Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 29 Μαρτίου σήμερα..... Β Χαιρετισμοί της Παναγίας....

Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015

“Βοήθεια για την Ιωάννα στην τάξη”. Δραματική έκκληση πατέρα σε Συνήγορο του Πολίτη-Υπ. Παιδείας


Eκκληση στον Συνήγορο του Πολίτη και τη νέα ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας απευθύνει ο φιλόλογος Αναστάσιος Μαρδάκης..... προκειμένου η πολιτεία να διαθέσει ειδικό βοηθητικό προσωπικό για την κόρη του Ιωάννα ώστε να παρακολουθήσει απρόσκοπτα τα μαθήματά της στο σχολείο.
     Αναλυτικά αναφέρει:”Απευθύνομαι για δεύτερη φορά σε σας για να ζητήσω τη συνδρομή σας σε ένα θέμα που αφορά άμεσα την κοινωνία μας και τον πολιτισμό μας. 
     Είμαι πατέρας ενός δωδεκάχρονου κοριτσιού,της Ξανθής Ιωάννας Μαρδάκη που φοιτά στην έκτη δημοτικού του 6ου Δημοτικού σχολείου Παλλήνης. Η κόρη μου λόγω προωρότητας στη γέννηση εμφάνισε εγκεφαλική παράλυση, σπαστική τετραπληγία και ως εκ τούτου αντιμετωπίζει σοβαρά κινητικά προβλήματα.
     Κάθε χρόνο,το υπουργείο Παιδείας στέλνει για βοήθεια της κόρης μουΕΒΠ (ειδικό βοηθητικό προσωπικό), κάτι όμως που γίνεται με εξαιρετική καθυστέρηση καθότι οι διορισμοί των ΕΒΠ γίνονται προς τα τέλη του Οκτώβρη ή ακόμη και τις αρχές του Νοέμβρη με αποτέλεσμα το παιδί να μένει αβοήθητο μέσα στην τάξη επαφιόμενο στην καλή διάθεση του εκάστοτε δασκάλου να το βοηθήσει να κρατήσει σημειώσεις.
     Έξω από την τάξη βέβαια βρίσκομαι μονίμως εγώ για να βοηθώ την κόρη μου στα διαλείμματα, κάτι που σημαίνει πως απέχω από την εργασία μου με όποιες συνέπειες μπορεί αυτό να εμπεριέχει, κυρίως όμως την οικονομική.
     Στη φετινή χρονιά δεν έχει αλλάξει τίποτα, τα σχολεία έχουν ήδη ξεκινήσει και ακόμα χειρότερα από τις άλλες χρονιές δεν έχουν αναρτηθεί ούτε καν οι κατάλογοι των ανθρώπων που θα στελεχώσουν τις θέσεις των ΕΒΠ. Να σημειωθεί πως τις προηγούμενες χρονιές σε αυτή τη χρονική περίοδο αυτό το βήμα είχε ήδη γίνει. Παράλληλα κυκλοφορεί η φήμη πως φέτος θα πάρουν μόνο σαράντα άτομα για να τα στείλουν σε σχολεία κάτι που σημαίνει πως εκατοντάδες παιδιά θα μείνουν χωρίς κάλυψη.
     Απευθύνομαι σε σας λοιπόν και ζητώ να πιέσετε σε αυτή την κατεύθυνση ώστε οι διαδικασίες (που σκοντάφτουν στη γραφειοκρατία ανάμεσα στο υπουργείο Οικονομικών και Παιδείας) να επιταχυνθούν ώστε  να γίνουν όσο πιο γρήγορα είναι δυνατόν οι διορισμοί και να καλυφθεί το σύνολο των παιδιών που έχουν ανάγκη. Ο πολιτισμός μιας κοινωνίας στο κάτω κάτω κρίνεται από πολύ μικρές λεπτομέρειες οι οποίες συντιθέμενες μαζί προάγουν τον παράγοντα  ¨άνθρωπος”¨.'”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου