Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2015

ΣΥΝΕΧΗΣ ΡΟΗ..... ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΤΥΠΟ (ΜΕ ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ) ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΚΑΘΟΛΟΥ Η ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΣΤΑ ΨΙΛΑ ΤΩΝ ΕΠΙΣΗΜΩΝ ΜΜΕ(ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ)

Του Ορέστη Τσάρκου

*ΦΑΛΤΣΙΑΝΙ......ΠΟΛΙΤΙΚΑ  ΠΡΟΣΩΠΑ  ΠΙΣΩ  ΑΠΟ  ΤΗ  ΛΙΣΤΑ  ΛΑΓΚΑΡΝΤ.
*ΣΥΡΙΖΑ...ΟΛΑ  ΣΤΟ  ΦΩΣ  ΓΙΑ  ΤΗ  ΛΙΣΤΑ  ΛΑΓΚΑΡΝΤ.
*ΠΑΣΟΚ  ΚΑΤΑ  ΜΕΙΜΑΡΑΚΗ . ΗΤΑΝ  ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ  ΤΗΣ  ΧΡΕΟΚΟΠΙΑΣ ΚΑΙ  ΤΩΡΑ  ΤΟ  ΠΑΙΖΕΙ  ΜΕΤΑΡΥΘΜΙΣΤΗΣ.
*ΚΩΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ  ΤΣΙΠΡΑ...ΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ.
*ΤΙ ΣΧΕΣΗ  ΕΧΕΙ  Η ΠΩΛΗΣΗ ΤΗΣ  ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ  ΤΗΣ  ΕΘΝ  ΤΡΑΠΕΖΑΣ  ΚΑΙ  Η  ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ  ΣΑΜΑΡΑ.
*ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ...ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ  ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΣΥΜΦΟΡΑΣ  ΣΥΡΙΖΑ-Ν.Δ.
*ΔΙΑΜΑΝΤΟΥΡΟΣ ΚΑΙ ΑΛΙΒΙΖΑΤΟΣ  ΤΟΥ"  ΠΟΤΑΜΙΟΥ " ...ΗΤΑΝ  ΜΑΡΤΥΡΕΣ  ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ  ΤΟΥ  ΠΑΠΑΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΥ.
*ΕΝΑ  ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ  ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΚΑΝ  ΜΕΤΑ  ΤΟ  1992.
*ΕΝΑ  ΒΙΝΤΕΟ  ΤΟΥ ΕΟΤ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ  ΠΟΥ ΣΑΡΩΝΕΙ ΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ.
*ΚΑΙ ΕΝΑ  ΒΙΝΤΕΟ  ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΥΓΓΑΡΙΑ  ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΠΟΥ ΚΟΒΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΣΑ......  
Φαλτσιανί: Πίσω από εταιρείες και αχυρανθρώπους στη Λίστα Λαγκάρντ κρύβονται και πολιτικά πρόσωπα
Σίγουρος ότι οι μηχανισμοί που ακολουθήθηκαν στο σύστημα της λίστας Λαγκάρντ δείχνουν πίσω από όλους κύκλους του χρήματος πολιτικά πρόσωπα, δηλώνει ο Ερβέ Φαλτσιανί  σε συνέντευξή του σε κυριακάτικη εφημερίδα 
«Είμαι σίγουρος ότι όλοι οι μηχανισμοί που ακολουθήθηκαν στο σύστημα της λίστας (Λαγκάρντ) δείχνουν ότι πίσω από εταιρείες και "αχυρανθρώπους" αλλά και όλους τους κύκλους του χρήματος κρύβονται και πολιτικά πρόσωπα» δήλωσε στο «Βήμα της Κυριακής» ο Ερβέ Φαλτσιανί μετά την πολύωρη κατάθεση που έδωσε σε Έλληνες εισαγγελείς στην ελληνική πρεσβεία στο Παρίσι, σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας.
«Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η διαφθορά. Εσείς έχετε μια μοναδική ευκαιρία να την αντιμετωπίσετε με τη νέα κυβέρνηση» επανέλαβε πολλές φορές, όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, όταν του ζητήθηκε να διευκρινίσει τι εννοεί, απάντησε: «Εύχομαι η επόμενη κυβέρνηση Τσίπρα να είναι πιο σταθερή».

**********************


Σε ανακοίνωση προέβη το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για τις δηλώσεις Φαλτσιανί σχετικά με τη λίστα Λαγκάρντ.

"Ο Ερβέ Φαλτσιανί, ο άνθρωπος που αποκάλυψε την λίστα της τράπεζας HSBC,  πιο γνωστή ως λίστα Λαγκάρντ, σε χθεσινή συνέντευξή του στην ΕΡΤ δήλωσε ότι είδε από την κυβέρνηση Τσίπρα, προσπάθειες να αποκαλυφθεί η αλήθεια, κάτι που δεν είχε διαπιστώσει στο παρελθόν.

Δήλωσε, επίσης, ότι «αν η επόμενη κυβέρνηση αφήσει [τους εισαγγελείς] να εργαστούν, θα τα καταφέρουμε».

Πιστεύει κανείς ότι, αν η επόμενη κυβέρνηση αποτελείται από τους φίλους του κυρίου Παπασταύρου, η έρευνα θα προχωρήσει;

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται ότι όλα θα έρθουν στο φως. Η ΝΔ του κ. Μεΐμαράκη, ο οποίος απάντησε σήμερα (συνέντευξη στην «Καθημερινή») πως ο κ. Σαμαράς (μυστικοσύμβουλος και άνθρωπος «ειδικών αποστολών» του οποίου ήταν ο κ. Παπασταύρου) «κράτησε όρθια την χώρα», μπορεί να πει το ίδιο; 

Ο βίος και η πολιτεία 40 χρόνων της  δικομματικής εναλλαγής ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, όπου τα σκάνδαλα και οι «εξυπηρετήσεις» σκοτεινών συμφερόντων διαδέχονταν το ένα το άλλο, απαντά από μόνος του."



***************

ΠΑΣΟΚ κατά Μεϊμαράκη: Ήταν πρωταγωνιστής της χρεοκοπίας και τώρα το παίζει μεταρρυθμιστής


Για εμφάνιση «με ένα προεκλογικής χρήσης, δήθεν μετριοπαθές προσωπείο» του προέδρου της Ν.Δ. Ευάγγελου Μεϊμαράκη, κάνει λόγο το ΠΑΣΟΚ, με αφορμή την ομιλία του στην ΔΕΘ το Σάββατο, αλλά και τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Κυριακή.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ, «δεν είναι τυχαίο ότι ο κ. Μεϊμαράκης δεν βρήκε μια λέξη για να αναγνωρίσει τις ευθύνες της Ν.Δ για την καταστροφική διακυβέρνηση της περιόδου 2004-2009 που οδήγησε στη χρεωκοπία και τα μνημόνια, για τις αντιμνημονιακές κορώνες και τον λαϊκισμό του 2010-2011 καθώς και για τα κούφια λόγια στα αλήστου μνήμης Ζάππεια, για τις αρνητικές συνέπειες των διπλών εκλογών του 2012 που προκάλεσε η Ν.Δ. και οι οποίες επιβάρυναν τον ελληνικό λαό με πρόσθετα μέτρα 8 δισ. ευρώ»

**********************

ΠΑΜΕ ΣΕ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΟΪΜΠΛΕ
Σκληρό ροκ από Ζωή για Τσίπρα: Υπηρετεί τους δανειστές, απέλπισε τον λαό, διέλυσε τον ΣΥΡΙΖΑ



(EUROKINISSI/ ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ)
Χρησιμοποιώντας σκληρούς χαρακτηρισμούς, η Ζωή Κωνσταντοπούλου εξαπέλυσε επίθεση εναντίον του Αλέξη Τσίπρα, κατηγορώντας τον ότι πήγε σε εκλογές για την εκκαθάριση όσων αντιδρούσαν, ότι απέλπισε τον λαό και ότι διέλυσε το κόμμα του.

«Πάμε σε εκλογές Σόιμπλε που υπηρετούν τα σχέδια των δανειστών για την εκκαθάριση όσων αντιδρούν», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Κωνσταντοπούλου, σε συνέντευξή της στον ΣΚΑΪ, ενώ πρόσθεσε ότι θλίβεται βλέποντας την κυβέρνηση που εξελέγη με αντιμνημονιακή εντολή να μεθοδεύει εκλογές για να εφαρμόσει ευκολότερα το νέο μνημόνιο.

«Δεν έφυγα ποτέ από τον ΣΥΡΙΖΑ. Τον ΣΥΡΙΖΑ τον διέλυσε ο πρόεδρός του», είπε ακόμη, ενώ αναφέρθηκε σε «εγκληματική επιλογή του κ. Τσίπρα και του επιτελείου του», να απευθυνθούν στο λαό «μετά από το μεγαλειώδες ''Οχι'' και να του πουν ''απελπίσου'', θα εφαρμόσουμε και εμείς το μνημόνιο. Δεν είχαν το δικαίωμα αυτό»

************************

Απάτη στην αυλή της Ν.Δ. - Πως η Εθνική Τράπεζα χρηματοδότησε επί Σαμαρά το ξεπούλημα της περιουσία της


Στις ανεξιχνίαστες υποθέσεις του παρελθόντος βουλιάζει η προεκλογική εκστρατεία της Ν.Δ. Η εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Ράικου άνοιξε πάλι τον φάκελο "Πανγαία", που αφορά την πώληση, το 2013, της θυγατρικής της Εθνικής Τράπεζας στην οποία ενδεχομένως να εμπλέκονται στελέχη και πολιτικοί φίλοι της Ν.Δ. όπως αναφέρει η εφημερίδα Αυγή. Τα ζητήματα της διαφθοράς και της διαπλοκής αναδεικνύονται πλέον σε καταλύτη της εκλογικής περιόδου.
Η "Πανγαία", ως θυγατρική της Εθνικής κατείχε την ακίνητη περιουσία της τράπεζας και η διορισμένη από την κυβέρνηση Σαμαρά διοίκηση Τουρκολιά αποφάσισε την πώλησή της σε ένα fund, το οποίο η ίδια η Εθνική δανειοδότησε για να προχωρήσει η αγοραπωλησία. Ουσιαστικά, η Εθνική Τράπεζα χρηματοδότησε το ξεπούλημα της περιουσίας της, . Υπό έλεγχο είναι και η πρ. πρόεδρος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας Αναστασία Σακελλαρίου, ενώ οι ενδεχόμενες ευθύνες του τότε υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα είναι αρμοδιότητα της Βουλής.

***********************

«ΣΥΝΟΙΚΕΣΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΣΥΜΦΟΡΑ»
Συμμαχία ΣΥΡΙΖΑ- ΝΔ προβλέπει ο Λαφαζάνης 

(EUROKINISSI/ ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ)
Μετεκλογική συνεργασία ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Δημοκρατία προέβλεψε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, μιλώντας από τα Χανιά.

Αφού επισκέφθηκε νοσοκομείο της πόλης, ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας δήλωσε πως «η χώρα οδεύει σε μια μεγάλη συμμαχία, συνεργασία ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ του κ. Τσίπρα και τη Νέα Δημοκρατία του Βαγγέλη Μειμαράκη. Οι δυο αυτοί συνέταιροι στην ψήφιση του τρίτου μνημονίου πάνε να συγκυβερνήσουν».

Αυτό το μετεκλογικό συνοικέσιο, συνέχισε ο κ. Λαφαζάνης «θα φέρει μόνο συμφορά στον τόπο. Γιατί έχει ένα μόνο σκοπό. Να εφαρμοστεί με σκληρότατο τρόπο το τρίτο μνημόνιο».

***************************

Μάρτυρες υπεράσπισης του Παπακωνσταντίνου οι Διαμαντούρος - Αλιβιζάτος - Οταν ο επικεφαλής Επικρατείας του Ποταμιού μιλούσε για "υψηλό αίσθημα ήθους"


Ο Σταύρος Θεοδωράκης επαναλαμβάνει σε κάθε ευκαιρία ότι το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του Ποταμιού είναι εξαιρετικό και φέρνει ως παράδειγμα τους Νικηφόρο Διαμαντούρο και Νίκο Αλιβιζάτο. Ωστόσο, ο κ.Θεοδωράκης περνάει στα...μουλωχτά ότι στη δίκη Παπακωνσταντίνου και οι δύο κατέθεσαν ως μάρτυρες υπεράσπισης για τον πρώην υπουργό παρά τον ρόλο του στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ που έγινε γνωστή χάρη στη δημοσίευσή της στο HOT DOC από τον Κώστα Βαξεβάνη. 

*************

Ασφαλιστικό: Σχέδιο για ένα Ταμείο για όσους ασφαλίστηκαν μετά από το 1992

(EUROKINISSI/ Α. MICHAILIDIS)

Την άμεση ένταξη όλων των Ταμείων, κύριων και επικουρικών, στο ΙΚΑ και τη δημιουργία ενός Ταμείου κύριας ασφάλισης, ενός επικουρικού και ενιαίες παροχές για όλους τους Ελληνες. Αυτό προβλέπει το σχέδιο για το νέο Ασφαλιστικό, το οποίο έχει υποβληθεί στην «επιτροπή σοφών» στο υπουργείο Εργασίας.
Το σχέδιο που είναι υπό επεξεργασία, για τη μεταρρύθμιση του Ασφαλιστικού από τη νέα κυβέρνηση, προβλέπει την ένταξη όλων των ασφαλισμένων μετά από το 1992 στο νέο σύστημα, αλλά και μεταβατικές διατάξεις, για τους παλιότερους ασφαλισμένους.
Το εν λόγω πλάνο, που δημοσίευσε το «Βήμα», έχει δύο άξονες: τις άμεσες ενέργειες για τη συγχώνευση όλων των Ταμείων, αλλά και τη δημιουργία ενός νέου συνταξιοδοτικού συστήματος στο οποίο θα ενταχθούν υποχρεωτικά όσοι ασφαλίστηκαν μετά από το 1992.

***********

Το βίντεο του ΕΟΤ που σαρώνει τα βραβεία -Ενα ατελείωτο ταξίδι στην Ελλάδα [εικόνες]

Το βίντεο του ΕΟΤ που σαρώνει τα βραβεία -Ενα ατελείωτο ταξίδι στην Ελλάδα [εικόνες]

Ένα νέο τουριστικό βίντεο με τίτλο «Greek Tourism. An eternal joyrney», το οποίο παρουσιάζει την Ελλάδα σαν έναν ιδανικό τουριστικό προορισμό, έχει καταφέρει να αποσπάσει τρία τιμητικά βραβεία σε τρία διεθνή τουριστικά φεστιβάλ που διοργανώνονται ανά το κόσμο μέσα στο 2015.
Το βίντεο, το οποίο είναι μια παραγωγή του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού σε σκηνοθεσία του Αντώνη Θεοχάρη Κιούκα, κατάφερε πρόσφατα να κατακτήσει το βραβείο «Blue Danube» (Γαλάζιος Δούναβης) για το καλύτερο πολιτιστικό τουριστικό φιλμ στο Διεθνές Φεστιβάλ Τουριστικών και Οικολογικών ταινιών SILAFEST 2015 (30/8-5/9/2015), που έγινε στο Veliko Gradište της Σερβίας.
Το ίδιο ωστόσο φιλμ έχει διακριθεί μέσα στο 2015 σε άλλα δύο αντίστοιχα φεστιβάλ. Κέρδισε το 1ο βραβείο στην κατηγορία Country στο Βερολίνου, κατά την διάρκεια της διεθνούς τουριστικής έκθεσης ITB, ενώ το πρώτο βραβείο κατέκτησε και στο τουριστικό φεστιβάλ των Η.Π.Α. «US International Film and Video Festival».



*********************************************
ΚΑΙ  ΕΝΑ  ΒΙΝΤΕΟ  ΠΟΥ  ΚΟΒΕΙ  ΤΗΝ  ΑΝΑΣΑ.....
********************************************

Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΣΤΗΝ ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΔΕΝ ΑΦΗΝΕΙ ΟΜΩΣ ΚΑΝΕΝΑΝ
Βίντεο που κόβει την ανάσα: Μάνα προσπαθεί να περάσει τον φράχτη με τα προσφυγόπουλα παιδιά της που σπαράζουν [βίντεο]
            Βίντεο που κόβει την ανάσα: Μάνα προσπαθεί να περάσει τον φράχτη με τα προσφυγόπουλα παιδιά της που σπαράζουν [βίντεο]
Το δράμα των προσφύγων έχει ξεπεράσει πια τα ανθρώπινα όρια και όσα περνούν μοιάζει με έναν εφιάλτη δίχως τέλος.
Ενα βίντεο που δημοσίευσε η Daily Mail, δείχνει μια μάνα απεγνωσμένα να προσπαθεί να περάσει τον φράχτη στην Ουγγαρία.
Οι άνδρες της οποίας όπως φαίνεται και από το βίντεο, δημιουργούν μία ασφυκτική κατάσταση πάνω από τους δυστυχισμένους πρόσφυγες, που κυριολεκτικά τα έχουν χαμένα.

Τα δύο προσφυγόπουλα παιδιά της σπαράζουν στο κλάμα, αλλά η αστυνομία δεν αφήνει να περάσει κανείς.


Ο.Τ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου