Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Παρασκευή, 19 Απριλίου, η Εκκλησία γιορτάζει τον Ακάθιστο ύμνο......

Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2015

ΣΥΝΕΧΗΣ ΡΟΗ..... ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ (ΜΕ ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ) ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΚΑΘΟΛΟΥ Η ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΣΤΑ ΨΙΛΑ ΤΩΝ ΜΜΕ(ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ)

                                   Σκίτσο  του Γιάννη Δερμεντζόγλου

Του  Ορέστη  Τσάρκου

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ  Ο  ΜΙΧΕΛΑΚΗΣ  ΠΑΡΑ  ΤΟ  ΟΤΙ ΕΚΚΡΕΜΕΙ  ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ .ΜΕΙΜΑΡΑΚΗΣ...  ΜΕ  ΤΟΝ  ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ  ΓΙΑ  ΤΑ  ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ(ΒΙΝΤΕΟ).  ΑΝΕΞΑΡΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ  Η  ΣΑΚΟΡΑΦΑ . ΦΛΑΤΣΙΑΝΙ...Η ΛΙΣΤΑ  ΛΑΓΚΑΡΝΤ  ΠΕΡΙΕΧΕΙ  ΠΟΛΥ  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ  ΣΤΟΙΧΕΙΑ . ΠΟΙΝΙΚΗ  ΔΙΩΞΗ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗ  ΓΙΑ  ΓΙΑΚΟΥΜΑΚΗ .  ΠΕΡΑΣΑΝ  4  ΧΡΟΝΙΑ... ΠΑΤΕΡΑΣ  ΦΥΣΣΑ.....ΕΠΙΣΤΟΛΗ  ΠΡΟΣ  ΤΟ  ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ. ΑΛΕΞΙΑΔΗΣ...ΝΑ  ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ  ΟΣΟΙ ΕΚΡΥΒΑΝ  ΧΡΗΜΑΤΑ. ΠΕΤΣΑΛΝΙΚΟΣ...ΤΣΙΡΙΜΩΚΟΙ ΣΤΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ . ΤΡΕΜΗ-ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ...Η  ΟΛΓΑ  "ΜΥΓΙΑΣΤΗΚΕ" ΚΑΙ  ΠΑΛΙ(ΒΙΝΤΕΟ). ΓΚΑΛΠΡΑΙΗΘ...Ο ΣΥΡΙΖΑ  ΕΧΕΙ  ΗΤΗΘΕΙ . 123  ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΟΙ  ΦΤΩΧΟΙ  ..342  ΟΙ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥΧΟΙ ΣΤΗΝ  ΕΥΡΩΠΗ ! ΣΕ ΑΥΤΑ  ΤΑ  ΝΕΡΑ  ΠΟΥ  ΤΑ  ΠΑΙΔΙΑ  ΜΑΣ  ΚΟΛΥΜΠΟΥΝ  ...ΚΑΠΟΙΑ  ΑΛΛΑ  ΔΕΝ  ΤΑ  ΚΑΤΑΦΕΡΝΟΥΝ (ΒΙΝΤΕΟ)....... 

"Δεν πλήρωσα" επιμένει ο Μεϊμαράκης - Παίζει με τις λέξεις για το σκάνδαλο των υποβρυχίων (βίντεο)


Να εντυπώσει στο μυαλό των δυνητικών του ψηφοφόρων ότι δεν ευθύνεται εκείνος ως υπουργός Άμυνας για την αδικαιολόγητη, σύμφωνα με τον αναθεωρητή Γ - στρατιωτικό εισαγγελέα,  καταβολή 105 εκατ. ευρώ στη γερμανική εταιρία HDW, επιχειρεί ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης επαναλαμβάνοντας σε διαδοχικές του συνεντεύξεις πως την επίμαχη πληρωμή έκανε το υπουργείο Οικονομικών. Η αλήθεια είναι ωστόσο ότι το υπουργείο Οικονομικών δεν εγκρίνει καμία εκταμίευση για υποβρύχια, αν δεν την εισηγηθεί πρώτα και υπογράψει ο υπουργός Άμυνας, στην προκειμένη περίπτωση ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης.
"Εγώ δεν παρήγγειλα τα υποβρύχια, δεν παρέλαβα τα υποβρύχια, ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΣΑ ΤΑ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ" φώναζε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας στη συνέντευξη που έδωσε το βράδυ της Δευτέρας στο STAR και το Νίκο Χατζηνικολάου. Συνεχίζοντας είπε: "Αυτό που πληρώθηκε είναι από άλλο πρόγραμμα, είναι εκσυγχρονισμός άλλων υποβρυχίων, άλλο πρόγραμμα, άλλη σύμβαση... και δεν πληρώθηκε από το υπουργείο Άμυνας, πληρώθηκε από το υπουργείο Οικονομικών, ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΜΑΣ". 
Δείτε το σχετικό απόσπασμα από το 4:29 και μετά.
 Τί εννοούσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και υπουργός Άμυνας από το 2006 ως το 2009 με το "δεν πλήρωσα"; Προσπάθησε να το εξηγήσει στη συνέντευξη που έδωσε στον Τάκη Χατζή και την ιστοσελίδα newpost.gr
Είπε ο κ. Μεϊμαράκης: "Οι πληρωμές δε γίνονται... πάει ο υπουργός ανοίγει το χρηματοκιβώτιο, βγάζει μετρητά και πάει και πληρώνει. Για να γίνει μία πληρωμή περνάει χρόνος. Έχουν μαζευτεί όλα τα τιμολόγια των δεδουλευμένων από το ΓΕΝ, πιστοποιεί ότι έχουν γίνει, τα στέλνει στο ελεγκτικό συνέδριο, πιστοποιεί το ελεγκτικό συνέδριο, υπογράφουν τουλάχιστον 5-10 άνθρωποι σε κάθε οργανισμό, από εκεί πάει στην Τράπεζα της Ελλάδος, από εκεί ανοίγει πίστωση στο υπουργείο Οικονομικών και πληρώνεi.
Δείτε το σχετικό απόσπασμα από το 1:14:00

Real.gr Β.ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗ ΥΠΟΒΡΥΧΙΩΝ-ΚΑΜΜΕΝΟΣ



******************

Ανεξαρτητοποιήθηκε η Σακοράφα

Κι άλλη απώλεια για Τσίπρα: Ανεξαρτητοποιήθηκε η Σακοράφα


Τη δεύτερη  απώλεια από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ στην Ευρωβουλή μετρά ο Αλέξης Τσίπρας, αφού ανεξαρτητοποιήθηκε και η Σοφία Σακοράφα. 

Η κυρία Σακοράφα στην επιστολή ανεξαρτητοποίησής της, αναφέρει ότι δεν μπορεί να στηρίξει κυβέρνηση και πολιτικές αντιλαϊκών μέτρων, ενώ υποστηρίζει ότι ένας άλλος δρόμος είναι πολιτικά  εφικτός. 

Η ευρωβουλευτής, αν και δεν το λέει ευθέως, υπαινίσσεται την προσχώρησή της στη Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη, λέγοντας «ο δρόμος είναι δύσκολος, αλλά θα τον περπατήσουμε με τις δυνάμεις που ανέδειξε το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου». 


*********************************

Αποκαλύψεις Φαλτσιανί: Η «λίστα Λαγκάρντ» που έφτασε στην Ελλάδα είχε ελάχιστα στοιχεία από αυτά που πραγματικά υπάρχουν


Ο Ερβέ Φαλτσιανί, που βρίσκεται πίσω από την «λίστα Λαγκάρντ», εξετάστηκε σήμερα από τέσσερις Έλληνες εισαγγελείς που μετέβησαν στο Παρίσι για α λάβουν την κατάθεσή του. Να σημειωθεί ότι ο Φαλτσιανί είχε υποκλέψει στοιχεία χιλιάδων καταθετών από την τράπεζα HSBC της Γενεύης.

Η εξέταση του διεξήχθη στην Ελληνική πρεσβεία στο Παρίσι κάτω από συνθήκες πλήρους μυστικότητας και έγινε γνωστή μετά την ολοκλήρωσή της το απόγευμα της Παρασκευής.  Σύμφωνα με πληροφορίες, παρόντες στην κατάθεση Φαλτσιανί ήταν ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλίας Ζαγοραίος, και οι τρεις εισαγγελείς που ερευνούν την υπόθεση Παπασταύρου - Μεταξά,  Ελένη Τουλουπάκη, Χρήστος Τζούρας, Γιώργος Καλούδης. 

Νομικοί κύκλοι τονίζουν πως η κατάθεση του, δίνει το έναυσμα για αξιολόγηση από τις εισαγγελικές αρχές όλων των στοιχείων σχετικά με τους δικαιούχους των υπεράκτιων εταιρειών. Τα ονόματά τους είναι πλέον γνωστά στις Ελληνικές αρχές. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η επίμαχη κατάθεση σηματοδοτεί νέες ποινικές διώξεις για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.  

«Έδωσα όλα τα στοιχεία, νομίζω ότι βοήθησα πολύ την ελληνική δικαιοσύνη. Η λίστα που έφτασε στη χώρα είχε ελάχιστα στοιχεία από αυτά που πραγματικά υπάρχουν», φέρεται να είπε ο Φαλτσιανί στους Έλληνες εισαγγελείς, στην κατάθεσή του.

******************

Ποινική δίωξη κατά Μαρκογιαννάκη για την υπόθεση Γιακουμάκη


Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν τοπικά μέσα ενημέρωσης της Ηπείρου, η Εισαγγελία Ιωαννίνων άσκησε σήμερα Πέμπτη ποινική δίωξη στον πρώην βουλευτή Χανίων της Νέας Δημοκρατίας Χρήστο Μαρκογιαννάκη, για την εμπλοκή του στην υπόθεση του θανάτου του 20χρονου σπουδαστή Βαγγέλη Γιακουμάκη.



Όπως αναφέρουν οι ιστοσελίδες epiruspost και epirusgate, η δίωξη ασκήθηκε με την κατηγορία για ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος.
Το tvxs.gr επικοινώνησε με τον συνήγορο της οικογένειας Γιακουμάκη στα Γιάννενα Δημήτρη Μπούκα, ο οποίος ανέφερε: «Πράγματι ασκήθηκε ποινική δίωξη σε πολιτικό πρόσωπο με την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας σε παράβαση καθήκοντος, καθώς και σε δύο πρώην μέλη του διδακτικού προσωπικού της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων για παράβαση καθήκονταος, επειδή δεν παρενέβησαν ώστε να αποτρέψουν τα όσα δεινά βίωνε ο 20χρονος σπουδαστής Βαγγέλης Γιακουμάκης». Ο κ. Μπούκας πάντως, αρνήθηκε να μπει στη διαδικασία της ονοματολογίας, επικαλούμενος ζήτημα προστασίας προσωπικών δεδομένων


**************************

ΖΗΤΑ ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΑΚΟΠΕΙ Η ΔΙΚΗ

Η συγκλονιστική επιστολή του πατέρα Φύσσα: Σταματήστε την εγκληματική δράση της ΧΑ

Η συγκλονιστική επιστολή του πατέρα Φύσσα: Σταματήστε την εγκληματική δράση της ΧΑ

Ο πατέρας του άτυχου Παύλου Φύσσα, που δολοφονήθηκε στο Κερατσίνι από χρυσαυγίτικο μαχαίρι, δεν μιλά συχνά. Δύο χρόνια τώρα σιωπά. Εχει δώσει μία ή δύο συνεντεύξεις, και έκτοτε περιμένει την δίκη των δολοφόνων του γιου του. Η αναμονή σκληρή, η δικαιοσύνη αργή, αλλά εκείνος δεν «επαναστατεί».
Τώρα όμως φαίνεται ότι το ποτήρι ξεχείλισε για τον Παναγιώτη Φύσσα. Επί 4 μήνες έρχεται καθημερινά στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού, κάθεται στην ίδια θέση και περιμένει την πρόεδρο του δικαστηρίου να φωνάξει το όνομά του. Και εκείνος με τη σειρά του να ανέβει στο βήμα του μάρτυρα και να πει όσα γνωρίζει για τη δολοφονία του γιου του.
Έτυχε η δίκη των 60 και πλέον κατηγορουμένων της Χρυσής Αυγής να συμπέσει χρονικά αυτήν την περίοδο με τις εκλογές. Και οι συνήγοροι των κατηγορουμένων ζητούν ολιγοήμερη διακοπή της διαδικασίας για να μην υπάρχουν σκιές, όπως είπαν, σε βάρος του δικαστηρίου, αφού οι βουλευτές της Χ.Α είναι και υποψήφιοι και κατηγορούμενοι. Ο Παναγιώτης Φύσσας, όμως, βλέπει μεθοδευμένες καθυστερήσεις από την πλευρά των Χρυσαυγιτών για να μην καταθέσει ο ίδιος πριν από τις εκλογές, αλλά και για να μην ακουστούν όσα πρέπει για την υπόθεση. Και κάνει μία έκκληση: Να τον αφήσουν επιτέλους, μετά από δύο χρόνια, να μιλήσει για την δολοφονία του γιου του.
Η επιστολή του Παναγιώτη Φύσσα
«Η συμπλήρωση 4 μηνών από την έναρξη της δίκης κατά της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, η οποία μεταξύ άλλων ευθύνεται και για την στυγερή δολοφονία του γιου μου Παύλου, συνέπεσε με την προκήρυξη των εθνικών εκλογών. Μετά από πολλές συνεδριάσεις του δικαστηρίου, μεθοδευμένες καθυστερήσεις από την πλευρά των κατηγορουμένων και προσχηματικά αιτήματα, έφτασε η στιγμή που ως πρώτος μάρτυρας θα καταθέσω όσα γνωρίζω για την τελευταία νύχτα του παιδιού μου αλλά και ό,τι άλλο αφορά την υπόθεση αυτή. Είναι ξεκάθαρο ότι η φωνή μου, αλλά και των άλλων μαρτύρων, ενοχλεί και θα ενοχλήσει τους κατηγορούμενους, και όχι μόνο, και για τον λόγο αυτό επιχείρησαν για μία ακόμα φορά με αίτημά τους να μεταθέσουν την κατάθεσή μου για ημερομηνία μετά τις εκλογές, οι ίδιοι που πριν ανυπομονούσαν, δήθεν, να ξεκινήσει η δίκη. Τώρα ευθέως υποστήριξαν ότι η «συνέχιση» της δίκης θα βλάψει την προεκλογική εκστρατεία και τα ποσοστά του κόμματός τους. Όμως η αλήθεια έχει τίμημα που κάποτε πρέπει να πληρωθεί. Μετά από 4 μήνες που η οικογένειά μου και εγώ ξαναζούμε καθημερινά τη μοιραία νύχτα, αντικρίζοντας τα πρόσωπα όσων από τους δολοφόνους του Παύλου εμφανίζονται και τις προκλήσεις τους, περιμένουμε η ελληνική δικαιοσύνη να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, τιμώντας την μνήμη του παιδιού μου αλλά και των άλλων θυμάτων της Χρυσής Αυγής. Οι προσβολές που τόσο καιρό υπομένουμε, τόσο εντός του δικαστηρίου από λεγόμενα και χειρονομίες, όσο και εκτός αυτού, με την ανοχή ενός μέρους της ελληνικής κοινωνίας που δεν έχει καταλάβει το μέγεθος και την απαξία των εγκλημάτων της Χρυσής Αυγής, πρέπει να σταματήσουν. Και τη στιγμή μάλιστα που αναμένεται η κατάθεσή μου, παλεύουν με κάθε τρόπο να μην ακουστώ μέχρι τις εκλογές, την ίδια στιγμή που οι δολοφόνοι του παιδιού μου κυκλοφορούν ελεύθεροι, βεβηλώνοντας το μνημείο του στο Κερατσίνι, κάνοντας μοτοπορείες στον Πειραιά, τη Νίκαια και τον Κορυδαλλό, πορείες μπροστά από το σπίτι μας, σκορπίζοντας τα μηνύματα μίσους ακόμα και στον δρόμο που χύθηκε το αίμα του παιδιού μου. Ο μοναδικός τρόπος για την απόδοση ουσιαστικής δικαιοσύνης είναι η συνέχιση της δίκης αυτής, ανεξάρτητα από τις σκοπιμότητες των δολοφόνων του γιου μου. Αυτή πρέπει να είναι η δικαιοσύνη, αποκομμένη από πολιτικές σκοπιμότητες, και συνεπώς περιμένω τόσο εγώ όσο και η ελληνική κοινωνία ότι θα επιτραπεί, επί τέλους, να πω αυτά που δύο χρόνια από την δολοφονία του Παύλου, πρέπει να ακουστούν».


**************************

Αλεξιάδης: Να φοβούνται όσοι έκρυβαν χρήματα


Σαφές μήνυμα προς όσους διαθέτουν αδήλωτες τραπεζικές καταθέσεις στο εξωτερικό έστειλε σήμερα Παρασκευή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, τονίζοντας ότι στόχος των Αρχών είναι να πετύχουν την εθελοντική αποκάλυψή και τον επαναπατρισμό τους.
«Έχουν να φοβούνται όσοι έκρυβαν χρήματα. Θέλουμε την εθελοντική αποκάλυψη και των επαναπατρισμό των κεφαλαίων αυτών. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι θα δοθεί αμνηστία, αλλά ούτε και θα επιβληθεί ένας πολύ υψηλός και τιμωρητικός φόρος», δήλωσε ο κ. Αλεξιάδης, μιλώντας στον ΣΚΑΙ.
Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, τράπεζες και χρηματιστηριακές εταιρείες κλήθηκαν από το γραφείο της οικονομικής εισαγγελίας να αποστείλουν στοιχεία για επενδύσεις άνω των 500 χιλιάδων ευρώ (ομόλογα, αμοιβαία κεφάλαια κλπ.) που αφορούν στο διάστημα 1/6/2014 με 30/6/2015.

Πετσάλνικος: Μικροί Τσιριμώκοι χώνονται στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ


Για «μικρούς Τσιριμώκους» που ενώ τον Ιανουάριο συμμετείχαν στον εκλογικό αγώνα του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών, σήμερα συνεργάζονται με το ΠΑΣΟΚ που τότε κατήγγειλαν, κάνει λόγο σε σκληρή ανάρτησή του στην ιστοσελίδα του το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Φίλιππος Πετσάλνικος, «φωτογραφίζοντας» πρόσωπα όπως ο Θάνος Μωραΐτης, που βρίσκεται στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ.


Ανέβηκαν οι τόνοι όταν ο πρώην υπουργός κατηγόρησε την παρουσιάστρια πως είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία, όταν τον ρώτησε πώς είναι δυνατόν να μην μειωθούν οι συντάξεις
Απίστευτος καβγάς στο αποψινό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού, μεταξύ της παρουσιάστριας Όλγας Τρέμη και του πρώην υπουργού Εργασίας Γιώργου Κατρούγκαλου. 


Την... σπίθα άναψε η ερώτηση της παρουσιάστριας προς τον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ για το πώς είναι δυνατόν να μην μειωθούν οι συντάξεις, εφόσον υπάρχει έλλειμμα 1,8 δισ. ευρώ στο ασφαλιστικό σύστημα της χώρας. Αμέσως, ο κύριος Κατρούγκαλος προέβη σε απίστευτους χαρακτηρισμούς, κατηγορώντας τη δημοσιογράφο πως βρίσκεται «σε διατεταγμένη υπηρεσία».


Η κυρία Τρέμη εξερράγη και με τη σειρά της κατηγόρησε τον Γιώργο Κατρούγκαλο: «Δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε επιχειρήματα και χρησιμοποιείτε χαρακτηρισμούς»;


«Ήσασταν σε διατεταγμένη υπηρεσία και δεν είχατε διαβάσει το Μνημόνιο» επανέλαβε ο Γιώργος Κατρούγκαλος, «με καλέσατε και πρέπει να με ακούσετε»!  

«Σας καλέσαμε και υπολογίζαμε πως είστε και στοιχειωδώς ευγενής, μάλλον πέσαμε έξω», ήταν η απάντηση της Όλγας Τρέμη.


*******************************

Γκάλμπρεϊθ: Ο ΣΥΡΙΖΑ στην παρούσα φάση έχει ηττηθεί


Την άποψη πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ηττηθεί στον αγώνα κατά της λιτότητας εξέφρασε ο καθηγητής του Πανεπιστημίου του Τέξας Τζέιμς Γκάλμπρεϊθ.
Μιλώντας στο αμερικανικό δίκτυο CNBC, ο Αμερικανός διεθνούς φήμης οικονομολόγος, ο οποίος από το Φεβρουάριο έως τον Ιούλιο διατέλεσε σύμβουλος του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη και του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, κλήθηκε να απαντήσει στην ερώτηση αν πιστεύει πως ο ΣΥΡΙΖΑ και οι Podemos μπορούν να αλλάξουν την ισορροπία δυνάμεων εντός ευρωζώνης αναφορικά με την λιτότητα.
«Ο ΣΥΡΙΖΑ δυστυχώς στην παρούσα φάση έχει ηττηθεί» δήλωσε και προσέθεσε: «Η μοίρα των Podemos είναι αβέβαιη. Υπάρχουν δύο παράγοντες που πρέπει να ληφθούν υπόψη. Το ένα είναι ότι η Ισπανία είναι μεγαλύτερη χώρα από την Ελλάδα. Το άλλο είναι ότι οι Podemos δεν έχουν κερδίσει ακόμα τις εκλογές, και πως στο πλαίσιο του εκλογικού ισπανικού συστήματος είναι πιο δύσκολο να σχηματιστεί μια κοινοβουλευτική πλειοψηφία ότι είναι στο ελληνικό σύστημα».

*************

123 εκατομμύρια φτωχοί, 342 δισεκατομμυριούχοι στην Ευρώπη

Ανισότητα

Η φτώχεια και η ανισότητα στην Ευρώπη έχουν φτάσει σε συγκλονιστικά επίπεδα, σύμφωνα με έκθεση της Oxfam που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα. Περίπου 123 εκ. ανθρώπων υπολογίζεται ότι ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας, ενώ την ίδια ώρα η ήπειρος φιλοξενεί 342 δισεκατομμυριούχους. 
Μεταξύ του 2009 και του 2013, ο αριθμός των Ευρωπαίων που ζουν σε συνθήκες σοβαρής υλικής στέρησης, δηλαδή χωρίς επαρκή χρήματα για να θερμάνουν τα σπίτια τους ή να αντιμετωπίσουν απρόβλεπτες δαπάνες, αυξήθηκε από 7.500.000 μέχρι 50.000.000 άτομα.
Ο αριθμός αυτός συμπεριλαμβάνεται μεταξύ των 123 εκατομμυρίων ανθρώπων - σχεδόν το ένα τέταρτο του πληθυσμού της ΕΕ - οι οποίοι αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο της φτώχειας, την ίδια στιγμή που η ήπειρος φιλοξενεί 342 δισεκατομμυριούχους.

**************************************************************

Σε αυτά τα νερά που τα παιδιά μας κολυμπούν κάποια άλλα δεν τα καταφέρνουν [ΒΙΝΤΕΟ]

****************************************

Το μήνυμα


Από τη μια όμορφες στιγμές μιας μαμάς με το παιδί της στις θάλασσές μας και από την άλλη, στα ίδια ακριβώς νερά, ο αγώνας και η αγωνία μιας μητέρας και ενός παιδιού, που είχαν την ατυχία να γεννηθούν στη λάθος χώρα, τη λάθος στιγμή. 
Αυτό είναι το πλαίσιο της ταινίας «Θάλασσα» που παρουσιάζει το γραφείο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ  για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα.  
Η πλοκή της ταινίας λειτουργεί σε συμβολικό επίπεδο, αντιπαραβάλλοντας ξέγνοιαστες οικογενειακές στιγμές με την προσπάθεια για επιβίωση. Τη δράση συνοδεύει μια αναπάντεχη μουσική επιλογή, που σαν σκοπό έχει να υπογραμμίσει πως η ανεμελιά αυτού του καλοκαιριού στιγματίστηκε από μια ανείπωτη ανθρωπιστική κρίση.



O.T

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου