Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 29 Μαρτίου σήμερα..... Β Χαιρετισμοί της Παναγίας....

Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2015

ΣΥΝΕΧΗΣ ΡΟΗ..... ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ (ΜΕ ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ) ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΚΑΘΟΛΟΥ Η ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΣΤΑ ΨΙΛΑ ΤΩΝ ΜΜΕ(ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ)

Του  Ορέστη  Τσάρκου

-ΦΛΑΤΣΙΑΝΙ ΣΕ ΕΛΛΗΝΕΣ  ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ.....ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ   ΓΙΑ ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ .
-ΤΣΙΠΡΑΣ...ΜΗΝ ΔΙΑΝΟΗΘΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΑ ΠΑΡΕΠΕΜΒΕΙ  ΣΤΟΥΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ΣΤΗ  ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΛΙΣΤΑΣ ΛΑΓΚΑΡΝΤ . 
-ΤΑ ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ ΣΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΟΜΕΝΟΥΣ ΜΗΝΕΣ...ΤΙ ΘΑ  ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΡΤΕΣ  ?
-ΚΑΜΜΕΝΟΣ...ΥΠΗΡΧΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΣΤΗ  ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ  ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΚΟΠΕΙ.
-ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟ  ΠΟΥ ΧΑΝΕΙ ΤΗΝ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ ΤΟΥ  ΟΤΑΝ  ΤΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗ ΖΗΜΕΝΣ.
-Η ΛΙΣΤΑ ΜΕ ΤΑ ΔΥΣΤΥΧΙΣΜΕΝΑ ΕΘΝΗ , ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ?
-ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ...ΑΥΤΗ  ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ . 
-ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ...ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ  ΧΩΡΙΣ ΟΔΗΓΟ ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ 
-ΚΑΙ ΕΝΑ ΞΕΚΑΡΔΙΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ  ΟΠΟΥ  Ο  ΧΑΡΥ ΚΛΥΝ ΠΑΕΙ ΤΟ ΛΑΦΑΖΑΝΗ ΣΤΟ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΚΟΠΕΙΟ ...

Φαλτσιανί: Γνωρίζετε ελάχιστα στοιχεία της λίστας Λαγκάρντ


Κατάθεση με την οποία ανοίγει ξανά το θέμα της διαβόητης λίστας Λαγκάρντ μακραίνοντας τον κατάλογο των προσώπων που συμπεριλαμβάνονται σε αυτήν, έδωσε ο άνθρωπος που αποκάλυψε το θέμα, ο Ερβέ Φαλτσιανί. Όπως διαμήνυσε, «η λίστα που έφτασε στην Ελλάδα είχε ελάχιστα στοιχεία από αυτά που πραγματικά υπάρχουν».

************************************************

ΤΣΙΠΡΑΣ «Βάλαμε τα χέρια στη λάσπη για να ξελασπώσει ο τροχός της Ιστορίας, μην διανοηθεί κανένας να παρέμβει στους εισαγγελείς για λίστα Λαγκάρντ»


  • Tσίπρας

«Βάλαμε τα χέρια στη λάσπη για να ξελασπώσει ο τροχός της ιστορίας, μην διανοηθεί κανένας να παρέμβει στους εισαγγελείς για λίστα Λαγκάρντ»




Τα πάνω κάτω στη φορολογία τους επόμενους μήνες - Σπίτια, αυτοκίνητα και διακοπές ως δώρα με τη χρήση καρτών στις συναλλαγές

Μεγάλες ανατροπές στη φορολογία, έρχονται τους επόμενους μήνες καθώς η νέα κυβέρνηση καλείται να διαπραγματευτεί σημαντικά μέτρα που θα αλλάξουν τα πάντα...
Μεταξύ αυτών προβλέπεται αφορολόγητο όριο 12.000 ευρώ και μια ενιαία φορολογική κλίμακα για μισθωτούς, συνταξιούχους και εισοδήματα από ενοίκια. Το μέτρο αυτό μαζί με πολλά άλλα θα πρέπει εντός του Οκτωβρίου να ψηφισθεί από τη Βουλή με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο.

Στη νέα ενιαία φορολογική κλίμακα που σχεδιάζεται θα ενσωματωθεί και η εισφορά αλληλεγγύης, ενώ αντιστοίχως θα ενσωματωθεί και η εισφορά αλληλεγγύης στην κλίμακα των ελευθέρων επαγγελματιών. Ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, σύμφωνα με την Καθημερινή αναφέρει ότι το ποσό της εισφοράς αλληλεγγύης, που εισπραττόταν μέχρι σήμερα ξεχωριστά, θα επιμερισθεί στους υπόχρεους μέσω της φορολογικής κλίμακας, ξεκινώντας από τα υψηλότερα εισοδηματικά στρώματα. Επίσης, αναφέρει ότι έχουν κατατεθεί διάφορα σενάρια όχι μόνο για το ύψος του αφορολόγητου ορίου αλλά και για το ποιοι φορολογούμενοι θα το δικαιούνται. Ειδικότερα, οικονομικό επιτελείο και τεχνικά κλιμάκια επεξεργάζονται τα εξής σενάρια:

1. Φορολογική κλίμακα. Δημιουργία ενιαίας φορολογικής κλίμακας για τους μισθωτούς, τους συνταξιούχους και όσους έχουν εισοδήματα από ενοίκια. Αν και το 3ο μνημόνιο προβλέπει την αύξηση των συντελεστών για τα εισοδήματα από ακίνητα, ωστόσο εξετάζεται να φορολογηθούν με ενιαία κλίμακα. Συγκεκριμένα, το νέο πρόγραμμα που ψήφισε η Βουλή ορίζει ο συντελεστής για ετήσιο εισόδημα από ακίνητα έως 12.000 ευρώ θα αυξηθεί από το 11% στο 15% και ο υψηλός, για ποσά εισοδημάτων από ακίνητα πάνω από τις 12.000 ευρώ, θα αυξηθεί από το 33% στο 35%.

2. Αφορολόγητο όριο. Το ύψος του αφορολόγητου ορίου θα ανέρχεται στις 12.000 ευρώ και θα αφορά μόνο όσους έχουν ετήσιο εισόδημα έως 12.000 ευρώ. Οι υπόλοιποι φορολογούμενοι θα φορολογούνται από το πρώτο ευρώ. Στο σχέδιο που επεξεργάζονται οι δύο πλευρές περιλαμβάνονται πολλά κλιμάκια με χαμηλούς συντελεστές. Για παράδειγμα, σήμερα φορολογούμενος με ετήσιο εισόδημα 15.000 ευρώ καταβάλλει στο ελληνικό Δημόσιο φόρο ύψους 1.200 ευρώ καθώς και εισφορά αλληλεγγύης 105 ευρώ. Εφόσον το πρώτο φορολογικό κλιμάκιο έχει συντελεστή 8% ή 9%, θα καταβάλει το ίδιο ποσό στην εφορία. Στόχος, όπως αναφέρει το στέλεχος του οικονομικού επιτελείου, είναι το βάρος να μετατοπισθεί από τα μεσαία εισοδήματα στα υψηλότερα. Αναφέρει επίσης ότι με τη νέα κλίμακα θα αυξηθούν σημαντικά τα έσοδα του Δημοσίου.
3. Κάρτες. Στην περίπτωση που υιοθετηθεί το ανωτέρω σενάριο, το υπουργείο Οικονομικών σχεδιάζει να δώσει ισχυρά κίνητρα για τη χρήση καρτών. Για παράδειγμα, σκοπεύει να κληρώνει κάθε δύο μήνες ή στο τέλος του χρόνου περί τα 10 ακίνητα. Στην κλήρωση θα μπορούν να συμμετάσχουν οι φορολογούμενοι που θα έχουν συγκεντρώσει κάποιον αριθμό αποδείξεων μέσω καρτών, ανάλογα και με το ύψος του εισοδήματός τους. Ταυτόχρονα θα γίνονται κληρώσεις και για άλλα δώρα, όπως αυτοκίνητα, διακοπές κ.λπ.
Ωστόσο, δεν έχει απορριφθεί το σενάριο που προβλέπει το αφορολόγητο όριο να«χτίζεται» εξ ολοκλήρου μέσω των αποδείξεων που συγκεντρώνονται μέσω καρτών.







Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος,  σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 είπε ότι επέστρεψαν σήμερα το βράδυ από το Παρίσι 4 εισαγγελείς οι οποίοι ερευνούσαν την Λίστα Λαγκάρντ και την υπόθεση Παπασταύρου και οι οποίοι πήραν κατάθεση από τον κ. Φαλτσιανί και σύμφωνα με πληροφορίες προσκομίζουν στοιχεία σύμφωνα με τα οποία η λίστα Λαγκάρντ διευρύνεται καθώς φαίνεται ότι υπάρχουν περισσότερα ονόματα τα οποία "κόπηκαν" από το αντίγραφο της Λίστας που είχε παραδοθεί στην Ελλάδα.



ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΝΤ 1 ΓΙΑ  ΤΟ  ΙΔΙΟ  ΘΕΜΑ

Καμμένος: «Κόπηκαν» κι άλλα ονόματα από το αντίγραφο της λίστας Λαγκάρντ

Για στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία η λίστα Λαγκάρντ διευρύνεται, καθώς φαίνεται ότι υπάρχουν περισσότερα ονόματα τα οποία «κόπηκαν» από το αντίγραφό της που είχε παραδοθεί στην Ελλάδα, έκανε λόγο ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, μιλώντας το βράδυ της Παρασκευής στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1.

Όπως υποστήριξε, σύμφωνα με πληροφορίες τα στοιχεία αυτά προσκομίζουν οι τέσσερις εισαγγελείς οι οποίοι ερευνούσαν την υπόθεση αυτή, καθώς και την υπόθεση Παπασταύρου, και οι οποίοι πήραν κατάθεση από τον κ. Φαλτσιανί στο Παρίσι.

Ο κ. Καμμένος είπε ότι αν κατέθεσε ο κ. Φαλτσιανί, τότε «θα ανοίξουν οι offshore των γερμανικών μιζών» και εκτίμησε ότι αυτή η εξέλιξη μπορεί να επηρεάσει τις πολιτικές εξελίξεις στην χώρα, ακόμα και εντός της εβδομάδος.


****************************


Μίλα του για...Siemens: Πως ο Κουκουλόπουλος χάνει την ψυχραιμία του όταν του αναφέρουν το σκάνδαλο (δείτε το βίντεο)



Αντιμέτωποι βρέθηκαν ο υποψήφιος βουλευτής των ΑΝΕΛ, Χάρης Κάτανας, και ο υποψήφιος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Πάρις Κουκουλόπουλος, σε τοπικό κανάλι όταν ο πρώτος αναφέρθηκε, σ’ ένα νέο σκάνδαλο, το οποίο, όπως υποστηρίζει, αφορά υποψήφιο βουλευτή του κόμματος του Σταύρου Θεοδωράκη.
Σε εκείνο το σημείο παρενέβη ο κ. Κουκουλόπουλος, λέγοντας ότι δεν είναι σωστό από τη στιγμή που απουσιάζει το εν λόγω πρόσωπο, να ακούγονται τέτοια πράγματα, με τον Χάρη Κάτανα, να του απαντά:
“Θα μπορούσα να φέρω για τη Siemens, μιας και είστε μπροστά εσείς”.
Η συγκεκριμένη μομφή, εξόργισε τον Πάρι Κουκουλόπουλο, που του απάντησε: “Θα έπρεπε να ντρέπεσαι. Σ’ εμένα μιλάς για τη Siemens;”.
Δείτε το βίντεο που ανέβασε το kozan.gr


*******************************







Είναι δύσκολο να ζήσει κανείς χωρίς δουλειά και με το κόστος ζωής να ανεβαίνει διαρκώς. Με βάση αυτό το αξίωμα, ο οικονομολόγος Αρθουρ Οκάν, μετράει τα ποσοστά ανεργίας και το κόστος ζωής κάθε χώρας βγάζοντας τον «δείκτη δυστυχίας» τους.

Εκτεταμένες μελέτες έχουν δείξει ότι η επίδραση της ανεργίας επηρεάζει την κατάσταση του κράτους πολύ περισσότερο από τον πληθωρισμό. Επίσης τόσο η ανεργία όσο και ο πληθωρισμός είναι κακό όταν είναι πολύ ψηλά.

Με αυτό ως δεδομένο, το Business Insider παρουσιάζει τον δείκτη δυστυχίας με τις χώρες που αγωνίζονται ταυτόχρονα με τα υψηλά ποσοστά ανεργίας και τον πληθωρισμό.

Στην κορυφή της λίστας βρίσκεται η Βενεζουέλα, ενώ η χώρα μας κερδίζει την 11η θέση

11. Ελλάδα
Βαθμολογία δυστυχίας: 25.5
πληθωρισμός ΔΤΚ:1,3%
Ανεργία: 26,8%
Η Ελλάδα τράβηξε τα παγκόσμια βλέμματα αυτό το καλοκαίρι, καθώς η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ αγωνίστηκε ενάντια στους Ευρωπαίους πιστωτές της για μια συμφωνία διάσωσης. Δυστυχώς, με τα οικονομικά προβλήματα στην Ελλάδα, η αβεβαιότητα για το μέλλον, έβλαψε την εμπιστοσύνη των επενδυτών.

10. Ιράν
Βαθμολογία δυστυχίας: 26.1
Πληθωρισμός ΔΤΚ: 15.8%
Ανεργία: 10,3%
Το Ιράν είναι ο μπαλαντέρ στην παγκόσμια σκηνή αυτή τη στιγμή. Η ανακούφιση από πιθανές κυρώσεις θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε μια οικονομική ευκαιρία, ιδίως αν ληφθεί υπόψη ότι η χώρα έχει ένα νεαρό, σχετικά μορφωμένο πληθυσμό και ένα μεγάλο μέρος της αγοράς. Πλέον, έχουν δρομολογηθεί οι διαδικασίες για να επιστρέψει το ιρανικό πετρέλαιο στην αγορά.

9. Σερβία
Βαθμολογία δυστυχίας: 27,8
Πληθωρισμός ΔΤΚ: 1,7%
Ανεργία: 26,1%
Η Σερβία αντιμετωπίζει πολλές μακροπρόθεσμες οικονομικές προκλήσεις, συμπεριλαμβανομένης της ανάγκης για τη δημιουργία θέσεων εργασίας, υψηλές κρατικές δαπάνες (σε μισθούς, συντάξεις και υγειονομική περίθαλψη), την αύξηση του δημόσιου και του ιδιωτικού εξωτερικού χρέους, και την προσέλκυση άμεσων ξένων επενδύσεων. Η χώρα αγωνίζεται επίσης με τα υψηλά επίπεδα διαφθοράς και με τη γήρανση του πληθυσμού.

8. ΠΓΔΜ
Βαθμολογία δυστυχίας: 27,9
Πληθωρισμός ΔΤΚ: -0,1%
Ανεργία: 28%
Η ΠΓΔΜ έχει κάνει τεράστια βήματα προς την ανεξαρτησία, αλλά δεν κατόρθωσε να προσελκύσει τις ξένες επενδύσεις στον ίδιο βαθμό που το κατάφεραν οι γειτονικές χώρες των Βαλκανίων. Επιπλέον, η διαφθορά και το αδύναμο κράτος είναι μακροπρόθεσμα προβλήματα που πνίγουν την οικονομία.

7. Νότια Αφρική
Βαθμολογία δυστυχίας: 31,1
Πληθωρισμός ΔΤΚ: 6,1%
Ανεργία: 25%
Η Νότια Αφρική είναι ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα στις αναδυόμενες αγορές, καθιστώντας το τελικό γράμμα στο ακρωνύμιο BRICS. Ωστόσο, η οικονομική ανάπτυξη έχει επιβραδυνθεί τα τελευταία χρόνια και η ανεργία, η φτώχεια και η ανισότητα, εξακολουθούν να αποτελούν σοβαρά μακροπρόθεσμα προβλήματα.

6. Λεσότο
Βαθμολογία δυστυχίας: 32
Πληθωρισμός ΔΤΚ: 3,9%
Ανεργία: 28,1%
Η κυβέρνηση του Λεσότο είναι ο μεγαλύτερος εργοδότης της χώρας, αλλά η οικονομία βασίζεται επίσης στην κλωστοϋφαντουργία, τη γεωργία και τα εμβάσματα. Αξίζει να σημειωθεί ότι η εξόρυξη διαμαντιών έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια και οι αναλυτές πιστεύουν ότι θα μπορούσαν να συμβάλουν κατά 8,5% στο ΑΕΠ μέχρι το τέλος του 2015.

5. Υεμένη
Βαθμολογία δυστυχίας: 35,2
Πληθωρισμός ΔΤΚ: 8,2%
Ανεργία: 27%
Η Υεμένη είναι μια χώρα με χαμηλό εισόδημα, που εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τη μείωση των πετρελαϊκών πόρων. Επιπλέον, η χώρα αγωνίζεται με μακροχρόνια προβλήματα, συμπεριλαμβανομένης της μείωσης των υδάτινων πόρων, την υψηλή ανεργία, και τη «σοβαρή» την έλλειψη τροφίμων. Και σαν να μη φτάνουν όλα αυτά, βρίσκεται επιπλέον εν μέσω ενός εμφυλίου πολέμου.

4. Αργεντινή
Βαθμολογία δυστυχίας: 44,1
Πληθωρισμός ΔΤΚ: 36,4%
Ανεργία: 7,7%
Η οικονομία της Αργεντινής παλεύει με ένα μη βιώσιμο και αυξανόμενο δημοσιονομικό έλλειμμα, μια στάσιμη οικονομία, εξαιρετικά υψηλό πληθωρισμό και αυξανόμενη βία που σχετίζεται με τα ναρκωτικά.

3. Τζιμπουτί
Βαθμολογία δυστυχίας: 62,9
Πληθωρισμός ΔΤΚ: 2,9%
Ανεργία: 60%
Το Τζιμπουτί εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την ξένη βοήθεια για τη στήριξη του ισοζυγίου πληρωμών, και αγωνίζεται με ένα ποσοστό ανεργίας 60%. Ο πληθωρισμός του δεν αποτελεί λόγο ανησυχίας» - αλλά μόνο επειδή το Τζιμπουτιανό φράγκο είναι συνδεδεμένο με το δολάριο ΗΠΑ. Δυστυχώς, η τεχνητά υψηλή αξία του φράγκου έχει αντίκτυπο στο ισοζύγιο πληρωμών της χώρας.

2. Συρία
Βαθμολογία δυστυχίας: 67,8
Πληθωρισμός ΔΤΚ: 34,8%
Ανεργία: 33%
Η οικονομία της Συρίας συνεχίζει να αποσυντίθεται. Βούλιαξε εντελώς από το 2014 μετά από τις διεθνείς κυρώσεις, τις εκτεταμένες καταστροφές των υποδομών, και τη μειωμένη κατανάλωση και παραγωγή, ενώ τώρα με το ISSI χιλιάδες Σύροι πρόσφυγες τρέπονται σε φυγή από τη χώρα κάθε μέρα.

1. Βενεζουέλα
Βαθμολογία δυστυχίας: 70
Πληθωρισμός ΔΤΚ: 62,2%
Ανεργία: 7,8%
Η Βενεζουέλα φαίνεται να πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο. Οι βυθιζόμενες τιμές του πετρελαίου στα τέλη του 2014, σε συνδυασμό με την ύφεση, συνθλίβουν την οικονομία της Βενεζουέλας. Ο πληθωρισμός είναι εκτός ελέγχου σε σημείο που ένα iPhone 6 κοστίζει περίπου 47.700 δολάρια αυτή τη στιγμή. Η χώρα ψάχνει για συμμάχους εκτός του ΟΠΕΚ με ελπίδες σταθεροποίησης των τιμών του πετρελαίου της.


*********************************************


ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Ν. Γ. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΥ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ “ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ”..ΑΥΤΗ ΤΗ  ΣΤΙΓΜΗ  ΔΕΝ  ΜΠΟΡΟΥΜΕ  ΝΑ  ΒΓΟΥΜΕ  ΑΠΟ  ΤΟ  ΕΥΡΩ ΚΑΙ  ΝΑ  ΠΑΜΕ  ΣΕ  ΕΘΝΙΚΟ  ΝΟΜΙΣΜΑ...


ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ 45
Ο Αρχηγός της Χρυσής Αυγής, Νικόλαος Γ. Μιχαλολιάκος έδωσε συνέντευξη στην εφημερίδα «Παρασκήνιο» και στον δημοσιογράφο Κώστα Παπαδόπουλο.

Η συζήτηση πηγαίνει γρήγορα στο ερώτημα «ευρώ ή δραχμή», με τον κ. Μιχαλολιάκο να τονίζει πως «η Χρυσή Αυγή λέει «ναι» στο εθνικό νόμισμα, εφόσον υπάρχει εθνική οικονομία, που σήμερα στην Ελλάδα είναι διαλυμένη. Ως εκ τούτου, αυτήν τη στιγμή δεν μπορούμε να βγούμε από το ευρώ, το οποίο άλλωστε το έχουμε πληρώσει, είναι και δικό μας νόμισμα. 


**************************

ΕΤΟΙΜΑ ΝΑ ΔΟΚΙΜΑΣΤΟΥΝ ΣΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ
Τρίκαλα: Βγαίνουν στους δρόμους τα Λεωφορεία Χωρίς Οδηγό [εικόνες]



 Τρίκαλα: Βγαίνουν στους δρόμους τα Λεωφορεία Χωρίς Οδηγό [εικόνες]

Ετοιμο να δοκιμαστεί σε πραγματικές συνθήκες είναι το Λεωφορείο Χωρίς Οδηγό, όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή ο Δήμος Τρικκαίων.

Ειδικότερα, από το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου, επισήμως το Λεωφορείο, στο πλαίσιο του πανευρωπαϊκού προγράμματος CityMobil 2, θα κυκλοφορεί στους δρόμους των Τρικάλων κάθε μέρα -πλην Δευτέρας- τις ώρες 10:00 έως 14:00 και 16:00 έως 20:00. Το Λεωφορείο Χωρίς Οδηγό θα διασχίζει τη μήκους 2,4 χλμ. προγραμματισμένη διαδρομή στο κέντρο των Τρικάλων.
Η κυκλοφορία για τις πρώτες 6 ημέρες, δηλαδή μέχρι τις 17 Σεπτεμβρίου, θα γίνεται χωρίς επιβάτες. Από τις 18 Σεπτεμβρίου, ημέρα Παρασκευή, το Λεωφορείο Χωρίς Οδηγό, σύμφωνα με τη δημοτική αρχή, θα δέχεται επιβάτες στην πιλοτική του λειτουργία και από τα τέλη Οκτωβρίου, θα γίνεται κανονικά η αυτόματη ανεξάρτητη κυκλοφορία του.
Αυτό σημαίνει, όπως διευκρινίζεται, ότι οι δρόμοι στους οποίους θα κινηθεί το όχημα θα πρέπει να είναι ελεύθεροι από σταθμευμένα οχήματα πάσης φύσης, καθώς και από εμπόδια. Για τον λόγο αυτό, προσωπικό της e-trikala ΑΕ που υλοποιεί το πρόγραμμα ήδη έχει χορηγήσει συγκεκριμένα φυλλάδια για τη διαδρομή και τη στάθμευση, ενώ θα βρίσκεται και καθημερινώς στον δρόμο, για να γίνεται σύσταση στους οδηγούς. Ταυτοχρόνως, σημειώνεται ότι, όπως πλέον ορίζει ο νόμος, μπορεί να εφαρμοστεί η επιβολή προστίμων από τη Δημοτική Αστυνομία, καθώς η λεωφορειολωρίδα είναι χώρος απαγόρευσης στάθμευσης, μέχρι το τέλος ωραρίου κυκλοφορίας του οχήματος.
Σημειώνεται, τέλος, ότι καταγράφηκε μια ακόμη παγκόσμια καινοτομία: βάσει Υπουργικής Απόφασης, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών και το ΚΤΕΟ Τρικάλων, καθώς και με τις υπηρεσίες του υπουργείου Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων, η e-trikala ΑΕ διαθέτει πινακίδες κυκλοφορίας για τα δύο πρώτα οχήματα. Με αριθμούς κυκλοφορίας ΤΚΤ 3131 και ΤΚΤ 3132, τα δύο πρώτα οχήματα πλέον, φέρουν κανονική πινακίδα. Αυτό σημαίνει ότι μπορούν να κυκλοφορήσουν παντού, κάτι που στα τεχνολογικά και οδηγικά χρονικά, καταγράφεται επίσης ως πρωτιά, αφού μέχρι τώρα, όλα τα δρομολόγια ήταν ανεπίσημα, δεν «υπήρχαν» πουθενά και τα οχήματα ήταν μόνο πειραματικά.
Τα δύο οχήματα θα αυξηθούν σε έξι, με άλλα δύο να έρχονται στα Τρίκαλα στις 20 Σεπτεμβρίου και άλλα δύο, στις αρχές Οκτωβρίου.




****************************************************************************

ΚΑΙ ΕΝΑ  ΜΟΝΤΑΡΙΣΜΕΝΟ  ΚΑΙ ΞΕΚΑΡΔΙΣΤΙΚΟ  ΒΙΝΤΕΟ  ΜΕ ΤΟΝ   ΧΑΡΥ ΚΛΥΝ  ΓΙΑ  ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΛΑΦΑΖΑΝΗ ΣΤΟ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΚΟΠΕΙΟ...

Οταν ο Λαφαζάνης μπήκε στο ταξί του Χάρυ Κλυνν για το Νομισματοκοπείο – Ξεκαρδιστικό βίντεο

Το τηλεοπτικό σποτ του Παναγιώτη Λαφαζάνη με το ταξί που τον πάει στο Νομισματοκοπείο έχει δημιουργήσει σάλο στα social media.

Ωστόσο, με ένα μοντάζ παλιάς ταινίας του Χάρυ Κλυνν που έκανε τον ταξιτζή με εκπληκτικές ατάκες, συνδύασαν και το πρόσφατο σποτ του Λαφαζάνη.

Αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένα ξεκαρδιστικό βίντεο με τον γνωστό κωμικό και τον επικεφαλής της ΛΑΕ.


Ο.Τ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου