Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Κυριακή 16 Αυγούστου 2015

ΣΥΝΕΧΗΣ ΡΟΗ..... ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ (ΜΕ ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ) ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΚΑΘΟΛΟΥ Η ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΣΤΑ ΨΙΛΑ ΤΩΝ ΜΜΕ(ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ) .

Του  Ορέστη  Τσάρκου


ΓΙΑΤΙ ΕΠΙΒΛΗΘΗΚΕ   2  ΟΟΟ. ΟΟΟ  ΠΡΟΣΤΙΜΟ  ΣΤΟ  ΑΛΕΞΗ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟ ? ,       ΧΑΙΚΑΛΗΣ  ...ΚΑΤΩ  ΑΠΟ  ΤΑ  400 ΕΥΡΩ  Η  ΣΥΝΤΑΞΗ   ,           ΑΛΕΞΙΑΔΗΣ...ΔΗΛΩΣΕ  ΤΑ  ΓΙΑΤΙ  ΤΑ  ΧΑΝΕΙΣ ,           ΤΙ  ΑΠΟΦΑΣΗ  ΠΗΡΕ  ΤΟ  ΣΥΜΒ  ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ  ΓΙΑ  ΤΙΣ  ΣΚΟΥΡΙΕΣ ? ,         ΠΟΣΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ  ΟΙ  ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ  ΣΤΗ  ΜΥΤΙΛΗΝΗ ? ,   ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ    ΟΙ  ΔΥΟ ΕΛΛΑΔΕΣ.......,   ΣΕ  ΠΟΙΟ  ΝΗΣΙ  ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΒΑΡΥΠΟΙΝΙΤΕΣ  ΕΣΚΑΨΑΝ  ΤΕΡΑΣΤΙΟ  ΤΟΥΝΕΛ  ΓΙΑ  ΝΑ  ΔΡΑΠΕΤΕΥΣΟΥΝ ? ,            ΚΑΙ  ΜΙΑ  ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ  ΕΙΔΗΣΗ...ΠΟΙΟ ΦΡΟΥΤΟ  ΒΟΗΘΑΕΙ  ΣΤΟ  ΑΣΘΜΑ   ΣΤΗΝ  ΥΠΕΡΤΑΣΗ  ΚΑΙ.............

=Πρόστιμο σχεδόν 2.000.000 ευρώ στον Μητρόπουλο για φοροδιαφυγή

                   
 
Πρόστιμο ύψους 1.940.000 ευρώ για υπόθεση φοροδιαφυγής του έτους 1999 καλείται να πληρώσει ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Μητρόπουλος.
Όπως γράφει η εφημερίδα «τα Νέα», η Διεύθυνση Ελέγχων του Υπουργείου Οικονομικών γνωμάτευσε οριστικά ότι δεν υπάρχει καμία παραγραφή για την υπόθεσή του και άρα πρέπει να πληρώσει στην αρμόδια εφορία το σύνολο του προστίμου.
Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι δικαστική επιμελήτρια πήγε στο γραφείο του για να του επιδώσει την απόφαση, με τον αντιπρόεδρο της Βουλής να αρνείται να το παραλάβει το έγγραφο με αποτέλεσμα τελικά η επιμελήτρια να το θυροκολλήσει έξω από το γραφείο του.
Στη συνέχεια, όπως σημειώνεται στο ρεπορτάζ, ο Αλέξης Μητρόπουλος κατευθύνθηκε στην γενική γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου, η οποία με τη σειρά της συγκάλεσε σύσκεψη υπηρεσιακών παραγόντων για να καταλήξουν στο ίδιο συμπέρασμα ότι δηλαδή δεν υπάρχει παραγραφή.
Είχε προηγηθεί προσφυγή του κ. Μητρόπουλου στo διοικητικό εφετείο Αθηνών, όπου διεκδικούσε παραγραφή του προστίμου που του είχε επιβληθεί, το οποίο πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, απέρριψε την αίτησή του τον περασμένο Φεβρουάριο.
Η υπόθεση ήρθε στο φως μετά από αντιδικία του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ με συνεργάτες του αφού οι τελευταίοι διεκδικούσαν μέρος της αμοιβής για τη διεκπεραίωση κληρονομικών υποθέσεων, με τη διαμάχη να φτάνει στον Άρειο Πάγο δικαιώνοντας τους αντιδίκους του βουλευτή και υποχρεώνοντάς τον να καταβάλει το ποσό των 750,000 δολαρίων.
Το ThePressProject είχε δημοσιεύσει ήδη από το 2013 το πόρισμα του ΣΔΟΕ για την υπόθεση Μητρόπουλου.
Στο παρελθόν ο κύριος Μητρόπουλος είχε υποστηρίξει ότι για τα 750.000 δολάρια είχε πληρώσει φόρο σε δεύτερο βαθμό, κάνοντας χρήση του Νόμου Αλογοσκούφη που χορηγούσε φορολογικά κίνητρα για τον επαναπατρισμό κεφαλαίων.
Ωστόσο, όπως σημειώνουν "ΤΑ ΝΕΑ", από τα παραστατικά που κατέθεσε δεν προέκυψε ότι ο λογαριασμός από όπου ήρθαν τα χρήματα ήταν ο ίδιος με τον λογαριασμό στον οποίο είχε κατατεθεί η αρχική αμοιβή του ενός εκατομμυρίου δολαρίων.


                                          *************************


=ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΧΑΪΚΑΛΗ : ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΑ 400 ΕΥΡΩ Η ΚΑΤΩΤΑΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ

Κάτω από το όριο των 400 ευρώ καθορίζεται με εγκύκλιο που υπογράφει ο υφυπουργός Εργασίας Παύλος Χαϊκάληςτο ύψος της κατώτατης σύνταξης που θα χορηγούν...
τα Ταμεία και το Δημόσιο στους συνταξιοδοτούμενους.
Συγκεκριμένα το όριο από τα 486 ευρώ καθορίζεται στα 392,7 ευρώ για όσους συνταξιοδοτηθούν από 1/1/2015 και μετά με 15ετία ή λόγω αναπηρίας 80% ή εργατικού ατυχήματος.

Όπως γράφει η Ημερησία, ταυτόχρονα όλοι όσοι συνταξιοδοτούνται από την 1/1/2015 θα λαμβάνουν αναλογία της βασικής σύνταξης των 360 ευρώ για το χρόνο ασφάλισης από την 1/1/2011 και μετά (για την ασφάλιση έως τις 31/12/2010 θα υπολογίζεται τμήμα σύνταξης  με βάση τις καταστατικές διατάξεις και τα ποσοστά αναπλήρωσης που ισχύουν σε κάθε ταμείο).

Οι αλλαγές προκαλούνται από την εγκύκλιο Χαϊκάλη, η οποία ενεργοποιεί το Ν. 3863/10 (για τη βασική και την κατώτατη σύνταξη) και το Ν. 4334/15 (για την απονομή αναλογίας της βασικής στους συνταξιοδοτούμενους από 1/1/2015).

Σε ό,τι αφορά το ύψος της βασικής σύνταξης, ορίζεται μεν για το 2015 στα 360 ευρώ, αλλά, του χρόνου θα επαναπροσδιοριστεί σύμφωνα με την εξέλιξη του ΑΕΠ (κατά 50%) και των τιμών (κατά το υπόλοιπο 50%) της...φετινής χρονιάς.

                             *******************

=Αλεξιάδης: Δήλωσε το, αλλιώς το έχασες

                
«Όποιος δεν το δηλώσει, το έχασε» είναι το μήνυμα που στέλνει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης σε όσους δεν έχουν σκοπό να δηλώσουν στο νέο Περιουσιολόγιο ακίνητα, αυτοκίνητα, σκάφη αναψυχής, καταθέσεις και άλλα περιουσιακά στοιχεία που διαθέτουν είτε εντός είτε εκτός χώρας.
Μιλώντας στο Βήμα ο αναπληρωτής υπουργός λέει ότι στόχος είναι για πρώτη φορά το υπουργείου Οικονομικών να είναι σε θέση να γνωρίζει με ακρίβεια ενός ευρώ την περιουσία όλων των πολιτών.
Τονίζει δε ότι όσοι δεν δηλώσουν την περιουσία τους, αφού εντοπιστούν από τη διασταύρωση στοιχείων και γίνει ο απαραίτητος έλεγχος, θα επιβαρυνθούν με βαριά πρόστιμα που θα φτάνουν ώς και την κατάσχεση των περιουσιών που έχουν αποκρυφτεί.


                              *********************************



=Με τη σφραγίδα του ΣτΕ στην Ελληνικός Χρυσός τα 3.273 στρέμματα δάσους στις Σκουριές .Νόμιμη και συμβατή με το ελληνικό Σύνταγμα κρίθηκε η παραχώρηση στην εταιρεία 


                                   Με τη σφραγίδα του ΣτΕ στην Ελληνικός Χρυσός τα 3.273 στρέμματα δάσους στις Σκουριές

Με τη σφραγίδα του ΣτΕ στην Ελληνικός Χρυσός τα 3.273 στρέμματα δάσους στις Σκουριές 395 Νόμιμη και συμβατή με το ελληνικό Σύνταγμα κρίθηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας η παραχώρηση στην εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός Α.Ε», τμημάτων δημοσίου δάσους συνολικού εμβαδού 3.273 στρεμμάτων, στις θέσεις «Σκουριές» και «Μαντέμ Λάκκος» του Δήμου Αριστοτέλη, στη Χαλκιδική. Η παραχώρηση της έκτασης στην εταιρεία, έγινε κατά χρήση και κυριότητα το 2012, με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης. Κατά της απόφασης αυτής ωστόσο, προσέφυγαν στο ΣτΕ κάτοικοι της Χαλκιδικής, ζητώντας την κατάργησή της, υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων πως με την παραχώρηση παραβιάζεται σειρά συνταγματικών διατάξεων και κοινοτικών οδηγιών για τη βιώσιμη ανάπτυξη, την προστασία των δασών και του πολιτιστικού περιβάλλοντος

                                                          ************************************
=Στις 3.000 οι πρόσφυγες-μετανάστες στη Μυτιλήνη
                   

Τους 3.000 φτάνουν οι μετανάστες και οι πρόσφυγες κάθε ηλικίας που βρίσκονται στο λιμάνι της Μυτιλήνης, περιμένοντας να βρουν εισιτήρια με τα πλοία της γραμμής που θα τους επιτρέψουν να ταξιδέψουν στον Πειραιά.
Νωρίς το βράδυ του Σαββάτου έκτακτο δρομολόγιο του πλοίου BLUE STAR 2 θα μεταφέρει 1.700 από αυτούς.
Τις τελευταίες μέρες οι ροές μεταναστών και προσφύγων από τα Μικρασιατικά παράλια στη Λέσβο έχουν αυξηθεί πολύ, φτάνοντας και ξεπερνώντας ακόμα και τον αριθμό των 2.000 προσφύγων σε ένα 24ωρο.
Στο χώρο του λιμανιού, στα Μπλόκια, στο άγαλμα της Ελευθερίας και στο άλσος Τσαμάκια ζουν χωρίς στοιχειώδεις κανόνες υγιεινής όλοι όσοι αποχωρούν από το Κέντρο πρώτης υποδοχής στη Μόρια.
Κοντά και όλοι όσοι συλλαμβάνονται και οι οποίοι οδηγούνται σε παραπλήσιο χώρο στο κολυμβητήριο της Μυτιλήνης, όπου και γίνεται η πρώτη καταγραφή μέχρι να οδηγηθούν στο Κέντρο πρώτης υποδοχής.

                                               *****************************************

=Παράλληλα σύμπαντα ανισότητας: Η Ελλάδα της κρίσης και η  Ελλάδα  των  … κροίσων!

ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ.....
                

ΚΑΙ  ΤΩΝ  ΚΡΟΙΣΩΝ.....
                
                
                        

Μπορεί η οικονομική κρίση να έχει ισοπεδώσει τη μεσαία τάξη οδηγώντας σε εξαθλίωση μεγάλο μέρος του ελληνικού λαού που υποχρεούται να ζήσει υπό ασφυκτική λιτότητα, σε ένα παράλληλο υπαρκτό σύμπαν όμως υπάρχει την ίδια στιγμή και μία άλλη Ελλάδα που σε τίποτα δε θυμίζει την Ελλάδα της κρίσης. Πρόκειται για μια Ελλάδα «ολίγων» ή «ολιγαρχών», την Ελλάδα των… κροίσων.
Την κοινωνική ανισότητα που επικρατεί στην Ελλάδα αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο αποδεικνύουν τα στοιχεία που καταγράφει η Wealth-X, μια εξειδικευμένη εταιρεία που συγκεντρώνει πληροφορίες για λογαριασμό των τμημάτων αξιοποίησης περιουσίας των μεγαλύτερων τραπεζών.
Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά ο ιδιωτικός πλούτος του πλανήτη αυξήθηκε στα 164 τρισ. δολάρια. Από ελληνικής πλευράς, στις λίστες με τους ισχυρούς του κόσμου φιγουράρουν τα ονόματα 11 δισεκατομυριούχων, ενώ 565 Έλληνες εμφανίζονται να είναι πολυεκατομμυριούχοι. Η περιουσία των ισχυρών Ελλήνων υπολογίζεται ότι ανέρχεται συνολικά στα 88 δισ. δολάρια, με τους 11 δισεκκατομυριούχους να συγκεντώνουν το ποσό των 18 δισ. δολαρίων και τους υπόλοιπους 565 Έλληνες μεγιστάνες να κατέχουν συνολική περιουσία 70 δισ. δολαρίων. Την ίδια στιγμή οι... απλώς εκατομμυριούχοι Έλληνες, υπολογίζονται σε 34.723.
Σε παγκόσμια κλίμακα τα στοιχεία καταδεικνύουν ότι το 8,6% του παγκόσμιου πληθυσμού ελέγχει το 85,3% του παγκόσμιου πλούτου, την ώρα που το 69,8% του πληθυσμού του πλανήτη μοιράζεται μόλις το 2,9% του πλούτου.
Οι 10 χώρες με τους περισσότερους δισεκατομμυριούχους είναι οι:
1.ΗΠΑ —> 571
2.Κίνα —> 190
3.Βρετανία —> 130
4.Γερμανία —> 123
5.Ρωσία —> 114
6.Ινδία —> 100
7.Ελβετία —>  86
8.Χονγκ Κονγκ —> 82
9.Βραζιλία —> 61
10.Σ.Αραβία —> 57
Στην 38η θέση η Ελλάδα με τους 11 δισεκατομμυριούχους.

                                     ****************************************

=Κέρκυρα: Βαρυποινίτες είχαν σκάψει τεράστιο τούνελ για να δραπετεύσουν -Πώς ένας σκύλος χάλασε τα σχέδιά τους


Να αποδράσουν... θεαματικά, μέσω ενός τούνελ που έσκαβαν επί χρόνια, ανήμερα το Δεκαπενταύγουστο επιχείρησαν κρατούμενοι των φυλακών Κέρκυρας. Η προσπάθειά τους, όμως, απέτυχε, λόγω ενός σκύλου!
Η απόδραση αποκαλύφθηκε περίπου στις 10.00 το πρωί, όταν στο δασάκι που βρίσκεται δίπλα απο τις φυλακές, ένας πολίτης έβγαλε βόλτα τον σκύλο του. Σύμφωνα με τον MEGA, ο σκύλος πήγαινε συνεχώς σε ένα συγκεκριμένο σημείο και δεν έφευγε από εκεί. Ο ιδιοκτήτης του σκύλου πλησίασε για να δει τι ήταν αυτό που είχε τραβήξει το ενδιαφέρον του τετράποδου φίλο του και τότε άκουσε θορύβους κάτω από την άσφαλτο. Απορημένος, ειδοποίησε την εξωτερική φρουρά των φυλακών για να δουν όλοι μαζί τι συνέβαινε.
Και κάπως έτσι, αποκαλύφθηκε το σχέδιο των κρατουμένων που σχεδίαζαν απόδραση αλά «Prison Break».
Σύμφωνα με το corfupress.com σωφρονιστικοί υπάλληλοι ανακάλυψαν τρύπα σε χώρο εντός της φυλακής, η οποία συνδεόταν με τούνελ το οποίο προϋπήρχε, μάλλον από την εποχή της μεγάλης απόδρασης το 1996. Η τρύπα -σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις- δημιουργήθηκε από κρατούμενους το προηγούμενο χρονικό διάστημα, με σκοπό να συνδεθεί με τα τούνελ προς την περιοχή της Γαρίτσας για να επιχειρηθεί απόδραση.
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, όταν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι εντόπισαν την τρύπα, οι κρατούμενοι ήταν ήδη μέσα και έσκαβαν σε απόσταση μεγαλύτερη των 30 μέτρων από το κελί που είχαν ξεκινήσει την επιχείρηση, ενώ είχαν ήδη μεταφερθεί στη στοά προσωπικά τους αντικείμενα (από ταπεράκια μέχρι ανεμιστήρες) με στόχο την άμεση διαφυγή από τις φυλακές. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, το τούνελ είχε μήκος 15 μέτρα και βάθος ένα μέτρο.
«Το μόνο σίγουρό είναι ότι αποτράπηκε η απόδραση των φυλακισμένων» επεσήμανε, μεταξύ άλλων, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διοικητής των φυλακών Κερκύρας Δημήτρης Παναγιωτελίδης. Έρευνες για το περιστατικό διεξάγει η Αστυνομική Διεύθυνση Κέρκυρας, ενώ το κουβάρι της ιστορίας θα ξετυλιχθεί μετά την ολοκλήρωση των ανακρίσεων των βαρυποινιτών


                         ***********************
ΚΑΙ  Η  ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ  ΜΑΣ  ΕΙΔΗΣΗ...

                           **********************






                                
Κάθε φρούτο έχει τις δικές του ευεργετικές ιδιότητες για τον ανθρώπινο οργανισμό, αλλά μερικά φρούτα πραγματικά ξεχωρίζουν στο πόσα προσφέρουν στην υγεία μας.
Ειδικά, όταν ένα φρούτο περισυλλέγεται και καταναλώνεται στην εποχή του, αυτά τα πλεονεκτήματα φτάνουν στο μέγιστο της απόδοσής τους.
 
Ένα από τα φρούτα που οι περισσότεροι άνθρωποι λατρεύουν το καλοκαίρι είναι φυσικά το πεπόνι.
 
Δείτε από πόσες σοβαρές ασθένειες και με ποιον τρόπο σας προστατεύει το πεπόνι:
 
Ηλικιακή εκφύλιση της ωχράς κηλίδας
 
Το αντιοξειδωτικό ζεαξανθίνη, που περιέχει σε μεγάλη συγκέντρωση το πεπόνι, φιλτράρει τις επιβλαβείς ακτίνες του μπλε φάσματος του φωτός και θεωρείται ότι παίζει προστατευτικό ρόλο στην υγεία των ματιών και, ως ένα σημείο, περιορίζει τις ζημιές από την εκφύλιση της ωχράς κηλίδας.
 
Άσθμα 
 
Οι κίνδυνοι για την ανάπτυξη άσθματος είναι μειωμένοι σε άτομα που καταναλώνουν μεγάλη ποσότητα ορισμένων θρεπτικών ουσιών. Μία από αυτές τις θρεπτικές ουσίες είναι το β-καροτένιο, που υπάρχει εν αφθονία σε κίτρινα και πορτοκαλί φρούτα και λαχανικά όπως το πεπόνι, η κολοκύθα, τα καρότα και τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά όπως το σπανάκι και το κατσαρό λάχανο. Η βιταμίνη C είναι ένα άλλο σημαντικό θρεπτικό συστατικό που μπορεί να προστατεύσει από το άσθμα και που επίσης βρίσκεται εν αφθονία στο πεπόνι, καθώς και τα εσπεριδοειδή και τροπικά φρούτα.
 
Υπέρταση
 
Η περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, κάλιο, βιταμίνη C και χολίνη στο πεπόνι, κάνουν καλό στην υγεία της καρδιάς. Καταναλώνοντας τροφές που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε κάλιο μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της αρτηριακής πίεσης. Το να παίρνετε αρκετό κάλιο μέσω της διατροφής σας είναι σχεδόν εξίσου σημαντικό με τη μείωση της πρόσληψης νατρίου για τη θεραπεία της υπέρτασης (υψηλή αρτηριακή πίεση). Τα τρόφιμα που είναι πλούσια σε κάλιο περιλαμβάνουν το πεπόνι, τον ανανάς, τις τομάτες, τα πορτοκάλια, τις μπανάνες και το σπανάκι.
 
Η υψηλή πρόσληψη καλίου συνδέεται επίσης με τον μειωμένο κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου, την προστασία έναντι της απώλειας της μυϊκής μάζας, τη διατήρηση της οστικής πυκνότητας και τη μείωση στο σχηματισμό πετρών στους νεφρούς.
 
Καρκίνος
 
Η διατροφή που είναι πλούσια σε β-καροτένιο από φυτικές τροφές, όπως το πεπόνι, παίζει προστατευτικό ρόλο κατά του καρκίνου του προστάτη, σύμφωνα με μια μελέτη που διεξήχθη από τη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ. Το β-καροτένιο έχει αποδειχθεί επίσης ότι έχει αντίστροφη συσχέτιση με την ανάπτυξη του καρκίνου του παχέος εντέρου, τουλάχιστον στον πληθυσμό της Ιαπωνίας.

Ο.Τ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου