Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Κυριακή 20 Απρλίου σήμερα.....

Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015

ΣΥΝΕΧΗΣ ΡΟΗ..... ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ (ΜΕ ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ) ΠΟΥ "ΑΛΙΕΥΣΑΜΕ" ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΤΥΠΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΚΑΘΟΛΟΥ Η ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΣΤΑ ΨΙΛΑ ΤΩΝ ΕΠΙΣΗΜΩΝ ΜΜΕ(ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ)

Του Ορέστη Τσάρκου

*ΤΙ  ΕΓΡΑΨΕ  Η  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ  ΓΙΑ  ΤΟ  ΤΣΙΠΡΑ?
*ΣΑΜΑΡΙΚΟΙ  ΚΑΤΑ  ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ....
*Bloomberg ΠΑΛΙ  ΣΤΟ  ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ  ΤΟ  ΚΟΥΡΕΜΑ  ΤΩΝ  ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ.
*30 ΧΡΟΝΙΑ  ΠΕΡΙΟΔΟΣ  ΧΑΡΙΣΤΟΣ  ΓΙΑ  ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΡΕΟΣ?
*ΤΙ  ΑΠΟΤΕΛΣΜΑΤΑ  ΕΙΧΑΝ  ΟΙ  ΕΙΠΡΑΚΤ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΙ  ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟ  ΤΗ ΛΙΣΤΑ  ΛΑΓΚΑΡΝΤ?
*ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ  ΓΙΑ  ΝΙΚΟΛΟΥΔΗ...ΔΕΝ  ΕΚΑΝΕ  ΤΙΠΟΤΑ  Η  ΕΚΑΝΕ  ΠΟΛΛΑ  ΚΑΙ  ΕΦΥΓΕ?
*ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ  ΒΙΝΤΕΟ  ΜΕ  "ΠΑΡΚΟΥΡ" 
( ΤΕΧΝΗ  ΤΗΣ  ΦΥΓΗΣ )  ΣΤΗ  ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ.....


ΑΠΟΡΡΗΤΟ ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ
Αποκάλυψη: Ο Τσίπρας είχε... σκονάκι από τις ΗΠΑ στη διαπραγμάτευση με την Μέρκελ 

Αποκάλυψη: Ο Τσίπρας είχε... σκονάκι από τις ΗΠΑ στη διαπραγμάτευση με την Μέρκελ
Σε μια σημαντική αποκάλυψη προχωράει η «Καθημερινή της Κυριακής», σύμφωνα με την οποία ο Έλληνας πρωθυπουργός πριν καν ξεκινήσει τις κρίσιμες επαφές με την Άνγκελα Μέρκελ, είχε λάβει σχετική βοήθεια από τις ΗΠΑ.
Όπως αναμεταδίδει το skai.gr, πρόκειται για απόρρητο τηλεγράφημα που εστάλη από τον πρεσβευτή της Ελλάδας στην Ουάσινγκτον και με το οποίο οι ΗΠΑ παρείχαν καθοδήγηση στον Τσίπρα για τις κινήσεις που έπρεπε να ακολουθήσει απέναντι στο Βερολίνο, κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων.
Στόχος του τηλεγραφήματος ήταν η δημιουργία ευρύτερων συμμαχιών με τις λοιπές ευρωπαϊκές δυνάμεις, όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γαλλία, η Ιταλία, η Αυστρία, οι οποίες θα παρείχαν τη στηριξή τους στην Ελλάδα έναντι της Γερμανίας, με αντάλλαγμα την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων από την πλευρά της Ελλάδας.
Ο έλληνας πρεσβευτής αναφέρει ότι είχε επικοινωνία "με τακτικό συνομιλητή του, ανώτατο αξιωματούχο του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ", ο οποίος του μετέφερε εντυπώσεις από τη σημαντική συνάντηση Λιου - Σόιμπλε, η οποία φαίνεται ότι διεξήχθη σε τεταμένο κλίμα, κυρίως στο σκέλος που αφορούσε την Ελλάδα.
Σε άλλο επίκαιρο σημείο του τηλεγραφήματος, αναφέρεται ότι "η αμερικανική πλευρά αναμένει βήματα της ελληνικής, επί τη βάσει των ήδη συμπεφωνημένων

****************************

Σαμαρικοί κατά Μητσοτάκη: Δεν σε θέλει ο λαός, παρ' την κόρη σου και μπρος

Βγήκαν μαχαίρια


Οξύτατη επίθεση εναντίον του επιτίμου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, της κόρης του Ντόρας Μπακογιάννη και του γιου του Κυριάκου Μητσοτάκη εξαπολύει o ιστοτόπος antinews, ο οποίος απηχεί τις απόψεις της λεγόμενης «σαμαρικής» πτέρυγας στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Υπό τον τίτλο «Δε σε θέλει ο λαός, πάρ' την κόρη σου (και τον γιο σου) και μπρος», η ιστοσελίδα κατηγορεί ανοικτά την «Αγία οικογένεια Μητσοτάκη» πως παίζει παιχνίδι, χαρακτηρίζοντας ανειλικρινή τη στήριξη της κ. Μπακογιάννη προς τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη.
Παράλληλα, το antinews καλεί τον πρώην πρωθυπουργό και πρόεδρο του κόμματος Αντώνη Σαμαρά να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία της «γαλάζιας» παράταξης «για σπάσιμο του τσαμπουκά των Μητσοτάκηδων που είδαν ανοιχτή την πόρτα και θέλουν να μπουκάρουν».

**************************

ΤA STRESS TESTS ΑΝΕΒΑΖΟΥΝ ΤΟΝ "ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ"




Το bail in η αλλιώς επί το ελληνικότερον το "κούρεμα" των καταθέσεων των ελληνικών τραπεζών βρίσκεται και πάλι στο "τραπέζι" οπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το Bloomberg.
Mάλιστα ανεβάζει το ποσό της ανακεφαλαιοποιήσης στα 25 δισ.ευρώ από τα 11-14 δισ. που ήταν αρχικά καθώς όπως αναφέρουν στις ελληνικές τράπεζες οι ελεγκτές κάποια από τα περιουσιακά τους στοιχεία είναι υπερτιμημένα (overvalued).
Το ποσό όμως ενδέχεται να ανέβει κι άλλο, καθώς ακόμα η διαδικασία συνεχίζεται.
Ελληνες τραπεζίτες μιλώντας στο Reuters στις 11 Ιουλίου (πριν την συμφωνία) υπολόγιζαν τις κεφαλαιακές ανάγκες των τραπεζών σε 10-14 δισ. ευρώ.
Μόλις υπογράφτηκε η συμφωνία υπήρξε μια σχετική αναβάθμιση των ενεχύρων και των τίτλων των τραπεζών τα οποία τώρα αποτιμούνται αφού οι τράπεζες περνούν από την διαδικασία των stress tests.
Όμως από τα stress tests προκύπτουν καινούρια δεδομένα. Τα περιουσιακά στοιχεία των τραπεζών κατά το Bloomberg έχουν υπερκτιμηθεί. Εάν ατό συμβαίνει τότε αυτόματα θα παρουσιάσουν «τρύπες» στα κεφάλαιά τους.
Αυτό θα οδηγήσει τις ελληνικές τράπεζες στην πώληση των περιουσιακών στοιχείων τους ή στον περιορισμό μη βασικών δραστηριοτήτων τους προκειμένου να αντλήσουν κεφάλαια ώστε να μην καταφύγουν σε bail in.
"A significant shortfall could also force Greek banks to sell assets, or scale down non-core activities, in order to raise capital, before tapping taxpayers’ money", αναφέρει χαρακτηριστικά το πρακτορείο, και όλοι κατααλβαίνουν ποιοι είναι οι "taxpayers" (φορολογούμενοι).
Δηλαδή το bail in βρίσκεται στο "τραπέζι", στην ουσία δεν έφυγε ποτέ, και δεδομένου ότι οι Έλληνες πολίτες δεν διαθέτουν πλέον (πλην κάποιων) ιδιαίτερα μεγάλα ποσά στις τράπεζες, αυτά που κινδυνεύουν είναι τα χρήματα των επιχειρήσεων τα οποία είναι απαραίτητα για την λειτουργίας τους.
Εάν υπάρξει τελικώς bail in, και αυτό γίνει το 2016 τότε εκτιμάται πως θα εφαρμοστεί σε καταθέσεις που υπερβαίνουν τα 100.000 ευρώ ανά καταθέτη ανά τράπεζα και δεν θα αποδώσει, διότι οι καταθέσεις στην Ελλάδα είναι πολύ μικρότερων ποσών, οπότε τίθενται σ εάμεσο κίνδυνο όλες οι επιχειρήσεις.
Σημειώνεται ότι η Ελλάδα έχει υιοθετησει τη σχετική κοινοτική οδηγία αλλά θα ισχύσει από την αρχή του νέου έτους οπότε θεωρητικά δεν θα αποκλείονταν νομικά το «κούρεμα» των καταθέσεων από μικρότερα ποσά, εάν αυτό γίνονταν άμεσα.
Βέβαια πολύ δύσκολα θα βρίσκονταν κυβέρνηση να το εφαρμόσει ακόμα και με νωπή λαϊκή εντολή, καθώς ουδείς συζήτησε προεκλογικά κάτι τέτοιο.
Σε κάθε περίπτωση πριν από τους καταθέτες, θα χάσουν οι μέτοχοι και οι ομολογιούχοι των τραπεζών, μετά ακολουθούν οι καταθέτες.
Στην περίπτωση του bail in υπάρχει και το ενδεχόμενο συγχώνευσης των τραπεζών ώστε να μειωθούν τα κόστη, σενάριο που παίζει από το 2011. 
Οι τέσσερις τράπεζες να συγχωνευθούν σε δύο, αλλά τότε δημιουργείται μεγάλη συγκέντρωση του τραπεζικού συστήματος, με ότι αυτό συνεπάγεται για την οικονομία και την χρηματοδότησή της.

*************************

30 χρόνια περίοδος χάριτος για το ελληνικό χρέος

Το σχέδιο


Το δημοσίευμα του Reuters που μιλούσε για ευρωπαϊκό σχέδιο με «ρήτρα ανάπτυξης» για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους και είχε αναλύσει το tvxs.gr λίγο πριν τις εκλογές, έρχεται να επιβεβαιώσει το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Αγορά». Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι η Κομισιόν και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο προσφέρουν περίοδο χάριτος 30 ετών και μεγάλη επιμήκυνση όλων των δανείων που έχει λάβει η Ελλάδα, ώστε η ετήσια δαπάνη εξυπηρέτησης να μην υπερβαίνει το 15% του ΑΕΠ.

*****************

Λίστα Λαγκάρντ: 80 εκατ. ευρώ από 170 πρόσωπα μέχρι σήμερα

Μόνο η αρχή



Ποσό 80 εκ. ευρώ έχει αποφέρει έως σήμερα στο ελληνικό Δημόσιο ο έλεγχος των οικονομικών εισαγγελέων στα στοιχεία της «λίστας Λαγκάρντ».
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι δύο οικονομικοί εισαγγελείς Παναγιώτης Αθανασίου και Γαληνός Μπρης έχουν ταυτοποιήσει 1.725 λογαριασμούς Ελλήνων καταθετών της HSBC στην Ελβετία, από τους συνολικά 2.062, που ανήκουν είτε σε φυσικά πρόσωπα είτε σε εταιρίες.
Ο έλεγχος οικονομικών στοιχείων έχει ήδη ολοκληρωθεί για 170 πρόσωπα, ενώ στο τελικό στάδιο βρίσκεται η φορολογική έρευνα για ακόμη 350 περιπτώσεις. Μέχρι τώρα μέσω αυτών των διαδικασιών το Δημόσιο έχει εισπράξει συνολικά 80 εκ. ευρώ εκ των οποίων τα 13,8 εκ. περιήλθαν στα κρατικά ταμεία μετά από ρυθμίσεις που έκαναν ελεγκτέοι οφειλέτες, βάσει του νόμου Βαλαβάνη. Οι βεβαιωμένες οφειλές που τέθηκαν σε ρύθμιση αφορούν συνολικό ποσό 26.023.832 ευρώ.

****************************


ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠ. ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ
Ποτάμι: Ο Νικολούδης γιατί έφυγε; Δεν έκανε τίποτα ή μήπως έκανε πάρα πολλά;



Ερωτήματα προκαλεί στο Ποτάμι, η κατάργηση του υπουργείου Καταπολέμησης της Διαφθοράς και η παύση του Παναγιώτη Νικολούδη.
Στην ανακοίνωσή του το κόμμα του Σταύρο Θεοδωράκη καλεί την κυβέρνηση να δώσει απαντήσεις σχετικά με το ζήτημα, κατηγορώντας τον Αλέξη Τσίπρα πως τον Φεβρουάριο μίλησε για στρατηγική επιλογή τη συγκρότηση ειδικού χαρτοφυλακίου για την αντιμετώπιση της διαφθοράς.
«Πολλά ερωτήματα προκαλεί η κατάργηση από τον κ. Τσίπρα του υπουργείου Καταπολέμησης της Διαφθοράς και η «εκδίωξη» του κ. Παναγιώτη Νικολούδη που είχε παραμείνει υπουργός και στην υπηρεσιακή κυβέρνηση», αναφέρει, αρχικά, η ανακοίνωση, και συνεχίζει:
«Τον Φεβρουάριο ο κ. Τσίπρας παρουσίαζε ως στρατηγική επιλογή τη συγκρότηση ειδικού χαρτοφυλακίου για την αντιμετώπιση της διαφθοράς μιλώντας για ακήρυχτο πόλεμο (σ.σ: προφανώς των διεφθαρμένων) εξαίροντας το ρόλο του δικαστικού Παναγιώτη Νικολούδη. Το Ποτάμι από τις προγραμματικές κιόλας δηλώσεις της κυβέρνησης είχε πει, και στη συνέχεια είχε προσπαθήσει, να ενισχύσει τον κ. Νικολούδη στο δύσκολο έργο του».
«Επτά μήνες από τότε το υπουργείο παύει να υπάρχει, ο κ. Νικολούδης καρατομείται και ουδείς από την κυβέρνηση νιώθει την ανάγκη να εξηγήσει γιατί αυτή η στροφή των 180 μοιρών. Ο κ. Νικολούδης δεν έκανε τίποτα αυτούς τους επτά μήνες ή μήπως έκανε πάρα πολλά; Ενόχλησε αυτούς που έπρεπε ή δεν ενόχλησε κανένα; Ως πρόεδρος της Αρχής Μαύρου Χρήματος ο κ. Νικολούδης γνώριζε πολύ καλά τις διαδρομές του μαύρου χρήματος στη χώρα μας και φάνταζε ως καταλληλότερος μαχητής της μεγάλης φοροδιαφυγής. Τι έγινε λοιπόν; Δόθηκαν οι μάχες και χάθηκαν ή δεν δόθηκαν και δεν πρέπει να δοθούν; Ας απαντήσουν οι κυβερνητικοί», καταλήγει.

*******************************

Παρκούρ στη Σαντορίνη από τον κορυφαίο του είδους Τζέισον Πολ

Παρκούρ στη Σαντορίνη από τον κορυφαίο του είδους Τζέισον Πολ



Δυναμική εμφάνιση, στη Σαντορίνη αυτή τη φορά, έκανε ο κορυφαίος αθλητής του παρκούρ {Το παρκούρ -γαλλικά και αγγλικά: parkour-, γνωστό και ως Τέχνη της Φυγής, είναι μια γαλλικής καταγωγής μη-ανταγωνιστική σωματική και πνευματική τέχνη που έχει ως στόχο την ταχύτατη και βέλτιστη δυνατή μετακίνηση από οποιοδήποτε σημείο του χώρου Α σε διαφορετικό σημείο Β, χρησιμοποιώντας μόνο τις ανθρώπινες σωματικές ικανότητες. Οι μαθητές του παρκούρ ονομάζονται traceurs(τρασέρ) και οι μαθήτριες traceuses (τρασέζ),Τζέισον Πολ}. Μετά τις εντυπωσιακές εξερευνήσεις του σε Τόκιο, Σαράγεβο και Μαλάκα (κρατίδιο της Ινδονησίας), ο Πολ παρέα με τον φίλο του Ενις Μάσλικ πηδούν από ταράτσα σε ταράτσα, χτυπούν καμπάνες και «προσγειώνονται» στα γραφικά σοκάκια του νησιού αιφνιδιάζοντας τους περαστικούς.

Η επιλογή της Σαντορίνης δεν ήταν τυχαία. Το νησί θεωρείται από τις καλύτερες φυσικές πίστες στον κόσμο για τη λεγόμενη Τέχνη της Φυγής.



O.T

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου