Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα, Πέμπτη 25 Απριλίου 2024, τιμάται η μνήμη των: Αποστόλου και Ευαγγελιστού Μάρκου . .....

Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2015

ΣΥΝΕΧΗΣ ΡΟΗ..... ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΠΟΥ "ΑΛΙΕΥΣΑΜΕ" ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΤΥΠΟ (ΜΕ ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ) ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΚΑΘΟΛΟΥ Η ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΣΤΑ ΨΙΛΑ ΤΩΝ ΕΠΙΣΗΜΩΝ ΜΜΕ(ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ)

                             ΣΚΙΤΣΟ  ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ  ΔΕΡΜΕΤΖΟΓΛΟΥ

Του  Ορέστη  Τσάρκου

*Ο  ΛΑΟΣ  ΤΗΣ  ΕΚΑΛΗΣ  ΜΙΛΗΣΕ  .  Ν.Δ  70%........
*ΠΛΗΡΩΜΕΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΑΜΜΕΝΟΥ  ΣΤΟ  ΣΟΥΛΤΣ.
*ΠΩΣ  ΨΗΦΙΣΑΝ(ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ) ΤΑ  ΑΚΡΙΒΑ   ΠΡΟΑΣΤΙΑ ΚΑΙ  ΟΙ  ΛΑΙΚΕΣ  ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ  ΤΗΣ  ΑΘΗΝΑΣ.
*ΤΙ ΨΗΦΙΣΑΝ  ΚΩΣ  ΚΑΙ  ΜΥΤΙΛΗΝΗ  ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ  ΠΡΟΒΛΗΜΑ  ΜΕ  ΤΟΥΣ  ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ.
*ΤΕΡΑΣΤΙΑ  ΑΠΟΧΗ...ΠΟΣΕΣ  ΧΙΛΙΑΔΕΣ  ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ  ΕΧΑΣΑΝ  ΤΑ  ΚΟΜΜΑΤΑ  ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ.
*ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ  ΚΑΤΑ  ΤΗΣ  ΑΝΟΙΑΣ. ΠΟΣΟΙ  ΕΛΛΗΝΕΣ  ΠΑΣΧΟΥΝ  ΑΠΟ  ΤΗ  ΝΟΣΟ?
*ΠΟΙΟΣ  ΕΙΝΑΙ  Ο  ΚΩΣΤΑΣ  ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ  .Ο  ΕΜΠΝΕΥΣΤΗΣ  ΤΗΣ  "ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ  ΚΟΥΖΙΝΑΣ"?
*ΠΟΙΟΙ  ΕΙΝΑΙ  ΟΙ  ΕΛΛΗΝΕΣ  ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΕΣ  ΠΟΥ ΣΥΖΗΤΙΟΥΝΤΑΙ  ΣΕ  ΟΛΟ  ΤΟ  ΚΟΣΜΟ? ΚΑΙ  ΓΙΑΤΙ?....
Ο λαός της Εκάλης μίλησε… ΝΔ στο 70%


Οι εκλογές ανέδειξαν ως νικητή τον ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό 35,5% και διαφορά πάνω από επτά μονάδες από τη ΝΔ. Ωστόσο στην Εκάλη η ΝΔ δεν επικράτησε απλά αλλά θριάμβευσε με ποσοστό που έφτασε σχεδόν στο 70%.
Δεύτερο κόμμα με 8,8% το Ποτάμι, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ συγκέντρωσε 8,56%. Όλα τα άλλα κόμματα συγκέντρωσαν ποσοστά κάτω από το 3%.

***********

Καμμένος σε Σουλτς: Δεν είναι ακροδεξιοί όσοι δεν παίρνουν μίζες Ακροδεξιοί είναι οι Βορίδης και Γεωργιάδης που συνομιλούσες, όχι οι ΑΝΕΛ

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα για το σχηματισμό της νέας κυβέρνησης συνεργασίας, έστειλε ένα μήνυμα - απάντηση στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς. Ο Μάρτιν Σουλτς μετά το αποτέλεσμα των εκλογών διερωτήθηκε για ποιο λόγο ο Αλέξης Τσίπρας αποφασίζει να συνεργαστεί και πάλι με τον «ακροδεξιό» Πάνο Καμμένο.
«Οι ΑΝΕΛ είμαστε ένα κίνημα του χώρου του κέντρου με ανθρώπους από την κεντροδεξιά και την κεντροαριστερά. Αυτό το λέω κυρίως για τον κ. Σούλτς, ο οποίος δυστυχώς κάνει ακόμη μια φορά παρέμβαση στα εσωτερικά της χώρας μας. Ήταν ο συνομιλητής του κ. Βορίδη, του κ. Γεωργιάδη και άλλων πρώην υπουργών της ΝΔ οι οποίοι προέρχονται από την ακροδεξιά»,

*********************

Πώς ψήφισαν τα ακριβά προάστια και οι λαϊκές γειτονιές της Αθήνας .

Πώς ψήφισαν τα ακριβά προάστια και οι λαϊκές γειτονιές της Αθήνας
  Αν και σε μικρή απόσταση μεταξύ τους, οι πολίτες των περιοχών της Αττικής, φαίνεται ότι ψηφίζουν με τελείως διαφορετικά κριτήρια. Σε Νίκαια, Κερατσίνι, Πέραμα, Φυλή, Αχαρνές, Πετρούπολη, Περιστέρι, Αιγάλεω, Αγία Βαρβάρα και άλλες περιοχές, τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ εκτινάσσονται. Στον αντίποδα, τα βόρεια και τα νότια προάστια στήριξαν τη ΝΔ. Η Κηφισιά, τα Βριλήσσια, το Ψυχικό, η Φιλοθέη, το Παλιό Φάληρο, η Γλυφάδα και άλλες περιοχές βάφτηκαν μπλε.

*************************

 Τι ψήφισαν Κως και Μυτιλήνη Αυξημένα τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής στα δύο νησιά 

Dimitri Messinis / SOOC
Ιδιαίτερα αυξημένα είναι τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής στα νησιά της Κω και της Λέσβου, τα οποία δέχθηκαν το καλοκαίρι του 2015 το μεγαλύτερο κύμα προσφύγων από κάθε άλλη περιοχή. Πιο συγκεκριμένα, στην Κω έπεσαν τα ποσοστά ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, ενώ αύξηση 4,23% είδε στα ποσοστά της η Χ.Α. Στη Μυτιλήνη εκτός από τη ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ έπεσε κατά 4,70% ενώ άνοδος 1,29% σημειώθηκε στο ΚΚΕ και 3,04% στη Χρυσή Αυγή. Στην Κω μέχρι αυτή την ώρα τα ποσοστά έχουν ως εξής: ΣΥΡΙΖΑ Σεπτέμβριος 2015 36,13% διαφοροποίηση με Ιανουάριο 2015 -2,71% ΝΔ Σεπτέμβριος 2015 25,48% διαφοροποίηση με Ιανουάριο 2015 -2,40% ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ Σεπτέμβριος 2015 10,10% διαφοροποίηση με Ιανουάριο 2015 +4,23% Στη Μυτιλήνη ΝΔ Σεπτέμβριος 2015 28,62% διαφοροποίηση με Ιανουάριο 2015 -1,77% ΣΥΡΙΖΑ Σεπτέμβριος 2015 28,24% διαφοροποίηση με Ιανουάριο 2015 -4,70% ΚΚΕ Σεπτέμβριος 2015 12,10% διαφοροποίηση με Ιανουάριο 2015 +1,29% ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ Σεπτέμβριος 2015 7,70% διαφοροποίηση με Ιανουάριο 2015 +3,04% 

**********************************





Με καταγεγραμμένο το σύνολο των εκλογικών κέντρων σε αυτές τις εκλογές ψήφισαν 774.250 άτομα λιγότερα – σε σχέση με τις εκλογές του Ιανουαρίου με την συμμετοχή να διαμορφώνεται στο 56,55%.
Σε επίπεδο κομμάτων οι διαφορές ανάμεσα στις δύο αναμετρήσεις σε απόσταση επτά μηνών είναι εντυπωσιακή.
Ο ΣΥΡΙΖΑ αν και εμφάνισε ανεπαίσθητη μείωση της δύναμης του (από 36,34% σε 35,46%) έχασε 323.354 ψηφοφόρους, όσους έχουν το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ μαζί.
Η ΝΔ που αντίθετα είδε την δύναμη της να αυξάνεται – έστω και ελάχιστα – (από 27,81% σε 28,09%) έχασε και αυτή 195.476 ψηφοφόρους, αριθμός που αντιστοιχεί στην εκλογική δύναμη των Ανεξάρτητων Ελλήνων.
Η Χρυσή Αυγή αύξησε την δύναμη της σε ποσοστά (από 6,28% σε 6,99%) αλλά είχε και αυτή απώλειες αφού την ψήφισαν 9.280 ψηφοφόροι λιγότεροι.
Ακόμη και το ΚΚΕ που είχε ανεπαίσθητη άνοδο των δυνάμεων του (από 5,47% σε 5,55%) είδε τους ψηφοφόρους του να μειώνονται κατά 37.266.
Το Ποτάμι που παρουσίασε σημαντική πτώση των δυνάμεων του έχασε 152.253ψηφοφόρους ενώ οι ΑΝΕΛ 93.664.
Το μόνο κόμμα που εμφανίζει πραγματική αύξηση της δύναμης του είναι η Ένωση Κεντρώων. Συγκεκριμένα από τους 110.923 ψηφοφόρους που τίμησαν τον Βασίλη Λεβέντη στις προηγούμενες εκλογές αυτή την φορά αυξήθηκαν κατά 75.220 σε 186.143

*************************

Παγκόσμια Ημέρα Alzheimer: 200.000 άτομα με άνοια ζουν στην Ελλάδα

Κάθε 68 δευτερόλεπτα διαγιγνώσκεται και μια νέα περίπτωση νόσου Alzheimer παγκοσμίως, ενώ σύμφωνα με τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα, εντός του 2015 εκτιμάται ότι θα υπάρχουν συνολικά πάνω από 9,9 εκατομμύρια νέα περιστατικά άνοιας.
Σε παγκόσμιο επίπεδο 46,8 εκατομμύρια άνθρωποι ζουν με άνοια και αναμένεται να φτάσουν τα 74,7 εκατομμύρια μέχρι το 2030 και τα 131,5 έως το 2050. Στην Ευρώπη υπάρχουν περίπου 10 εκατομμύρια ανοϊκοί ασθενείς και στην Ελλάδα 200.000. Σύμφωνα με τις προβλέψεις που αφορούν τη χώρα μας, ο αριθμός των ασθενών με άνοια θα φτάσει τις 354.000 ως το 2050.

**************

ΚΩΣΤΑΣ ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ. Ένας «Άλλος Άνθρωπος» απορρίπτει αυτή «την Ευρώπη των κανιβάλων»


«Θα δεχτώ την Ευρώπη της αγάπης, της αλληλεγγύης, του σεβασμού και του πολιτισμού. Δε θα δεχτώ την Ευρώπη του κανιβαλισμού», υπογράμμισε ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος, εμπνευστής της Κοινωνικής Κουζίνας «Ο Άλλος Άνθρωπος», σχολιάζοντας στο tvxs.gr την απόφαση του να μην δεχτεί το βραβείο «Ευρωπαίος Πολίτης του 2015».
Πρόκειται για μία διάκριση που απονέμεται από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο από το 1988, και αποτελεί επιβράβευση για εξαιρετικά επιτεύγματα και δραστηριότητες ή δράσεις πολιτών, ομάδων, σωματείων ή οργανώσεων στην κοινωνία. «Η Κοινωνική Κουζίνα “Ο Άλλος Άνθρωπος” έχει δημιουργηθεί με σκοπό να ενώνει τους ανθρώπους, να προωθεί την αλληλεγγύη, το σεβασμό, την ιδέα ότι όλοι είμαστε ίσοι, παρ’ όλες τις διαφορετικότητές μας και ότι δε μας χωρίζει τίποτα. 

Ένα βραβείο με τον όρο “Ευρωπαίος Πολίτης” κάνει αυτομάτως διάκριση στους ανθρώπους», λέει ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος.
Η Κοινωνική Κουζίνα «Ο Άλλος Άνθρωπος» ξεκίνησε το Δεκέμβριο του 2011, όταν ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος περνώντας από μία λαϊκή αγορά στο Αιγάλεω, είδε δύο παιδιά να μαλώνουν για το ποιος θα πάρει τα σκουπίδια, τα σάπια απομεινάρια της λαϊκής που πετούσαν στους κάδους. «Αυτό που με σόκαρε περισσότερο ήταν ότι περνούσε κόσμος, συμπεριλαμβανομένου του εαυτού μου, και έμενε αδιάφορος. Η εικόνα με συγκλόνισε, δεν μπορούσα να βγάλω την αδιαφορία του κόσμου από το μυαλό μου. Οπότε έκανα το αυτονόητο. Έφτιαξα την επόμενη μέρα δέκα τοστ και πήγα σε μια λαϊκή αγορά, θυμάται. Με δέκα τοστ την πρώτη μέρα, μία κατσαρόλα σερβιρισμένο φαγητό τη δεύτερη, ο Κωνσταντίνος κατάφερε να προσεγγίσει τον κόσμο και να μοιραστεί μαζί τους ένα πιάτο φαγητό.

*************************

OPA: οι Έλληνες αρχιτέκτονες που έγιναν θέμα σε ολόκληρο τον κόσμο Το Casa Brutale είναι ενα συγκλονιστικό κτίριο στην άκρη του γκρεμου

   

 Αν δεν γινόταν αυτός ο θόρυβος με την Casa Brutale δεν ξέρω αν θα είχαμε τουλάχιστον μια αισιοδοξία για το μέλλον. Θα μπορούσαμε να συνεχίζουμε να βγάζουμε πρότζεκτ και συμμετέχουμε σε διαγωνισμούς. Στους διαγωνισμούς μπορεί να παίρνεις μέρος αλλά δεν σημαίνει ότι μπορείς να πληρώσεις και το νοίκι...  Η Casa Brutale είναι ένα αρχιτεκτονικό πρότζεκτ των OPA που προκάλεσε αίσθηση παγκοσμίως στις αρχές Ιουλίου με τον δυναμισμό του σχεδιασμού της. Μια πανέμορφη κατοικία χτισμένη μέσα στο βράχο ενός γκρεμού, με θέα το Αιγαίο. 

  Casa Brutale, Άποψη από τον γκρεμό

Αυτό που την έκανε τόσο μοναδική ήταν ο «αέρινος» χαρακτήρας της. Οι αρχιτέκτονες που την σχεδίασαν είναι οι Έλληνες Λαέρτης-Αντώνιος (Ando) Βασιλείου και Παντελής Καμπουρόπουλος. Ο Λαέρτης μένει στην πόλη Χαάρλεμ, κοντά στο Άμστερνταμ, όπου βρίσκεται και το γραφείο και ο Παντελής στην Ρόδο. 

Casa Brutale, Σκάλα

Ίδρυσαν το ΟPA (Open Platform For Architecture – Ανοιχτή Πλατφόρμα για την Αρχιτεκτονική) το 2014 και η Casa Brutale αν και δεν είναι η πρώτη τους δουλειά είναι αυτή που τους έχει καταξιώσει περισσότερο. 

Casa Brutale, Υπνοδωμάτιο

Βγήκε στις αρχές Ιουλίου, κατά την διάρκεια του δημοψηφίσματος και των capital controls, κι έτσι στην Ελλάδα λίγοι την πήραν είδηση, στο εξωτερικό όμως πήραν τα καλύτερα σχόλια. «Τους 6 μήνες που σχεδιάζαμε την Casa Brutale αφιερώναμε τουλάχιστον μισή ώρα την ημέρα για να δούμε μην μας έχει πάρει κάποιος άλλος την ιδέα» λέει ο Λαέρτης. 

Casa Brutale, Εσωτερικός χώρος

Θέλαμε να δείξουμε ότι κάποιες ομάδες, κάποιοι Έλληνες, δεν τα παρατάνε, δεν αφήνουν το δημιουργικό κομμάτι να το πνίξει η κρίση και η πολιτική κατάσταση. Και φυσικά η Casa Brutale είχε όλα τα στοιχεία που φώναζαν Ελλάδα.

Ο.Τ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου