΙΑ ΜΕ  ΕΝΑΝ  ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΟ.....ΘΑΝΑΣΗ  ΣΤΗ  ΧΩΡΑ  ΤΩΝ  ΘΕΣΜΩΝ(ΒΙΝΤΕΟ)!....

Η Ισλανδία στέλνει 26 τραπεζίτες στη φυλακή

Σε άλλη χώρα


Σε μια κίνηση που θα κάνει το κεφάλι πολλών καπιταλιστών να εκραγεί, η Ισλανδία καταδίκασε 26 τραπεζίτες σε φυλάκιση για τον ρόλο τους στην οικονομική κατάρρευση του 2008.
Σε δύο ξεχωριστές δίκες -στο Ανώτατο Δικαστήριο και στο Περιφερειακό Δικαστήριο του Ρέικιαβικ- πέντε κορυφαίοι τραπεζίτες από τις Landsbankinn και Kaupping - τις δύο μεγαλύτερες τράπεζες της χώρας - κρίθηκαν ένοχοι χειραγώγησης της αγοράς, υπεξαίρεσης και παραβίασης των υποχρεώσεων πίστης.
Οι περισσότεροι από αυτούς έχουν καταδικαστεί σε φυλάκιση δύο έως πέντε ετών.

******************

ΟΠΩΣ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

Απαίτηση-βόμβα από το ΔΝΤ: Ζητεί πλήρη απελευθέρωση των πλειστηριασμών

Απαίτηση-βόμβα από το ΔΝΤ: Ζητεί πλήρη απελευθέρωση των πλειστηριασμών

«Νάρκη» στα θεμέλια της διαπραγμάτευσης βάζουν οι δανειστές, που με επικεφαλής την εκπρόσωπο του ΔΝΤ, Ντέλια Βελκουλέσκου, αξιώνουν ουσιαστικά την πλήρη απελευθέρωση των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας.
Οπως αναφέρει η εφημερίδα «Αγορά», η Βελκουλέσκου επιμένει να εφαρμοστεί και στην Ελλάδα το «μοντέλο Κύπρου» για τα «κόκκινα» δάνεια, το οποίο υλοποιήθηκε στη Μεγαλόνησο ύστερα από τις δικές της απαιτήσεις και εκμηδένισε στην πράξη το «δίχτυ προστασίας» για την πρώτη κατοικία των δανειοληπτών. 
Μάλιστα, για τη χώρα μας η κ. Βελκουλέσκου θέτει τον πρόσθετο όρο να υπολογίζεται η αξία των ακινήτων σε τιμές αγοράς -που έχουν βρεθεί στο ναδίρ- και όχι στις αντικειμενικές, γεγονός το οποίο θα πολλαπλασιάσει τις εκποιήσεις ακινήτων. Το χάσμα για το θέμα αυτό μεταξύ Ελλάδας και δανειστών κατέστη έτσι αγεφύρωτο και ώθησε τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, να το θέσει στον Γάλλο Πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ

****************

Σε ρόλο Βασιλάκη Καΐλα ο Βενιζέλος εξακολουθεί να προκαλεί τον ελληνικό λαό


  • Βενιζέλος

Σε μια ακόμα προκλητική υπεράσπιση της διαπλοκής από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής προέβη ο Βαγγέλης Βενιζέλος κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τις τηλεοπτικές άδειες.
«Το νομοσχέδιο είναι κραυγαλέο εργαλείο αδιαφάνειας και διαπλοκής είτε εφαρμοστεί είτε δεν εφαρμοστεί. Αν δεν εφαρμοστεί οι υφιστάμενοι σταθμοί συνεχίσουν να λειτουργούν υπό εκβιασμό. Αν εφαρμοστεί χάνουν την άδειά τους και κλείνουν οι εταιρείες τους», ανάφερε ο τέως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος ζήτησε να ανατίθεται σε διεθνή ελεγκτική εταιρεία ο έλεγχος των φακέλων ώστε να βρίσκεται ποιο είναι το φυσικό πρόσωπο πίσω από κάθε αίτηση και από πού προέρχονται τα χρήματά του. «Δεχθείτε το, θα απολογηθείτε κάποτε ιστορικά αν δεν το δεχθείτε εν έτη 2015», είπε με το γνωστό του στόμφο.
Ο κ. Βενιζέλος, μάλιστα, υποστήριξε εμμέσως ότι τα κανάλια στηρίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ: «Ο απόλυτος κυνισμός έχει ανάγκη από ορισμένους εξωραϊσμούς, προκειμένου οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να ψηφίζουν τα μέτρα. Θέλετε κάποια προσχήματα. Το νομοσχέδιο για τα ΜΜΕ εντάσσεται στα προσχήματα αυτά. Έχω πολύ έντονη την ανάμνηση πως το επικοινωνιακό σύστημα αντιμετώπισε την δική μου πορεία στο Υπουργείο Οικονομικών και πως του Γιάνη Βαρουφάκη, που έβλαψε οργανωμένα και συνειδητά την οικονομική πορεία της χώρας, που έβλαψε πολίτες και επιχειρήσεις. Αυτά είναι τα διαπλεκόμενα και κατεστημένα μέσα ενημέρωσης στην Ελλάδα».
Από την πλευρά του, ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς απάντησε: «Επαναλαμβάνω και εξηγώ. Με το που θα ψηφιστεί το νομοσχέδιο η κυβέρνηση δεν έχει τίποτα να κάνει. Το ΕΣΡ μπορεί να κάνει την δημοπρασία και να μελετήσει τους φακέλους. Η δημοπρασία είναι η μέθοδος για να τιμολογηθεί από τους ενδιαφερόμενους η αξία της άδειας.

***************

Έλεγχοι κατά προτεραιότητα σε Σταθάκη - Φλαμπουράρη

Σταθάκης-Φλαμπουράρης 


Ορκωτοί λογιστές αναλαμβάνουν το αμέσως επόμενο διάστημα «δράση» προκειμένου να ελεγχθούν οι δηλώσεις «πόθεν έσχες» των Γιώργου Σταθάκη και Αλέκου Φλαμπουράρη, ώστε σε περίπου 15 ημέρες να υπάρχει ένα πρώτο επίσημο πόρισμα για τις δύο υποθέσεις.
Ο πρόεδρος της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής, Γιώργος Βαρεμένος, ανακοίνωσε την Παρασκευή την απόφασή να ελεγχθούν οι εκκρεμείς υποθέσεις ενώ κατά προτεραιότητα ο έλεγχος ξεκινά από τους δύο υπουργούς καθώς θα ακολουθήσουν και άλλοι.
Για τον υπουργό Οικονομίας οι ελεγκτές καλούνται να ερευνήσουν εάν το επίμαχο 1 εκατ. ευρώ καταθέσεις δεν δηλώθηκε μόνο στη χρήση του 2011 ή και στις επόμενες.
Αναφορικά με τον υπουργό Επικρατείας Αλέκο Φλαμπουράρη ο κ. Βαρεμένος τόνισε ότι το «πόθεν έσχες» του δεν έχει ελεγχθεί ακόμα για το διάστημα που ισχυρίζεται ότι έγινε η αλλαγή στη μετοχική σύνθεση της εταιρείας.

Να σημειώσουμε πως για τον Αλ. Φλαμπουράρη ζητήθηκε να συμπεριληφθούν και οι καταγγελίες του Χάρη Θεοχάρη (Ποτάμι) περί «μαύρων ταμείων».
Την Πέμπτη ο Οδ. Κωνσταντινόπουλος (ΠΑΣΟΚ) ζήτησε τη συνδρομή του ΣΔΟΕ για την εξακρίβωση των καταγγελιών αυτών.
Η επιτροπή ασχολήθηκε και με την υπόθεση Χαϊκάλη, αλλά κατέληξε πως ο πρώην βουλευτής δεν μπορεί να ελεγχθεί για τη μη δηλωμένη κυπριακή offshore, καθώς η Κύπρος είναι μέλος της Ε.Ε. και επομένως δεν διαθέτει τυπικά τέτοιες εταιρείες, ενώ το μόνο που απομένει να ελεγχθεί είναι αν έχει δηλωθεί το εισόδημα των 30.000 ευρώ.

************

Αιχμές Καρχιμάκη: «Κάποιοι στο ΠΑΣΟΚ συνεχίζουν να υπηρετούν τα παλιά τζάκια της διαπλοκής»



Αιχμές κατά πρώην συντρόφων του στο ΠΑΣΟΚ αναφορικά με τη στάση τους απέναντι στο νομοσχέδιο για τα ΜΜΕ αφήνει με σχόλιό του ο Μιχάλης Καρχιμάκης, κατηγορώντας τους ότι υπηρέτησαν και συνεχίζουν να υπηρετούν τα «παλιά τζάκια» της διαπλοκής.
«Κάποιοι στο ΠΑΣΟΚ της πρώην ηγετικής ομάδας, ενόψει της ψήφισης του νομοσχεδίου για τις άδειες των μέσων ενημέρωσης, ομιλούν για την υπηρέτηση των νέων τζακιών διαπλοκής», σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Καρχιμάκης, και προσθέτει: «Δεν ομιλούν όμως ή παραλείπουν να αναφερθούν, ποιοι υπηρέτησαν και συνεχίζουν να υπηρετούν τα παλιά τζάκια αυτής της επάρατης διαπλοκής».

*************************************


Όταν ο παππούς αποφασίζει να διδάξει τη νεολαία του ένα μάθημα ποδοσφαίρου! (vid)



Δείτε  το  εκπληκτικό  βίντεο !

*******************

O Θανάσης στη Χώρα των... Θεσμών

Καλέ μου άνθρωπε!



Με αφορμή το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου επί της έγκρισης ή μη της πρότασης των Θεσμών για το ελληνικό ζήτημα, ανασύραμε από το κινηματογραφικό αρχείο ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα από την ταινία «Ο Θανάσης στη Χώρα της Σφαλιάρας», με πρωταγωνιστή τον αξέχαστο ηθοποιό Θανάση Βέγγο.
Πάντα επίκαιρος, ο «καλός μας άνθρωπος» δέχεται μια ομοβροντία από σφαλιάρες, επειδή είναι αποφασισμένος να εμμείνει στην άποψή του να πει «Όχι» σε μια θέση που του επιβάλλεται με το ζόρι.
Και μπορεί η ταινία να γυρίστηκε το 1976, ωστόσο οι παραλληλισμοί με όσα συμβαίνουν στις μέρες μας είναι εμφανείς.


O.T

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου