Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Παρασκευή, 19 Απριλίου, η Εκκλησία γιορτάζει τον Ακάθιστο ύμνο......

Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2015

ΣΥΝΕΧΗΣ ΡΟΗ..... ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ (ΜΕ ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ) ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΚΑΘΟΛΟΥ Η ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΣΤΑ ΨΙΛΑ ΤΩΝ ΜΜΕ(ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ)

Του Ορέστη  Τσάρκου

ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ  ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΙ  ΘΕΛΟΥΝ  ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ  ΣΥΡΙΖΑ-Ν.Δ .    ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ  ΕΣΠΑΣΑΝ  ΚΑΙ  ΕΚΑΨΑΝ  ΣΕ  ΟΛΗ  ΤΗ  ΧΩΡΑ  ΣΠΙΤΙΑ  ΚΟΥΡΔΩΝ . ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ...ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ  ΣΥΡΙΖΑ-Ν.Δ  ΜΕ  ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ  ΤΣΙΠΡΑ . ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ  ΜΕ  ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ...ΒΑΡΙΕΣ  ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ . "  ΔΕΝΩ  ΤΙΣ  ΚΟΙΛΙΕΣ  ΤΩΝ  ΠΑΙΔΙΩΝ  ΜΟΥ  ΓΙΑ  ΝΑ  ΜΗΝ  ΠΕΙΝΑΝΕ .Η  ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ  ΤΟΥ edosafakelaki.org ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ  ΣΤΟ  ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ  ΤΩΝ  ΑΝΕΞ  ΕΛΛΗΝΩΝ .ΥΠΟΥΡΓΟΣ  ΜΕΤΑΝΑΣΤ  ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ  ...ΕΧΟΥΝ  ΕΡΘΕΙ  ΣΤΗΝ  ΕΥΡΩΠΗ  ΚΑΙ  ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ  ΜΕ  ΤΟΥΣ  ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ  ΚΑΙ  ΤΕΛΟΣ  ΕΝΑ  ΒΙΝΤΕΟ  ΓΡΟΘΙΑ  ΣΤΟ  ΣΤΟΜΑΧΙ!!  ΠΡΟΣΟΧΗ !!ΠΟΛΥ  ΣΚΛΗΡΕΣ  ΕΙΚΟΝΕΣ  ....

Ευρωπαίοι αξιωματούχοι «στήνουν» κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ   ............Τα Πρωτοσέλιδα


Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ντέρμπι με τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ να κινούνται στα ίδια ποσοστά και τα μέσα ενημέρωσης, έντυπα και ηλεκτρονικά, σε «αρμονία» με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, επαναλαμβάνουν καθημερινά το σενάριο μιας κυβέρνησης εθνικής συνεργασίας. Στα σημερινά πρωτοσέλιδα μάλιστα επανέρχονται και οι «ευρωπαίοι αξιωματούχοι» οι οποίοι, σύμφωνα με «Τα Νέα», φέρονται να στέλνουν και «μήνυμα από Βρυξέλλες»: «Λύση για το χρέος μόνο με μεγάλο συνασπισμό»

***********

Μυρίζει μπαρούτι στην Τουρκία - Εθνικιστές έσπασαν μαγαζιά και σπίτια Κούρδων σε όλη τη χώρα - Τραυματίες ακόμα και μικρά παιδιά

Ανήμερα των Σεπτεμβριανών που έζησαν οι Έλληνες της Κωνσταντινούπολης την δεκαετία του 50, οι Κούρδοι της Τουρκίας ζουν ένα ανάλογο εφιάλτη καθώς μετά τον θάνατο 16 Τούρκων στρατιωτών σε επίθεση του PKK, πλήθη Τούρκων ξεχύθηκαν στους δρόμους κυρίως των δυτικών πόλεων φωνάζοντας εθνικιστικά συνθήματα και ζητώντας εκδίκηση.
Στην Κωνσταντινούπολη και στην Σμύρνη, εξαγριωμένα πλήθη άνοιξαν πυρ στον αέρα και σχημάτισαν  αυτοκινητοπομπές, οι οποίες κατευθύνθηκαν προς τις κουρδικές συνοικίες, όπου βρέθηκαν αντιμέτωποι όχι μόνο με Κούρδους αλλά και με αριστερούς και αλεβίτες, εντείνοντας τους φόβους για επικίνδυνη εξέλιξη των πραγμάτων στην Τουρκία.
Γραφεία του φιλοκουρδικού Κόμματος της Δημοκρατίας των Λαών, σπίτια και καταστήματα πολιτών κουρδικής καταγωγής παραβιάστηκαν και ο όχλος τα κατέστρεψε αφήνοντας πίσω του τραυματίες μεταξύ των οποίων και παιδιά.
Στο στόχαστρό τους βρέθηκαν και υπεραστικά λεωφορεία, που εκτελούσαν δρομολόγια από το δυτικό τμήμα της χώρας προς τις ανατολικές κουρδικές επαρχίες. Τα σταματούσαν, έκαναν έλεγχο ταυτοτήτων και σε κάποιες περιπτώσεις προπηλάκισαν κουρδικής καταγωγής πολίτες. 
Στην Άγκυρα, εξαγριωμένα πλήθη επιτέθηκαν σε Κούρδους εποχικούς εργάτες, τραυματίζοντας δεκάδες, και έβαλαν φωτιές στους πρόχειρους καταυλισμούς τους. Επίσης μαρτυρίες από την τουρκική πρωτεύουσα αναφέρουν ότι γύρω στις 2.00 τα ξημερώματα εθνικιστές άνοιξαν πυρ κατά Κούρδων πολιτών. Από τα πυρά τραυματίστηκε σοβαρά ένας πολίτης.
Στις φλόγες παραδόθηκαν μεταξύ άλλων και οι τοπικές οργανώσεις του φιλοκουρδικού κόμματος στην Σπάρτη και στην Μερσίνα. 
Επεισόδια, συγκρούσεις με υλικές καταστροφές σημειώθηκαν και σε άλλες πόλεις Τουρκίας όπως στη Ραιδεστό στα δυτικά και την Καισαρεία της κεντρικής Τουρκίας.
Η κρίση εντάθηκε το τελευταίο χρονικό διάστημα που η Τουρκική κυβέρνηση με πρόσχημα την επίθεση εναντίον των τζιχαντιστών εξαπέλυσε μιας μεγάλης κλίμακας επιχείρηση κατά των ανταρτών του PKK, οι οποίοι απάντησαν με ανάλογα επίπεδα βίας.

*********************


Μπουτάρης: Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ με πρωθυπουργό τον Τσίπρα


Μπουτάρης: Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ με πρωθυπουργό τον Τσίπρα

«Πιστεύω βαθύτατα ότι πρέπει να μπούμε σε κυβέρνηση συνεργασίας με κεντρικό κορμό το ΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Δημοκρατία. Πρωθυπουργός πρέπει να είναι ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ να έχει τον κύριο λόγο» δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, στη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου.


*********************

Αγριος καβγάς Σκουρλέτη-Κεφαλογιάννη με βαριές εκφράσεις: Είσαι χυδαίος – Τι σκ...έχετε κάνει εσείς [βίντεο]




Αγριος καβγάς Σκουρλέτη-Κεφαλογιάννη με βαριές εκφράσεις: Είσαι χυδαίος – Τι σκ...έχετε κάνει εσείς [βίντεο]
Εκρηκτικό κλίμα επικράτησε απόψε στο στούντιο της ΕΡΤ σε μια συζήτηση στο πλαίσιο της προεκλογικής περιόδου, με αποτέλεσμα να φτάσει στα... άκρα.

Πάνος Σκουρλέτης και Μανώλης Κεφαλογιάννης αντάλλαξαν «βαριές» εκφράσεις σε ένα χοντρό καυγά που κατέληξε στην αποχώρηση του υποψηφίου του ΣΥΡΙΖΑ.

Νωρίτερα ο κ.Σκουρλέτης χαρακτήρισε τον Κεφαλογιάννη «ψεύτη, χυδαίο, άσχετο και αδαή», με τον υποψήφιο της ΝΔ να τονίζει από την πλευρά του «εχω σπουδάσει στο London School of Economics, εσείς δεν ξέρω τι σκατά έχετε κάνει». Οταν ο κ.Σκουρλέτης σηκώθηκε να φύγει, ο κ.Κεφαλογιάννης του είπε με νόημα «στο καλό» και του έκανε και χαρακτηριστική χειρονομία με τον δημοσιογράφο κ.Χαρίτο να προσπαθεί μάταια να κατευνάσει τα πνεύματα.



***************************

«Δένω τις κοιλιές των παιδιών μου για να μην πεινάνε»

      
Οι υπηρεσίες αρωγής του ΟΗΕ βρίσκονται στο χείλος της χρεοκοπίας και αδυνατούν να καλύψουν βασικές ανάγκες εκατομμυρίων εκτοπισμένων ανθρώπων, λόγω της δραματικής αύξησης των προσφύγων στη Μέση Ανατολή, την Αφρική και την Ευρώπη.
Κάνοντας έκκληση με δηλώσεις τους στην Guardian, αξιωματούχοι του ΟΗΕ επισημαίνουν ότι η έλλειψη τροφίμων και στοιχειώδους ιατρικής περίθαλψης στον Λίβανο και την Ιορδανία είναι πλέον τόσο δυσβάσταχτη για τους περισσότερους από τα τέσσερα εκατομμύρια των Σύρων προσφύγων, που τους εξαναγκάζουν να τραπούν σε φυγή προς τον βορρά, επιδεινώνοντας έτσι την προσφυγική κρίση στην Ευρώπη.

«Εάν παρατηρήσει κανείς τον αριθμό των εκτοπισμένων από τους πολέμους ανά μέρα, το 2010 ήταν 11.000, πέρυσι ήταν 42.000», λέει στην Guardian ο ύπατος αρμοστής του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, Αντόνιο Γκουτιέρες
Η πείνα, λέει η Ντίνα ελ Κασάμπι, εκπρόσωπος του WFP στο Κάιρο, αναγκάζει τους πρόσφυγες να πάρουν επικίνδυνες αποφάσεις, όπως να επιστρέψουν στη Συρία ή να ξεκινήσουν το ταξίδι για την Ευρώπη.
«Είναι μια απελπιστική κατάσταση για τις οικογένειες. Τις τελευταίες εβδομάδες στον Λίβανο και την Ιορδανία πολλοί πρόσφυγες με ρωτούν τι να κάνουν για να επιβιβαστούν σε αυτά τα πλοία για την Ευρώπη και άλλοι σκέφτονται να επιστρέψουν στις εμπόλεμες ζώνες. Όσο η κρίση αυτή συνεχίζεται κάνουμε όλο και περισσότερες περικοπές. Μητέρες μού λένε ότι έχουν εκδιωχθεί από τα σπίτια τους και ζουν τώρα σε παραπήγματα στην ύπαιθρο γιατί τα χρήματα για το ενοίκιο πάνε στην αγορά τροφίμων...».
Το πρόγραμμα βρίσκεται σε οικονομική κρίση από τις αρχές του χρόνου και του λείπουν ήδη 149 εκατομμύρια για να βοηθήσει τους Σύρους πρόσφυγες τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο.
«Όταν δεν έχουμε χρήματα και για φάρμακα και για τρόφιμα», λέει η Φατμέ, πρόσφυγας από τη Συρία στον Λίβανο, «δένω μαντίλια γύρω από τις κοιλιές των παιδιών μου τη νύχτα, για να μην ξυπνάνε με πόνο στο στομάχι από την πείνα». 
Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) επισημαίνει ότι πολλοί αποφασίζουν να κάνουν το ταξίδι για την Ευρώπη επειδή η κατάσταση γι' αυτούς έχει επιδεινωθεί ραγδαία στη Μέση Ανατολή

********************

  • Επικεφαλής του ψηφοδελτίου των Ανεξάρτητων Ελλήνων μπαίνει η ακτιβίστρια Χριστίνα Τρεμόντι, η οποία διαθέτει πλούσιο βιογραφικό και είναι γνωστή για τον αγώνα της κατά της διαφθοράς.
Με ιδιαίτερο συμβολισμό στη μάχη του κατά της διαφθοράς, ο Πρόεδρος των «Ανεξάρτητων Ελλήνων», Πάνος Καμμένος, ανακοίνωσε την δημιουργό της ιστοσελίδας «Έδωσα φακελάκι» (edosafakelaki.org), επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του Κόμματος. Η Ελληνοαμερικανίδα, μετά από «περιπέτεια» της με το Ελληνικό δημόσιο, αποφάσισε να φτιάξει την προαναφερόμενη ιστοσελίδα στο διαδίκτυο, προκειμένου άτομα με ανάλογη εμπειρία, να αποκαλύψουν τη δική τους περίπτωση, κακής συναλλαγής με το Δημόσιο. Στην ιστοσελίδα, χιλιάδες Έλληνες έχουν καταγράψει τη δική τους εμπειρία, δηλώνοντας μάλιστα και τα ποσά που χρειάστηκε να βάλουν στην τσέπη επίορκων γιατρών ή υπαλλήλων για να τύχουν καλύτερης μεταχείρισης.

********************





 
Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας δήλωσε σήμερα πως μέσα στα κύματα προσφύγων που φθάνουν στην Ευρώπη βρίσκονται και τζιχαντιστές.  

 Ο κ.Μουζάλας μιλώντας στο Star και την Πόπη Τσαπανίδου υποστήριξε πως ένας μικρός αριθμός είναι πιθανόν να έχει περάσει στην Ευρώπη. Χαρακτηριστά ανέφερε «θα ήταν ανόητο να πει κανείς όχι, νομίζω ότι οι μυστικές υπηρεσίες των ευρωπαϊκών κρατών επιβεβαιώνουν ότι ένας μικρός αριθμός είναι πιθανόν να έχει περάσει στην Ευρώπη».

Γροθιά στο στομάχι είναι οι εικόνες των νεκρών παιδιών σε ναυάγια προσφύγων ανοιχτά της Κω


Γροθιά στο στομάχι είναι οι εικόνες των νεκρών παιδιών που πέταξαν τα κύματα στις τουρκικές ακτές της Αλικαρνασσού, μετά τα δύο ναυάγια με Σύρους πρόσφυγες που σημειώθηκαν στον θαλάσσιο χώρο ανοικτά της Κω.
Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, που μετέδωσαν σκληρές εικόνες από το νέο προσφυγικό δράμα, αναφέρουν ότι έχασαν της ζωή τους 11 άτομα, μεταξύ των οποίων γυναικόπαιδα, και αγνοείται η τύχη άλλων πέντε.
Στο πρώτο ναυάγιο έχασαν τη ζωή τους επτά άτομα, όταν βυθίστηκε το φουσκωτό σκάφος στο οποίο επέβαιναν 16 Σύροι πρόσφυγες που είχαν αναχωρήσει από παραλία της Αλικαρνασσού. Διεσώθησαν τέσσερα άτομα και παραμένουν αγνοούμενοι άλλοι πέντε.
35
Λίγη ώρα μετά ήρθε η είδηση της βύθισης και δεύτερου φουσκωτού σκάφους που αναχώρησε επίσης από παραλία της Αλικαρνασσού με προορισμό την Κω. Η λέμβος μετέφερε έξι Σύρους πρόσφυγες, εκ των οποίων πνίγηκαν τέσσερα άτομα, τρία παιδιά και μία γυναίκα. Στην ακτή κατόρθωσαν να επιστρέψουν σώοι, έχοντας όμως χάσει τις αισθήσεις τους, δύο πρόσφυγες.
Το βίντεο περιέχει σκληρές εικόνες:


Ο.Τ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου