Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Παρασκευή, 19 Απριλίου, η Εκκλησία γιορτάζει τον Ακάθιστο ύμνο......

Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015

ΣΥΝΕΧΗΣ ΡΟΗ..... ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ (ΜΕ ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ) ΠΟΥ "ΑΛΙΕΥΣΑΜΕ" ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΤΥΠΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΚΑΘΟΛΟΥ Η ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΣΤΑ ΨΙΛΑ ΤΩΝ ΕΠΙΣΗΜΩΝ ΜΜΕ(ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ)

Του Ορέστη Τσάρκου

*ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ  Η  ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ  ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ -ΜΕΙΜΑΡΑΚΗ.ΜΑΛΙΑ  ΚΟΥΒΑΡΙΑ ΣΤΗ Ν.Δ?
*ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ...Η  ΒΟΥΛΗ  ΜΟΙΑΖΕΙ  ΜΕ  ΟΙΚΟ ΑΝΟΧΗΣ  ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ  ΣΤΕΛΕΧΩΜΕΝΗ  ΑΠΟ  ΤΟ  ΣΟΙΜΠΛΕ.......
*Η ΝΤΟΡΑ  ΔΕΝ  ΨΗΦΙΖΕΙ  ΤΟΝ  ΚΥΡΙΑΚΟ !
*ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ Η ΕΥΡΩΖΩΝΗ  ΚΑΙ  Η  ΓΕΡΜΑΝΙΑ  ΑΠΟ  ΤΗΝ  ΥΠΟΘΕΣΗ  ΤΩΝ  ΡΥΠΩΝ  ΣΤΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ.
*Ο ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΑΠΟΚΑΛΕΙ  ΞΟΑΝΟ  ΤΟΝ  ΓΙΟΥΝΚΕΡ.
*Η ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ...ΘΕΛΕΙ  ΝΑ  ΒΑΛΕΙ  ΥΨΗΛΟ  ΦΟΡΟ  ΣΤΟ  ΤΣΙΠΟΥΡΟ  ΚΑΙ  ΤΗΝ  ΤΣΙΚΟΥΔΙΑ.
*ΒΟΥΤΙΑ  ΚΑΙ  ΣΤΗ  ΜΕΤΟΧΗ  ΤΗΣ  BMW. ΕΙΝΑΙ  ΜΠΛΕΓΜΕΝΗ  ΣΤΟ  ΣΚΑΝΔΑΛΟ  ΜΕ  ΤΟΥΣ  ΡΥΠΟΥΣ?
KAI ΜΙΑ  ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ  ΕΙΔΗΣΗ......
* ΓΙΑΤΙ  ΠΟΝΑΕΙ ΤΟ ΣΩΜΑ  ΜΑΣ  ΟΤΑΝ ΑΛΛΑΖΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ? ΚΑΙ ΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ?.......

Ανεβλήθη η συνάντηση Καραμανλή-Μεϊμαράκη -Μαλλιά κουβάρια με τους δελφίνους στη ΝΔ



Ανεβλήθη η συνάντηση Καραμανλή-Μεϊμαράκη -Μαλλιά κουβάρια με τους δελφίνους στη ΝΔ

Η διαρροή στα ΜΜΕ ότι θα συναντηθεί ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης με τον Κώστα Καραμανλή ανέβαλε τελικά το ραντεβού στην πλατεία Μαβίλη καθώς και οι δύο επιθυμούν να συναντηθούν μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.
Κρίσιμη συνάντηση Καραμανλή - Μεϊμαράκη
Οι δύο άνδρες είχαν δώσει ραντεβού για το απόγευμα της Πέμπτης προκειμένου να εξετάσουν το θέμα και να αποφασίσουν από κοινού το θέμα της αρχηγίας.
Ο κ. Μεϊμαράκης, όπως όλα δείχνουν, συναρτά την υποψηφιότητά του από το «πράσινο φως» που ενδεχομένως του δώσει ο πρώην πρωθυπουργός. Στόχος και των δύο είναι όποιος εκλεγεί τώρα πρόεδρος στη ΝΔ να μπορέσει να ασκήσει σοβαρή αντιπολίτευση στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και να διεκδικήσει με αξιώσεις την πρωθυπουργία στις προσεχείς εκλογές.
Υπέρ Μεϊμαράκη οι «καραμανλικοί»
«Καραμανλικοί» βουλευτές και στελέχη στηρίζουν την υποψηφιότητα Μεϊμαράκη, και μάλιστα ορισμένοι τοποθετούνται ήδη εχθρικά για άλλους υποψηφίους και μπήκαν στην εσωκομματική μάχη σε υψηλούς τόνους. Ενδεικτική είναι η στάση του Ευάγγελου Αντώναρου, ο οποίος πρωτοστατεί στην εσωκομματική ίντριγκα να αναρτά σχόλια με τα οποία προσπαθεί να φράξει τον δρόμο προς την ηγεσία στον Μάκη Βορίδη και στον Αδωνι Γεωργιάδη, κάνοντας λόγο για «σώγαμπρους και ακροδεξιούς».



   *******************************

«ΕΙΝΑΙ ΣΤΕΛΕΧΩΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΟΪΜΠΛΕ»
Ντροπιαστική δήλωση Ραχήλ: Η Βουλή είναι οίκος ανοχής 

Ντροπιαστική δήλωση Ραχήλ: Η Βουλή είναι οίκος ανοχής

Με μια δήλωση που μόνο ντροπή μπορεί να προκαλέσει, η Ραχήλ Μακρή ξεπέρασε κάθε όριο χαρακτηρίζοντας από ραδιοφώνου την ελληνική Βουλή «οίκο ανοχής».

Μιλώντας χθες το βράδυ στα Παραπολιτικά 90,1, χαρακτήρισε με ανοίκειες εκφράσεις την παρούσα Βουλή, αναφέροντας ότι είναι οίκος ανοχής! Και συμπλήρωσε με έμφαση: «Με τη διαφορά ότι οι εργαζόμενες στους οίκους αυτούς έχουν μεγαλύτερη αξία και μεγαλύτερη αξιοπρέπεια από αυτό το Κοινοβούλιο που έχει στελεχωθεί καθ’ υπόδειξη του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε».

Στον ίδιο έντονο τόνο και με καταγγελτικό ύφος η Ραχήλ Μακρή συνέχισε δηλώνοντας πως ο Αλέξης Τσίπρας έχει δώσει 100 εκατομμύρια στο Μέγαρο Μουσικής και τον Ψυχάρη και δεν δίνει λεφτά για να καλυφθούν τα κενά στα σχολεία, τονίζοντας πως στον ΣΥΡΙΖΑ το έπαιζαν απλοί και τώρα χρησιμοποιούν θωρακισμένες μερσεντές, όπως ο Γιάννης Δραγασάκης.

*****************

Η Ντόρα δεν ψηφίζει τον Κυριάκο [ΒΙΝΤΕΟ]



Η Ντόρα Μπακογιάννη φέρεται πως στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ για τον νέο πρόεδρο του κόμματος δεν θα στηρίξει τον αδερφό της, Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Αυτό επιβεβαίωσε έμμεσα και ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο Mega.
Όταν ρωτήθηκε σχετικά με τις πληροφορίες που κυκλοφορούν, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε: «Ρωτήστε την ίδια την αδερφή μου». Όταν ο Γιάννης Πρετεντέρης άφησε να εννοηθεί πως η Ντόρα Μπακογιάννη θα στηρίξει τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε: «Δεν θέλω να μεταφέρω εδώ τις ενδοοικογενειακές διαφωνίες».
Υπενθυμίζεται πως η Ντόρα Μπακογιάννη, αλλά και ο γιος της Κώστας Μπακογιάννης, Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, ήταν δύο από τα πρόσωπα που εμφανίζονταν ως υποψήφιοι για την ηγεσία της ΝΔ.






 
Σε μείζον πρόβλημα για την γερμανική οικονομία και κατ'επέκταση για την ευρωζώνη εξελίσσεται η υπόθεση της απάτης με την απόκρυψη των ρύπων της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας VW, καθώς πέρα από τα 18 δισ. πρόστιμο και τα 26 δισ. δολ. απώλειες σε χρηματιστηριακή αξία που υπέστη η εταιρεία μέσα σε δύο ημέρες, ένα κρίσιμο δεδομένο δείχνει την έκταση του προβλήματος: Η VW Group με τα περίπου 200 δισ. ευρώ ετήσιο τζίρο, αντιπροσωπεύει το 3% του γερμανικού ΑΕΠ!
 
Η Γερμανία είναι η ατμομηχανή της οικονομίας στην ΕΕ και η γερμανική οικονομία εξαρτάται κυρίως από τις εξαγωγές οι οποίες είναι ίσον με το 45% του ΑΕΠ της.
 
Ο τομέας του αυτοκινήτου αποτελεί το 17% των εξαγωγών της Γερμανίας, το υψηλότερο ποσοστό από οποιαδήποτε άλλη βιομηχανία πράγμα που σημαίνει ότι το Βερολίνο θα επιβλέψει τις εξελίξεις στον τομέα πολύ προσεκτικά.
 
Και αυτή την στιγμή η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Ευρώπης και η πλέον υγιής παγκοσμίως, κινδυνεύει πραγματικά, αν όχι με κλείσιμο σίγουρα με διάσπαση.
 
Αμερικανοί αναλυτές του Stratfor επισημαίνουν ότι το σκάνδαλο θα είναι ακόμη μεγαλύτερο αν αποδειχτεί (είναι 100% σίγουρο) ότι εμπλέκονται και άλλοι Γερμανοί υποκατασκευαστές!


******************************


Βαρουφάκης: Ο Γιούνκερ είναι απλά ένα ξόανο της Κομισιόν


Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης εναντίον του προέδρου της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ χαρακτηρίζοντάς τον «ξόανο της Επιτροπής».
«Δεν υπάρχει ο κ. Γιούνκερ, είναι απλά ένα ξόανο της Επιτροπής, η οποία έχει βαθύτατα χάσει την αξία της. Δεν πιστεύω καν ότι είναι ενημερωμένος για τις διαδικασίες λήψης αποφάσεων, αν και σε κάποιο σημείο ενημερώνεται για τις αποφάσεις», είπε χαρακτηριστικά ο Γ. Βαρουφάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ιστοσελίδα Politico.

**************







Τσουχτερότερο φόρο στο τσίπουρο και την τσικουδιά ζητά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή από την Ελλάδα. Συγκεκριμένα, η Επιτροπή ζήτησε σήμερα από την Ελλάδα να τροποποιήσει το καθεστώς φόρου κατανάλωσης για το τσίπουρο και την τσικουδιά, καθώς η χώρα επιβάλει σε αυτά τα ποτά το 50% του κανονικού συντελεστή φόρου κατανάλωσης που εφαρμόζεται στην αιθυλική αλκοόλη.
 
Παράλληλα, σύμφωνα με την Επιτροπή, επιβάλεται υπερβολικά μειωμένος συντελεστής στο τσίπουρο και την τσικουδιά (περίπου 6% του κανονικού συντελεστή φόρου κατανάλωσης) όταν παρασκευάζονται χύμα από τους αποκαλούμενους «διήμερους» αποστάκτες (οινοπαραγωγοί ή παραγωγοί άλλων γεωργικών προϊόντων). 
 Το αίτημα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής λαμβάνει τη μορφή αιτιολογημένης γνώμης. Σε περίπτωση έλλειψης ικανοποιητικής απάντησης εντός δύο μηνών, η Επιτροπή μπορεί να παραπέμψει την Ελλάδα στο Δικαστήριο της ΕΕ. Το τσίπουρο και η τσικουδιά είναι παραδοσιακά αλκοολούχα ποτά, τα οποία παράγονται στη βόρεια Ελλάδα και την Κρήτη. Και τα δύο ποτά έχουν προστατευόμενη γεωγραφική ένδειξη. 

********************************






Πτωτικά κινούνταν σήμερα οι ευρωπαϊκές μετοχές, με εκείνη της BMW να υποχωρεί στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων δύο ετών, παρασύροντας πτωτικά τον κλάδο των αυτοκινητοβιομηχανίων εν μέσω νέων ανησυχιών για το σκάνδαλο με τις τιμές για τις εκπομπές ρύπων.
 
Ο δείκτης FTSEurofirst 300 υποχωρούσε νωρίτερα κατά 1,3%, με τον δείκτη Euro STOXX 50 να καταγράφει απώλειες 1,2%.
 
Η μετοχή της BWM υποχώρησε 9% έπειτα από δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Auto Bild, σύμφωνα με το οποίο ορισμένα από τα πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητά της υπερβαίνουν τα ευρωπαϊκά όρια σε εκπομπές ρύπων. Η BWM είπε ότι δεν υπήρξε καμία παράτυπη ενέργεια από την πλευρά του ομίλου και ότι δεν γνωρίζει τα τεστ που επικαλείται η Auto Bild.
 
Ωστόσο η μετοχή της Volkswagen κατέγραφε κέρδη 1,3% καθώς οι επενδυτές αντιδρούσαν θετικά στην παραίτηση του διευθύνοντος συμβούλου Μάρτιν Βίντερκορν.

 





Ανήκετε σε αυτούς που με την έλευση του φθινοπώρου και την έστω και μικρή πτώση της θερμοκρασίας, νιώθετε το σώμα σας να αντιδρά με πόνους στα κόκκαλα και τις αρθρώσεις και πιάσιμο;
 
Η εξήγηση βρίσκεται στις αλλαγές στην βαρομετρική πίεση που μπορεί όντως να επηρεάσουν το σώμα μας.
 
Σύμφωνα με τον μελετητή και καθηγητή Ρόμπερ Τζέιμισον από την Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ, οι μελέτες σε ανθρώπους με χρόνια προβλήματα στα οστά και τις αρθρώσεις έχουν καταδείξει τη συσχέτιση του καιρού με τις σωματικές αντιδράσεις. Είναι τυπικό, εξηγεί, οι πόνοι να αρχίζουν πριν καν εκδηλωθεί η αλλαγή στον καιρό. Το ίδιο επιβεβαιώνει και ο καθηγητής, ρευματολόγος Ντέιβιντ Μπορενστέιν από το Πανεπιστημιακό Ιατρικό Κέντρο George Washington και πρώην πρόεδρος του Αμερικανικού Κολλεγίου Ρευματολογίας.

                         
 
Πώς εξηγείται όμως το φαινόμενο;
 
Υπάρχουν αρκετές θεωρίες με κυρίαρχη εκείνη που «ενοχοποιεί» την αλλαγή στην ατμοσφαιρική πίεση. Αν και οι περισσότεροι πιστεύουν πως ο πόνος στα οστά και τις αρθρώσεις σχετίζεται με την εμφάνιση βροχής, οι έρευνες δείχνουν πως το πρόβλημα ξεκινά από τις αλλαγές στην βαρομετρική πίεση. Αν φανταστεί κανείς τους ιστούς γύρω από τις αρθρώσεις ως ένα μπαλόνι, η υψηλή βαρομετρική πίεση πιέζει το σώμα εξωτερικά και δεν επιτρέπει στους ιστούς να επεκταθούν. Η χαμηλή πίεση του αέρα αντίθετα, δίνει στους ιστούς το περιθώριο της επέκτασης και της συνακόλουθης πίεσης στις αρθρώσεις με αποτέλεσμα όσοι έχουν ευαισθησία να αισθάνονται πόνο στα συγκεκριμένα σημεία. Κάτι παρόμοιο συμβαίνει και στις καμπίνες των αεροπλάνων, όπου η χαμηλή πίεση αφήνει τους ιστούς «ελεύθερους» και αυτό γίνεται αντιληπτό από το πρήξιμο που παρατηρείτε στα πόδια μετά την ολοκλήρωση της πτήσης.
  
 
Τι μπορείτε να κάνετε
 
Παυσίπονα
 
Μια ασφαλής λύση, κατά τους ειδικούς, είναι να πάρετε παυσίπονα τις δύσκολες ημέρες.
 
Μείνετε ζεστοί
 
Ντυθείτε με πιο χοντρά ρούχα, αυξήστε την θερμοκρασία εντός του σπιτιού ή του χώρου εργασίας και φροντίστε να ζεσταίνετε πρώτα το αυτοκίνητό σας, προτού μπείτε σε αυτό για τις μετακινήσεις σας. Στη διάρκεια του ύπνου, μια ηλεκτρική κουβέρτα θα σας κρατήσει ζεστούς.
 
Κατόπιν συνεννόησης με τον γιατρό σας, χρησιμοποιήστε ζεστά επιθέματα στα ευαίσθητα σημεία.
 
Άσκηση
 
Πριν βγείτε από το σπίτι και εκτεθείτε στις εξωτερικές, καιρικές συνθήκες, κάντε μερικές ασκήσεις που θα μαλακώσουν και θα χαλαρώσουν τις αρθρώσεις σας.
 
Ο πόνος είναι παροδικός. Το σώμα έχει την τάση να προσαρμόζεται στις καιρικές αλλαγές, επομένως δώστε του τον χρόνο που χρειάζεται για να συνηθίσει και στον πόνο να υποχωρήσει.
 
Πηγή: onmed.gr

O.T

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου