Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Κυριακή 20 Απρλίου σήμερα.....

Πέμπτη 13 Αυγούστου 2015

ΣΥΝΕΧΗΣ ΡΟΗ..... ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ (ΜΕ ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ) ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΚΑΘΟΛΟΥ Η ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΣΤΑ ΨΙΛΑ ΤΩΝ ΜΜΕ(ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ) .

Του Ορέστη Τσάρκου
ΚΩΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ....ΔΕΝ  ΘΑ  ΠΑΡΑΔΩΣΩ  ΤΑ ΚΛΕΙΔΙΑ  ΤΗΣ  ΒΟΥΛΗΣ  ΣΤΟ  ΣΟΙΜΠΛΕ , ΜΑΚΡΗ...Η  ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ  ΞΕΠΕΡΑΣΕ  ΤΗ  Ν.Δ , ΕΡΤ...ΞΑΝΑΡΧΙΣΑΝ  ΤΙΣ  ΚΟΠΑΝΕΣ, ΝΟΣΟΚ. ΑΤΤΙΚΟΝ....ΕΦΗΜΕΡΕΥΕ  ΚΑΙ  ΑΥΤΟΙ (ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ  ΚΑΙ ΥΠΟΔΙΟΙΚΗΤΗΣ)  ΗΤΑΝ  ΣΕ  ΑΔΕΙΑ , ΔΗΜΑΡΧΟΣ  ΚΩ....ΚΑΤΑ  ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ  ΓΙΑ  ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ , ΑΛΕΞΙΑΔΗΣ....ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ  ΣΤΑΜΑΤΑΓΑΝ  ΦΟΡΟΛ  ΕΛΕΓΧΟΥΣ  ΣΕ  ΦΙΛΟΥΣ  ΤΟΥΣ , ΣΤΕΛΕΧΟΣ  ΤΟΥ  "ΠΟΤΑΜΙΟΥ" ΕΜΠΛΕΚΕΤΑΙ  ΣΕ  ΑΠΑΤΗ ΚΑΙ  ΜΙΑ  ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ  ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ  ΕΙΔΗΣΗ ( ΓΙΑ  ΤΑ  ΣΥΚΑ).............. 
                

=ΚΑΙ GUARDIAN ΚΑΤΑ ΤΣΙΠΡΑ: "ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΠΑΡΑΔΙΔΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ"




Με επίθεση κατά της κυβέρνησης και σαφείς υπαινιγμούς κατά του Αλέξη Τσίπρα ήταν η ομιλία της Ζωής Κωνσταντοπούλου στη Διάσκεψη των Προέδρων χθες για να ανοίξει το Κοινοβούλιο και να ψηφίσει σήμερα τη συμφωνία και τα μέτρα «ταφόπλακα» της ελληνικής κοινωνίας. «Δεν θα παραδώσω τη σφραγίδα της Βουλής στον κ. Σόιμπλε να σφραγίζει», ήταν η χαρακτηριστική φράση της Προέδρου δείχνοντας για ακόμη μία φορά πώς το ρήγμα στις σχέσεις της με το Μέγαρο Μαξίμου είναι πλέον αγεφύρωτο.
                     ********************

=Μακρή: Συγχαρητήρια στη συγκυβέρνηση, ξεπέρασε και τη ΝΔ στα μέτρα

             
Μετά την ανακοίνωση της ότι δε θα είναι εκ νέου υποψήφια με τον ΣΥΡΙΖΑ η Ραχήλ Μακρή συνεχίζει τη σκληρή της κριτική στο κόμμα.
«Συγχαρητήρια στη συγκυβέρνηση. Ξεπεράσατε και τη Ν.Δ. στα μέτρα που δεν τόλμησαν να πάρουν», επεσήμανε με ανάρτησή της στο Twitter η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ραχήλ Μακρή.

       ***************

=ΕΡΤ ....Ξανάρχισαν τις κοπάνες!


Φαινόμενα… εξαφάνισης εργαζομένων από την εργασία τους παρουσιάζονται ξανά στην ΕΡΤ και στο ΑΠΕ. Ενώ η ανεργία θερίζει στον ιδιωτικό τομέα, υπάρχουν δημοσιογράφοι και στις δύο εταιρείες του Δημοσίου που επιμένουν να μην εμφανίζονται στη δουλειά τους. Η συγκλονιστική μάχη που δόθηκε για να ανοίξει ξανά η ΕΡΤ, ενάντια στη σκοταδιστική απόφαση της κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου, άφησε, όπως φαίνεται, ασυγκίνητους ορισμένους.
Στην ΕΡΤ εντοπίστηκε η απουσία δύο δημοσιογράφων από τον περιφερειακό σταθμό στον οποίο εργάζονται και θα ακολουθήσει η διαδικασία του πειθαρχικού ελέγχου. Κατά την ΠΟΣΠΕΡΤ, το ότι δεν εφαρμόστηκε το προηγούμενο οργανόγραμμα της πρώην ΕΡΤ ΑΕ ευνοεί αυτήν τη συμπεριφορά, η οποία γίνεται ανεκτή από τους προϊσταμένους.
Στην περίπτωση του ΑΠΕ υπήρξε η περίπτωση προσώπου που προσελήφθη σε απαγορευμένο από τη νομοθεσία χρόνο, μεσούσης της προεκλογικής περιόδου του 2009, και για έξι χρόνια δεν εμφανίστηκε στο ΑΠΕ ούτε έστειλε κάποιο ρεπορτάζ. Η διοίκηση του ΑΠΕ προχώρησε στην απόλυσή του και εξετάζει το ενδεχόμενο να διεκδικήσει πίσω τη μισθοδοσία των έξι ετών.
Στη θέση του θα ζητηθεί να προσληφθεί άνεργος από τη λίστα της ΕΣΗΕΑ.

                      ***************************

=Με εντολή Κουρουμπλή αντικαθίστανται ο διοικητής και ο υποδιοικητής στο «Αττικόν»

            
Tην άμεση αντικατάσταση του διοικητή και του υποδιοικητή του νοσοκομείου «Αττικόν» προανήγγειλε την  Τετάρτη ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής, καθώς σε αιφνιδιαστική επίσκεψη που πραγματοποίησε σήμερα, σε ημέρα γενικής εφημερίας, πληροφορήθηκε ότι και οι δύο έλειπαν σε άδεια.




Σε δηλώσεις του σε ιστοσελίδα o Γεώργιος Κυρίτσης προειδοποιεί πως οι κάτοικοι έχουν φτάσει στα όρια της αντοχής και την ανοχής τους - Έχει καταλυθεί κάθε έννοια τάξης στο νησί - Απευθύνω έκκληση για αυτοσυγκράτηση, διότι η δράση προκαλεί κι αντίδραση
Από πέρυσι τον Οκτώβρη που πρωτοαντιμετωπίσαμε το θέμα καταθέσαμε προς κάθε κατεύθυνση το ότι η Κως είναι αδύνατον να διαχειριστεί την οποιαδήποτε κατάσταση της μετακίνησης μεταναστών από τα τουρκικά παράλια. Δυστυχώς, η κατάσταση έχει οξυνθεί το τελευταίο διάστημα. Έχουμε φτάσει σε ασύλληπτους αριθμούς για τις δυνατότητες της Κω. Σήμερα εδώ έχουμε περίπου 7.000 ανθρώπους, οι οποίοι δεν ελέγχονται με τίποτα», σημειώνει ο κ. Γεώργιος Κυρίτσης.
«Σήμερα το πρωί ξεκίνησαν επεισόδια από τους μετανάστες, με αποτέλεσμα να επιτεθούν στους αστυνομικούς της Κω, οι οποίοι όπως μου δήλωσε ανώτατος αξιωματικός του παραρτήματος της αστυνομίας στη Δωδεκάνησο θα προχωρήσουν σε κατάληψη και κλείσιμο του αστυνομικού τμήματος, προκειμένου να προφυλάξουν τους εαυτούς τους. Προσπάθησαν να αμυνθούν και να διασώσουν ότι μπορούσαν, αλλά και να διαφυλάξουν την Υπηρεσία Αλλοδαπών. Οι αστυνομικοί προπηλακίστηκαν σκαιότατα. Όλα αυτά έγιναν, διότι οι μετανάστες δεν αντιλαμβάνονται ότι υπάρχει μία διαδικασία, ένας νόμος και μία τάξη που πρέπει να ακολουθήσουν. Απαιτητικά κι ίσως κι εκβιαστικά δε μπαίνουν ούτε στη διαδικασία να προχωρήσουν στη διεκπεραίωση των στοιχείων τους», επισημαίνει.
 Πανούσης και Φιλιππάκος είναι άκρως συνεργάσιμοι και τους αξίζουν συγχαρητήρια. Έχουν αντιληφθεί το πρόβλημα και προσπαθούν να το λύσουν. Περιμένουμε τις διμοιρίες των ειδικών δυνάμεων, για να αποκατασταθεί η τάξη και να συνεχιστεί η διαδικασία διεκπεραίωσης για να αρχίσουν να φεύγουν. Λένε ότι θέλουν να φύγουν. Μα τους είπε κανείς ότι εμείς θέλουμε να τους κρατήσουμε εδώ;», προσθέτει ο κ. Κυρίτσης.
«Οι κάτοικοι πλέον δεν αντέχουν άλλο. Απευθύνω έκκληση να δείξουν αυτοσυγκράτηση, διότι η δράση προκαλεί κι αντίδραση. Οι αρμόδιες  δυνάμεις δουλεύουν 24 ώρες το 24ωρο», δηλώνει ο δήμαρχος Κω, εξαπολύοντας, παράλληλα, τα πυρά του ενάντια στην αναπληρώτρια υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Τασία Χριστοδουλοπούλου.
«Η κυρία Χριστοδουλοπούλου δεν κάνει τίποτε άλλο παρά να κατηγορεί την Κω και τον δήμαρχο και μάλιστα αποφεύγει και να μας μιλήσει. Η κυρία Χριστοδουλοπούλου έχει την πλήρη ευθύνη κι είναι εκείνη που δημιούργησε αυτή την κατάσταση στην Κω. Είμαι σίγουρος ότι οι απόψεις της κυβέρνησης είναι τελείως διαφορετικές από τη στάση της κυρίας Χριστοδουλοπούλου. Δημιούργησε ένα άθλιο γκέτο που από την αρχή της επισημάναμε πως είναι αδύνατον να λειτουργήσει. Το κράτος είναι παντελώς απόν πλην συγκεκριμένων υπουργών, που έχουν αντιληφθεί το πρόβλημα και βοηθούν», δήλωσε χαρακτηριστικά.
  
Στην Κω έρχονται καθημερινά 800-1000 άνθρωποι. Έπαψαν πια να έρχονται με πλαστικές βάρκες κι έρχονται με ιστιοφόρα. Το νησί έχει 33.000 κατοίκους με τους 17.000 να ζουν στο κέντρο. Οι αριθμοί είναι εντυπωσιακοί, εάν διανοηθεί κανείς τον πληθυσμό μας».
«Οι τουρίστες  πλέον αποφεύγουν να κυκλοφορούν στο κέντρο της Κω και γενικά σε κεντρικά μέρη. Από αυτά, μάλιστα, που μου λένε οι επιχειρηματίες η πτώση του τζίρου στα μικρά μαγαζιά της πόλης είναι από 30% έως 60%», σημειώνει ο δήμαρχος Κω, καταλήγοντας πως «η κατάσταση για τη χώρα είναι πολύ δύσκολη. Εάν συνεχιστεί η ροή των μεταναστών με αυτούς τους ρυθμούς το χειμώνα η οικονομική κατάσταση της χώρας θα είναι χειρότερη και θα έχουμε πάνω από μισό εκατομμύριο μετανάστες».

                                *******************



  
Σε συνέντευξη που έδωσε στην βελγική εφημερίδα «L' Echo», ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Τρύφωνας Αλεξιάδης αναφέρθηκε στο θέμα της φοροδιαφυγής στην Ελλάδα και προσπάθησε να εξηγήσει στους δημοσιογράφους της εφημερίδας αλλά και στο αναγνωστικό κοινό τις πολλές ιδιαιτερότητες που έχει το ελληνικό φορολογικό σύστημα.
 
«Θα κριθώ από την ικανότητά μου ή μη ως προς τη συλλογή φόρων» είναι ο τίτλος συνέντευξης στη βελγική εφημερίδα L' Echo του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, αρμόδιου για τα έσοδα, Τρύφωνα Αλεξιάδη, ο οποίος αναφέρεται εκτενώς στα ζητήματα που άπτονται της φοροδιαφυγής στην Ελλάδα.
Απαντώντας στο ερώτημα γιατί είναι τόσο δύσκολη η συλλογή φόρων στην Ελλάδα ο κ. Αλεξιάδης επισημαίνει ότι «το πρόβλημα είναι σύνθετο, γιατί για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα δεν υπήρχε πραγματική πολιτική βούληση για τη διασφάλιση της λειτουργίας του φορολογικού συστήματος». Αναφέρει δε χαρακτηριστικά ότι για «τους φορολογούμενους με πολιτικές επαφές οι έλεγχοι συχνά διακόπτονταν, μετά από παρέμβαση πολιτικών προσώπων, είτε επρόκειτο για υπουργούς, είτε για βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, καθώς και ενίοτε των κομμάτων της αντιπολίτευσης».

                         *************************


=Θεσσαλονίκη: Γνωστός δημοσιογράφος και υποψήφιος με το Ποτάμι εμπλέκεται σε υπόθεση κακουργηματικής απάτης


Αναταραχή έχει προκαλέσει στη Θεσσαλονίκη η είδηση της εμπλοκής γνωστού δημοσιογράφου σε κύκλωμα που εξαπατούσε ανυποψίαστους πολίτες σε Θεσσαλονίκη, Βόλο, Μυτιλήνη και στα Μέγαρα Αττικής.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας που δημοσιοποίησε τα στοιχεία των εμπλεκομένων πρόκειται για το Φωκίωνα Φουντουκίδη, ο οποίος ήταν και υποψήφιος με το Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη.
Σύμφωνα, πάντα, με τις Αρχές, πρωταγωνιστικό ρόλο στην υπόθεση φαίνεται ότι είχε ανδρόγυνο Αυστριακών, o 50χρονος Herbert Teissel και η 46χρονη σύζυγός του Anna Teissel. Σύμφωνα με την αστυνομία σχεδόν μέσα σε μία 3ετία, και ειδικότερα από το Νοέμβριο του 2010 έως το Σεπτέμβριο του 2013 οι εμπλεκόμενοι φέρονται να εξαπάτησαν τουλάχιστον είκοσι πολίτες στη Θεσσαλονίκη, το Βόλο, τη Μυτιλήνη και τα Μέγαρα Αττικής.
Πιο ειδικά, χρησιμοποιώντας τη μέθοδο της «πυραμίδας» και με δέλεαρ το εύκολο και μεγάλο κέρδος, οι επιτήδειοι έπειθαν τους ανυποψίαστους επιχειρηματίες να συμμετάσχουν με αρχικό χρηματικό κεφάλαιο στο υποτιθέμενο πρόγραμμα, το οποίο δήθεν θα τους καθιστούσε μέλη ενός δικτύου επιχειρήσεων - συμβεβλημένων με τις παραπάνω εταιρίες.

Προκειμένου δε να πείσουν τους παθόντες, τους παρείχαν διαβεβαιώσεις ότι θα μπορούσαν να αποχωρήσουν οποιαδήποτε στιγμή επιθυμούσαν από το πρόγραμμα κι ότι θα έπαιρναν πίσω το αρχικό τους κεφάλαιο. 

              *************************************
   ΚΑΙ  ΜΙΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ  ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ  ΕΙΔΗΣΗ  
         *****************************************

=ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΕΥΧΑΡΙΣΤΗ ΓΕΥΣΗ
10 λόγοι για να ξεκινήσετε την ημέρα σας με σύκα
         10 λόγοι για να ξεκινήσετε την ημέρα σας με σύκα

Με ευχάριστη γεύση, εύκολα στη χώνεψη και πολλά θρεπτικά συστατικά, τα σύκα έχουν πολλά οφέλη για την υγεία και θα μπορούσαν να είναι από τα βασικά διατροφικά στοιχεία ενός υγιεινού πρωινού!
 Τα σύκα: 
1. Είναι εξαιρετική πηγή βιταμίνης Β6, καλίου, μαγνησίου, ασβεστίου, θρεπτικών συστατικών που χρειάζεται ο οργανισμός και ειδικά στην αρχή της ημέρας.
2. Πλούσια σε φυτικές ίνες, ελέγχουν τα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα και βοηθούν στο αδυνάτισμα.
3. Βελτιώνουν τη λειτουργία του εντέρου και προλαμβάνουν τη δυσκοιλιότητα.
4. Η πηκτίνη που περιέχουν ρίχνει τη χοληστερίνη.
Ο.Τ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου